Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 21, 2021

ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ ΣΤΑΔΙΑΚΉ ΔΙΑΚΟΠΉ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΏΡΙΝΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΒΙΓΛΑΣ

Εικόνα
Την προσωρινή σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας παντός οχήματος εκτός των οχηημάτων άμεσης ανάγκης, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών από το 19ο χλμ. μέχρι το 42ο χλμ. Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς για αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η Τροχαία Φλώρινας. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει από τις 08:30 έως τις 14:30. Σύμφωνα με την απόφαση η προσωρινή σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας θα διαρκέσει για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί προκειμένου να διανυθεί η απόσταση μέχρι την έξοδο του συρμού στο χιονοδρομικό κέντρο «Βίγλας».

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ "ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ" ΚΑΙ "ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΊΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΈΝΟΙ ΕΛΛΆΔΑΣ "

Εικόνα
Επισκεψη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν μέλη των ομάδων "Δωρεά οργάνων - Δώρο ζωής" και "Νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι Ελλάδας". Σκοπός της επίσκεψης, οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, ηταν να ευχαριστήσουν το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πρόσωπο του Αρχηγού, Στέφανου Κολοκούρη, για τις ακούραστες προσπάθειες τους, ερχόμενοι αντιμέτωποι με πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, σεισμούς, πάντα δίπλα στον πολίτη, χειμώνα - καλοκαίρι! Παραδώσαμε στον Αρχηγό, μια τιμητική/ευχαριστήρια πλακέτα, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στο δύσκολο έργο τους! Μαζί μου, ηταν ο φίλος και άριστος γιατρός, νεφρολόγος, Μιχάλης Παππάς!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Εικόνα
Ομαλά, χωρίς προβλήματα και με τη τήρηση όλων των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοιού πραγματοποιήθηκαν οι Αρχαιρεσίες στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας». Από τα 491 μέλη ψήφισαν οι 466 από τα οποία ψηφοδέλτια έγκυρα ήταν τα 463 και 3 ήταν άκυρα. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ

Εικόνα
Στην επιστολή που έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαμάντω Κρητικού σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας. Όπως είπε η κα. Κρητικού "στείλαμε επιστολή στον Υπουργό καθώς η τελευταία εγκύκλιος ρήτρας καταστρατήγησης για την απόκτηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα, την οποία έχει υπογράψει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κύριος Δημήτρης Μελάς, και αφορά τηνεπιστροφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, των χρημάτων και των δικαιωμάτων που έλαβαν από το Εθνικό Απόθεμα το 2020 και δεν τα ενεργοποίησαν το 2021, και αυτών που έλαβαν δικαιώματα το 2020 και τα μεταβίβασαν το 2021".

ΣΥΛΛΗΨΗ 27 ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ 23 ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
Δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 23 ετών, συνελήφθησαν σε περιοχές της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, για παράνομη μεταφορά πέντε αλλοδαπών. Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο σε περιοχή της Φλώρινας και τον 23χρονο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο 23χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός με στόχο την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων από το έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος και μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, πέντε αλλοδαπούς, ηλικίας από 17 έως 32 ετών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι στο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός, πλην του 23χρονου οδηγού, επέβαινε ως συνεπιβάτης και ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος και αναζητείται να συλληφθεί.

ΣΑΛΦ : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Εικόνα
H τοξοβολία είναι μια οικογένεια με κοινή αγάπη για τον αθλητισμό και τα ιδανικά του, Προσπάθεια όλων μας η ανάδειξη της νέας γενιάς της τοξοβολίας, με το βλέμμα στο μέλλον Αυτό απαιτεί την σύνδεση με την κοινωνία, με τις δυσκολίες και την αγωνία που όλοι ζούμε. Για αυτό εμβολιαζόμαστε και γινόμαστε ένας ακόμη κρίκος στο τοίχος της ανοσίας. Στόχος μας, να πάρουμε την ζωή μας πίσω σύντομα και να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Και εμείς στην τοξοβολία, ξέρουμε καλά από στόχους !!! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Εικόνα
Στην κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει οι ιδιωτικές Ενώσεις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις από 26/11/2021 έως και 30/11/2021, συμπαραστεκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ.. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν "Όπως επεσήμαναν οι εργαστηριακοί γιατροί εξαναγκάζονται να εργάζονται κάτω από το όριο κόστους εκτέλεσης πολλών διαγνωστικών εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων. Το κράτος οφείλει να ελέγξει τη συνταγογράφηση βάσει διαγνωστικών πρωτοκόλλων, να αυξήσει τις χαμηλές από το 1991 τιμές εξετάσεων και να μην προσθέτει καινούριες υψηλού κόστους εξετάσεις, χωρίς παράλληλα να αυξάνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωσή τους.Να μην απαιτεί από τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς να αμείβονται κάτω του κόστους. Οι ιδιώτες ιατροί, κατά τη διετία της πανδημίας στάθηκαν υπεύθυνα δίπλα στον ασθενή και στήριξαν σχεδόν στο σύνολό της την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν αυξήθηκε προκειμένου να καλύψει το

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη, θα εορταστεί η ημέρα Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα ολοκληρωθούν με ομιλία για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης που όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου "υπήρξε κοινό έργο των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μία ακόμη κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του διαχρονικού ιδανικού της Ελευθερίας".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΠΙΤΟΛΑ

Εικόνα
Η επανεκκίνηση των εμπορικών σχέσεων της μετά covid εποχής, η υλοποίηση κοινών προγραμμάτων η δικτύωση μεταξύ των επιχειρήσεων, το άνοιγμα του Τελωνείου στον Λαιμό Πρεσπών και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας - Βόρειας Μακεδονίας μέχρι Βόρειας Ευρώπης, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα  Σαπαλίδη  και του Προέδρου της Ένωσης Οικονομικών Επιμελητηρίων στα Μπίτολα Mirko Velkofski. Όπως αναφέρει ο κ. Σαπαλίδης "αξίζει να σημειωθεί πως το επιμελητήριο Φλώρινας έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας το 2014 με την κεντρική Ένωση επιμελητηρίων της Βορείου Μακεδονίας με πολύ καλά εμπορικά αποτελέσματα. Κλείνοντας οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν στην συνέχιση των εμπορικών συνεργασιών και στην διεύρυνση τους".

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με το πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Φλώρινας σε  μία λιτή και συμβολική εκδήλωση, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καταπολέμηση του θλιβερού αυτού φαινομένου. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης "η βία κατά των γυναικών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία και συναντάται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Το φαινόμενο της έμφυλης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απειλή προς όλες τις γυναίκες.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εξετάσεις για την πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες άσυλο προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος», θα διεξαχθούν από τη Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
"Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι ισχυρή αλλά όχι ανίκητη. Ας μην μείνουμε κι άλλο σιωπηλοί και σιωπηλές", με αυτό το σύνθημα το Συμβουλευτικό Κέντρο Φλώρινας στέλνει το δικό του μήνυμα για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Σε ανακοίνωση του αναφέρει "το φαινόμενο της έμφυλης βίας είναι καθημερινό, παγκόσμιο και περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη, κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται. Αποτελεί πυρήνα της έμφυλης ανισότητας, που οδήγησε και οδηγεί σε διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.Διακρίνεται από τις άλλες μορφές βίας καθώς πηγάζει από την ιστορικά διαπιστωμένη ανισότητα στις σχέσεις κοινωνικής ισχύος/εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, η οποία οδήγησε στην κυριαρχία των ανδρών επί των γυναικών και στις διακρίσεις σε βάρος τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας αγωνίζεται σταθερά για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου και στηρίζει τον κοινωνικό αγώνα κατά της έμφυλης βίας και της συγκάλυψης αυτών των εγκλημάτων" , αναφέρει στο μήνυμα του ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΕΚΦ για τη Διεθνή ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών. "Για το λόγο αυτό, καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στραφούν προς τα συνδικάτα ώστε να ενδυναμώσουν την δυνατότητα παρέμβασής τους τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή τους στην πρόληψη των πράξεων βίας", προσθέτει ακόμα σημειώνοντας πως "Κάθε Γυναίκα, λόγω του φύλου της, κινδυνεύει να γίνει θύμα ψυχολογικής, σωματικής σεξουαλικής βίας, ανεξάρτητα από το πόσο μορφωμένη, πόσο επιτυχημένη ή πόσο εύπορη μπορεί να είναι. Ο κίνδυνος αυτός πολλαπλασιάζεται αν είναι μετανάστης, πρόσφυγας, γυναίκα με αναπηρία ή άνεργη".

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Η 25η Νοέμβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες. Μια επέτειος που θα έπρεπε να φαίνεται αδιανόητη στον 21ο αιώνα της «ισότητας». Και όμως είναι όσο ποτέ επίκαιρη. Κωνσταντίνα, Καρολάιν, Γαρυφαλλιά: 13 γυναικοκτονίες μόνο για το 2021. Εκατοντάδες καταγγελίες για περιστατικά έμφυλης βίας. Παράλληλα ο εξαναγκαστικός εγκλεισμός του επιβαλλόμενου lockdown στο πλαίσιο της πανδημίας έφερε και ραγδαία αύξηση -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- των περιστατικών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Η τελευταία χρονιά σημαδεύτηκε από την ένταση παραβιαστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών που είχαν στόχο τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά ταυτόχρονα και από τις φωνές των επιζωσών που βγήκαν στο προσκήνιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ελληνικό #metoo που εμφανίστηκε με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και οδήγησε σε ένα ντόμινο καταγγελιών που βρήκαν επιτέλους χώρο για να ακουστούν.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη ομαλή λειτουργία των σχολείων, του παιδικού σταθμού και των υπολοίπων δομών που εξυπηρετούν παιδιά και δημότες στις Πρέσπες, προμηθεύτηκε επιπρόσθετες συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα που περιορίζουν τη συγκέντρωση αερολύματος με κατάλληλη φίλτρανση με φίλτρα HEPA, και άλλες διατάξεις φίλτρων. Οι συσκευές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά με τον φυσικό εξαερισμό που πρέπει να γίνεται τακτικά αλλά επιτρέπουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα κτίρια των σχολείων στις Πρέσπες είναι ενεργειακά αποδοτικά, να λειτουργούν άνετα και με σχετικά χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΑΧΛΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΝ

Εικόνα
Η συνέχιση της λειτουργίας των ορυχείων της Αχλάδας, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στη λειτουργία του ο ΑΗΣ Μελίτης, ήταν το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "Ο υπουργός διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι το συγκεκριμένο θέμα θα ενταχθεί στο πρώτο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή είτε ως άρθρο είτε ως τροπολογία και με αυτό τον τρόπο θα επιλυθεί το πρόβλημα".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ -ΧΕΙΜΑΔΙΤΙΔΑΣ"

Εικόνα
Την ένταξη για εκπόνηση των δύο μελετών αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας . "Δύο μεγάλα έργα, τα οποία όταν θα ολοκληρωθούν θα αλλάξουν την εικόνα του λεκανοπεδίου Αμυνταίου. Με κοινή προσπάθεια με το Δήμαρχο Αμυνταίου, τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες της Φλώρινας, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη" τονίζει σε δήλωση του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης υπογραμμίζοντας πως "μια προσωπική προεκλογική δέσμευση για ένταξη και των δύο αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, δικαιώνεται. Από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και της εκλογής μου ως κυβερνητικού βουλευτή του Νομού Φλώρινας, ξεκίνησε ένας αγώνας για την εξεύρεση των 6 εκ ευρώ για την εκπόνηση των δύο μελετών.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στους οφελουμενους του προγράμματος θα προχωρήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη. Η διανομή των προϊόντων θα γίνει στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2021 από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 14:00μ.μ, στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου - Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.), στο τέρμα της λεωφόρου Μοναστηρίου.

ΜΕΧΡΙ ΤΙς 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάει η ετήσια απογραφή  του ζωικού  κεφαλαίου στους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων της ΠΕ Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος  Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας. Η απογραφή θα γίνεται έως τις  15 Δεκεμβρίου 2021.  Για τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2021.

Η ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Το δικό της μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στέλνει η ΑΔΕΔΥ Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της " την 25η Νοέμβρη, όπως και κάθε μέρα του χρόνου, αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ζητάμε την εισαγωγή του όρου «γυναικοκτονία» στον ποινικό κώδικα της χώρας, ώστε να γίνει ορατή στην κοινωνία συγκεκριμένα αυτή η εγκληματική πράξη και να τιμωρείται ως επιβαρυντική περίσταση σε σχέση με την ανθρωποκτονία. Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή ΟΛΩΝ των μέτρων προστασίας και στήριξης των επιζωσών βίας και των παιδιών τους, θυμάτων ή μαρτύρων, που περιλαμβάνει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ΚΑΙ την ενσωμάτωση ΟΛΩΝ των προβλέψεών της στον Ποινικό και Αστικό Κώδικα και στους Κώδικες Δικονομίας.  Απαιτούμε την άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας στις εκκλήσεις για βοήθεια και την επιβολή του νόμου, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα των καταστάσεων και ερευνώντας όλους τους ισχυρισμούς βίας κατά των γυναικών. Η έρευνα ή δίωξη βίαιων αδικημάτων κατά των γυν

ΕΠΑΝΑΛΈΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΒΕΓΟΡΑΣ

Εικόνα
Επανέρχεται σε πλήρη δραστηριότητα, μια ιστορική εταιρεία με σημαντική δράση και στα ενεργειακά πράγματα της περιοχής του Αμυνταίου εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για την Λιγνιτωρυχεία Αμυνταίου ΑΕ, η οποία με δικαστική απόφαση επανήλθε σε δραστηριότητα, όμως σε αυτήν την περίοδο της δραστηριότητας της και σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν θα επιδιώξει να ασχοληθεί με την εξόρυξη λιγνίτη. Σκοπός και στόχος της παραμένει η αποκατάσταση του πρώην λιγνιτωρυχείου Βεγόρας το οποίο εκμεταλλευόταν επί σειρά ετών, καθώς και η διασφάλιση και επέκταση της εδαφικής της περιουσίας επί της οποίας θα αναπτύξει κυρίως ήπιες δράσεις εναρμονισμένες με τις αρχές και διατάξεις της απολιγνιτοποίησης. Στο τιμόνι της Εταιρείας, οι Οικογένειες Ζαβιτσάνου και Κακάρογλου, με ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο.

ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΤΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
 «Συνιστούμε σε όλους να το κάνετε εφόσον σας το επιτρέπουν και οι γιατροί σας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος αμέσως μετά από τον πανηγυρικό εσπερινό που τέλεσε για την εορτή του αγίου Μηνά στον ομώνυμο ναό του Δήμου Εορδαίας και πρόσθεσε πως «Για αυτό θα πρέπει όλοι μας να προσέχουμε όσο μπορούμε για να μην μεταδίδεται αυτός ο ιός. Έτσι, να φοράτε τη μάσκα για να προστατεύεστε και εσείς αλλά και οι γύρω σας». Συμφωνα με το Ορθοδοξία όπως διευκρίνισε ο μητροπολίτης Φλωρίνης, ο κορονοϊός αυτός είναι ένα μικρό μικρόβιο που «ταπείνωσε μέχρι και τις μεγάλες δυνάμεις όπως η Αμερική, η Ρωσία και η Γερμανία καθώς και όλους εκείνους που δεν μπορούσε κανείς μέχρι σήμερα να τους υποτάξει με τα κανόνια και τα αεροπλάνα και κατάφερε όμως να τους ταπεινώσει ένα αθέατο μικρόβιο», σημείωσε.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 18ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κλοπή συνελήφθη 18χρονος σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Ο 18χρονος αφαίρεσε από υπόγειο μονοκατοικίας, σε περιοχή της Φλώρινας, ιδιοκτησίας 34χρονου, ένα λέβητα πετρελαίου και 4 σωλήνες χαλκού, ενώ παράλληλα προκάλεσε φθορές στην εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης του οικήματος. Κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και θα αποδοθούν στο νόsillμιμο ιδιοκτήτη τους. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινα, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΙΜΟΥ ΠΡΕΣΠΑΣ

Εικόνα
Στην υποβολή της πρότασης μελέτης για την κατασκευή-βελτίωση Ε.Ο. 15 από τη διασταύρωση με Ε.Ο. 2 Φλώρινας - Καστοριάς μέχρι τον μεθοριακό σταθμό Λαιμού Πρέσπας προχώρησαν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας. Άμεσα υποβλήθηκε το τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση της μελέτης με συνολικό προϋπολογισμό 2.963.000 ευρώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου.  Σημειώνει ακόμα πως η πρόταση θα αξιολογηθεί άμεσα και αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η έκδοση απόφασης ένταξης χρηματοδότησής της από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στη διανομή προιόντων ΤΕΒΑ προχωράει ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ »,. Η διανομή θα γίνει αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 15:30, στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο) τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κορονοιού. 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ "ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Φιλανθρωπική δράση «Φαγητό για όλους»για την ενίσχυση και την αλληλεγγύη αδύναμων οικογενειών της Φλώρινας με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, διοργανώνει η Κοινότητα Φλώρινας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και τον Δήμο Φλώρινας. Στόχος η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα συσσίτια της Μητρόπολης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Η  παρακολούθηση και η πορεία των έργων ανοικτά κέντρα Εμπορίου, ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που π ραγματοποιήθηκε  στο δημαρχείο Αμυνταίου στις 19 Νοεμβριου παρουσία του δημάρχου  Ανθίμου Μπιτάκη, του  προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας  Σαπαλίδη Σάββα, του Αντιδημάρχου Αμυνταίου  Μπαντή Ιορδάνου,  του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου  Σιάτσκα Γρηγορίου και εκπροσώπων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμυνταίου και των Μηχανικών του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 44ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για δύο εκκρεμεί εντάλματα σύλληψης και πέντε καταδικαστικες αποφάσεις σε βάρος του συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής. Σε βάρος του εκκρεμούσαν: · Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 6ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Εικόνα
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη βία ως φαινόμενο στη σημερινή πραγματικότητα”διοργανώνει το  Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και η Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 23 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 2:00 μ.μ.