Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 17, 2023

ΣΥΛΛΗΨΗ 21ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη, 21χρονος ημεδαπός,σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της ιδίας Υπηρεσίας . Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε σε περιοχή της Φλώρινας, να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 21χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε -0,4- γραμμάρια μεικτού βάρους ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένη οικία, ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -76- γραμμάρια μεικτού βάρους ακατέργαστης κάνναβης, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης. Επιπλέον, βρέθ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Στην 17η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α., μέσω των κοινωνικών εταίρων της τον Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και τον Δήμο Αμυνταίου  προχωράει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Στον  Δήμο Αμυνταίου η διανομή θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Δευτέρα 10:00 έως 15:00 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Αμυνταίου. Στον  Δήμο Φλώρινας και στον Δήμο Πρεσπών  στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2023 Τρίτη & Τετάρτη  9:00 έως 2:00 στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο), επί της οδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Νίκης απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για την εξέλιξη των μελετών των έργων, «Ανάπλαση της εισόδου της πόλης της Φλώρινας» και «Προκαταρτικές εργασίες για την διενέργεια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού της μελέτης ανέγερσης κτιρίου πολιτιστικών χρήσεων στο οικόπεδο της ΜΑΝΤΡΑΣ», ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειαρχη Φλώρινας εκπρόσωποι της ΑΝΦΛΩ.Η ΑΝΦΛΩ έχει αναλάβει για λογαριασμό της Π.Ε. Φλώρινας την ωρίμανση των διαδικασιών και την προετοιμασία των φακέλων για τις μελέτες του έργου «Ανάπλαση της εισόδου της πόλης της Φλώρινας» που θα αποτελέσουν την απαρχή μιας μακρόπνοης παρέμβασης, σημαντικής για την πόλη της Φλώρινας. Στόχος είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του συνολικού τμήματος της εισόδου, από τον κόμβο του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, έως την εντός σχεδίου πόλης περιοχή και τον «κύκλο»

ΔΡΑΣΗ "ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ " ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δράση με τίτλο "Χαρτογράφηση προβολής (Projection mapping)" υλοποιεί η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο κτίριο Γούναρη στη Φλώρινα. Καλλιτέχνες που ασχολούνται με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού υψηλής ποιότητας όπως βίντεο, δισδιάστατα και τρισδιάστατα animation, ειδικά σχεδιασμένα για την προβολή, αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική και συνδέουν τα ιστορικά κτήρια και τους χώρους προβολής με τις ιστορικές αναφορές για τις προγενέστερες χρήσεις τους, την ιστορία της πόλης και τις προσωπικότητες που έχουν εργαστεί και ζήσει στη πόλη όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο θέαμα στο δημόσιο χώρο της πόλης. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά του αθλήματος, που αποτελεί παράδοση για τον τόπο μας, διοργανώνει ο Α.Σ. ‘’ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ’’ . Το Διοικητικό Συμβούλιο, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη και τη συνεισφορά του Χρήστου Κοτζαμανίδη στον Αμύντα Αμυνταίου και το Ελληνικό Χάντμπολ διοργανώνει Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων με την επωνυμία ¨Χρήστος Κοτζαμανίδης¨, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο ΔΑΚ Αμυνταίου. Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 13:00 το μεσημέρι. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση οφείλουν να φέρουν αθλητική περιβολή (αθλητικά ρούχα και παπούτσια). Στο τέλος του τουρνουά θα γίνει απονομή αναμνηστικών μεταλλίων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ BORPRES

Εικόνα
Σε δύο ανοιχτές εκδηλώσεις παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου BorPres με τίτλο: «Συνοριακός σταθμός Πρεσπών-Προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εγκατάσταση του Συνοριακού Σημείου διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή της λίμνης Πρέσπας, που διοργάνωσε το Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας & Θράκης), συμμετείχε η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής  Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ.  Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν οι τεχνικές μελέτες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του συνοριακού σημείου διέλευσης στην ελληνική πλευρά, η ταυτότητα του προορισμού (destination branding) των Πρεσπών και το σχέδιο ενίσχυσης και διαχείρισης των τουριστικών ροών μετά το άνοιγμα του νέου συνοριακού σημείου διέλευσης, για τη βιώσιμη ανάπτυξη των λιμνών των Πρεσπών εκατέρωθεν των συνόρων. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ ΛΙΜΝΟΧΩΡΙΟΥ-ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ- ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ "ΟΙ ΤΣΑΓΟΥΣΙΔΕΣ" ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τον προγραμματισμό δράσεων της Ένωσης Μωμόγερων Λιμνοχωρίου – Βαλτονέρων – Αναργύρων «ΟΙ ΤΣΑΓΟΥΣΙΔΕΣ», που περιλαμβάνει τη δημιουργία βίντεο-κλιπ και την προμήθεια παραδοσιακών φορεσιών, με σκοπό την ανάδειξη και διατήρηση του εθιμοτυπικού Ποντιακού δρώμενου των Μωμόγερων, δράσεις στις οποίες συμβάλλει και ενισχύει η Π.Ε. Φλώρινας, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κατά την διάρκεια συνάντησης τους. Επίσης, ενημερώθηκε για την πρόθεση ένταξης του εθίμου στην άυλη Πολιτιστική κληρονομία του Υπουργείου Πολιτισμού. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη την περικεφαλαία και το μπαστούνι της αυθεντικής παραδοσιακής φορεσιά των Μωμόγερων, η οποία χρονολογείται από το 1940 και αποτελεί ιστορικό κειμήλιο και σημείο αναφοράς της τοπικής παράδοσης. Στη συνάντηση, την Ένωση εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος Γιώργος Μπασούρης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τσισμαλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κωσταντίνος Μελισσανίδης, ο Ταμίας Βασίλης Δημητριάδης και η πληρ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΧ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προτάσεις για την ανάπτυξη του ορεινού αθλητισμού της περιοχής και  για τη διαδικασία εκσυγχρονισμού του Χιονδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου, που χρηματοδοτείται μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας (ΣΟΧ) Φλώρινας στον Αντιπεριφερειάρχη κατά την διάρκεια συνάντησης τους. Τον Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σάββας Γιαζιτζίδης, ο ταμίας Αναστάσιος Αναστασίου και οι έφοροι Πάρις Πετρίδης και Κυριάκος Δούμτσης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΟ 6ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν απινιδωτή στο 6 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Φλώρινας, παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - Θωμάς Γάκης», για τη διάθεση 120 συσκευών. Τον απινιδωτή παρέλαβε η προϊσταμένη του 6 ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Φλώρινας Εριέττα Παπαστεργίου, παρουσία νηπιαγωγών και παράλληλα ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη για το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών στη χρήση εξωτερικής συσκευής αυτόματης απινίδωσης - AED, που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.