Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 12, 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΝΔ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑ

Εικόνα
15/5/2019, Ολομέλεια, Σχέδιο νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρέσπας και άλλες διατάξεις». ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Είμαι Βουλευτής Φλώρινας. Ζούμε καθημερινά τις σχέσεις και τις επαφές με τους κατοίκους, τους γείτονες των Σκοπίων.

ΕΠΑΝΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5 ΟΡΦΑΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Εικόνα
Την ευκαιρία να ζήσουν ελεύθερα στη φύση έχουν και πάλι τα πέντε ορφανά αρκουδάκια που φρόντιζε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Ο Λουίτζι, η Σοφία, οMitko, ο Jonas και η Radostinaέπειτα από ανατροφή και φροντίδα για ένα χρόνο στις εγκαταστάσεις του  ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επανεντάχθηκαν στο φυσικό περιβάλλον. Τα πέντε αρκουδάκια έμειναν ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών. Ο Λουίτζι βρέθηκεαπό πολίτη στο Κλειδί Φλώρινας, ενώ η Σοφία στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας.  Η έγκαιρη επέμβαση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ διασφάλισε την επιβίωσή τους, παρόλο που είχαν χάσει τη μητέρα τους. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στο πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης ορφανών αρκούδων εντάχθηκαν και τρία ακόμη αρκουδάκια που είχαν βρεθεί στο Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και τα παρέδωσαν στην φιλοζωική οργάνωση FourPaws που ανέλαβε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Για ένα έτος παρέμειναν υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στη Φλώρινα θα βρίσκεται την Πέμπτη 16 Μαΐου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Ο Υπουργός στις  10 το πρωί θα συναντηθεί  στο κτίριο της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Πρεσπών και  εκπροσώπους αγροτικών και παραγωγικών φορέων όπου θα συζητηθούν θέματα του πρωτογενή τομέα (αγροτικά, κτηνοτροφικά).

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: «Μετανάστευση – Κινητικότητα – Brain Drain» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στις :00 μ.μ. , στο μεγάλο αμφιθέατρο του κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της μετανάστευσης ως ένα φαινόμενο α) ‘εκροής’ επιστημονικού δυναμικού, νέων με Πανεπιστημιακούς τίτλους και υψηλή ειδίκευση και β) εισροής νεομεταναστών και προσφύγων που δημιουργεί νέες και σύνθετες κοινωνικές και εκπαιδευτικές πραγματικότητες.Αντικείμενο της ημερίδας, που αποτελεί πράξη διάχυσης του ερευνητικού έργου «Νέοι/ες ‘σε κρίση’/ στην κρίση: Κατασκευές της επιστημονικής μετανάστευσης στον λόγο Ελλήνων/ίδων του εξωτερικού και των ΜΜΕ» ( https://youth-in-crisis.weebly.com/ ) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Διά βίου Μάθηση», «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές», ΕΔΒΜ 34, ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι η κινητικότητα των νέων.

11ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ενημερώνει τα μέλη του για τη διεξαγωγή αγώνα ερασιτεχνικής αλιείας στο φράγμα Κολχικής, το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου.Δηλώσεις συμμετοχής έως 17 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στο 6943105646.Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους επαγγελματίες για την έμπρακτη στήριξη τους στην προσπάθεια μας και υποσχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Σκέψεις για τις Πρακτικές, την Τέχνη και το Σώμα μέσα από την Περιπατητική εμπειρία» με θέμα «Σκέψεις για τις Πρακτικές, την Τέχνη και το Σώμα μέσα από την Περιπατητική εμπειρία». Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 15-5-2019, στις 14:00΄, στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και είναι ανοιχτή στο κοινό.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ Τ.Κ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

Εικόνα
Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή στη Τ.Κ. Αναργύρων με κεντρικό θέμα την ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού.Στη σύσκεψη βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης ο οποίος εξήγησε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και θα ακολουθηθούν για το τεράστιο αυτό εγχείρημα , έδωσε χρονικά όρια , επεσήμανε σοβαρές λεπτομέρειες της Κ.Υ.Α που δίνει το πράσινο φως στην Περιφέρεια με 42,5 εκ. € στα ταμεία της και απάντησε με ευθύτητα και ειλικρίνεια στις, εύλογες, ανησυχίες των κατοίκων.Επεσήμανε δε ότι "Σας κοιτάω στα μάτια και γνωρίζετε ότι ανέλαβα την ευθύνη για το πρόβλημα χωρίς να κρυφτώ πίσω από αρμοδιότητες άλλων. Θα το τελειώσουμε το θέμα , νόμιμα και έγκαιρα χωρίς να ζητώ τίποτα σαν αντάλλαγμα από εσάς".

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΟΥ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα Προοπτικές απασχόλησης των νέων με τον πρωτογενή τομέα διοργανώνει τη Τετάρτη 15 Μαίου η ΔΑΠ ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΑΠ Δημήτρης Κυριαζόγλου σε συνέντευξη τους στην ΕΡΤ Φλώρινας στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των νέων για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από αυτήν και τη κοινή αγροτική πολιτική για την ενασχόληση τους με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία που είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας μας για την οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη της. Ομιλητές θα είναι ο Δρ. Βολουδάκης Δημήτρης, υπεύθυνος εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», η Δρ. Αναστασιάδου Μαρία, ερευνήτρια ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, και ο Δρ. Γιάντσης Ιωάννης, μεταδιδακτορικός ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙΔΜ. Πηγή: www.ert.gr/news/florina