Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 2, 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούσαν την αποκατάσταση στέγης του υφιστάμενου κτιρίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καστοριάς, προϋπολογισμού 37.200,00€. Συγκεκριμένα οι εργασίες που εκτελέστηκαν αφορούσαν :Αποξήλωση- καθαίρεση της παλαιάς επικεράμωσης της στέγης και απομάκρυνσή της.Τοποθέτηση σανιδώματος από σκουρέτα από ξυλεία ελάτης στον ήδη υπάρχοντα ξύλινο σκελετό της στέγης.Τοποθέτηση ελαστομερούς υδρατμοπερατής μεμβράνης.Επιτεγίδωση της στέγης με πηχάκια.Επικεράμωση με κεραμίδια μεσογειακού τύπου συνήθους χρώματος κλασικού κόκκινου.Κατασκευή νέας στέγης πάνω από την απόληξη του κλιμακοστασίου και μηχανοστασίου που περιλαμβάνει την εργασία κατασκευής του ξύλινου σκελετού από ξυλεία ελάτης και την επικεράμωση με κεραμίδια μεσογειακού τύπου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταστροφή των λουλουδιών στο ποτάμι, που αποτελεί φθορά δημόσιας περιουσίας. Ημέρα του Περιβάλλοντος σήμερα και οι ασυνείδητοι δεν σεβάστηκαν τίποτα. Δεν σεβάστηκαν ούτε το κόστος, ούτε τον κόπο, ούτε την ομορφιά που προσφέρουν οι γλάστρες με τα λουλούδια κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα. Είναι προφανές ότι ο Δήμος Φλώρινας θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Εντός ολίγων ημερών οι υπεύθυνοι αυτής της αχαρακτήριστης πράξης θα εντοπιστούν και θα αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συστήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας μετά την διεξαγωγή των εκλογών που διενεργήθηκαν. Από τους 479 Εγγεγραμμένους ψήφισαν 464 από τα οποία Έγκυρα ήταν 459, Άκυρα ήταν 2, και Λευκά:3. Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τον Πρόεδρο Ιωάννη Μουρατίδη, τον Α' Αντιπρόεδρο Ιωάννη Δίβιο, Β' Αντιπρόεδρο Μαγδαληνή Βιδίνη, Γ. Γραμματέα Αθανάσιο Τάντση, Ταμία Κωνσταντίνος Μπαμπότλας, Οργ. Γ.Γραμματέας Παντελής Φωστηρόπουλος, Ανα. Γ. Γραμματέας Γιώργος Τραιανόπουλος και Αν. Ταμίας. Παύλος Μητάνης.

ΕΚΓΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η «Σύνδεση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου», κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου. «Με την σύνδεση του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα επιτευχθεί περιορισμός των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξει μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρολυτικού Υδρογόνου Δυναμικότητας 100 MW εντός του πρώην ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα», προκειμένου οι πολίτες να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις σχετικά με τη μελέτη αυτή. Φορέας του έργου είναι η HELLENIC HYDROGEN Α.Ε. Η μελέτη θα βρίσκεται δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα www.pdm.gov.gr. έως τις 8 Ιουλίου. Για την παροχή των σχετικών περιβαλλοντικών πληροφοριών και για την παραλαβή των εγγράφων απόψεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία Περιφερειακού Συμβούλιου, Δημοκρατίας 27, Κοζάνη, Δευτέρα- Παρασκευή 08:00- 16:00, υπάλληλος: Ευαγγελία Καλημέρη, τηλ.2461351552.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΦΛΩ

Εικόνα
Θεματικό εργαστήριο με θέμα: «Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων» διοργανώνει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ–Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. στις 17 και 18 Ιουνίου 2024 στην περιοχή των ΠΕ Φλώρινας και Κοζάνης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της το εργαστήριο είναι μια 100% πρακτική μαγειρική εμπειρία και αυθεντική περιήγηση σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι. Το εργαστήριο απευθύνεται σε 20 επιχειρηματίες ή εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού (επιχειρήσεις εστίασης, καταλύματα κ.λπ.), παραγωγούς τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, επαγγελματίες του τουρισμού (ξεναγοί, γραφεία ταξιδίων, travel bloggers κ.λπ.). Στόχοι του εργαστηρίου είναι: α) να διδάξει τους ωφελούμενους, μέσω θεωρητικής και πρακτικής άσκησης, τη φιλοσοφία και τις τεχνικές εφαρμογής βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού στις επιχειρήσεις τους, με βάση το «τίμιο προϊόν» και την τοπική παράδοση, β) να τους εμπνεύσει ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτομικές ή μη, δράσεις που αξιοποιούν τον βιωματικό γασ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική υποδομή του Δήμου Αμυνταίου ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Υγείας και αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Δήμο Αμυνταίου όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος "ο Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας Τομέα του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο, με τον Υφυπουργό Υγείας να δεσμεύεται για την υλοποίηση του". Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, Ιορδάνης Μπάντης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννης Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος κατά τόπο στις Δ.Ε. Αετού, Βαρικού, Λεχόβου και Νυμφαίου, Παύλος Σαργιαννίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανιακίου, Βενιζέλος Κοτσερίδης.

ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Η νέα κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας ιδρύθηκε στον Δήμο Πρεσπών από επιχειρήσεις των Πρεσπών σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών ως αντίβαρο στο δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου Πρεσπών, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους. Επισημαίνουν ακόμα "Για τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και όχι μόνο, το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάστακτο και η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω συστημάτων αυτοπαραγωγής, αξιοποιώντας τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων, αποτελεί «ανάσα ζωής». Με τη συμμετοχή του στο εγχείρημα, ο Δήμος Πρεσπών συνδράμει την τοπική επιχειρηματικότητα με όλες του τις δυνάμεις, ενισχύοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσω της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πάντα με σεβασμό στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και του τοπίου των Πρεσπών. Παράλληλα, η Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας θα καλύψει και τις ενεργειακές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων, συμβάλλον

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ..ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

Εικόνα
Εκδήλωση με θέμα «Ενεργός πολίτης… χαρούμενος πλανήτης» διοργανώνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση θα γίνει από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:30 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Εικόνα
Με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, μιας διεπιστημονικής ομάδας που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, συναντήθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης. Πλεόν, οι υπηρεσίες της θα προσφέρονται μια φορά την εβδομάδα και στους δημότες του Δήμου Αμυνταίου, υπηρεσίες που θα αφορούν κυρίως παιδιά και εφήβους, σε χώρο που θα οριστεί προσεχώς από τον Δήμο Αμυνταίου. Η Μέτσιου Κατερίνα και η Γκάλφα Αναστασία, αναφέρθηκαν στις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία της Κινητής Μονάδας, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται θεραπευτικές παρεμβάσεις με γνώμονα την προώθηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Τάνια Γκάλαβου και οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Αμυνταίου.

ΝΕΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟ ΠΟΛΥΔΑΝΟΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΩΝΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Με ένα νέο ασθενοφόρο ενισχύθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στο Λευκώνα Πρεσπών, μετά από αίτημα του Δημάρχου Πρεσπών, Γιώργου Στεργίου, προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πρεσπών "Με τη συνδρομή του βουλευτή Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου και την άμεση ανταπόκριση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νικόλαου Παπαευσταθίου, το ασθενοφόρο παραδόθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, έτοιμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Πρέσπας. Μάλιστα η παράδοση έγινε παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου".

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, μιας διεπιστημονικής ομάδας που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών θα προσφέρονται πλέον, μια φορά την εβδομάδα, και στους δημότες του Δήμου Αμυνταίου, έπειτα και από συνάντηση του Δημάρχου, Ιωάννη Λιάση με εκπροσώπους της μονάδας.    Οι υπηρεσίες τους, όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση του, θα αφορούν κυρίως παιδιά και εφήβους, σε χώρο που θα οριστεί προσεχώς από τον Δήμο Αμυνταίου. Οι υπεύθυνες της κινητής μονάδας  Μέτσιου Κατερίνα και  Γκάλφα Αναστασία, αναφέρθηκαν στις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία της Κινητής Μονάδας, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται θεραπευτικές παρεμβάσεις με γνώμονα την προώθηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Η συνολική αποτύπωση και αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας συνεργασίας της ΑΝΚΟ με τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, ο εντοπισμός αναγκών που προκύπτουν καθημερινά και η ανάδειξη νέων πεδίων συνεργασίας τόσο στο πλαίσιο του αναπτυξιακού ρόλου της εταιρίας όσο κι ως ανάγκη να υποστηριχθούν έμπρακτα οι φορείς αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων τους, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης της νέας Διεύθυνσης της ΑΝΚΟ - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο Πρεσπών συνάντηση με τον Δήμαρχο και στελέχη του Δήμου.