Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 28, 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Συλλόγων θα εχει ο Δήμαρχος Φλώρινας το Σάββατο 03 Νοεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην Τ.Κ. Περάσματος.Στοχος της συνάντησης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Χειμώνας- Φωτιές 2018» του Δήμου Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην πρόθεση του Υπουργείου αλλά και του γραφείου διεθνών εμπορικών σχέσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ακριτική περιοχή της Φλώρινας στο τομέα της προώθησης των τοπικών προϊόντων και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών εμπορικών σχέσεων Νικολαος Εξαδάχτυλος κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τη διοίκηση του ΕΒΕ Φλώρινας. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλιδης παρουσίασε στον κ.Εξαδαχτυλο τις προτάσεις της διοίκησης για την ανάπτυξη της περιοχής και την αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς επίσης και τις ενέργειες που έχει κάνει το επιμελητήριο μέχρι τώρα. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ενημερώνουμε ότι στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στις Πρέσπες, με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσφερθούν, εφ’ όσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, τα παρακάτω 13 γενικά προγράμματα καθώς και τέσσερα προγράμματα τοπικού ενδιαφέροντος Γενικό Πρόγραμμα 1.2 Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 1.3 Επιχειρηματικότητα και Τουριστική - Πολιτιστική Ανάπτυξη 1.4 Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 1.5 Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 1.12 Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 2.6 Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων 2.9. Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες 4.5 Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 6.2 Εικαστικό Εργαστήρι/Πολιτισμός και τέχνη 6.3 Φωτογραφία/Πολιτισμός και τέχνη 6.7 Εργαστήρι μουσικής/Πολιτισμός και τέχνη 7.1 Μετανάστες – Υποστήριξη καθημερινή ζωή/Προγράμματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων 8.4 Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 106ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της 106ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, ως εξής: Α) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων. 2) Προσκύνημα των Μνημείων των Ηρώων και στέψη των προτομών αυτών από τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.)

Εικόνα
Οι διοικητικοί υπάλληλοι-εργαζόμενοι των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας διατρανώνουμε την πίστη τους ότι η μετεξέλιξη των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε ένα νέο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό φορέα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός αξιόλογου, δυναμικού, υψηλού κύρους επιστημονικού και ερευνητικού πόλου, ο οποίος θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, όμως, ανησυχώντας για τη μελλοντική πορεία και βιωσιμότητα αυτών και έχοντας τη θλιβερή εμπειρία του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο μίκρυνε τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε για να υποστηρίξουμε τη σύμπραξη των δύο τριτοβάθμιων φορέων στη Δυτική Μακεδονία.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Η Π.Ε. Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), παρέλαβε στις 24/10/2018 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη τρόφιμα τα οποία και θα διανείμει μέσω των κοινωνικών εταίρων στους ωφελούμενους του προγράμματος των ΤΕΒΑ-ΚΕΑ. Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 & Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 τις ώρες 09:00 π.μ. με 14:00 μ.μ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με Δήμο Φλώρινας και την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας θα προβεί στη διανομή προϊόντων (είδη παντοπωλείου), στο χώρο των ψυγείων της Αγροτικής Ένωσης Φλώρινας. Ο Δήμος Αμυνταίου τις ίδιες ημέρες και τις ώρες 09:00 π.μ. με 15:00 μ.μ, θα προβεί στη διανομή προϊόντων στο χώρο του παλιού παιδικού που είναι δίπλα στο 1ο Δημοτικό. Ο Δήμος Πρεσπών την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου & Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 τις ώρες 09:00 π.μ. με 14:00 μ.μ, στο χώρο του Δημαρχείου

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "Η ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ"

Εικόνα
Με τη ταινία Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween) συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11: 17.30 & 20.00 & 23.00 ΔΕΥΤΕΡΑ 5/11: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 6/11: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ΕΥΡΩ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν Ηθοποιοί: Τζείμι Λι Κέρτις, Τζούντι Γκριρ, Γουίλ Πάτον, Βιρτζίνια Γκάρντνερ Διάρκεια: 109 λεπτά Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:59 την προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης» .Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ( www.oaed.gr ).

Ε.Κ.Φ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 31/10/2018 και ώρα 14:00 και λήγει τη Δευτέρα 12/11/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω,για 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος).

ΣΥΛΛΗΨΗ 29ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Εικόνα
29χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Γαλλικών Αρχών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την ένοπλη ληστεία και απόπειρες κλοπών, αδικήματα που έλαβαν χώρα το Νοέμβριο του 2015 στην Γαλλία., συνελήφθη χθες στην  Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΑΚΡΙΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Προς κ.Φώτη Κεχαγιά Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Αίτημα έκτακτης ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής-Αναργύρων και το πρόβλημα Βαλτόνερων. Κύριε Πρόεδρε, η απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις μετεγκαταστάσεις της Ακρινής και των Αναργύρων καθώς και η παντελής αδιαφορία της για το πρόβλημα των Βαλτόνερων, σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης της Περιφερειακής Αρχής για την επίλυσή τους, επιβάλλουν την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα προαναφερθέντα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Οι επικεφαλής των παρατάξεων και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεώργιος Δακής Γεωργία Ζεμπιλιάδου Ιωάννης Βήττας Ελισάβετ Παναγιωτίδου Ιωάννης Σόκουτης Αγνή Κανδύλη-Μυκωνιάτη Βασίλειος Καρατζίδης Σταύρος Καμπουρίδης Γεώργιος Μαργαρίτης Γρηγόριος Γιαννόπουλος Δημήτριος Κοσμίδης .

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΜΕ ΤΙΛΤΟ "ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ"

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών σας προσκαλεί στις 4-11-2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Λύγκος» να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα ομιλία «Η επιτυχία μιας παράστασης που δεν έγινε ποτέ» από τον ηγούμενο της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδοράχης π. Ιωαννίκιο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κ. Ζελεβάρη Μαρία, για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των ογδόντα ευρώ (80 €) με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία της προσφιλούς της μητέρας Ανδρομάχης Ζελεβάρη – Παραφέστα.

ΒΟΛΕΪ: ΉΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΑΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΑ

Εικόνα
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου, καθώς ηττήθηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου από τον πρωτοπόρο ΑΠ Καστοριάς με 3-0 σετ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Νεανίδων της ΕΣΠΕΜ. Η εν λόγω αναμέτρηση, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη συγκομιδή εμπειριών για τις παίκτριες του Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου, όντας αουτσάιντερ, καθώς ο ΑΠ Καστοριάς ήταν από την αρχή το φαβορί του παιχνιδιού.

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών υποδέχεται η Κοζάνη την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018. Το Safe Kozani 2018 διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας. Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στα πλαίσια της δράσης Safe Greece και ενόψει της δημιουργίας του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης, Επιστήμονες, Ερευνητές, Εθελοντικές Οργανώσεις και φορείς νέων τεχνολογιών αναμένεται να ανταλλάξουν γνώσεις, τεχνογνωσία, εμπειρίες και απόψεις σε ζητήματα πραγματικά πολυκλαδικά και πάντα επίκαιρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εικόνα
Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη και του Αντιδημάρχου Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Αβραμίδη με τις εργαζόμενες στη «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Αμυνταίου. Οι εργαζόμενες ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή για τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους τονίζοντας ότι η ενσωμάτωσή τους στη Δομή Δήμου είναι επιτακτική, καθώς η προσφορά και το κοινωνικό έργο που επιτελούν είναι σημαντικό και ωφέλιμο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες και απευθύνονται.

ΓΙΟΡΤΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Φλώρινας ( https://www.facebook.com/groups/florinathilasmos/ ) διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 11πμ, τη Γιορτή Θηλασμού και σας προσκαλεί στο King Alexander για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2018 με σύνθημα «Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής»! Προσκαλούμε κάθε μητέρα θηλάζουσα, μη θηλάζουσα, πρώην θηλάζουσα, εγκυμονούσα και όλους τους φίλους του θηλασμού να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΔΥΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ;

Εικόνα
Αυτές τις μέρες ένα δίλημμα πλανιέται στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας: Ένα νέο Πανεπιστήμιο που θα γεννηθεί από τη συνένωση του ΑΕΙ με το ΤΕΙ ή δύο ξεχωριστά κατακερματισμένα ανώτατα ιδρύματα; Τα ερωτήματα είναι επείγοντα και χρειάζονται απαντήσεις. Τι οραματιζόμαστε;Τι έχουμε ανάγκη; Οραματιζόμαστε την πρόοδο της περιοχής μας με μοχλό ανάπτυξης ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα υψηλού επιπέδου; Ναι ή όχι; Έχουμε ανάγκη από ένα μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο; Πώς μπορεί να αυξηθεί ο μικρός αριθμός 6 των Τμημάτων του,το συντομότερο δυνατό, στη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας; Τι είναι εφικτό να γίνει; Η εξέλιξη ή η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων Σχολών θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο εφικτό ζητούμενο; Για παράδειγμα, η εξέλιξη της Παιδαγωγικής Σχολής σε Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών είναι ένας λογικός και εφικτόςστόχος;Ναι ή όχι;

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ακόμα ένα πλήγμα για τον ακριτικό Νομό μας! H πρόσφατη επαναχάραξη των ορίων των μειονεκτικών και ειδικών μειονεκτικών διαμερισμάτων, έχει εύλογα δημιουργήσει σάλο σε όλη την αγροτική και κτηνοτροφική κοινότητα. Η προχειρότητα της δε είναι καταφανής. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προσποιήθηκε, μέσω μιας προσχηματικής δημόσιας διαβούλευσης των 15 (!) μόλις ημερών, ότι αφουγκράστηκε τα προβλήματα και τις ενστάσεις των θιγόμενων. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια διόρθωσης της αδικίας που προκαλεί σε όλο τον πρωτογενή τομέα της χώρας.