Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 3, 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ 2021

Εικόνα
Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο για τις αποζημίωσεις των αγροτών για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους από τον παγετό του 2021, απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου. 

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Εικόνα
Την αποχή των Δικηγόρων από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού για πράξεις πλημμεληματικού ή/και κακουργηματικού χαρακτήρα εφόσον υπάρχει κατηγορία του άρθρου 187 ΠΚ, με την εξαίρεση υποθέσεων όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης, έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην αιφνιδιαστικά ψηφισθείσα με τροπολογία διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 187 ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία καταλύεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, αμφισβητείται και περιορίζεται η δικαιοδοτική κρίση του δικαστή, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας και αυστηροποιείται απαραδέκτως η ποινική μεταχείριση του δράστη ακόμη και σε ήσσονος σημασίας πράξεις, εισάγοντας ρυθμίσεις που θίγουν θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΕΥΞΙΣ

Εικόνα
48 κινητά τηλέφωνα τύπου “smart phone” παρέλαβε ο Αντιπεριφερειαχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου από τον Επιχειρησιακό Υπεύθυνο Δικτύων & ΣΥΖΕΥΞΙΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριο Καραθανάση. Τα κινητά αυτά έρχονται να προστεθούν στα 11 που έχουν ήδη παραδοθεί και διανεμηθεί σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας. "Όλες οι παραπάνω συνδέσεις" τονίζει η Περιφέρεια, "περιλαμβάνουν απεριόριστο χρόνο ομιλίας και SMS προς κινητά και σταθερά εντός φορέων του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» και προπληρωμένο χρόνο ομιλίας σε κινητά και σταθερά εκτός Σύζευξις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας (ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φλώρινας), έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων, ανακοινώνει ότι: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΩΡΙΛΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Την Διεξαγωγή Διαγνωστικών Εξετάσεων από Ιατρική Κινητή Μονάδα, διοργανώνει στη Φλώρινα το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στην Κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Το Σάββατο 9 Απριλίου οι εξετάσεις θα γίνονται 13.00 μ.μ. – 19.00 μ.μ. και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 10.30 μ.μ. – 15.30 μ.μ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ για ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις από Γυναικολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο ΜΕΣΩ : https://healthinfo.eopyy.gov.gr/ , www.cityoflorina.gr Κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί η πρόσβαση στις δυσπρόσιτες περιοχές της περιοχής και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων, δηλαδή των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα HEALTH-INFO αναπτύσσει ένα ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα για τη στήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και στις δύο πλευρές της Διασυνοριακής Περιοχής προκειμένου να επωφεληθούν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, οι ασθενείς και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες.

ΕΡΓΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2 εκατ. ΕΥΡΩ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα έργα συντήρηση Οδού Περιφερειακός Μελίτης – Τ.Κ. Σκοπού, με προϋπολογισμό δαπάνης 1.100.000,00 € και συντήρηση Τμημάτων Εθνικού-Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πρεσπών, με προϋπολογισμό δαπάνης 700.000,00 €, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Επίσης, εγκρίθηκε η υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία», στον Άξονα Προτεραιότητας 6, «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του έργου «Δράσεις για την αποκατάσταση, διατήρηση και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένων των τόπων NATURA 2000» των: α) «Διαχείριση καλαμιώνα με μη μηχανικά στη λίμνη Πετρών του δικτύου NATURA 2000», συνολικού προϋπολογισμού 179.240,06 ευρώ β) «Διαχείριση καλαμιώνα με μη μηχανικά στη λίμνη Χειμαδίτιδα του δικτύου ΦΥΣΗ2000’, συνολικού προϋπολογισμού 180.750,06 ευρώ.

ΟΓΕ : "ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ"

Εικόνα
Με συνθήματα ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Εμπορουπαλλήλων Φλώρινας, της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Όπως ανέφερε σε δήλωση της στην ΕΡΤ Φλώρινας η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ Φλώρινας κ. Παπαναστασίου "δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

ΟΜΑΔΑ ΤΕΝΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ομάδα τένις ενηλίκων δημιουργεί η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών που βλέπουν το άθλημα του τένις σαν μια γενική μορφή άσκησης και άθλησης. Η γνωριμία με τον συναρπαστικό κόσμο του τένις είναι ο στόχος μας και επιτυγχάνεται μέσα από την απλοποιημένη μορφή εκμάθησης γνωστής και ως PLAY AND STAY. Προσαρμοσμένες μπάλες και ρακέτες στα πρώτα βήματα των αθλουμένων και πολύ παιχνίδι κάνουν την διαφορά μέσα σε λίγες βδομάδες. Σύντομα θα είστε σε θέση να παίξετε φιλικά παιχνίδια με τους φίλους σας. Οι εκδηλώσεις και τα εσωτερικά τουρνουά της ακαδημίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάνουν το άθλημα πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Τα μαθήματα γίνονται από καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο τένις και μεγάλη προπονητική εμπειρία στην πόλη της Φλώρινας και στη Μελίτη.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 18:00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας με βασικά θέματα την ΑΚΡΙΒΕΙΑ , την ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ, την ΑΝΕΡΓΙΑ, την ΦΤΩΧΕΙΑ, και τους χαμηλούς ΜΙΣΘΟΥΣ καλεί το εργατικό κέντρο Φλώιρνας  να συμμέτχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νεόι και οι νέες και όλοι οι πολίτες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία που επέδειξαν προσφέροντας δωρεάν 1.296 τεμαχίων των 90 ml βρεφικού γάλακτος έτοιμου προς πόση Frisolac 90 ml και 1.296 θηλών μιας χρήσης, συνολικού ποσού 1.620€ για τις ανάγκες κάλυψης των μη θηλαζόντων νεογέννητων νεογνών του Γ.Ν.Φ. για το διάστημα από 01-04-2022 έως 31-12-2022 από την ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.και τη δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου εις μνήμη του Τσακαλίδη Γεωργίου για τις ανάγκες του Γ.Ν.Φ. από τους κ. Ευθυμιάδη Μιχαήλ και Ευθυμιάδη Κωνσταντίνο του Παντελή, ευχαριστεί η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΠΛΑ ΕΙΧΕ ΚΡΥΨΕΙ 40ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για απόφαση δικαστηρίου, συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός, σε ορεινή περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών. Ο  40χρονος σε ορεινή περιοχή της Φλώρινας και κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε κοντινή περιοχή, είχε αποκρύψει στις 11-10-2021 από κοινού με έτερο αλλοδαπό, ο οποίος και αναζητείται, τέσσερα  πιστόλια, τέσσερις  γεμιστήρες και είκοσι ένα φυσίγγια, τα οποία βρέθηκαν θαμμένα στο έδαφος και κατασχέθηκαν. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος εισήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.