Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 5, 2023

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Εικόνα
Σε δράση αγωνιζόμενες σε τρεις πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρίσκονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αθλητές του Συλλόγου επιτραπέζιας αντισφαίρισης Σάρισες Φλώρινας. Στην Αθήνα και στο ΣΕΦ η γυναικεία μας ομάδα θα δώσει τρεις πολύ σημαντικούς αγώνες και θα προσπαθήσει να βγει νικήτρια στα δύο ντέρμπι που θα δώσει. Το Σάββατο το πρωί θα παίξει με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ενώ την επόμενη μέρα θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα θα είναι πλήρης και ευελπιστούμε για την καλύτερη δυνατόν συγκομιδή βαθμών. Θυμίζουμε τη βαθμολογία των τριών πρώτων του πρωταθλήματος: Ολυμπιακός 16, Σάρισες Φλώρινας 15, Παναθηναϊκός 14.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμυνταίου, η Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Κέντρα Νεότητας προχωρούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.  Τα είδη που κατά προτεραιότητα απαιτούνται είναι:   ·          Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια- Ζεστά και καθαρά ρούχα για παιδιά και ενήλικες ·           Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας  ·          Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.) ·          Είδη ατομικής υγιεινής

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΔΩΡΕΑ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΕΣΠΑ ΤΟΡ ΑΦΟΙ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΙ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας συγχαίρει την επιχείρηση Πρέσπα TOP Αφοί Δημητρόπουλοι ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Φλώρινας που δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταποίησης και τυποποίησης οσπρίων και πιπεριάς για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να δωρίσουν όσπρια 400 κιλών στο Γηροκομείο Φλώρινας για την σίτιση των 180 απόρων και μοναχικών ατόμων της Φλώρινας. Για άλλη μία φορά ο επιχειρηματικός κόσμος δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Συνεχίζουμε...

ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας (ΑΟΦ), τον ΠΑΣ Φλώρινας και τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, προχωρούν στη συγκέντρωση φαρμάκων και βρεφικών ειδών, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, λόγω του σεισμού. Όσοι/ες επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εθελοντική δράση, καλούνται να προσφέρουν φάρμακα και διάφορα βρεφικά είδη. Η συγκέντρωση ξεκινά από την Πέμπτη 09/02/23 μέχρι και την Πέμπτη 16/02/23, από τις 10:00 μέχρι 16:30 (εκτός του Σαββατοκύριακου). Χώρος συγκέντρωσης είναι η έδρα του ΟΕΝΕΦ, στη διεύθυνση: 7ης Νοεμβρίου 9.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στο ανθρωπιστικό του καθήκον και αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία, απευθύνει έκκληση στον κόσμο για συλλογή ανθρωπιστικού υλικού που θα ενισχύσει άμεσα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών. Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ., σε συνεννόηση με την Τουρκική και Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, συγκεντρώνει: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.)

ΜΕ 8 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 8 αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας με απόφαση του συμβουλίου μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Επισημαίνει ακόμα πως "Λαμβάνοντας υπόψη την απογοήτευση των προηγούμενων ετών από την σχεδόν μηδενική ενίσχυση δεν μπορούμε παρά να είμαστε χαρούμενοι που οι ενέργειες του Σωματείου απέδωσαν καρπούς.

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικής - Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης προχωράει το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας. Καλούνται οι πολίτες που έχουν στην κατοχή τους βιβλία μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση τα οποία επιθυμούν να δωρίσουν, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους υπευθύνους του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ : ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ"

Εικόνα
Την παράσταση παράσταση «Μάνος Χατζιδάκις: Μια βόλτα στην Οδό Ονείρων του» παρουσιάζει ο Δήμος Φλώρινας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου. Πρόκειται για μία διαδραστική εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, με προβολή ντοκιμαντέρ από διάφορες εκπομπές που θα περιέχει τη ζωή του και τους σημαντικότερους σταθμούς της πολυδιάστατης καριέρας του, με φωτογραφίες, αφήγηση και σπάνια βίντεο ντοκουμέντα του ιδίου.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ"

Εικόνα
Ανοιχτές ενημερωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε Φλώρινα και Αμύνταιο με πολιτιστικούς Συλλόγους της Π.Ε. Φλώρινας με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Αντωνιάδη. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η Οικονομική ενίσχυση των συλλόγων για πολιτιστικές δράσεις μέσα στο 2023, η Ενημέρωση για την εγγραφή και επικαιροποίηση των συλλόγων στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού και οι Προτάσεις για δημιουργία πολιτιστικής ατζέντας με στόχο την παροχή ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν: Α) Για τους συλλόγους των δήμων Φλώρινας και Πρεσπών την Τετάρτη 08/02/2023 και ώρα 18:00 μ.μ στο Ξενοδοχείο Λύγκος στην Φλώρινα. Β) Για τους συλλόγους του δήμου Αμυνταίου, την Τετάρτη 08/02/2023 και ώρα 20:00 μ.μ στο ξενοδοχείο Κλειώ στο Αμύνταιο.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε μια ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του ΕΚΦ από θεσμικούς φορείς, εργαζομένους και εκπροσώπους σωματείων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, καθώς και η βράβευση τριών οργανισμών από την κοινωνία των πολιτών για την προσφορά του στην κοινωνία της Φλώρινας. Ο πρόεδρος του ΕΚΦ, Σιάκος Κωνσταντίνος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ειρήνη σε όλο τον κόσμο, προοπτική σε όλους με λιγότερη ανεργία και ασφαλή εργασία. Επίσης κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο που διατελέστηκε τα τελευταία 2 χρόνια από την διοίκηση του εργατικού κέντρου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 56 ΚΙΛΩΝ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -55- κιλών και -649- γραμμαρίων, συνελήφθησαν δύο άτομα στη Φλώρινα. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα Το πρώτο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενώ το δεύτερο μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες Σε περιοχές της Φλώρινας και της Έδεσσας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, καθώς και τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, δύο  ημεδαποί ηλικίας 53 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 53χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός

Γ. ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ "ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Τις προτάσεις τους για τον Τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία συζήτησαν στο περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Η έγκριση εξειδίκευσης δράσεων τουριστικής προβολής της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2023» και απολογισμός για το 2022, τις οποίες χαρακτήρισε ως έλλειψη στρατηγικής για το 2023 η επικεφαλής του Συνδυασμού Ελπίδα Γεωργία Ζεμπελιάδου και ο περιφερειακός σύμβουλος από τη Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης. Όπως ανέφεραν "Ο τουρισμός στη Περιφέρειά μας δεν είναι αυτός που σχεδιάζεται και απασχολεί την Εθνική πολιτική. Είναι ένα εξειδικευμένο μοντέλο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και όχι του παραθαλάσσιου τουρισμού που επικρατεί. Από τον απολογισμό του 2022 προκύπτει ότι συμμετείχαμε σε εκθέσεις του εξωτερικού, Παρίσι, Ρίμινι, Λονδίνο, που δυστυχώς η χρησιμότητά τους δεν προκύπτει από το αποτέλεσμα, αφού δεν αντιστοιχίζεται με αντίστοιχες αφίξεις. Η επισκεψιμότητα ιδιαίτερα από το εξωτερικό προϋποθέτει οργάνωση, ποιοτικό τουριστικό προϊόν, αναβαθμι