Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 15, 2015

ΧΟΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Οι χορευτές του Τμήματος Εθνογραφίας & Χορού του Φ.Σ.Φ.«Ο Αριστοτέλης» τιμούν με το δικό τους τρόπο τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με χορούς, τραγούδια και ποιήματα από όλους τους χορευτές ηλικίας 4 - 74!!! Σας περιμένουμε την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στο Θέατρο του Συλλόγου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς ενόψει του προγράμματος δράσεων του σπουδαστηρίου του, πραγματοποιεί ομιλία με θέμα : <<Ο ρόλος των υγροτόπων κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα>>, την Κυριακή 22 Μαρτίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗ: ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ!..

Εικόνα
Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και με τον λεκτικό θησαυρό της τουρκικής γλώσσας, μπορούμε να... φιλοσοφήσουμε σε... πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα. Αυτά τα πρωτοφανή δεν την υποστηρίζει κάποιος Τούρκος διανοούμενος, ή ακαδημαϊκός, ή επιστήμονας, αλλά... μια Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Εικόνα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανασυγκρότηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, που στόχο έχει, εκτός από τις εσωτερικές εξελίξεις, και την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία στο Ελληνικό Πεντάγωνο, ειδικά σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η χώρα μας είναι αποσταθεροποιημένη οικονομικά και εν πολλοίς πολιτικά, αποτυπώνεται και σε έκθεση που συνέταξαν οι αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργο κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη είχαν οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε Κοζάνης και Π.Ε Φλώρινας, καθώς και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

32η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το Κέντρo ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας και το Παράρτημα της Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την 32η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη Δυτική Μακεδονία σε Θέματα ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών).

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Γ.Ν.Φ. σε έκτακτη συνεδρίαση του το πρωί της 18ης Μαρτίου 2015, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν που έλαβε χώρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας στις 17 Μαρτίου 2015 και περί ώρας 8.30 περίπου και συγκεκριμένα για το ότι συνοδοί ασθενείς επιτέθηκαν, αρχικά φραστικά και χειροδίκησαν εναντίον των εφημερευόντων ιατρών της χειρ/κης κλινικής και του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει και να καταδικάσει το γεγονός.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΩΦΕΛΙΜΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩ ΤΟΥ 1,5ΤΟΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

"ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ, Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ" ΘΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εκδήλωση με θέμα: "στα χνάρια του νοήματος, ο διάλογος των φυσικών επιστημών με τη θεολογία και τη φιλοσοφία" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:30 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στο πλαίσιο ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού για επίκαιρα θέματα ενδιαφέροντός τους, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος).

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ" ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ξεκίνησε σήμερα στην Καστοριά το Επιμορφωτικο θεματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης με θέμα«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ» στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας για το Νερό, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου.

ΣΥΛΛΗΨΗ 35 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ

Εικόνα
Έναν 35χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ενενήντα τέσσερα (94) δισκία χαπιών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ:" Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"-ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Εικόνα
Δίκιο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , δίνει ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr. Ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζοντας σε συνομιλητές του την πορεία των διαπραγματεύσεων , λέει πως ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι ούτε να εκβιάζει , ούτε να εκβιάζεται, αλλά να δείχνει αλληλεγγύη και στήριξη στους πιο αδύναμους εταίρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς: Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Εκλογή Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», υπέβαλαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος.

Ε.Κ.Θ.: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΑΛΑΣΗ ΚΟΤΡΩΝΗ

Εικόνα
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Βαλάση Κοτρώνη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ε.Κ.Θ.: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τους συνταξιούχους της πόλης να πάρουν μέρος στην αντιρατσιστική – αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 13:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΨΗΦΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ Δ.Σ.

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,  η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων μετά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη το τριήμερο 3,4 & 5 Μαρτίου για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Διοίκησης των λοιπών οργάνων.

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ Δ` ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὸν Κατανυκτικὸ Ἑσπερινὸ τῆς Δ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν 22η Μαρτίου 2015  καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Δημητρίου πόλεως Φλωρίνης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εικόνα
 Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής που θα αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την Τρίτη 24 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας (πρώην αίθουσα Ν.Σ. - ημιόροφος) παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Παύλου Τσότσου και του Πρόεδρου, κ. Παναγιώτη Κώττα, και του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να ληφθούν υπόψη οι απόψεις όλων των φορέων που θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό των δράσεων που θα υλοποιηθούν με στόχο την προβολή των τουριστικών προϊόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εικόνα
ΘΕΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 1) Ενεργοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων και διορισμός των Προϊσταμένων των Δ/νσεων και των τμημάτων. 2) Πρόσληψη προσωπικού (υποστελέχωση των Δ/νσεων σήμερα). 3) Αλλαγή του νόμου περί αξιολόγησης. 4) Ενεργοποίηση της βαθμολογικής και της μισθολογικής εξέλιξης καθώς και εξάλειψη του ποσοστού των υπαλλήλων που μπορούν να προάγονται από τον ένα βαθμό στον άλλο.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: ΣΥΜΝΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Εικόνα
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών και μεταναστευτικών Συλλογικοτήτων, το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες αυτές.

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επιστολή στους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών σχετικά με το κόστος θέρμανσης των σχολικων μονάδων της Φλώρινας,  έστειλε η ΕΛΜΕ Φλώρινας.

ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Εικόνα
Το βιολογικό ρολόι των αρκούδων που ζουν στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συγχρονίστηκε με την επίσημη έναρξη της Άνοιξης αφού οι περισσότερες άρχισαν να ξυπνούν από το χειμέριο ύπνο τους.Έτσι, αυτό το Σάββατο, 21 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία μπαίνουμε και επισήμως στην Άνοιξη το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ Π.Δ.Μ. ΓΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5

Εικόνα
Επιστολή στον πρόεδρο του Περιφερειακου Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαιδα υπέβαλε η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ Γ.Ζεμπιλιαδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την 194η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους τη φλόγα του Έθνους. 

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής νομού Καστοριάς Ευθύμιος Αμαραντίδης.

40ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΗΛΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗ "Η ΣΙΩΠΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ"

Εικόνα

ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20. ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Με απόφαση του Δημάρχου Π. Πασχαλίδη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή 20.3.2015 μία ώρα αργότερα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

ΠΥΚΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-"ΜΑΡΤΗΣ ΓΔΑΡΤΗΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εικόνα
Πυκνή χιονόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την Φλώρινα. Για άλλη μια φορά η περιοχή ντυνεται στα λευκά επιβεβαιωνοντας για ακόμα μια φορά πως η Φλώρινα βιώνει το χειμώνα 8 μήνες το χρόνο όταν σε άλλες περιοχές έχουν ξεκινήσει ήδη να φοράνε κοντομανικα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ο Δήμος Εορδαίας και η εφημερίδα «Αγροτική Έκφραση» συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση: α) της Νέας ΚΑΠ, β) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και γ) του Προγράμματος Νιτρορύπανσης Εορδαίας – Κοζάνης - Αμυνταίου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Λ. ΒΟΣΔΟΥ

Εικόνα
Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη μας Θεόδωρου Λ. Βόσδου. Άνθρωπος αγαπητός στην κοινωνία μας, πάντοτε έβαζε το «εμείς» μπροστά από το «εγώ».

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Π.Δ.Μ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τον Ταξίαρχο Χρήστου Δημοσθένη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Φλώρινας κ. Χήρα Δημήτριου, συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας  κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΑΣΘΕΝΗ( video) -ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Σε διωρη στάση εργασίας προχώρησε το ιατρικό και νοσηλευτικο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας διαμαρτυρομενοι για τον ξυλοδαρμο ιατρων και νοσηλευτριας των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι συνόδευαν ασθενή.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στο πλαίσιο ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού για επίκαιρα θέματα ενδιαφέροντός τους, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ "Η ΚΙΘΑΡΑ ΣΕ MATINEE" ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Συναυλία « η Κιθάρα σε Matinee», με τους Γεώργιο Γεωργούλα, Αντώνη Κωνσταντόπουλο, & στο Πιάνο τον Δημήτρη Δημόπουλο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αργους Ορεστικου Καστοριάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:"ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εκδήλωση με θέμα: "στα χνάρια του νοήματος, ο διάλογος των φυσικών επιστημών με τη θεολογία και τη φιλοσοφία" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:30 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Παρασκευή 20 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 3:00μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος).

Κ.Ι.ΑΛΛΗ ΘΕΡΜΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗΣ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Εικόνα
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (Κ.Ι.ΑΛΛΗ) ενημερώνει ότι κατόπιν συνεννόησης με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ θα συγκεντρωθούν φάρμακα από τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα  ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στις 21/3/2015 στο Α.Α.Μ.Θ. (Παλέ ντε σπορ).

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΛΑΪΚΉΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της αργίας Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 η λαϊκή αγορά της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 σύμφωνα με το άρθρο 1ο του κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Φλώρινας με  Α.Δ.Σ. 331/2014.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΟΣΔΟΥ, ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ»

Εικόνα
«Σίγησε η Φωνή της Φλωρίνης» Πραγματική απώλεια για την Φλώρινα ο θάνατος του εκλεκτού συμπατριώτη μας, Θεόδωρου Βόσδου, ο οποίος υπήρξε μια εξέχουσα πολυσχιδής προσωπικότητα του τόπου, με σημαντική νομική κατάρτιση ως δικηγόρος, με εξαιρετικές συγγραφικές ικανότητες, ένας αληθινός ευπατρίδης, που ήταν για δεκαετίες η «ψυχή» της έγκριτης  εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης», μιας παραδοσιακής Φλωρινιώτικης εφημερίδας με μέγιστη εμβέλεια, που φτάνει με σύγχρονα και παραδοσιακά μέσα ως τα πέρατα της οικουμένης και ενημερώνει τους όπου γης Φλωρινιώτες για τα νέα της πατρίδας μας.

ΣΙΓΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΟΝΩΡΑ Δ. ΜΠΕΣΣΑ

Εικόνα
Σιγή της Φλωρίνης Από την Ελεονώρα Δ. Μπέσσα Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες, εκείνων που πεθάναν, ή εκείνων που είναι για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους. Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε- κάποτε μες στην σκέψι τες ακούει το μυαλό. Και με τον ήχο των για μια στιγμή επιστρέφουν, ήχοι από την πρώτη ποίησι της ζωής μας — σα μουσική, την νύχτα, μακρυνή, που σβύνει. Κ. Π. Καβάφης

ΣΥΛΛΗΨΗ 38ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Έναν  38χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε συνέλαβαν στην Κορομηλιά Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. 

ΣΥΛΛΗΨΗ 39ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Εικόνα
Έναν 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αυτοκινήτων συνέλαβαν στην Εθνική Οδό Φλώρινας– Κρυσταλλοπηγής , αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τρεις ημεδαπούς, έναν 20χρονο για κλοπές και άλλους δύο (41 και 18 χρονών) για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση συνέλαβαν στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗΝ Ε.Α.Υ.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και το προσωπικό της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο, κ. Μουρατίδη Ιωάννη, και στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΟΣΔΟΥ

Εικόνα
 Ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και το προσωπικό της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για την εκδημία του Θεόδωρου Βόσδου.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ"

Εικόνα
Η έννοια της Διά Βίου Μάθησης βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) εκπροσωπούν με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τους στόχους του Ιδρύματος. Τα Κ.Δ.Β.Μ. στοχεύουν στην κάλυψη αναγκών, όπως αυτές διατυπώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως “δεξιότητες κλειδιά”, που κάθε Ευρωπαίος Πολίτης πρέπει να κατέχει, ώστε να παρέχεται δια βίου μάθηση σε όλους τους ενήλικες πολίτες. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

ΕΔΕΙΡΑΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΣΤΟ Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φλώρινας το βράδυ της Τρίτης 17 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα συνοδοί επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στη συνέχεια έδειραν άγρια δυο γιατρούς της χειρουργικής κλινικής που εφημέρευαν, καθώς και την νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.