Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 4, 2017

ΣΥΛΛΗΨΗ 20ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Έναν 20χρονο ημεδαπό για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν  στη Φλώρινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων στη Δυτική Μακεδονία για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 20χρονου στη Φλώρινα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί όλους τους πολίτες στην εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Η Ελλάδα στο σημερινό κόσμο», με ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00 στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού (Φιλίππου Β' 30, Κοζάνη).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας της Σερβίας κ. Dragan Popovic και τον Γενικό Πρόξενο της Σερβίας κ. Sinisa Pavic πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας την Τρίτη 6 Ιουνίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νο Γέρου, του προέδρου του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αρώματα, πολύχρωμες εικόνες αλλά και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα περιμένουν κατοίκους και επισκέπτες στην ανθοκομική έκθεση που διοργανώνουν για ακόμα μια φορά οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας. Τις  γλάστρες με καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές. Η έκθεση φιλοξενείται μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στο ισόγειο του κτιρίου της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας. 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ "Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΣΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ"

Εικόνα
Το πρώτο παραμύθι για την Φλώρινα "Η Μάγισσα τσούσκα και το χιόνι" παρουσιάστηκε χθες το πρωί παρουσία μαθητών των σχολείων της Φλώρινας. Το παραμύθι δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης της περιοχής ως εκπαιδευτικό τουριστικό προορισμό για την προσέλκυση περισσοτέρων σχολείων αλλά και επισκεπτών στην περιοχή. Μέσω του παραμυθιού όπως είπε και η συγγραφέας εκπαιδευτικός κα. Χριστίνα Καραγιάννη προβάλλεται η περιοχή της Φλώρινας, το ιδιαίτερο κλίμα της, η ζεστασιά της φιλοξενίας των κατοίκων της περιοχής και τα τοπικά της προιόντα. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Εικόνα
Με τους Συλλόγους Πολυτέκνων Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Φλώρινας, των Γρεβενών, της Εορδαίας και των Σερβίων, συναντήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Την άμεση μετεγκατάσταση του Οικισμού Αναργύρων έχει ως συμπέρασμα μελέτη η οποία εκπονήθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Καθηγητής σεισμολογίας και ένας εκ των υπευθύνων κ. Θεόδωρος Τσάπανος αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τη διεύρυνση των ρηγμάτων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, για το κλείσιμο της χορευτικής χρονιάς 2016 - 2017, με χορό, γλέντι, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η καθιερωμένη εκδρομή του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου στην Σκιάθο.Οι 67 συμμετέχοντες φτάνοντας στο νησί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να επισκεφτούν το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το φρούριο Μπούρτζι στο λιμάνι.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
Δυο υπηκόους Αλβανίας, 23 και 37 χρόνων, μη νόμιμους μετανάστες για κατοχή αδασμολόγητου καπνού συνέλαβαν στην Καστοριά, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ανωτέρω βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν -6- συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, βάρους τριών κιλών και τριακοσίων εξήντα πέντε γραμμαρίων -3.365-.

ΔΥΟ ΟΡΦΑΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Εικόνα
Την φροντίδα δύο ορφανών αρκούδων από το Μαυροβούνιο, ηλικίας μόλις 5 μηνών ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Τα δύο αρκουδάκια, ο Μπρούνο και η Μάσα, είναι αδέρφια και βρέθηκαν τον Απρίλιο κοντά στην περιοχή Μπρέστιτσε από την περιβαλλοντική οργάνωση CZIP.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΕΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, από σήμερα (08-06-2017) ξεκινάει η εφαρμογή της αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΙΧΝΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ"

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας σε συνεργασία με το Παράρτημα Αμυνταίου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των εκπαιδευομένων του με θέμα:«ΙΧΝΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί:στο Παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου και θα διαρκέσει από 8 έως 14 Ιουνίου 2017 Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, ώρα 18.00. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Πετρών με τη συνεργασία της αρχαιολόγου κ. Ελπινίκης Ναούμ και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων του σχολείου στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Στόχος ήταν η γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πετρών, η συνειδητοποίηση της στενής σχέσης πολιτισμού και περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και διάσωσης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια βιωματική προσέγγιση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ/ΦΙΛΩΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΤΕΠΑ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον του ΑΗΣ Αμυνταιου/Φιλώτα και οι επιπτώσεις στο Δήμο μας» διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουνίου ο Δήμος Αμυνταίου και η ΔΕΤΕΠΑ. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου στο Αμύνταιο στις 7:30 το απόγευμα. Στην ενημέρωση έχουν προσκληθεί όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της ΤΤΕ Φλώρινας και στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, κατά την 10η συνεδρίασή του στις 31 Μαΐου 2017, έκανε αποδεκτή τη δωρεά σας ενός τροχήλατου αμαξιδίου το οποίο προσφέρετε στο Νοσοκομείο μας αντί παράθεσης γεύματος του ετήσιου μνημόσυνου εις μνήμην της συζύγου σας Φωτεινής Ναλπαντίδου.Παρακαλούμε να δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη χορηγία αυτή η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, κατά την 10η συνεδρίασή του στις 31 Μαΐου 2017, έκανε αποδεκτή τη δωρεά σας ενός πολυμηχανήματος (φωτοτυπικό, εκτυπωτής, φαξ) για τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας.Παρακαλούμε να δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη χορηγία αυτή η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, προσκαλούν όλους τους πολίτες, στα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα (25ης Μαρτίου 100).Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στις 12:00, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ BODY ACTIVE GYM

Εικόνα
Μετά τη χειμερία νάρκη και τις πασχαλινές διακοπές το γυμναστήριο Body Active Gym επανήλθε στην αγωνιστική δράση συμμετέχοντας πάλι σε αγώνες τρεξίματος. Παρά τον άστατο καιρό που δε στάθηκε σύμμαχος στις προσπάθειες, τα μέλη-αθλητές του γυμναστήριου συμμετείχαν στους παρακάτω αγώνες: Στις 22/04/17 στο Λασσάνειο Δρόμο στην Κοζάνη συμμετείχαν στα 5χλμ η Τζώτζη Νατάσσα (00:30:29) και στα 10χλμ η Μπάκα Αγγέλα (00:56:18) και η Ξανθοπούλου Δέσποινα (00:57:50).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ "ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ"

Εικόνα
Η Μαίρη Κόντζογλου εμπνέεται από την ιστορία των Μαγεμένων, των "Καρυάτιδων της Θεσσαλονίκης", και στήνει με την γνωστή της αφηγηματική μαεστρία ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα πάθη, τους έρωτες, τις κλεμμένες αρχαιότητες και τους αγώνες της πόλης που πίστευε σε τρεις θεούς. Ο Όμιλος Βιβλίου του Μορφωτικού Τμήματος του Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης», το βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ, και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Κόντζογλου «Οι Μαγεμένες», την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 στις 8 μ.μ. στο καφέ «Οδός Ονείρων» (Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 67), στη Φλώρινα. Η Μαίρη Κόντζογλου θα μιλήσει για το νέο της βιβλίο, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα.

ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΆ ΦΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Την Κοζάνη επέλεξε, κατά την επίσκεψή του στη περιοχή, ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, να κάνει την πρώτη δημόσια παρουσίαση του « Στρατηγικού Σχεδίου για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά » που μόλις πριν λίγες μέρες ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, σηματοδοτώντας  το ενδιαφέρον του υπουργείου για τη στήριξη του πολλά υποσχόμενου κλάδου των αρωματικών φυτών και την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου σε τοπικό επίπεδο.Σ’ αυτό το πλαίσιο επίσης εντάσσονταν και η επίσκεψή του στη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στη περιοχή της Πτολεμαίδας  «ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ».

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Καστοριάς, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Προκλήσεις Σύγχρονης Κτηνοτροφίας» Στόχοι της εκδήλωσης είναι:  - η διάχυση της γνώσης με διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των μελών του Παραρτήματος και του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας,  - η αειφόρος ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στη βάση του υγιούς ανταγωνισμού και σύμφωνα με τους κανόνες υγείας και ευζωίας των ζώων, για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΡΙΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΛΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ

Εικόνα
Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σημείωσαν οι νεαροί αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ Ιωσήφ Ελσάμι και Σωτήρης Μούσιας αγωνιζόμενοι στο διπλό στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Με πολύ καλές εμφανίσεις κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.Το Πανελλήνιο Πρβτάθλημα διεξήχθη στο Δερβένι Κορινθίας και πήραν μέρος οι 32 καλύτεροι παμπαίδες και οι 26 καλύτερες παγκορασίδες της χώρας. Η Φλώρινα εκπροσωπήθηκε με τρία παιδιά. Τον Ιωσήφ Ελσάμι, τον Σωτήρη Μούσια και την Δέσποινα Άμπα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ "Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΣΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ"

Εικόνα
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη του νομού Φλώρινας ως εκπαιδευτικό - τουριστικό προορισμό, η Π.Ε. Φλώρινας και το Επιμελητήριο Φλώρινας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του πρώτου παραμυθιού για τη Φλώρινα, «Η μάγισσα Τσούσκα και το χιόνι». Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, ώρα 11:00 Αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος, του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, Με αφορμή την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων σας εύχομαι από βάθος καρδιάς, Καλή Επιτυχία! Σας καλώ να οπλιστείτε με κουράγιο, δύναμη, υπομονή και αισιοδοξία για την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης και σημαντικής προσπάθειας.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού μας που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θέλω να ευχηθώ από καρδιάς δικαίωση των κόπων τους, να έχουν δύναμη και καλή επιτυχία.Η γνώση, η επιμονή και η αγωνιστικότητα είναι τα καλύτερα εχέγγυα για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε επιτυχώς τις εξετάσεις.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Εικόνα
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, θα έχει, ασφαλώς, περιέλθει σε γνώση σας, διά μέσου του διαδικτύου, η άρνηση των συναδέλφων μας, αναισθησιολόγων της Σάμου, να χορηγήσουν αναισθησία προς το σκοπό της "διακοπής κυήσεως", τουτέστιν της διενέργειας αμβλώσεων, εκτός των περιπτώσεων εκείνων κατά τις οποίες κινδυνεύει η ζωή ή η υγεία της εγκύου. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες οι εν λόγω συνάδελφοι στηρίζουν την επιλογή τους αυτή στο άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας), το οποίο επικαλούνται και το οποίο διαλαμβάνει ότι «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».

ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Στις 05/06/2017 ημέρα Δευτέρα και περί Ω/16:25 , κλήθηκε η Υπηρεσία μας (Π.Υ. Γρεβενών), για επιχείρηση διάσωση τραυματία αναρριχητή, μετά από πτώση σε δύσβατη ορεινή περιοχή στην θέση ¨Τσιούργιακα¨ του Δήμου Γρεβενών. Στο συμβάν επιχείρησαν 8 πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Γρεβενών με 3 όχηματα, μία ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ (Ιωαννίνων) με τέσσερα άτομα μία ομάδα τεσσάρων ατόμων της Ε.Ο.Δ. Γρεβενών και μία ομάδα Ε.Ο.Δ. Κοζάνης με τέσσερα άτομα, οι οποίοι ανασύρανε τον τραυματία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Γρεβενών.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ"

Εικόνα
Από το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολής μας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των ενδιαφερόντων του για την Νεότητα και ειδικότερα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων έχει προγραμματίσει για την ΤΡΙΤΗ 6/6/17:Για την πόλη της ΦΛΩΡΙΝΑΣ:Στις 7:30 μ.μ., Παράκληση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Θεοκλήτου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ – Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 1-8 2΄ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-1 14΄ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-2 19΄ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-3 23΄ ΜΗΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-4 28΄ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-5 37΄ ΔΑΪΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-6 44΄ ΜΗΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-7 52΄ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-8 53΄ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 1-8

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Αφροδίτη Αργυροπούλου, για την ευγενική δωρεά εκατό (100) τίτλων βιβλίων της προσωπικής της βιβλιοθήκης προς ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας και της δανειστικής βιβλιοθήκης του «Ομίλου Βιβλίου» του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 11 Ιουνίου η καθιερωμένη ιστορική ξενάγηση αντί για τις 12 θα ξεκινήσει στις 11 π. μ.. Μετά το τέλος της ξενάγησης η Θεατρική Ομάδα " Πάνω στο Θέατρο", από μαθητές της Β τάξης του Λυκείου Φιλύρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το έργο του Γ. Καλαβριανού " Γιοι και Κόρες", σε σκηνοθεσία Χαρούλας Αποστολίδου.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Εικόνα
Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές Αύριο ξεκινάει ένας σημαντικός προσωπικός σας αγώνας με τη συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις μετά από προετοιμασία χρόνων. Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια, την οποία έχετε καταβάλει με σκοπό την εισαγωγή σας σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 8Ιουνίου 2017από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μθα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Ως γνωστόν εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμοδότες της πόλεως και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. ΠΑΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2017

Εικόνα
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν σήμερα, αποτελούν έναν δύσκολο και επίπονο μαραθώνιο, που κλείνει τον κύκλο της μαθητικής ζωής και ανοίγει μπροστά σας νέους ορίζοντες και καινούργιες προκλήσεις. Είναι βέβαιο πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σταθερούς υποστηρικτές τους γονείς και τους καθηγητές σας, προετοιμαστήκατε κατάλληλα ώστε να έχετε τα απαιτούμενα εφόδια για τη δοκιμασία αυτή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΕΙΧΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση με κλιμάκιο εκπροσώπων και τεχνικών συμβούλων της "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Κώστα Σέλτσα και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ

Εικόνα
Επιστολή στους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο και Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλίας για κοινή δράση στο θέμα της εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 36 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 28ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ

Εικόνα
Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας από Αστυνομικούς της Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Κοζάνης. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, εντόπισαν χθες το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς να κινείται κατά τρόπο ύποπτο -1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Εικόνα
Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης επισκέφτηκαν το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας στις 01/06/2017 στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα "Γνωρίζω τον τόπο μου" κάνοντας ένα νοερό Ταξίδι στη γη των Μακεδόνων , στην αρχαία Πέλλα, στο λίκνο του μακεδονικού πολιτισμού. Ενημερώθηκαν από τους ξεναγούς στο μουσείο Πέλλας και στον αρχαιολογικούς χώρο και εντυπωσιάστηκαν απ΄ όσα είδαν και άκουσαν.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 6 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα.