Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 31, 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Εικόνα
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Θέμα: Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση ένταξης έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας στο ΕΣΠΑ Κυρία Υπουργέ, Πριν από περίπου ένα χρόνο, κατέθεσα την υπ. αριθμ. πρωτ. 3263-7/2/2018 Ερώτηση, με θέμα την καθυστέρηση έγκρισης από το υπουργείο σας σημαντικών έργων του νομού Φλώρινας. Μεταξύ αυτών είναι το έργο της αποκατάστασης-ανάδειξης της Ακρόπολης και τμήματος του νοτίου πλατώματος ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου, καθώς και το έργο της αποκατάστασης-ανάδειξης του ναού Αγίου Νικολάου Βεύης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΜΒΑΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επίθεση στη Βομβάη (Hotel Mumbai) ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 8/4: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 9/4: 21.00 Γενική είσοδος 6 ευρώ. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! Σκηνοθεσία: Άνθονι Μαρας Ηθοποιοί: Άρμι Χάμερ,Ντεβ Πάτελ,Τζέισον Άιζακς, Ναζανίν Μπονιάντι Διάρκεια: 123 λεπτά

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟ

Εικόνα
 Με πόνο ψυχής αποχαιρετούμε σήμερα το μέλος της οικογένειάς μας, τον αδερφό, τον σύντροφο, τον αγωνιστή της ζωής Νίκο Κοντοσώρο. Έχουμε πολλούς λόγους να τον θυμόμαστε με υπερηφάνεια. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμογελαστό του πρόσωπο, το εξαιρετικό του ήθος, το υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης που τον διακατείχε. Πάντα πρόθυμος και αθόρυβος δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη. Καλό ταξίδι Νίκο. Βουλευτής Φλώρινας Σέλτσας Κώστας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, τα Θρασίμια και... οι νεοταξίτες του Χάους

Εικόνα
"Στον άνθρωπο με κακή αγωγή, το θάρρος γίνεται θράσος, η σοφία σχολαστικότητα, η ευφυΐα κοροϊδία, η απλότητα βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία". Τζων Λοκ, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος Ειλικρινά στις ημέρες αναταραχής και παραζάλης που διανύουμε, όπου τα "ηθικά" και τα "εθνικά", αίφνης έγιναν «ρατσιστική καταπίεση», αντικαταστάθηκαν από νεομοντερνίστικες απόψεις, ως απόρροια της λεγόμενης «παγκοσμιοποίησης», των λαών χωρίς σύνορα, χωρίς έθνος. Το "ΘΡΑΣΟΣ" …περισσεύει. Η προσπάθεια επιβολής - η εφαρμογή μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων, με διαφορετική προσέγγιση των μέχρι τώρα σταθερών ενός ολόκληρου Λαού, ενός λαού που αντιλαμβάνεται ότι το να μιλάς για Πατρίδα σε κατατάσσει από ρατσιστή έως και νοσταλγό ολοκληρωτικών καθεστώτων και θέσεων, τούτες τις ημέρες, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πάνω από όλα συμμετοχή με παρουσία στην λήψη Αποφάσεων για το Μέλλον. Η επιβολή από την Ε.Ε. της ικανοποίησης μόνιμης ή μερικής στέγ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εικόνα
Θέμα: Αποτελέσματα εκλογών του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΕΕΣ σε όλη τη χώρα. Με την ανωτέρω εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν ως Τακτικά Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Φλώρινας οι παρακάτω: 1. Μπαφίτη Άννα 2. Δρίλε Μελπομένη 3. Μπεδέλης Πέτρος 4. Σιδηροπούλου Αγνή 5. Παπαναούμ Παρασκευή 6. Ιωαννίδου Παρασκευή 7. Κίττας Σωτήριος 8. Παπάζογλου Δέσποινα 9. Θεολογίδου Ειρήνη Ως αναπληρωματικά μέλη οι: 10. Μπαζοπούλου Δήμητρα 11. Μπούκτση Σταφύλλη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟ LET'S DO IT GREECE

Εικόνα
Στο Let’s Do it Greece 2019, που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do it World, θα συμμετάσχει και φέτος, ο Δήμος Πρεσπών.Σε σύσκεψη που έγινε με μεγάλη συμμετοχή φορέων και τοπικών κοινοτήτων στο Δημαρχείο Πρεσπών αποφασίστηκε η διοργάνωση από το Δήμο Πρεσπών σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών , του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεσπιωτών, του Δημοτικού σχολείου Αγίου Γερμανού, του Γυμνασίου - Λ.Τ. Λαιμού και του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού και Αθλητικού Συλλόγου «ο Άγιος Γερμανός» καθώς και 8 Τοπικές κοινότητες του Δήμου Πρεσπών, δράσεων στα χωριά και την ύπαιθρο των Πρεσπών.  Κοινός στόχος είναι οι δράσεις αυτές, που γίνονται με πρωτοβουλία των προέδρων ΤΚ, φορέων και εθελοντών, να αλλάξουν την όψη των δημοσίων χώρων στην Πρέσπα αλλά και να ευαισθητοποιήσουν κατοίκους και επισκέπτες ώστε να απαλλαχτεί η Πρέσπα από μικρά και μεγάλα σκουπίδια.

7ΟΣ ΔΡΟΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ & KIDS ATHLETICS(ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΣΤO ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Εικόνα
Ø Διαδρομή 3χλμ για ελεύθερο και Δυναμικό περπάτημα (για όλες τις ηλικίες) Ø Διαδρομή 5χλμ για τον αγώνα τρεξίματος (από 12 ετών και άνω) Ø Αγώνας στίβου για παιδιά kids athletics (ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ) Ø Θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας για λόγους ασφαλείας καθ όλη την διαδρομή καθώς και για την διάρκειά της. Ø Εθελοντές ποδηλάτες για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων. Ø Θα υπάρχουν 3 σταθμοί ξεκούρασης σε όλη την διαδρομή. Ø Τρεις σταθμοί ενυδάτωσης και τόνωσης ( εμφιαλωμένα νερά για τους συμμετέχοντες) Ø Ασθενοφόρο σε ετοιμότητα Ø Ειδική και διακριτική σήμανση για την χάραξη της διαδρομής. Ø Εθελοντές καθ όλη την διάρκεια της πορείας για οποιαδήποτε πρόβλημα υπάρξει. Ø Αφετηρία και τερματισμός :Νέο Πάρκο Φλώρινας Ø Στο Τερματισμό θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα για τους συμμετέχοντες και μετάλλια στους 3 πρώτους ανα κατηγορία στον δρόμο 3χλμ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην αφετηρία μέχρι την έναρξη του Δρόμου Υγείας 2019

Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΑΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΜΠΑ

Εικόνα
Πριν από λίγες μέρες έπεσε, η αυλαία της μεγαλύτερης έκθεσης κρασιού στον κόσμο Prowein στο Ντυσελντρορφ της Γερμανίας. Εκεί λοιπόν χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μοναδικά κρασιά. Οι ελληνικές επιχειρήσεις για άλλη μια φορά σήκωσαν ψηλά την σημαία του ελληνικού κρασιού και απέδειξαν ότι το ελληνικό κρασί αποτελεί την παγκόσμια ανερχόμενη δύναμη.Μια περιπλάνηση όμως στους διαδρόμους της έκθεσης και στα περίπτερα, δεν θα άφηνε απαρατήρητη μια μεγάλη πινακίδα με τίτλο ‘’WINES OF MAKEDONIA’’ και από κάτω με μικρά διακριτικά γράμματα το ‘’συνταγματικό’’ όνομα της βόρειας γείτονος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Θέμα: Πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχει αναπληρωθεί η λειτουργική οργανικότητα στην ειδικότητα Δ.Ε. Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 02) στο Κ.Ε.Σ.Υ. Φλώρινας, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντώνιαδης.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δύο άτομα συνελήφθησαν σε Φλώρινα και Καστοριά για τροχαίο ατύχημα  με εγκατάλειψη και μέθη, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Η σύλληψη των δύο Ελλήνων, ηλικίας 50 και 56 ετών, έγινε από  αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Φλώρινας.  Σε  περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς συνελήφθη άμεσα 50χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 50χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, εγκαταλείποντας στην συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1056/29.3.2019) οι δύο Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τον καθορισμό του αριθμού των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων που θα εκλεγούν σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια της Χώρας.Η αριθμ. 22141 αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους και εκδόθηκε σε εφαρμογή, μεταξύ άλλων, του αρ.30 του Καλλικράτη, όπως αυτό τροποποιήθηκε από το πρόσφατo “νομοσχέδιο-σκούπα” (αρ.56 ν.4604/2019) βάσει του μόνιμου πληθυσμού της Απογραφής του 2011.Αντιστοίχως, η αριθμ. 22339 Υπουργική Απόφαση ορίζει τον αριθμό των Περιφερειακών Συμβούλων, βάσει του μόνιμου πληθυσμού 2011, εφαρμόζοντας το αρ.283 του Καλλικράτη, όπως το διαμόρφωσε το αρ.68 του ν.4604/2019.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Τους πρώτους υποψηφίους με τη Λαική Συσπείρωση παρουσίασε στο Αμύνταιο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάση Χαστά. Ο κ. Χάστας στην ομιλία του σημείωσε την ανάγκη για ένα «ισχυρό ΚΚΕ παντού,σε όλες τις κάλπες, στηρίζοντας τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες αλλά και στις Ευρωεκλογές». υπογραμμίζοντας ότι "οι εκλογές είναι μια πολιτική μάχη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα μέλη του ΚΚΕ τη δίνουμε πλάι πλάι με κόσμο που βρεθήκαμε μαζί στους καθημερινούς αγώνες, με κόσμο που σηκώνει την φωνή του για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τη δίνουμε δίπλα δίπλα μέσα από τη πλατφόρμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως μια ευρεία κοινωνική συμμαχία, και με το πλαίσιο πάλης που διαμορφώνουμε παραμάσχαλα".

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 και ώρα 5:οο μμ θα πραγματοποιηθεί στον ημιώροφο του Διοικητηρίου η μηνιαία επιμορφωτική συγκέντρωση των Εθελοντών και Μελών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας.Ομιλητές: Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Φλώρινας.Θέμα: Ρόλος και έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών - Δραστηριότητες υποστήριξης και αντιμετώπισης αναγκών γυναικών σε ειδικό και ευρύ πλαίσιο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 2 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 1. «Έγκριση της υπ. αριθμ. 23/2019 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με Α΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2019».

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνει εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν. • Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 15 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 και ώρα 8:30 το πρωί μέχρι 13:30 το μεσημέρι στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.• Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής προσφοράς και αγάπης προς τούς συνανθρώπους μας που θαχρειαστούν αίμα σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους, ενώ σημαντικά είναι επίσης τα οφέλη για τούς ίδιους τους αιμοδότες.

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ"

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα "Ιστορίες των σχολείων της Φλώρινας διοργανώνουν την Πέμπτη 4 Απριλίου το  εργαστήριο Τοπικής Ιστορίας του Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο Φλώρινας και τη διεύθυνση Α/βάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι   στην Παιδαγωγική σχολή του Πανεπιστημίου. 

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 9 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και ως δύο μήνες με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.