Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 20, 2016

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ Τ.Κ. ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας: Ιτέας, Μαρίνας, Μεσοκάμπου, Μεσοχωρίου, Παπαγιάννη και Τριποτάμου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου  λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών,.Η διακοπή θα γίνει από τις 10:00 έως 11:30.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Μ.Μ.Ε.-ΘΕΣΜΟΙ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: «Μ.Μ.Ε. – ΘΕΣΜΟΙ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» διοργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες Καστοριάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11,30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Για τους «ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» Γρηγόρης Γιαννόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2020 ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Η πρώτη από τις ενημερωτικές ημερίδες που οργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα με στόχο την ενημέρωση για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και την καλύτερη προετοιμασία για την υποβολή των σχετικών προτάσεων.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Εικόνα
Η βία κατά των γυναικών συνιστά την πιο ακραία μορφή έμφυλης διάκρισης και κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ταυτόχρονα αιτία και αποτέλεσμα της διαχρονική ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και βρίσκεται παντού, στο σπίτι, στο δημόσιο χώρο, στην εργασία, στο σχολείο, στο διαδίκτυο. Αιτία θανάτου εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να «ευδοκιμεί» ανεξάρτητα από εθνικότητα, εκπαίδευση, θρησκεία, ιδεολογία, κοινωνική και οικονομική κατάσταση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 49 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12:00  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στo πλαίσιο της ανοιχτότητας και της διαφάνειας, έχει εξασφαλίσει για όλους τους πολίτες ζωντανή μετάδοση των Περιφερειακών Συμβουλίων και ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής επιτροπής. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα μέσω των παρακάτω συνδέσμων και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας να προβάλλουν το υλικό αυτό, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των πολιτών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τη Συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΣΕΚ-ΠΔΜ)

Εικόνα
Η Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων Μελών του ΠΣΕΚ-ΠΔΜ που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθ. Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας α/α/219/30-9-2016 (ΑΔΑ: 6ΣΨΩ7ΛΨ-584), με θέμα «Στελέχωση και Συγκρότηση της Πενταμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων για τη Συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», έχοντας υπόψη :

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 8:00 μ.μ. στην  αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11 Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΄΄Η ΑΓΚΑΛΙΑ΄΄ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 91,2 F.M.

Εικόνα
Το Σάββατο 26/11, προσκεκλημένες της εκπομπής ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ'' του φιλολόγου Γιώργου Θεοχαρίδη (10:00-12:00 π.μ.), η πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου ΄΄Η Αγκαλιά΄΄ Αλεξάνδρα Κατσιώρα και η ταμίας Αλεξάνδρα Χατζηιωάννου, με τις οποίες θα συζητήσουμε το πολυσύνθετο πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Η βία κατά των γυναικών, σε όλες τις μορφές της, εξακολουθεί να είναι μια ειδεχθής, συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα φαινόμενο καθολικό, συνδεδεμένο με στερεότυπα και αντιλήψεις για τη θέση και τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

25η ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Μια μάστιγα πιο αποκρουστική από ποτέ που επιδεινώνεται ραγδαία μέσα στο «άρρωστο» κλίμα της εποχής.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου:  Σκλήθρου , Νυμφαίου, Ασπρογείων,  Αγραπιδιάς, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών συντήρησης του δικτύου σήμερα Πέμπτη 24.11.2016 και για το διάστημα από 09:00 έως 14:00.  Επίσης, την ίδια ημέρα και στα διαστήματα από 08:30 έως 09:30 και από 13:30 έως 14:30 θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες Αετού και Πεδινού Δήμου Αμυνταίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ "ΦΙΛΙΠΠΟΥ" ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μωυσιάδης και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου συγχαίρουν το αθλητικό δυναμικό, τους προπονητές και τη διοίκηση του «Φίλιππου» Αμυνταίου για τις επιτυχίες που σημείωσαν κατά τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τζούντο Ανδρών-Γυναικών 2016.

2 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΥΟ ΥΠΗΚΟΟΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά 2 κιλών κοκαίνης συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας 32 και 33 χρονών στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. Για τον εορτασμό αυτόν στην πόλη της Φλώρινας καθορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις :

ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 20/11/2016 στις 12.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική.Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος και ο υπεύθυνος τμήματος αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσιάνος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Εικόνα
Ο βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης συνυπέγραψε και κατέθεσε με περισσότερους από 40 συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ Ερώτηση προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, σχετικά με την ενεργοποίηση των κοινοτικών κινήτρων υπέρ των νέων αγροτών.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Μεγάλες υλικές ζημιές στο κτίριο του τελωνείου Νίκης προκάλεσε διερχόμενη οδηγός από την περιοχή των Ιωαννίνων. Όπως είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο τελώνης κ.Ιωάννης Λάλος από το ατύχημα ευτυχώς δε τραυματίστηκε κανείς από το χώρο του τελωνείου αλλά ούτε και η οδηγός πέρα από τον τρόμο που πήρε. "Στο κτίριο "είπε ακόμα προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές τόσο στο κτίριο όπου άνοιξε μεγάλη τρύπα όσο και σε μηχανήματα του τελωνείου όπως Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές". Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία Φλώρινας. Πηγή:www.ert.gr/news/florina

Φυλακισμένος Αρχιεπίσκοπος στα Σκόπια επειδή φώναξε «η Μακεδονία είναι Ελληνική»

Εικόνα
Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης, τόλμησε να πει την αλήθεια κι αμέσως οι Σκοπιανοί τον κατηγόρησαν ως προδότη του έθνους, με συνέπεια τα τελευταία τρία τελευταία χρόνια να ταλαιπωρείται με συνεχείς φυλακίσεις, βασανισμοί, διώξεις και εξορίες. Η Διεθνής κοινότητα μόνο λεκτικά συμπαρίστανται στο δράμα του Ιωάννη. Οι ομόδοξοι Σέρβοι δεν κάνουν καμία θεαματική ενέργεια για να τον αποφυλακίσουν. Ούτε οι Έλληνες έκαναν κάτι αν και έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση στον Ελληνομαθέστατο και Φιλέλληνα Ιεράρχη, που υπερασπίστηκε τα Ελληνικά δίκαια της Μακεδονίας, φωνάζοντας κι αυτός μαζί με 10 εκατομμύρια Έλληνες, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Από τότε ο Ιωάννης πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα σε μια φυλακή κόλαση.

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη Κυριακή 20/11/2016 στις 5.00μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αμυνταίου, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας, της νεολαίας του Αμυνταίου και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης της περιοχής μας. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο Βουλευτής κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε το πνεύμα αλληλεγγύης που διέπει τέτοιες πρωτοβουλίες και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για την υλική στήριξη της δομής αυτής από πλευράς του Υπουργείου Πρόνοιας.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
H Κοινωφελής Επιχείρηση ∆ήµου Φλώρινας εγκρίνει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο προγραµµάτων, 3 ατόµων µε σύµβαση ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου στο πλαίσιο της Πράξης «Εναρµόνιση Οικογενειακής και επαγγελµατικής ζωής», συγκεκριµένα στη δοµή, Κέντρο ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών µε Αναπηρία (Κ.∆.Α.Π.-ΜΕΑ) Φλώρινας. Ειδικότητες:ΠΕ Γυμναστής ΔΕ Εκπαιδευτής τεχνικός-εικαστικά

Παράδοση πλαστικών καπακίων από τη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου στον σύλλογο ΑΜΕΑ

Εικόνα
Η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και τα μέλη του χορευτικού στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια των ΑΜΕΑ του Δήμου Αμυνταίου προσφέροντας ένα σημαντικό αριθμό από πλαστικά καπάκια για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και όχι μόνο. Ο σύλλογος ΑΜΕΑ Αμυνταίου χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή της Στέγης Ποντίων και ευελπιστεί και άλλοι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμυνταίου και των υπολοίπων δήμων της περιοχής να ανταποκριθούν σ’ αυτήν την πολύ όμορφη κίνηση που κύριο στόχο έχει την προσφορά στον συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα .

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ OPEN ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Εικόνα
Σε ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά αναπτυξιακά πρωταθλήματα συμμετείχαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ το Σαββατοκύριακο 19-20/11/2016. Στην όμορφη Μακεδονική Πόλη της Βέροιας συγκεντρώθηκαν 250 παιδιά από όλη την Ελλάδα και για ένα διήμερο προσέφεραν πλούσιο θέαμα αγωνιζόμενα σε 8 ηλικιακές κατηγορίες.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2ΕΓ/2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 571 ΘΕΣΕΩΝ Δ.Ε. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι σήμερα εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της Προκήρυξης 2ΕΓ/2016 του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ( ΦΕΚ 6/10-10-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση πεντακοσίων εβδομήντα μίας (571) θέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν.4369/2016 (ΦΕΚ 33/Α/27-2-2016), τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 52 ΘΕΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η 4Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 10/18-11-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα δύο (52) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Εικόνα
Συνάδελφοι, Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Όλγας Μούσιου-Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, δύο φορές, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Ε/2016 ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ 11 ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η 3Ε/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 11/21-11-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση, έντεκα (11) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2190/1994 ως ισχύει.Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ JACK REACHER: ΠΟΤΕ ΜΗ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΙΣΩ (JACK REACHER: NEVER GO BACK) ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία JACK REACHER: ΠΟΤΕ ΜΗ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΙΣΩ (JACK REACHER: NEVER GO BACK) συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 8543/26-09-2016 , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ‹‹ΆΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ››, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

Εικόνα
Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2016-2017 , το υπ' αριθμ. πρωτ.147895/Δ2/13-09-2016 έγγραφο στάλθηκε στους Περιφερειακούς Δ/ντές εκπαίδευσης , για πλήρωση των κενών θέσεων Υπευθύνων, Αναπληρωτών Υπευθύνων και μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.)των εν λειτουργία Κ.Π.Ε της χώρας. Οι αποσπάσεις στα ΚΠΕ, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την υπ' αριθμ. πρωτ. 83691/Γ7/7-09-2011 Υ.Α. (ΦΕΚ 19881 Βʼ)Υ.Α., ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των τριών εκπαιδευτικών σε κάθε ΚΠΕ ως ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μελών για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΠΕ και με μέγιστο αριθμό τα 5 μέλη συνολικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ "ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V"

Εικόνα
Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με το καθεστώς προσλήψεων στην κατασκευή του νέου εργοστασίου της Δ.Ε.Η. Α.Ε., "Πτολεμαΐδα V", κατέθεσε τον Οκτώβριο του 2016 ο βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος. Ο βουλευτής διερευνά τη δυνατότητα πρόσληψης ανέργων από τα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σε καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, η συνάντηση Αντιδημάρχων γύρω από το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η συνάντηση διεξήχθη σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία με παρόντες τους: Ακριτίδη Ευάγγελο (Αντιδήμαρχο Αμυνταίου), Αλεξιάδη Νικόλαο (Αντιδήμαρχο Φλώρινας) , Αντωνίου Μαλαματή (Αντιδήμαρχο Καστοριάς), Βασιλειάδη Ευάγγελο (Αντιδήμαρχο Άργους Ορεστικού), Βύρλιο Μάρκο (Αντιδήμαρχο Εορδαίας) καθώς και συνεργάτες τους.

ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η 17η ΔΟΣΗ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

Εικόνα
Εκδόθηκαν οι αποφάσεις για τις πληρωμές για την κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης και το επίδομα ενοικίου απο το Υπουργείο Εργασίας. Τα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 24/11. Κάρτα σίτισης - Πότε πληρώνεται η 17η δόση στους δικαιούχους Εγκρίθηκε η πίστωση της ΙΖ' δόσης για την πληρωμή στην κάρτα σίτισης (Αλληλεγγύης), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων στην Φλώρινα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας και ολοκληρώθηκαν με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στρατιωτών και κατάθεση στεφάνων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εικόνα
Παρά τη συνεχιζόμενη επί πολλά έτη βαριά οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, δεν διαφαίνεται –τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον- κάποιας μορφής ανάπτυξη. Οι πολιτικές λιτότητας συνεχίζονται και αποτελούν βαρίδια τόσο για τον κόσμο της εργασίας όσο και για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ

Εικόνα
Τέσσερις  ημεδαπούς, ηλικίας 47,54,64 και 66 χρονών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων συνέλαβαν σε περιοχή των Γρεβενών , αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοινώνεται η Δημοσιοποίηση των καταστάσεων α) πληρωμών και β) απορριπτόμενων, που αφορά την Δράση 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία, για το έτος 2013 στην Π.Ε. Φλώρινας.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Εικόνα
Οι Ambassadors Teachers4Europe Δ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, την TEAM EUROPE και το Europe Direct Ηπείρου διοργανώνουν την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς την εσπερίδα «Η Ευρώπη στη γειτονιά μας»

Παρουσίαση 7ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Εικόνα
Η χορωδία του Πολιτιστικού – Πνευματικού Συλλόγου «ΚΟΡΑΗΣ» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (πολλαπλών χρήσεων) του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί το επερχόμενο 7 ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που θα διοργανωθεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΝΙΩΣΕ ΑΛΛΙΩΣ ..., ΖΗΣΕ ΑΛΛΙΩΣ ....!

Εικόνα
Έσβησαν τα φώτα της 32ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2016 στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με δυναμική και μεστή παρουσία, βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού και παρουσιάζοντας σημαντικούς άξονες του, όπως το υδάτινο στοιχείο και χειμερινά τοπία, δυτικομακεδονικά ήθη και έθιμα και γεύσεις που συναρπάζουν.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα

ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε.Φ. ΜΕ ΤΗΝ Ο.Ε.Β.Ε.Θ.

Εικόνα
Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε υπογραφή αδελφοποίησης και συμφώνου συνεργασίας, μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Φλώρινας με την Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοινώνεται η Δημοσιοποίηση των καταστάσεων πληρωμών, που αφορά την Δράση 1.1 Βιολογική Γεωργία Μετά Ενστάσεων, για το έτος 2013 στην Π.Ε. Φλώρινας. Πληροφορίες: Ιωαννίδης Στέφανος 2386024065

Η ΛΥΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Εικόνα

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Εικόνα
Πάνω από 140 γυναίκες θα εξεταστούν δωρεάν από τη κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που βρίσκεται στην Φλώρινα από το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου.Όπως είπε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη της κινητής μονάδας τεχνολόγος Χαρά Ρέτζα «στόχος αυτού του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γυναικών, και κυρίως των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών για το καρκίνο του μαστού και την έγκαιρη διάγνωση του».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ 2016

Εικόνα
Έπεσε η αυλαία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 για το Πανελλήνιο κύπελλο εγχρώμων και μαύρων ζωνών της Ελληνικής ομοσπονδίας Καράτε.Ένα πρωτάθλημα που χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο οργανωτικά, σπάζοντας κάθε ρεκόρ συμμετοχών. Φέτος συμμετείχαν σε αυτό πάνω από 2200 αθλητές (!!) από Φλώρινα, Κρήτη, Χίο, Κατερίνη, Καλαμάτα και κάθε γωνιά της Ελλάδας.

22 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΣ 31ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ 20ΧΡΟΝΗ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δυο  ημεδαποί, ένας 31χρονος άνδρας και μια 20χρονη γυναίκα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας,  για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για το αδίκημα της απείθειας, κατά περίπτωση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εικόνα
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει καμπάνια ενημερωτικών συναντήσεων των δυνητικών δικαιούχων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με στόχο την ενημέρωση για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και την καλύτερη προετοιμασία για την υποβολή των σχετικών προτάσεων.