Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 30, 2022

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "BRAILLE" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την εικαστική έκθεση με τίτλο "braille" του Δημήτρη Καπετάνου διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας και ο Συλλόγος Τυφλών – Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, επί της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού 8, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 μ.μ. Για τον εικαστικό δημιουργό κοινωνία, πολιτεία και τέχνη είναι έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους. Στο έργο του “braille”, η ώσμωση αυτών, επιτυγχάνει μια ανατροπή στην έννοια της θέασης, αφού όσοι γνωρίζουν τον ομώνυμο κώδικα, μπορούν να αντιληφθούν τα κείμενα των επιγραφών, τη στιγμή που οι υπόλοιποι βλέποντες στέκονται αμήχανοι στο χώρο.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δράση ενημέρωσης των κατοίκων της Φλώρινας για τον μητρικό θηλασμό, διοργανώνει αύριο Παρασκευή 4 Νοεμβρίου οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Φλώρινας, συμμετέχοντας στην δράση του Δικτύου Μαιών – Μαιευτών που διοργανώνει η 3η Υ.Π.Ε., στο πλαίσιο της Εβδομάδας Θηλασμού. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας (Πλατεία Γ. Μόδη), θα υπάρξει διανομή έντυπού ενημερωτικού υλικού και πληροφόρηση για τον μητρικό θηλασμό σε όσες και όσους το επιθυμούν. Η δράση πραγματοποιείται υπό τη αιγίδα του Δήμου Φλώρινας, του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας και του Κ.Ε.Π. Υγείας Δήμου Φλώρινας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινησαν οι Δηλώσεις συμμετοχής στα δωρεάν εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά του ΟΕΝΕΦ , με Ημερομηνία εκκίνησης των εργαστηρίων την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022, στη 13:00. Τα εργαστήρια θα υλοποιούνται στο Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (7ης Νοεμβρίου 9, 2385101446) και όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται με τη τήρηση όλων των απαραίτητων προφυλάξεων και διατάξεων προστασίας κατά της πανδημίας COVID-19. Επιμορφωτές του εργαστηρίου είναι ο Παιδαγωγός και Επιστημονικός Συνεργάτης του ED Δυτικής Μακεδονίας, Άκης Δημητρίου, η Νηπιαγωγός, Ιωάννα Χατζή και η φιλόλογος, Κατερίνα Μάρου. Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3DAGIKv Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προϋπόθεση ο γονέας ή κηδεμόνας του παιδιού να είναι εγγεγραμμένο μέλος/φίλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Τα βήματα εγγραφής είναι ΕΔΩ .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Εικόνα
Οι τρόποι υλοποίησης προγραμμάτων από το ΕΒΕ Φλώρινας μέσα από το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη και του Πρόδρου του ΕΒΕ Σάββα Σαπαλίδη με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδα Καλλίρη. Ο βουλευτής και ο πρόεδρος του ΕΒΕ τόνισαν στον κ. Καλλίρη τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μικρά καταστήματα, αλλά και οι μεσαίες επιχειρήσεις στο Νομό Φλώρινας και ότι είναι απαραίτητο μέσα από το πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης να ενισχυθούν και οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, παράλληλα με τα κίνητρα που δίνονται για τη δημιουργία νέων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ"

Εικόνα
Στον διαγωνισμό «Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου» συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος . Με τρεις όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (ή της προσωπικότητας ή της ιστορίας που θα επιλέξετε), οι οποίες μπορεί να έχουν τραβηχτεί ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο και μια ιστορία για ό,τι προβάλλεται από αυτές (1 σελίδα το πολύ), μπορεί να είσθε εκείνος ή εκείνη που θα κληθεί να γράψει το πλήρες σενάριο (επ’ αμοιβή) και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3΄λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου και η μεγάλη αγάπη σας για αυτόν. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες δεν είναι σύγχρονες θα πρέπει να αναφέρετε την χρονολογία λήψης των φωτογραφιών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με ομιλίες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αμυνταίου ξεκινάνε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις εορτασμού για τα Ελευθέρια της πόλης του Αμυνταίου από τον Τουρκικό ζυγό. Οι εκδηλώσεις κορυφόνται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Αμυνταίου, Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Ροδώνα και εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δικηγόρο κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Τρύφωνα Χατζή (Νότια Δημοτικού Πάρκου, παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή Αμυνταίου – Φλώρινας) .Το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμος Αμυνταίου και το Μουσικό Σύνολο των Καθηγητών του Παραρτήματος Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας, διοργανώνουν Μουσική Παράσταση με αφορμή την Επέτειο των 110 χρόνων της Απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό ζυγό. Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Π

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Με εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στις 6:30 ξεκινάνε οι εκδηλώσεις εορτασμού της 110ης Επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας. Παράλληλα, στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με μέριμνα του Φ.Σ.Φ «Ο Αριστοτέλης». Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 12:00 με την καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "BLACK ADAM" ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με την περιπέτεια φαντασίας "BLACK ADAM" συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνεται από Κυριακή 6 Νοεμβρίου έως Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 9:00 κάθε βράδυ με γενική είσοδο 6 ευρώ. BLACK ADAM ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11: 21.00 ΔΕΥΤΕΡΑ 7/11: 21.00 ΤΡΙΤΗ 8/11: 21.00 Γενική είσοδος 6 ευρώ. Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra Σενάριο: Adam Sztykiel, Rory Haines & Sohrab Noshirvani Ηθοποιοί: Dwayne Johnson, Sarah Shahi, Pierce Brosnan, Noah Centineo, Joseph Gatt, Aldis Hodge, Viola Davis Διάρκεια: 125 λεπτά Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΡΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΣΟΔΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Διασφάλιση αρμονικότητας παραδοσιακού οικισμού Νυμφαίου Φλώρινας», κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Στην ερώτηση του μεταξύ άλλων αναφέρει "Συμφώνως ενημέρωσής μας, στο ακριτικό και ιστορικό Νυμφαίο Φλώρινας και σε υπερκείμενη έκταση 52 στρεμμάτων της βουνοπλαγιάς του οικισμού θα ανεγερθεί ξενοδοχείο. Το εν λόγω επικείμενο έργο της ανέγερσης θεωρείται ότι ανατρέπει την αρμονική ισορροπία του οικισμού, καταστρέφοντας την παρθένα φύση και διαλύοντας τον υφιστάμενο παραγωγικό ιστό του οικισμού. Άλλωστε το Νυμφαίο έχει κηρυχθεί διατηρητέος ιστορικός τόπος υπό την παρούσα εικόνα των διασωζόμενων αρχοντικών της σπιτιών της πατρώας αρχιτεκτονικής του. Η υποτίμηση και η τάση της περαιτέρω υποβάθμισης, εξόν της επικείμενης αδειοδότησης ανέγερσης του ξενοδοχείου, του εν λόγω οικισμού επιπρόσθετα αποτυπώνεται και στα κάτωθι δεδομένα, όπως λ.χ. το κλείσιμο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΦΛΩ

Εικόνα
Για τα ανοιχτά μέτωπα και τις προκλήσεις εν μέσω απολιγνιτοποίησης, αλλά και την προσπάθεια διαχείρισης που στόχο έχει την μετέπειτα δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού, ενημερώθηκε η Βουλευτής Φλώρινας Π. Πέρκα κατά την διάρκεια συνάντησης της με την Διοίκηση, τους εργαζομένους και στελέχη της Αναπτυξιακής Φλώρινας (ΑΝΦΛΩ). Η κ. Πέρκα ενημερώθηκε για την πορεία του τοπικού προγράμματος Leader και για την έκδοση δεύτερης πρόσκλησης για την προσέγγιση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Στο ίδιο πλαίσιο, η Βουλευτής πρότεινε στη Διοίκηση και τα στελέχη της εταιρίας τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη σύνταξη προτάσεων και μελετών που θα έχουν καθαρό αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Νέο Νομοθετικό-Κανονιστικό πλαίσιο που αφορά το καθεστώς διήμερων μικρών αποσταγματοποιών και τις αλλαγές που θα επέλθουν σε όλη τη διαδικασία" διοργανώνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το Τελωνείο Φλώρινας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στον ημιόροφο του κτιρίου της περιφέρειας στη Φλώρινα.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στις 6μμ. είναι η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής γονέων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας και το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 0 - 6 ετών ή και χωρίς παιδί. Οι συναντήσεις - τέσσερις (4) συνολικά - θά πραγματοποιηθούν στό Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» και από εκεί θα γίνεται η σύνδεση μέσω ZOOM καί μία διά ζώσης στο τέλος του Α΄ Κύκλου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Εικόνα
Άριστες εντυπώσεις άφησαν οι Ακαδημίες χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου στο τουρνουά χάντμπολ που διοργάνωσε ο Ζαφειράκης Νάουσας την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 στο οποίο συμμετείχαν επίσης, ο Αερωπός Έδεσσας και ο Φέρωνας Βέροιας.Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση της αποστολής του Αμύντα Αμυνταίου στη Νάουσα, καθώς περισσότεροι από 40 αθλητές πλαισιωμένοι από γονείς και κηδεμόνες κατέκλυσαν το ΔΑΚ Νάουσας και δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα. Με την άρτια προπονητική και παιδαγωγική καθοδήγηση του Παναγιώτη Δημητρίου τα παιδιά όλων των τμημάτων (προμίνι αγόρια, προμίνι κορίτσια, μίνι αγόρια, μίνι κορίτσια και Παμπαίδες Β) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.Οι ιθύνοντες του Αμύντα συνεχάρησαν τις ομάδες για το αγωνιστικό τους προφίλ, καθώς και τους διοργανωτές για την όμορφη αθλητική εκδήλωση, τονίζοντας την προσφορά του Ζαφειράκη Νάουσας στην ανάπτυξη του αθλήματος.