Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 26, 2017

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ 1εκ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ- ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η διάθεση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση – Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Δροσοπηγής – Φλώρινας». Το έργο θα αφορά τις απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση της επιφάνειας του οδοστρώματος, το οποίο παρουσιάζει φθορές από τη χρήση και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών - Γυναικών 2017

Εικόνα
Την Κυριακή 5/3/2017 στο κλειστό γυμναστήριο της Πετρούπολης Αττικής θα γίνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών – Γυναικών 2017 υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ θα είναι και πάλι παρών στο κορυφαίο αυτό γεγονός με την Πρωταθλήτριά του Τσαρτσιταλίδου Ειρήνη-Μαρία. Την αθλήτρια θα συνοδέψει ο sensei Κορομπίλης Γεώργιος. Κορομπίλης Γεώργιος (προπονητής): Εύχομαι καλή επιτυχία στην Ειρήνη-Μαρία, έκανε πολύ δυνατή προετοιμασία και της έχω μεγάλη εμπιστοσύνη.

Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Tο θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής και Αναργύρων και της ολοκλήρωσης του Προεδρικού Διατάγματος ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων, της Περιφέρειας και της ΑΝΚΟ.Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η τρέχουσα κατάσταση σε ότι αφορά στην προώθηση των αναγκαίων διαδικασιών και εντοπίστηκαν οι δυσλειτουργίες που επηρεάζουν την ομαλή πορεία τους.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Εικόνα
Ξύπνησαν από το χειμέριο λήθαργο οι αρκούδες στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και εδώ και αρκετές ημέρες έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις φωλιές τους και να κυκλοφορούν στο εσωτερικό του Καταφυγίου. Οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που κοιμήθηκαν τελευταίες και ξύπνησαν πρώτες. Οι τρεις αρκούδες που ήρθαν από την Αλβανία η Sandy, η Mira και ο Baloo ξύπνησαν από νωρίς. Μάλιστα και οι τρεις προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από άλλες αρκούδες. Εξίσου δραστήριοι είναι και ο Κυριάκος και ο Μανώλης.

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Κ. ΓΕΡΟΥ-ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

Εικόνα
Νέος αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Γέρου στη θέση της Ελισσάβετ Παναγιωτίδου. Η κα. Παναγιωτίδου στη προσωπική της σελίδα στο Facebook άφησε σαφείς αιχμές κατά του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη λέγοντας πως η ίδια ενημερώθηκε από τα μέσα για την αντικατάσταση της.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Ωδείο Φλώρινας και το παράρτημα Αμυνταίου, συνεχίζοντας τους κύκλους σεμιναρίων που κατά καιρούς διοργανώνονται, πραγματοποιούν σεμινάριο πιάνου με τον Θοδωρή Τζοβανάκη και σεμινάριο κιθάρας με την Σμαρώ Γρηγοριάδου. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και διοργανώνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής 2017. Οι δύο προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι καταξιωμένοι τόσο για την συναυλιακή τους δραστηριότητα όσο και για την εκπαιδευτική τους δεινότητα. Πληροφορίες συμμετοχής στη Γραμματεία του Ωδείου Φλώρινας (2385046542) και Παραρτήματος Αμυνταίου (2386024243)

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου με αφορμή τους εορτασμούς για την ημέρα της γυναίκας, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Α. του Δήμου Αμυνταίου και τον Σύλλογο Γυναικών Αμυνταίου, διοργανώνουν για 7ησυνεχή χρονιά την καθιερωμένη έκθεση με θέμα, «Οι γυναίκες δημιουργούν».

Ε.Κ.Φ.: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 11.134 ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι με απόφασή του, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΟΑΕ∆ καθόρισε χθες, σε εφαρµογή της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα 304,41 ευρώ το τ.µ. την ενιαία τιµή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, σε 150 οικισµούς πανελλαδικά.Με τον καθορισµό της ενιαίας τιµής παραχώρησης, ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των Οριστικών Τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισµούς εκκρεµεί και δεν έχει ακόµα ξεκινήσει η έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων.Μέχρι σήµερα, ο τρόπος υπολογισµού και το υψηλό κόστος της τιµής παραχώρησης των κατοικιών οδηγούσαν σε επίπεδα τιµών που δεν αντιστοιχούσαν στις δυνατότητες των δικαιούχων και στις έννοιες “κοινωνική κατοικία” και “κοινωνική παροχή”.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από την Αθήνα, Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, Πύραρχο Ανδρέα Παπαζαχαρία.Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηλίας Κάτανας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πυροσβεστική και την εκπαίδευση των πυροσβεστών στη Σχολή και επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Γ. ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: Πάλι πίσω απ' το δάχτυλο του κρύβεται ο κ. Καρυπίδης

Εικόνα
Ως "μνημείο αντιφάσεων" μπορεί να χαρακτηρισθεί η απάντηση του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη στα όσα αποκάλυψε ο συνδυασμός μας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του προγράμματος Επισιτιστικής βοήθειας σε άπορους και άστεγους, που το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας ζητά να του επιστραφούν καθώς διαπιστώνει πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Ας σταθούμε μόνο σε δύο σημεία. 1ο: Δηλώνει με στόμφο ότι, "...όπως προκύπτει από το πρακτικό της Επιτροπής Παρακολούθησης του αρμόδιου Υπουργείου με ημερομηνία 14.09.2016, το οποίο εκδόθηκε μετά από έλεγχο του φακέλου της υπόθεσης, το όλο έργο εκτελέστηκε με αποτελεσματικότητα και τα προϊόντα αξίας 89.149,74 ευρώ και όχι 60.000,00 ευρώ, ποσό που τεχνηέντως επικαλείται η κα Ζεμπιλιάδου, παραδόθηκαν στους δικαιούχους του προγράμματος". Από πότε τα δημόσια έγγραφα μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν και όπως μας συμφέρει;

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, Δημοκρατίας 27, Κοζάνη), την 5.3.2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 165 και 175 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ "Ο ΦΑΙΔΩΝ" ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ

Εικόνα
Το Πλυντήριο Αυτοκινήτων «Ο ΦΑΙΔΩΝ» σε συνεργασία με τις ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας διοργανώνει ανοιχτό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. ΤΟΠΟΣ: 2ο Λύκειο Φλώρινας ΗΜ/ΝΙΑ: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 ΩΡΑ: 18.30-22.00 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Άντρες από 18 ετών και πάνω ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στην αρχή όμιλοι των 3 ή 4 και στη συνέχεια νοκ άουτ αγώνες. Όλοι οι αγώνες θα κρίνονται στα 3 νικηφόρα σετ.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Εικόνα
Με θέμα την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας, μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας και μελών της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής Δήμου Φλώρινας, συνεδριάζει τη Κυριακή 5 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδριάσει θα γίνει στις 12:00 στο Πέρασμα. 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.ΌλγαςΜούσιου -Μυλωνά, πραγματοποιήθηκε τηνΤρίτη28Φεβρουαρίου2017 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: - «Έγκριση της υπ. αριθμ. 14/2017 Απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με την A΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικονομικού έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητήτον κ. Παναγιώτη Μαβίδη, Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας. Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ. κ. Σταύρου, Κωνσταντινίδης,

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
«Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα είναι ίσως η μόνη διέξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση. Η ανάληψη καθηκόντων Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη αποτελεί ιδιαίτερα τιμή για τον Νομό Φλώρινας. Παράλληλα δημιουργεί προσδοκίες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και σηματοδοτεί τη δυναμική για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων ως σημαντικό πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας για την περιοχή της Φλώρινας η οποία διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

1ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Σκακιστική Ακαδημία της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ανακοινώνει την διεξαγωγή ανοιχτού για το κοινό σκακιστικού σεμιναρίου από τον σκακιστή και προπονητή Νίκο Γαλόπουλο. Ο Νίκος Γαλόπουλος, ένας από τους καλύτερους νέους σκακιστές της χώρας, έχει σημειώσει πολυάριθμες επιτυχίες στον χώρο, όπως η 1η θέση στο 25ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδος 2015, 2η θέση στο 61ο Πρωτάθλημα Ελλάδος 2011, 2η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2005, 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νεανικό Πρωτάθλημα 2003, κ.α. Η παρουσία του μας τιμά ιδιαίτερα και προσφέρει την ευκαιρία στους σκακιστές της περιοχής μας να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες σκακιστικές διαλέξεις.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΑΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη νέα Νομαρχιακή επιτροπή, αλλά και το συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας εξέλεξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την διαδικασία των εκλογών αναδείχθηκε συντονιστής της Ν.Ε. Φλώρινας ο Παύλος Γεωργίου, Αναπληρωτής συντονιστή ο Δαϊκόπουλος Γιάννης, μέλη της συντονιστικής γραμματείας της Ν.Ε Φλώρινας Γεωργίου Παύλος(συν/της), Παπουτζής Λάζαρος και Πάρπου Ανθούλα και συντονιστής Ο.Μ Φλώρινας ο Παπούλκας Χρήστος με αναπληρωτές, τους Δέδε Χρήστο και Όροβα Χρήστο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΕΑΝ: "30% ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ"

Εικόνα
Στο νέο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ' οίκον που θα ξεκινήσει τέλη Απριλίου με αρχές Μαίου αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ Κωνσταντίνος Γαλάτσιος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή με αφορμή ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΒΕ Φλώρινας. Ο κ. Γαλάτσιος ανέφερε πως μέσω του εξοικονομώ κατ' οίκον οι πολίτες που θα συμμετέχουν σε αυτό θα έχουν 30% οικονομία στη θέρμανση γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές όπως η Φλώρινα που ο χειμώνας είναι βαρύς και μακρύς.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εικόνα
Τραγική χαρακτήρισε τη κατάσταση που επικρατεί στη Τ.Κ. Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου το μέλος της Τ.Σ. Λεωνίδας Πινόπουλος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για τη μετεγκατάσταση του Οικισμού. «Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά μετά και τους εκκωφαντικούς θορύβους των τελευταίων ημερών» πρόσθεσε ακόμα «φοβούνται να κοιμηθούν μέσα στα σπίτια τους μήπως ξυπνήσουν μέσα στο ορυχείο». Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΨΙΧΟΥΛΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΑ 45.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΤΗ ΚΕΛΛΗ"

Εικόνα
Τα ψίχουλα της ντροπής του κ. Σκουρλέτη σχετικά με τον Γολγοθά της Κέλλης και της Φλώρινας από τη βαρυχειμωνιά.Πόσο άραγε αποτιμώνται δύο μήνες βαρυχειμωνιάς με θερμοκρασίες -20 C0 και δεκάδες εκατομμύρια ζημιές; Δύο μήνες χωρίς νερό για νοικοκυριά αλλά και για τα αιγοπρόβατα που βρίσκονται και 2 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Με τους κατοίκους να έχουν γυρίσει στη δεκαετία του ΄60 όταν κουβαλούσαν το νερό με στάμνες και με το να τους προμηθεύουν νερό η πυροσβεστική και ο στρατός.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΠΕ ΒΕΥΗΣ-ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Bεύης-Μελίτης κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο  του Έργου "ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ", μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση", ΑΠ 6, στις Περιφέρειες ΜΕΤ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση", μετά από αίτημα των σχολείων και με την σύμφωνη γνώμη των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην Πανελλαδική προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου που προκήρυξαν από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).Μέχρι και σήμερα, η λειτουργία του νέου οργανισμού ΕΦΚΑ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που είχαν «διατυμπανίσει» οι σχεδιαστές του. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες των εντασσόμενων φορέων εξακολουθούν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πριν την 1/1/2017, ενώ μόνο οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν αρχίσει να αποκτούν ενιαίο οργανωτικό χαρακτήρα.

ΙΩΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΥ Γραφή καθαρή ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Παρουσίαση στη Φλώρινα στην «Οδό Ονείρων» (Λεωφόρο Καραμανλή 66) ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα: 9.30 μμ. Η μοναδική φωνή της Ιωάννας Βλάχου συναντάει σπουδαίους δημιουργούς… και το αποτέλεσμα είναι μια μουσική πανδαισία! Ο δίσκος Γραφή καθαρή, που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο, αποτελεί καρπό συνεργασίας της Κερκυραίας ερμηνεύτριας με τους στίχους του ποιητή Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου και με τις μελωδίες των συνθετών Μάκη Βλάσση Ιωάννη Γουδέλη και Ανδρέα Καλογερά. Περιλαμβάνονται έντεκα τραγούδια με τη φωνή της Ιωάννας Βλάχου, ενώ σε τέσσερα απ’ αυτά συμμετέχουν οι Χρήστος Θηβαίος, Σπύρος Στραβοράβδης και οι Opposite.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ O ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Εικόνα
Ένα τεράστιο πολιτικό, διαχειριστικό και ηθικό ζήτημα, που αφορά στον τρόπο άσκησης πολιτικής εκ μέρους της κας Ζεμπιλιάδου αποκάλυψε η ίδια ως επικεφαλής του συνδυασμού της. Η κα Ζεμπιλιάδου προκειμένου να κερδίσει και πάλι λίγα λεπτά δημοσιότητας αναδεικνύει ως μείζον πολιτικό θέμα και μάλιστα ως «αποκάλυψη» τα σχετικά με την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Δ.Μ. και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την καταλογιστική σε βάρος της Π.Δ.Μ. πράξης του ως άνω Υπουργείου.

ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ "LA LA LAND" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με δύο ταινίες "ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ" και το μιούζικαλ "LA LA LAND" συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.  

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Τη Καθαρά Δευτέρα γιόρτασε και φέτος, ο Δήμος Φλώρινας μαζί με τους πολίτες στον χώρο του ΔΑΚ. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο ΔΑΚ, προκειμένου να γευτεί νηστίσιμα εδέσματα τα οποία μοίρασε δωρεάν ο Δήμος Φλώρινας, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, αλλά και να πετάξει χαρταετό.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος είπε: «Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή σε όλους τους συνδημότες μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Φλώρινας γιορτάζει τα κούλουμα, με την προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων σε όλο τον κόσμο.Εύχομαι, να περάσουν όλοι καλά σήμερα, τα παιδιά να χαρούν αυτή την όμορφη μέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους».

oucher 29-64: Βγήκαν τα αποτελέσματα για τους ανέργους του ΟΑΕΔ - See more at: http://ekf.gr/?p=4924#sthash.tW7Sdio5.dpuf

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ωφελουμένων για το πρόγραμμα Επιταγής Κατάρτισης (voucher) 29 – 64 ετών, που αφορά 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ.Θυμίζουμε ότι το ποσό των 2.600 ευρώ θα λάβουν ως οικονομική ενίσχυση όσοι άνεργοι επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Επιταγής Κατάρτισης (voucher) 29 – 64 ετών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 44 θέματα στην ημερήσια συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

2.404.000 ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Δύο νέες εντάξεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη Δυτική Μακεδονία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Πρόκειται για τις πράξεις εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, συνολικού προϋπολογισμού 2.404.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 στο Πέρασμα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: 1. «Έγκριση της υπ. αριθμ. 14/2017 Απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με την A΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικονομικού έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας» Εισηγητής κ. Παναγιώτης Μαβίδης, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1Κ/2017 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 404 ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1K/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).

Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας ΧΑΛΚΙΝΟ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΠΑ ΣΤΟ OPEN ΤΗΣ ΧΑΝΘ

Εικόνα
Το πρώτο της μετάλλιο σε πανελλήνιους αγώνες κατέκτησε η Δέσποινα Άμπα μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση!!!Στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα με 283 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Στο μεγαλύτερο όπεν της χώρας η Φλώρινα ήταν παρούσα για μία ακόμα φορά συμμετέχοντας με 10 αθλητές/τριες σε 5 κατηγορίες. Αγωνίστηκαν οι: Αραβιάδης Ο., Μίντσης Α., Φωτιάδου Χ., Σφέτκος Ν., Ελσάμι Ι., Σαββίδης Κ., Μούσιας Σ., Άμπα Δ., Ελσάμι Ζ. και Σαμπαλής Χ.Από αγωνιστικής πλευράς το πρωτάθλημα αυτό ήταν μακράν το καλύτερο μέχρι σήμερα για τα χρώματα των ΣΑΡΙΣΩΝ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Διπλό Παραμονής για τον Αμύντα Αμυνταίου

Εικόνα
Μπορεί για 50λεπτά οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου να τα βρήκαν σκούρα, απέναντι στο νεανικό συγκρότημα του Αρίωνα, ωστόσο με την εμπειρία τους κατάφεραν στο τέλος να κάνουν τη διαφορά και να φτάσουν σε μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίστηκε ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στη θέση της κα. Αραμπατζή. Ο Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, με αφορμή την τοποθέτηση του από τον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο μου , ορίζοντας με Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης .

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 42 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας συνελήφθη  σε περιοχή της Καστοριάς , 27χρονος υπήκοος Αλβανίας. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας επιχείρησαν να ελέγξουν -1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 313 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσής εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, οι οποίοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες (δύσβατη περιοχή, πυκνή ομίχλη, βροχή), οργάνωσαν και εκτέλεσαν άψογα αστυνομική επιχείρηση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ενός αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, και στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών(κάνναβη), άνω των 312 κιλών.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) Δικαιούχοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ηλικίας έως 24 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης των ειδικοτήτων που περιγράφονται στην πρόσκληση.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σύλληψη 21χρονου υπηκόου Αλβανίας σε περιοχή της Φλώρινας για διακίνηση 312 κιλών και 645 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ -ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΝΑΣ-

Εικόνα
Άλλη μια μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τρείς υπηρεσίες της αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, το τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με τα τμήματα  Κρυσταλλοπηγής και Πρεσπων, με τη κατάσχεση πάνω από 300 κιλών κάνναβης στην περιοχή της Πρέσπας.