Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 18, 2021

Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ- ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ

Εικόνα
Η  σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή- Πόγραδετς, ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης κατά την διάρκεια της συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης με   το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη.  Όπως αναφέρει ο Βουλευτής "ο κ. Βίνης με ενημέρωσε  ότι θα ξεκινήσει μελέτη κόστους-οφέλους από την ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την παραπάνω γραμμή η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 προτάσεις και η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022. Με βάση αυτή τη μελέτη, αλλά και άλλες προϋποθέσεις και όρους, θα αποφασιστεί ποια διαδρομή τελικά θα επιλεγεί". 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την χρηματοδότηση και υλοποίηση της κατασκευής του Κάθετου οδικού Άξονα της Φλώρινας για σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία Οδό, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα, μαζί με ακόμα 13 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην ερώτηση αναδεικνύεται το σημαντικό ζήτημα της Φλώρινας, η οποία αποτελεί τη μοναδική περιφερειακή ενότητα που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σύνδεσή της με την Εγνατία Οδό, ενώ το τελευταίο διάστημα προκύπτουν συνεχώς δημοσιεύματα που παραπέμπουν σε αδυναμία χρηματοδότησης του εν λόγω κρίσιμου έργου για την περιοχή.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες»  το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι κατευθύνσεις του προγράμματος αφορούν την  Παιδαγωγική με Νέες Τεχνολογίες,   Ανθρωπιστικές Σπουδές με Νέες Τεχνολογίες και  Θετικές Επιστήμες με Νέες Τεχνολογίες Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα εισαχθούν τριάντα (30) μεταπτυχιακοί φοιτητές, δέκα (10) ανά κατεύθυνση. Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 31/07/2021, ώρα 24:00, στον σύνδεσμο: http://masteredu.eled.uowm.gr .  

Π. ΠΕΡΚΑ: «ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΜΗΔΕΝ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ…ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ‘ΦΙΛΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ’»

Εικόνα
Ομιλία της Βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Π. Πέρκα στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του ΥΠΕΝ: «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων - Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, πλαίσιο οργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διατάξεις για τα πλαστικά προϊόντα, επείγουσες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χωροταξικές - πολεοδομικές και ενεργειακές ρυθμίσεις» «Θα προσπαθήσω να μιλήσω για 4 τουλάχιστον νομοσχέδια ή 4 θεματικές, γιατί αυτό κατάφερε ο κ. Υπουργός. Δεν είναι πρωτότυπο, αλλά αυτό που συνέβη, ειδικά με τις τροπολογίες και δίκαιη και η αγανάκτηση όλων των πλευρών της αντιπολίτευσης. Ήταν 3 νομοσχέδια σε 1, τα 2 χωρίς διαβούλευση και ήρθαν και οι τροπολογίες, οι οποίες είναι άλ

ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΕΚΡΕΜΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Για ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άμεση συνέργεια σε ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή, και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες από δύο ή περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία,  συνελήφθη στη Φλώρινα 40χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Σε βάρος του 40χρονου εκρεμμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 17ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -15- μηνών και χρηματική ποινή -1.500- ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 2021

Εικόνα
Στη σπουδαιότητα του απολογισμού της Π.Ε. Φλώρινας για το πρώτο εξάμηνο του 2021, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης κατά την διάρκεια παρουσιάσης των έργων που έχουν γίνει και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα. Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης "δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στους δημόσιους φορείς να ενημερωθούν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, για τα έργα, τις δράσεις, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, σε επίπεδο Π.Ε. Φλώρινας, ώστε να εκφράσουν και εκείνοι τυχόν προβληματισμούς τους για θέματα που τους αφορούν". Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των μελετών που έχουν συνταχθεί σε διάφορες κατηγορίες έργων (κτιριακά, οδοποιίας, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά), προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, στις μελέτες που είναι ήδη ενταγμένες και αναμένεται η δημοπράτησή τους, τις ώριμες μελ

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ"

Εικόνα
Τα θέματα υγείας του νομού Φλώρινας, με κύριο θέμα τον διορισμό νέων μόνιμων υπαλλήλων-οδηγών στο ΕΚΑΒ Φλώρινας και ως τότε την τοποθέτηση επικουρικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των περιστατικών και την απρόσκοπτη λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού Φλώρινας, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης  "ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι υπάρχει συνεχής στήριξη των δομών υγείας στο νομό Φλώρινας και θα προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση πιστώσεων για τον διορισμό επικουρικών οδηγών μέχρι να καταστεί δυνατή η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού". ​

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 (rapid test) σε οποιονδήποτε επιθυμεί, θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 26 Ιουλίου  στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας (Ηπείρου 26), καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

ΠΕΤΗ ΠΈΡΚΑ : " ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΆΧΙΣΤΗ ΒΆΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΉΣ ΑΔΙΚΟΎΝ ΞΑΝΆ ΤΗ ΝΕΟΛΑΊΑ ΜΑΣ"

Εικόνα
Στην  ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρεται με δήλωση της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα  υπογραμμίζοντας πως "σ ήμερα αδικούν ξανά τη νεολαία και την περιοχή μας. Για την υπεράσπισή τους θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους έως ότου γίνουν επιτέλους παρελθόν. Όπως πολλές φορές έχω δηλώσει και επιμένω να λέω: Η Φλώρινα αγαπά το Πανεπιστήμιο της. Η εδώ και δύο χρόνια υποτίμησή της από τη ΝΔ θα λάβει τέλος".

ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΈΝΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΚΛΑΔΟΡΆΧΗΣ

Εικόνα
Στη συντήρηση του Μνημείου της Κλαδοράχης, των 15 απαγχονισθέντων Ελλήνων συμπατριωτών μας από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αναφέρεται σε ευχαριστήριο του το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας για τα 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο: Κανένα σχέδιο διχοτόμησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

Εικόνα
Στη συμπλήρωση 47 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας σημειώνοντας πως "Η παράνομη και  βάναυση τουρκική εισβολή άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Μια μαύρη επέτειος την οποία η Τουρκία επέλεξε για να προκαλέσει με δηλώσεις και απαράδεκτες ενέργειες, εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου".

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στην Πρέσπα, συμμετείχε το Επιμελητήριο Φλώρινας, με κυρίαρχα θέματα την απολιγνιτοποιήση, την εξωστρέφεια και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Κατα την διάρκεια του Συμβουλίου  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Διευθυντή του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ Σπυρίδων Σκοτίδα για όλα τα επενδυτικά προγράμματα και την απορροφητικότητα τους.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ-ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ 24-25 ΙΟΥΛΊΟΥ

Εικόνα
Αιμοληψίες λόγω αυξημένων αναγκών σε αίμα και των χαμηλών αποθεμάτων , θα πραγματοποιήσει στο χώρο της Αιμοδοσίας, το Νοσοκομείο εκτάκτως για το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουλίου μεταξύ 9:00 με 13:00.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εικόνα
Και τη νέα αγωνιστική χρονιά 2021-2022 η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ θα συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τη 2η σε τάξη από τις τρεις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη, γεγονός που καθιερώνει τις ΣΑΡΙΣΕΣ στο ευρωπαϊκό αθλητικό γίγνεσθαι της ηπείρου μας. Η κλήρωση των ομίλων του 1ου γύρου θα γίνει στις 25/7/21.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Εικόνα
Στον τόπο που σχεδιάζεται η εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή του Νυμφαίου, βρέθηκε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Φλώρινας στο οποίο εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κάτοικοι και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.  Η αυτοψία διήρκησε 2,5 ωρες στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε μικρή πεζοπορια στον θιγόμενο τομέα  σε μονοπάτι με κατεύθυνση μιας φωλιάς αρκούδας που προτείνε η ΚΑΛΛΙΣΤΩ  να επισκεφτούν από κοντά. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της η Καλλιστώ "Κοντά στο σημείο της φωλιάς έγινε στάση και μια μακρά συζήτηση για τις επιπτώσεις του έργου τόσο απο τα συνοδά έργα όσο και από τις ανεμογεννήτριες. Παρουσιάστηκαν χαρτες με δεδομένα τηλεμετρίας και απεικόνισης όλων των αιολικών στην περιοχή. Τονίστηκε η σημασία του αδιατάρακτου τομεα, των σωρευτικών επιπτώσεων σε σχέση με γειτονικούς υπο αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ. Από την πλευρά της εταιρείας εμφανίστηκαν 7-8 άτομα και η μια δικηγόρος της υπόθεσης. Έκαναν επίκληση για τη νομιμότητα του

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημέρησια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Σημαντικότερα θέματα από αυτά η Επικαιροποίηση αμοιβής πληρεξούσιων δικηγόρων σχετικά με την ανάθεση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης των κοινοτικών ακινήτων στην Τ.Κ. Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, σύμφωνα με την αριθ. 101/2018 απόφαση Ο.Ε. Αμυνταίου και η Εγκατάσταση προσωρινής κατασκευής εκθετηρίου κρασιού και αγροτικών προϊόντων σε κοινόχρηστο χώρο της Δ.Κ. Αμυνταίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίαζει τη Τετάρτη 21Ιουλίου 2021, στις 15:00΄ μ.μ.µε τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν είναι η Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας και 2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Φλώρινας έτους 2021. Επιπλέον θα συζητηθεί η  «Κατανομή των θέσεων προσωπικού στις οργανικές μονάδες που προβλέπονται στον ισχύοντα Ο.Ε.Υ. του Δήμου Φλώρινας» και η   Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών Άνω Κλεινών ,  Ατραπού,    Κρατερού και του  Δημοτικού δάσους Πολυποτάμου.