Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 29, 2015

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για τη Σχολή Πυροσβεστών και το Πολυθεματικό Πάρκο Πολιτικής Προστασίας

Εικόνα
Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η προεργασία για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών και του Πολυθεματικού Εκπαιδευτικού Πάρκου Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο του συντονισμού και των προπαρασκευαστικών ενεργειών εντάσσεται και η επίσκεψη, την Παρασκευή 04/12/2015, κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής στην περιοχή, που περιλάμβανε σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας, συνάντηση με το δήμαρχο Εορδαίας και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ 29 ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης και η Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας κατά τη διάρκεια της ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα Φλώρινα - Αρμενοχώρι.

Θέμης Μουμουλίδης - βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι, στη δημιουργία Σύγχρονου Βιομηχανικού – Ιστορικού πάρκου, που θα περιλλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαίδας και της ΑΕΒΑΛ»

Εικόνα
Ο διάλογος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας έχει ήδη αρχίσει. Μέχρι τον Mαρτιο η Ελλάδα οφείλει να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο, επιστημονικά τεκμηριωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή, η συζήτηση και πολύ περισσότερο ο σχεδιασμός της μεταλιγνιτικής εποχής, παραμένει ζητούμενο για το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαικά ενεργειακά κέντρα. Ο κύκλος δραστηριοτήτων της ΔΕΗ θα συνεχιστεί με βάση τις ενεργειακές και οικονομικές ανάγκες της χώρας και της περιοχής .

Φυτεύτηκαν Δέντρα Στον Λόφο της Λεβαίας

Εικόνα
Στις 02/12/2015 ομάδα εθελοντών από την Λεβαία, παρατηρώντας τη συνεχή επιβάρυνση που υφίσταται το περιβάλλον από την λειτουργία της ΔΕΗ και προσφάτως απο την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κατοικήσιμη ζώνη, έλαβαν τη πρωτοβουλία να αναζωογονήσουν το περιβάλλον με μία συμβολική δενδροφύτευση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ

Εικόνα
Ανήμερα της γιορτής της προστάτιδας των λιγνιτωρύχων Αγίας Βαρβάρας και λίγες μόνον ημέρες πριν από την γιορτή των Χριστουγέννων με την οποία προσδοκούμε αναγέννηση της ελπίδας για όλα όσα επιδιώκουμε, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ, έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και να μας επαναφέρει στην τραγική πραγματικότητα.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Η Αντιπεριφέρεια Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής ενημερώνει πως πραγματοποιούνται με επιτυχία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι δωρεάν διανομές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινίδιων από τις Κοινωνικές Συμπράξεις που έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.Οι σχετικές δράσεις (όπως και η διανομή ροδάκινων που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο) υλοποιούνται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης στις εισαγωγές ορισμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων, καθώς και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565/13-08-2015 των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Φλωρίνης, τιμώντας και πανηγυρίζοντας την ιεράν μνήμην του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, και στα πλαίσια των ενενήντα χρόνων ενοριακής ζωής και κοινωνικής δράσης του Ι. Ναού 1925-2015 προσκαλούν όλους τους Χριστιανούς της πόλεως Φλωρίνης και πέριξ να συμμετάσχουν στις λατρευτικές ακολουθίες και λοιπές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, νωρίς το πρωί, στο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ. Κατά τη διαδικασία αδειάσματος του φορτίου (χαλίκια) στις αποθέσεις, εργολαβικό φορτηγό, το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος χρονος, Α.Μ. με καταγωγή από την Καρδίτσα, έπεσε από ύψος 7 μέτρων, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί η καμπίνα του οδηγού.

ΤΟ 3ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση Αγάπης θα πραγματοποιηθεί σήμερα  από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας'' Φλώρινας (Παιδόπολη).Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ ''Οδός Ονείρων''   στις 6,00 το απόγευμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: «Χρήση Βιομάζας στη Τηλεθέρμανση: Μια ρεαλιστική προσέγγιση» διοργανώνεται τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 11:00 το πρωί στο  Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Η συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) στην 24ώρη απεργία που πραγματοποίησε χθες η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθούν δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα.Συγκεκριμένα σήμερα ματαιώνονται τα δρομολόγια στο τμήμα της γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης : IC 82 και στο τμήμα της γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης: IC 91.

ΤΣΙΡΙΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος 3 Δεκεμβρίου το έθιμο «Τσιριβάρβαρα» αναβίωσε στην πόλη του Αμυνταίου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Αμυνταιώτες γιόρτασαν χθες τα «Τσιριβάρβαρα» δηλαδή το άναμμα των φωτιών ….στο γνωστό χώρο την « αλάνα » όπου άναψε η κεντρική φωτιά από τον Δήμο Αμυνταίου σε συνεργασία με του τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και με την συνοδεία χάλκινων, ζεστής φασολάδας και τοπικού κρασιού οι Αμυνταιώτες διασκέδασαν μέχρι πρωίας. Παράλληλα φωτιές άναψαν σε διάφορες γειτονίες της πόλης.

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ"

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα "Περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές στη γη του Αμυνταίου» θα πραγματοποιηθεί από το ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου το Σάββατο 12/12/2015.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιδοτούμενοι νεφροπαθείς τελευταίου σταδίου χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και μεταμοσχευμένοι είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν κάθε εξάμηνο Υπεύθυνη Δήλωση του νεφροπαθή ή του υπευθύνου είσπραξης «περί του ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι λόγοι δικαιώματος επιδότησης».

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΝΑ ΕΠΙΤΡΈΨΕΙ ΣΤΙΣ ΝΊΚΕΣ ΘΈΛΕΙ Ο ΑΊΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Αίαντας Αμυνταίου φιλοξενεί στο Σάββατο (5/12 στις 20:00) τον Αμύντα Σκοπιάς, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΔΥΜ.Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επιχειρήθηκε ανασύνταξη της ομάδας, προκειμένου να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες, αρχής γενομένης από το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αμύντα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΙΑΚΑ

Εικόνα
Το Κυριακάτικο (06/12 στις 17:00) ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον γηπεδούχο Φαίακα Κέρκυρας και τον Αμύντα Αμυνταίου, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β Εθνικής ανδρών.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η εκκίνηση του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, συνοδεύεται από το Σαββατιάτικο (5/12 στις 16:00) γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στον Αμύντα Αμυνταίου και τον τυπικά γηπεδούχο Φιλώτα Φλώρινας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του στο καθήκον κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης στο 2ο χλμ. Φλώρινας-Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στη 13:00 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τέσσερις ημεδαπούς (20, 30, 46, και 61 χρονών) σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, γιατί κατελήφθησαν να ασκούν δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου διαθέτοντας προς πώληση φρούτα, στερούμενοι την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή συνέλαβαν στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας .

Ε.Κ.Φ.: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης στο 2ο χλμ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό συναδέλφου μας.Τα αποτελέσματα της μη τήρησης των κανονισμών και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και η κακή ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να εργάζονται σε σκληρές συνθήκες για το μεροκάματο, είχαν ακόμα ένα θύμα στην Φλώρινα.

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι αναρτήθηκαν τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων & των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015-2016».

ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ 29ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Τραγικό θάνατο βρήκε 29χρονος εργαζόμενος απο τη Θεσπρωτία όταν το όχημα που στρώνει τη πίσσα (Οδοστρωτήρας) στην εθνική οδό Φλώρινας- Θεσσαλονίκης, μπροστά από το LIDL, πάτησε εργαζόμενο που εκείνη την ώρα βρισκόταν μπροστά από το μηχάνημα και ρύθμιζε τη κυκλοφορία.Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα "Εκτεταμένες αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία και θέσεις κρατικής διοίκησης" κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης.

ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Εικόνα
Στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016.Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η ΚΕΦΕ της ΝΔ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με online σύστημα και μένει να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους μετά από νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα

Ε.Κ.Φ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή όλων των σωματείων εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην πόλη της Φλώρινας που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και το ΠΑΜΕ. Σύνθημα όλων το μεγάλο όχι στη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, στα νέα μέτρα και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις.

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Εικόνα
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι 55 εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα της εταιρείας Μαρινόπουλος στην Φλώρινα. Όπως ανέφερε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Στεφανίδης «διεκδικούμε την επιστροφή όλων των εργαζομένων που έχουν απολυθεί από άλλα υποκαταστήματα στις δουλειές τους, τη μη μείωση των μισθών τους και την μη συρρίκνωση της εταιρείας με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων στην χώρα και κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας».

ΑΔΕΔΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αναφέρθηκε σε συνέντευξη του το μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Μπράτης ο οποίος τόνισε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι θα εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική σε ότι αφορά στα ζητήματα των περικοπών των συντάξεων του κοινωνικού κράτους εφαρμόζει ακόμα σκληρότερη και τη χειρότερη πολιτική από τους προκατόχους του και αυτή την φορά ετοιμάζει τη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο χάνει το κοινωνικό του χαρακτήρα γίνεται καθαρά ανταποδοτικό θα έχει περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και με το μισθολόγιο που ετοιμάζει για το δημόσιο τομέα θα έχουμε και μειώσεις στους μισθούς».

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Παιδαγωγική Σχολή σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την 2η ημερίδα με τίτλο: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο Σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα,4 Δεκεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής.

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι γειτονιές της Φλώρινας για την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου "ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΤΩΝ ΦΩΤΙΩΝ". Κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας στη Φλώρινα για να απολαύσει ένα φαντασμαγορικό έθιμο. Στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και στα γύρω χωριά, τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου ανάβουν φωτιές. Η προετοιμασία, το κλίμα της ημέρας, ο χορός, το κέφι, τα έθιμα αποκαλύπτονται σε ένα ξεχωριστό και άρτιο φιλμ, διάρκειας 8 λεπτών, που αποτελεί μια πραγματική διαφήμιση και πρόσκληση προς όλους να επισκεφτούν τη Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
47χρονο ημεδαπό, συνέλαβαν στη Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης,  γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) δοχείο που περιείχε μεθαδόνη βάρους 150 ml καθώς και διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, με υπολείμματα ηρωίνης .

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 41 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
 41χρονος ημεδαπός, για κλοπή συνελήφθη στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Ο προαναφερόμενοςαφαίρεσε από κατάστημα εμπορίας και συντήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, μια (1) συσκευή «τάμπλετ» που βρισκόταν στο χώρο προς επισκευή.Από την αστυνομική έρευνα και ύστερα από αναζητήσεις, ο 41χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε η συσκευή «τάμπλετ» η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 40χρονο.

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Αυτή την εβδομάδα δύο ταινίες: "ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΑ: Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ" για τους μικρούς μας φίλους και "ΔΙΔΥΜΟΙ ΘΡΥΛΟΙ"!

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
Η 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία, είναι μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας, όπως υιοθετήθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία. Στη χώρα μας ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού, δίχως ωστόσο, να έχουν επίσημα καταμετρηθεί, οι Άνθρωποι με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες Ανθρώπων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, οι Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Ευάγγελο Ρώμα για τη δωρεά παραδοσιακών τοπικών υποδημάτων προς το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου μας.   Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Π.Ε ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Εικόνα
Τον κ. Στέφανο Ξεκαλάκη, Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, υποδέχθηκε το Προεδρείο και στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στα γραφεία του Σωματείου στην Πτολεμαΐδα, ικανοποιώντας το αίτημα του κ. Ξεκαλάκη για μία συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ενεργειακά ζητήματα, αναγνωρίζοντας την ενδελεχή και έγκαιρη ενημέρωση που είναι σε θέση να έχει το σωματείο.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης όπως προσέλθουν την Πέμπτη και Παρασκευή 3&4 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00-14:00 στο Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης για την παραλαβή φρούτων. Από την Ιερά Μητρόπολη

Ο σχεδιασμός για τη Σχολή Πυροσβεστών και το πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε εξέλιξη

Εικόνα
Στη σύσταση της Επιτροπής Συντονισμού για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στη Σχολή Πυροσβεστών και στο πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 95 ΘΕΣΕΩΝ Δ.Ε. ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα πέντε (95) ατόμων ΔΕ για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.), που εδρεύει στην Πτολεμαϊδα του Νομού Κοζάνης, όπως παρακάτω:

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
3η του Δεκέμβρη. Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική προστασία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Εικόνα
Για τις δραστηριότητες που ανέπτυξε τους τελευταίους μήνες (δράσεις-παρεμβάσεις-ενημερώσεις) κυρίως επί ζητημάτων που αφορούν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στη επιχείρηση, ενημέρωσε, το Προεδρείο, το σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την σημερινή του συνεδρίασή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εικόνα
Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Ε. και το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, τις ώρες 09:00π.μ. με 14:00μ.μ., η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας θα προβούν στη διανομή ποσοτήτων πορτοκαλιών και ακτινιδίων, από τον χώρο των ψυγείων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας για όσους δικαιούχους δεν προμηθεύτηκαν τις ποσότητες που τους αναλογούσαν τη Δευτέρα 30/11/2015 λόγω εργασιών επί της οδού 7ης Νοεμβρίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΚΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΑΦΗΣ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Με αντιπροσωπεία του πολιτικού γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στο γραφείου του.Στη συνάντηση παρόντες ήταν μέλη του πολιτικού γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής κ.κ. Αβραμόπουλος Κώστας και Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, το μέλος της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας κ. Σταμπουλίδης Κώστας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Καραντζίδης Βασίλης και το στέλεχος της ΚΝΕ κ. Βέρτκας Ορέστης.

Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών στην εκδήλωση εορτασμού των πενήντα ετών λειτουργίας του Συλλόγου Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς» Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στην πανηγυρική εκδήλωση εορτασμού των πενήντα ετών λειτουργίας του Συλλόγου Απανταχού Πεισοδεριτών «Η Αγία Τριάς» Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε ως κύρια ομιλήτρια και τι τιμώμενο πρόσωπο η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου.

ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ "Η ΜΕΛΙΣΣΑ"

Εικόνα
Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» Η «ΜΕΛΙΣΣΑ» είναι φορέας προστασίας ανηλίκων κοριτσιών που προέρχεται αποκλειστικά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1921 ως σήμερα ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Το Ορφανοτροφείο ΜΕΛΙΣΣΑ συστήθηκε αρχικά ως Σωματείο κυριών της Θεσσαλονίκης για την σίτιση και περίθαλψη ορφανών των πολέμων, τα οποία κατέκλεισαν την πόλη την δεκαετία του 1920.