Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 2, 2015

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ν. Στουπή στη Δυτική Μακεδονία στις 6/8/2015, του ενεχείρισε Υπόμνημα με τις θέσεις - προτάσεις του για τον Οργανισμό, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ -ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Εικόνα
Aπό τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφαρμόζει το πρόγραμμα:«Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ» έτους 2015.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ BEACH VOLLEY ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Τμήμα Πετοσφαίρισης του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ενημερώνει τις αθλήτριες των Ομάδων και των Ακαδημιών Πετοσφαίρισής του και προσκαλεί τους αθλητές-αθλήτριες των λοιπών Σωματείων, όπως και όλους τους φίλους του beach-volley, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 17.00 μμ, στις εγκαταστάσεις BEACH-VOLLEY του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου (BEACH BAR – AMMOS), όπου θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες του Πανελληνίου Σιρκουί  «BEACH-VOLLEY MASTERS 2015».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: "ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ"

Εικόνα
Την Τρίτη 04/08/2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δημαρχείο Αμυνταίου με παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος με θέμα «Αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου». Φυσικά στη σύσκεψη ξεκάθαρη ήταν η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, του Δήμαρχου Αμυνταίου και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ενάντια στη βιωσιμότητα της λίμνης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Δευτέρα 10 Αυγούστου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 14:00 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΚΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Εικόνα
Διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους, που όπως λένε δικαιούνται, οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών, οι οποίοι είδαν τη μισή παραγωγή τους να καταστρέφεται από το χαλάζι που έπεσε την περασμένη Δευτέρα."Δεν θέλουμε ρουσφέτια, αλλά απλώς και μόνο αυτό που δικαιούμαστε" όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών "Πελεκάνος" Νίκος Στεργίου, που μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες της περιοχής ετοιμάζονται να υποδεχθούν, το προσεχές Σάββατο, τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Νίκο Στουπή, προκειμένου να τού εκθέσουν τα προβλήματά τους.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς 51 και 55 χρονών για κλοπή συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Οι προαναφερόμενοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο – ταβέρνα) ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ 83 ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Μια 83χρονη ημεδαπή εξαπάτησε μία άγνωστη γυναίκα στο Δρέπανο Κοζάνης. Χθες το απόγευμα η 83χρονη κατήγγειλε ότι η άγνωστη γυναίκα εισήλθε στο σπίτι της και προσποιούμενη υπάλληλο της Δ.Ε.Η, την έπεισε να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500€), καθώς και χρυσαφικά αξίας χιλίων ευρώ (1.000€) κατά δήλωσή της.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.  Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 3:00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος).

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Εικόνα
Τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής που ασκούν οι δήμοι ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, κατέθεσε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις συναρμόδιες αναπληρώτριες υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ,  θα επισκεφτεί στις 6 και 7 Αυγούστου  2015 την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ BEACH VOLLEYBALL MASTERS ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Μετά το πέρας των τεσσάρων Οpens και των τριών Μasters σε επιλεγμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, το Πανελλήνιο Σιρκουί Beach Volley Masters ολοκληρώνει τη φετινή του διαδρομή, στις αναβαθμισμένες και καλαίσθητες εγκαταστάσεις του beach bar ammos στη λίμνη Βεγορίτιδα, με τη διεξαγωγή των τελικών.Ο Άγιος Παντελεήμονας θα αποτελέσει το τριήμερο 7-9 Αυγούστου το επίκεντρο του αθλήματος του καλοκαιριού, συγκεντρώνοντας τα κορυφαία δίδυμα σε άνδρες και γυναίκες, από τα οποία θα αναδειχθούν οι φετινοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για πρώτη χρονιά φέτος ο δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», έχει εξασφαλίσει επιπλέον 465  θέσεις δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης (αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε  παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, σε 9 νέες δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 57 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Εικόνα
Για κατοχή αρχαίων αντικειμένων συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός στην Έδεσσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας. Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Πέλλας, σε όχημα ιδιοκτησίας του 57χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αρχαίο χρυσό νόμισμα.

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Ιούλιο του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Tις χαλαζόπληκτες περιοχές των Πρεσπών με υπηρεσιακούς παράγοντες θα επισκεφτεί το Σάββατο 8 Αυγούστου το πρωί,  o Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας των αποζημιώσεων σε σχέση με τις ζημιές στις καλλιέργειες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 53 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες !! είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε τελικά στην εκδήλωση μας την Κυριακή 16 Αυγούστου στις 9:00 μ,μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.Κοντά μας θα έίναι η Ντιλέκ Κός σ'ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση με διαχρονικά Σμυρνέικα ,Λαϊκά και έντεχνα τραγούδια Είσοδος Ελεύθερη!!!

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Β ΔΟΣΗ

Εικόνα
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι: Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Β' τριμήνου 2015(Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΣΙΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΜΑΖΙ

Εικόνα
Μεγάλη έκπληξη ο ερχομός της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο ΔΑΚ Αμυνταίου την προσεχή Κυριακή 9 Αυγούστου. Η έκπληξη συνίσταται στο ότι η Ελευθερία, ουσιαστικά, αποδέχτηκε την πρόταση μια ιστορικής ομάδας, του Ερμή Αμυνταίου, που λίγοι ξέρουν την ιστορία του.

7ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΗ ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Εικόνα
Σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή - ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συνδιοργανώνουν, τον 7ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Έναν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις συνέλαβαν στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων για κλοπές , πράξεις που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 2001 και τον Αύγουστο του 2003 στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Εικόνα
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπῶν καὶ Ἑορδαίας ἀνακοινώνεται ὅτι τὴν Παρασκευὴν 7ην Αὐγούστου, τὸ Σάββατον 8ην Αὐγούστου καὶ τὴν Κυριακὴν 9ην Αὐγούστου 2015, εἰς τὰς Ἐκκλησιαστικὰς Κατασκηνώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, εἰς τὸ χωρίον Πρώτην Φλωρίνης, θὰ διεξαχθῇ τὸ Κατασκηνωτικὸν Τριήμερον Γυναικῶν Συνάξεων Μελέτης Ἁγίας Γραφῆς, συμφώνως πρὸς τὸ ἀκόλουθον πρόγραμμα:

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ:" ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ"

Εικόνα
Οι τρόποι προστασίας της λίμνης Βεγοριτιδας και η σταθεροποίηση της στάθμης των νερών της λίμνης,  που έχουν ανέβει αρκετά μετά και τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών, βρέθηκαν στο επίκεντρο συσκεψης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη  Τσιρωνη με τη συμμετοχή φορέων της Φλώρινας και της Πέλλας και κατοίκων των δυο περιοχών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ευχαριστηρια επιστολη προς τους υπεύθυνους του Υποκαταστηματος του Νέου Ταχυδρομικου Ταμιευτηριου απέστειλε το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας σχετικά με την ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων της οικογενειας αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΣΛΗΨΗ 575 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ανακοινώθηκε η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 575 ατόμων για την εκτέλεση σωστικών ανασκαφών στους προϊστορικούς οικισμούς εντός των ορίων του Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε., αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ:

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015’’ διοργανώνει μεγάλη λαϊκή συναυλία αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και της Ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» .

ΝΕΡΟ ΑΠΟ 9 ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
9 αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και μαγαζιά κλήθηκε να πραγματοποιήσει χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας λόγω της σφοδρής νεροποντής και του χαλαζιού που έπληξε την Φλώρινα κατά τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα λόγω του δυνατού αέρα η Πυροσβεστική προέβει στην κοπή δύο δέντρων για την αποφυγή τραυματισμού κάποιου πολίτη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ BEACH VOLLEY MASTERS 2015 ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Beach Volley φιλοξενείται σε βουνό δίπλα σε Λίμνη. Το beach volley συγκαταλέγεται παγκοσμίως στα πιο δημοφιλή αθλήματα, με κριτήρια την πληρότητα των εγκαταστάσεων, την παρουσία του φίλαθλου κόσμου και το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ.Τα τελευταία χρόνια το άθλημα του beach volley γνωρίζει και στη χώρα μας μια συνεχή ανάπτυξη και τείνει να καθιερωθεί ως η κορυφαία αθλητική δραστηριότητα του καλοκαιριού.

ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπησαν ακόμα δύο (2) περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ενός 31χρονου και ενός 45χρονου.Ειδικότερα, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (02-08-2015) το βράδυ, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι χρήστης του κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόσθεση του να αυτοκτονήσει.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η 1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στην 1η Περιφερειακή έκθεση Αγροτικων προιοντων Δυτικης Μακεδονιας ,που θα πραγματοποιηθεί στα Κοιλα Κοζάνης τον Σεπτεμβριο, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη ο Πρόεδρος του εκθεσιακου κέντρου Κοιλων κ. Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ.Σ. Σαπαλιδης. Όπως ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης η Δυτική Μακεδονία έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και μέσω της έκθεσης αυτής στόχος είναι η προβολή των επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό την εξωστρεφεια τους περαν τον ορίων της Δυτικής Μακεδονίας. Απο την πλευρά του ο κ.Σαπαλιδης επεσημανε τη σημαντικότητα συμμετοχής των επιχιχειρησεων σε τέτοιες εκθέσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικοτητα και η προβολή και προώθηση των επιχειρηματικων δραστηριοτήτων τους.

ΧΑΛΑΖΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΑΝΟΙΞΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ( ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Απίστευτη κακοκαιρία πλήττει αυτή την ώρα την Φλώρινα με το χαλάζι να πέφτει έντονο και τον αέρα να δημιουργεί σημαντικα προβλήματα.

ΝΕΚΡΟ 7 ΜΗΝΩΝ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Ακόμα ένα αρσενικό αρκουδάκι, μόλις επτά μηνών, το τέταρτο μέσα στο 2015 σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα στο 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας – Κοζάνης, στον κάθετο άξονα Κοζάνη -Φλώρινα -Νίκη της Εγνατίας Οδού.Το περιστατικό γνωστοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του «Αρκτούρου», που παρέλαβε το αρκουδάκι.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 28 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι οκτώ (28) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Φλώρινας, προχωράει ο Δήμος Φλώρινας. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο ΑΣΕΠ.

"ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε από τις 2 Αυγούστου έως 10 Αυγούστου 2015 το οκταήμερο ερευνητικό και εικαστικό εργαστήριο "ψυχή στο Λαιμό" που διοργανώνεται για τέταρτη φορά στις παραλίμνιες κοινότητες των Πρεσπών στο 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών με έδρα την Φλώρινα, ο Δήμος Πρεσπών και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΛΚΔΜ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ- ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι τo ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 55 (πενήντα πέντε) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Κλάδων. Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ": ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 15 ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», θα τελέσει την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο της Κλαδοράχης (4ο χλμ. Φλώρινας - Κλαδοράχης), για τους 15 απαγχονισθέντες Έλληνες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943.

1o ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ "ΚΡΗΤΙΚΑ 2015" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης Αμυνταίου «Η ΚΡΗΤΗ» σας προσκαλεί στο 1ο ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ «ΚΡΗΤΙΚΑ 2015» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου στο χώρο μπροστά από τα καφέ “ΡΟΔΑ” και “ΝΑΜΑ”. Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μία μοναδική βραδιά παρέα με το συγκρότημα του Κρητικού Λυράρη Μιχάλη Ματζίρη.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, έναν 47χρονο και μία 42χρονη, για κλοπή συνέλαβαν στη Κοζάνη αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά και με την απουσία των Δημοτικών Συμβουλων της μειοψηφίας συνεδρίασε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εικόνα
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δρομολόγια στον προαστιακό και στον σιδηροδρομικό άξονα της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Σύσκεψη σχετικά με το θέμα της λίμνης Βεγορίτιδας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Αμυνταιο παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργου Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειαρχη Φλώρινας κ.Στ. Μπιρου.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΟΝΑΣ

Εικόνα
Το θανασιμο τραυματισμό 32 χρονης είχε ως αποτέλεσμα η σύγκρουση Ι.Χ αυτοκινήτου σε κιγκλιδωμα στην Εγνατία Οδό προς Κρυσταλλοπηγη Φλώρινας.  Στο 10ο χλμ του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (πλησίον του κόμβου Μικροκάστρου), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 40χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα της οδού , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 32χρονη αλλοδαπή συνοδηγός.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Τρεις ημεδαπούς, δύο άνδρες, 44 και 58 χρονών και μία 33χρονη γυναίκα, για παράβαση του νόμου περί τυχερών παιγνίων συνέλαβαν στα Γρεβενά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών.

100 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΗΝ 17η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με γευσιγνωσια παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με βάση την πατάτα πέφτει σημερα στις 7:30 το απογευμα η αυλαια των εκδηλώσεων της 17 ης Γιορτής Πατατας στο Σκληθρο Φλώρινας. Κάτοικοι και επισκέπτες θα γευτουν πάνω από 100 συνταγές,  φτιαγμενες απο τις γυναίκες του Χωριού,  με βάση την πατάτα που είναι το κυρίαρχο προϊόν που καλλιεργείται στην περιοχή,  η ποιότητα της οποίας είναι φημισμένη εντός και εκτός συνόρων της Χώρας μας.