Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 31, 2016

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», πρόκειται να διαθέσει νωπά κοτόπουλα και είδη βασικής υλικής συνδρομής (βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, είδη καθαρισμού) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 29 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
Έναν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, συνέλαβαν σε αγροτική περιοχή του Χιονάτου Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς,  γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία καπνού συνολικού βάρους τετρακοσίων είκοσι οκτώ -428- γραμμαρίων , η οποία δεν έφερε σήμανση ειδικού φόρου κατανάλωσης ή παραστατικά εκτελωνισμού.

ΣΥΛΛΗΨΗ 29 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
29χρονο ημεδαπό συνέλαβαν στη Βεγόρα – Φλώρινας γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 22,17 γραμμαρίων στο Αμύνταιο Φλώρινας αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) Φλώρινας. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συγχαίρει τον συνάδελφο Ιωάννου Παύλο για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δ.Δ.Ε Ν.Φλώρινας. Του εύχεται καλό έργο και ευελπιστεί σε μια γόνιμη συνεργασία, Το Δ.Σ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Τ.Θ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις που αφορούν στη λειτουργία της Τ/Θ Αμυνταίου που είναι ότι η λειτουργία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί και το προσωπικό θα παραμείνει στις θέσεις εργασίας του κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης του σταθμού.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Μ. Παναγιωτάκη και τις ανεπαρκείς διευκρινίσεις από πλευράς της επιχείρησης σε σχέση με τη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος στον ΑΗΣ Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 σύσκεψη στην περιφέρεια, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, στην οποία συμμετείχαν οι:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σήμερα 4 Φλεβάρη 2016 το σύνολο των εργαζομένων του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων και αγροτών που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, που η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επιδιώξει την ψήφιση του, διατρανώνοντας την βούληση τους να αντιταχθούν με κάθε νόμιμο μέσο στην καθιέρωση και ψήφισή του διαπιστώνουν ότι:

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Εικόνα
Φίλες και φίλοι, Την σημερινή μέρα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό σκοπό. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ

Εικόνα
Μαζική η συμμετοχή των επιχειρηματιών, εργαζομένων, επιστημονικών φορέων, ανέργων και συνταξιούχων στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η κεντρική πλατεία της Φλώρινας γέμισε από κόσμο που διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό ενώ κλειστά παρέμεινα και τα εμπορικά καταστήματα της Φλώρινας και οι καφετέριες της περιοχής.

ΠΑΣΟΚ: Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Την ώρα που η κοινωνία αντιδρά γιατί πίστεψε τα μεγαλειώδη ψεύδη του κ. Τσίπρα και βλέπει να συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα στις συντάξεις, στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία.Την ώρα που οι πολίτες απαιτούν από όλους μας την αλήθεια και μόνο την αλήθεια η ΝΔ ανακοινώνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% που αντιστοιχεί σε 800 εκ. ευρώ ανά έτος. Αυτά ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης εξ ονόματος του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.Τα ίδια έλεγε και ο κ. Σαμαράς για να γίνει Πρωθυπουργός.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΜ "FLORINANO"

Εικόνα
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Αμμοχωρίου και του Βαρικού που σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητικών φιλμ «Nanodiode» με το φιλμ «Florinano».

Με Δελτίο Τύπου «ήξεις αφήξεις» η ΔΕΗ θολώνει τα νερά για την πρόταση Παναγιωτάκη προς ιδιώτες. Σύσκεψη ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ

Εικόνα
Συμμεριζόμενος, απόλυτα, την ανησυχία και τον προβληματισμό που εγείρει για το σωματείο η ανοιχτή πρόταση του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη προς τους ιδιώτες επενδυτές για την απευθείας πώληση παγίων των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω … επενδύσεων), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ανταποκρίθηκε στο αίτημα για συνάντηση με το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, προκειμένου από κοινού να οχλήσουν τη ΔΕΗ ώστε να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις.

ΒΟΛΕΙ: Κόντρα στον Ίκαρο Εδέσσης ο Αριστέας Φιλώτα

Εικόνα
Στην Έδεσσα θα μεταβεί την Κυριακή (7/2) η ομάδα του Αριστέα Φιλώτα , όπου στις 18:00 θα τεθεί αντιμέτωπη με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ίκαρο Εδέσσης, για 7η αγωνιστική του γ' γύρου του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΜ.Οι παίκτριες του Αριστέα παρουσιάζουν βελτιωμένο πρόσωπο παιχνίδι με παιχνίδι και παρά τις υψηλές απαιτήσεις της κυριακάτικης αναμέτρησης, θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικές και να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τοπικό Ντέρμπι με τον Φοίνικα το Σάββατο (6/2) για τον Αίαντα Αμυνταίου

Εικόνα
Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Αίαντα Αμυνταίου, που αντιμετωπίζει το Σάββατο (6/2 στις 20:00) στην Πτολεμαΐδα την τοπική ομάδα του Φοίνικα για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΔΥΜ.Την προηγούμενη αγωνιστική οι παίκτες του Αίαντα, έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στα Ελίμεια και με οδηγό αυτό το παιχνίδι θα επιδιώξουν να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Φοίνικα, που αν και νεοφώτιστη πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στην κατηγορία.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Για την υπέρβαση κόντρα στον Φαίακα ο Αμύντας

Εικόνα
Το Σαββατιάτικο (6/2 στις 15:00) ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Αμύντα Αμυνταίου και τον πρωτοπόρο Φαίακα Κέρκυρας δεσπόζει στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος 4ου Ομίλου της Β Εθνικής.Οι παίκτες του Αμύντα θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, προκειμένου να πετύχουν την 4η διαδοχική τους νίκη και παράλληλα να σπάσουν το αήττητο των Φαιάκων, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Στην Αθήνα ο Αμύντας Κόντρα στο Καματερό

Εικόνα
Στην Αθήνα θα ταξιδέψει την Κυριακή (7/2) η γυναικεία ομάδα του Αμύντα, όπου στις 16:00 αντιμετωπίζει τον ουραγό Καματερό, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1.Αν και το παιχνίδι έχει τυπικό χαρακτήρα, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου, θα κυνηγήσουν τη νίκη, ώστε κλείσουν θετικά το πρωτάθλημα και να μπουν με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα πλει-αουτ, όπου έχουν κλειδώσει ήδη την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, λόγω της εισόδου ομάδας αγροτών στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, την 1 Φεβ 2016, οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες Αμυνταίου για τα γεγονότα .Την 1 Φεβ 2016 και γύρω στις 19:00 ομάδα αγροτών εισήλθε στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, όπου ήταν σε εξέλιξη τακτική συνεδρίαση του.

ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 38 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 29ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για εισαγωγή - μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν 29χρονο ημεδαπό στο 22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης , αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης Φλώρινας με την συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε ο 29χρονος, βρέθηκαν εντός του οχήματος δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -36- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους -38- κιλών και -110- γραμμαρίων καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV.

Η Φλώρινα από το Α ως το Ω

Εικόνα
Με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Φλώρινα συνεχίστηκε την περασμένη Παρασκευή η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE History, του νέου καναλιού του ΟΤΕ TV, «Ελλάδα από το Α ως το Ω». Ο διεθνώς αναγνωρισμένος διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης και σταθερός συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μας ξεναγεί στην πόλη που μάγεψε τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό.

o videospot της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ για την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

Εικόνα

ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
O Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας του Νομού Φλώρινας σας προσκαλεί στον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό του, που θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη, 3 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Δεξιώσεων Ι & Ν Χρυσοχοΐδη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η "Μπάντα της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη" με τον Δημήτρη Καρακώστα στο τραγούδι.Ο Σύλλογος Θεσσαλών σας υπόσχεται μία αξέχαστη Τσικνοπέμπτη με ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και άλλα αποκριάτικα δρώμενα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ"

Εικόνα
Με τη ταινία ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ (THE BIG SHORT) συνεχίζονται οι προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Κόντεψε την έκπληξη ο Αίαντας Αμυνταίου

Εικόνα
Πολύ κοντά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκε ο Αίαντας Αμυνταίου, απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα των Ελιμείων, από οποία τελικά ηττήθηκε με 59-63. Οι παίκτες του Λάζαρου Φωτιάδη περιόρισαν τα επιθετικά ατού των φιλοξενουμένων και δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν στο σκορ. Ωστόσο σ΄ ένα ακόμα παιχνίδι, η αχίλλειος πτέρνα του Αίαντα που λέγεται βολές, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα τελευταία δραματικά λεπτά της αναμέτρησης, που έκριναν την έκβαση του παιχνιδιού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, από την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2016, αρχίζει η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας και οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να εισπράξουν από τους λογαριασμούς τους το επίδομα που δικαιούνται για το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2015.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ" ΤΗΣ Ι.Μ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ TOGOTHER ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Συζητήσαμε με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού Επισκεφθήκαμε εκθέσεις ατομικές και ομαδικές. Κουβεντιάσαμε με επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Περπατήσαμε με ορειβατικές ομάδες της περιοχής στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας .

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ

Εικόνα
Ξεκινάει σήμερα και στην Ελλάδα ο πρώτος διαβαλκανικός Φωτογραφικός Διαγωνισμός με θέμα τη Βαλκανική Πράσινη Ζώνη! Αν έχεις ταξιδέψει ή σκοπεύεις να ταξιδέψεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ή κατοικείς σε κάποια περιοχή από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη, τώρα είναι η στιγμή να ζωντανέψουν μέσα από τη φωτογραφική σου μηχανή η ποικιλία των τοπίων, τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων, ενδημικά φυτά και ενδιαφέρουσες εικόνες των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη φύση.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Άλλαξε ο … Μανωλιός και διατυπώνει τις θέσεις του αλλιώς «Ανήθικες» Προτάσεις του Προέδρου της ΔΕΗ σε ιδιώτες

Εικόνα
Κεραυνός εν αιθρία ήταν η ανοιχτή πρόταση του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη στους ιδιώτες επενδυτές για την απευθείας πώληση παγίων των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η πρόταση αυτή έγινε δημόσια, χωρίς να προηγηθεί κανενός είδους διαβούλευση, κανενός είδους συζήτησης (εντός και εκτός της εταιρίας), καθώς –ως φαίνεται- «ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ», τόσο σε επίπεδο στελεχών της εταιρίας, όσο και σε επίπεδο Συνδικάτων και φυσικά Εργαζόμενων.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Εικόνα
Η πατρίδα μας απ’ άκρου εις άκρον είναι ανάστατη. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιστήμονες έχουν εξεγερθεί ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.Δηλώνω την πλήρη συμπαράσταση μου στα δίκαια αιτήματα όλων και στον αγώνα διεκδίκησης τους που είναι αγώνας ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ΑΜΕΑ

Εικόνα
Μέχρι της 12 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία χορήγησης καρτών ΑΜΕΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ τ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. Βαρουφάκη

Εικόνα
Ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης συνυπέγραψε και κατέθεσε μαζί με συνολικά 40 συναδέλφους του από τη Νέα Δημοκρατία Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό. Η Ερώτηση έλαβε αρ. πρωτ. 2722-27/1/2016 από το αρμόδιο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ

Εικόνα
Σε μία προσπάθεια να δοθεί ο χρόνος και η δυνατότητα στον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη –όπως ο ίδιος έχει ζητήσει από το συνδικάτο- προκειμένου να συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό τα ζητήματα που έχει βάλει το Σωματείο, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναστέλλει (από την Παρασκευή 5/2/2016) τα απεργιακά μέτρα που από τις 20 Ιανουαρίου εφαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία καθώς έτυχαν της συντριπτικής στήριξης των εργαζόμενων.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΓΡΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Εικόνα
Ο σύλλογος Γενικών οικογενεικών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο.Την Παρασκευή 05/02/02016 οι γενικοί ιατροί από όλη την Ελλάδα απέχουν από τη συνταγογράφηση και θα βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας .Είναι απαραίτητο και έντιμο να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής μας για αυτά που πρόκειται να συμβούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΙΧΤΥΩΝ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Την 31/01/2016 κατόπιν καταγγελίας που αφορούσε παράνομη αλιεία στην Βεγορίτιδα έγινε αυτοψία από μέλη του Συλλόγου στο σημείο που υποδείχθηκε και αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη διχτυών ψαρέματος, αμέσως ειδοποιήθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας το οποίο προέβη σε κατάσχεση των μέσων αυτών. Διεξάγεται έρευνα σχετικά με το συμβάν και έπονται τα αποτελέσματα αυτής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εικόνα
Η ολομέλεια προέδρων των Συλλόγων Λογιστών της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να συμπράξει στον αγώνα όλων των Ελλήνων κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο αυτό θα πλήξει βαρύτατα όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου όπου αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 15ου ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΑΔΗΝ

Εικόνα
Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ και της ΓΕΦ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου με στόχο τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του 15ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην που θα διεξαχθεί στη Φλώρινα στις 16 Απριλίου 2016.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
H Νομαρχιακή Επιτροπή και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμυνταίου διοργανώνουν Ανοικτή Εκδήλωση το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου με θέμα : «Αγροτική πολιτική ».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο  Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πρεσπών και του ΠΑΣ Πρεσπών διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Λευκώνα από τις 9πμ μέχρι τις 1μμ.Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. Το αίμα είναι πλούτος, είναι ανάγκη, είναι πολιτισμός είναι ζωή!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ

Εικόνα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου, μαζί με την συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου Αμυνταίου – Πύργων , αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καλεί τα μέλη του και όλους τους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στις 12:00 στον κόμβο Αντιγόνου, με σκοπό να ενώσουμε την φωνή μας στην, ενάντια σε έναν μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό Νόμο!

Florinano: ένα μαθητικό φιλμ για τη Νανοτεχνολογία

Εικόνα
Florinano είναι μια σύγχρονη κοινότητα μάθησης που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα και έχει ως έργο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Nανοτεχνολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Την συγκροτούν μαθητές δημοτικών σχολείων, δάσκαλοι, σχολικοί σύμβουλοι, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Αμμοχωρίου και Βαρικού και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητικών φιλμ Nanodiode, με το φιλμ "Florinano" για τη νανοτεχνολογία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Η Ένωσή μας στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνδικαλιστικοί και Επιστημονικοί φορείς του Νομού Φλώρινας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας για το ασφαλιστικό, που αγγίζει τις ζωές όλων μας.Καλούμε τους συναδέλφους μας να δώσουν δυναμικό παρών προκειμένου να ενώσουμε τις φωνές μας με τον υπόλοιπο λαό της Φλώρινας, αφού μόνο ενωμένοι και με διαρκή αγώνα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Εικόνα
H συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου Αμυνταίου – Πύργων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου, καλούμε όλους τους φορείς της Περιοχής και όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν στον κόμβο Αντιγόνου, την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ, με σκοπό να ενώσουμε την φωνή μας και να γιγαντώσουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κυβέρνηση για τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά μέτρα που θέλει να επιβάλλει.

Τρεις ανήλικες αρκούδες από την Αλβανία στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην Φλώρινα

Εικόνα
Κάτοικοι του Καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο θα γίνουν πολύ σύντομα τρεις αρκούδες από την Αλβανία.Πρόκειται για δύο θηλυκά και ένα αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας μόλις δύο ετών που είναι αδέλφια και έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των αρμόδιων αρχών στην Αλβανία μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στην Ελλάδα.

Βόλει: Ήττα με 3-1 σετ για τον Αριστέα Φιλώτα

Εικόνα
Ανταγωνιστικός, παρά την ήττα με 3-1 σετ, εμφανίστηκε ο Αριστέας στην Κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Γ.Σ. Γρεβενών. Οι παίκτριες του Φιλώτα, με εξαίρεση το πρώτο σετ, το οποίο έχασαν εύκολα με 25-13, εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες του αντιπάλου και με 22-25 ισοφάρισαν σε 1-1.

Επίσκεψη της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκη

Εικόνα
H συντονιστική επιτροπή οργάνωσης και συντονισμού κινητοποιήσεων των συλλόγων και κοινωνικών επαγγελματικών φορέων της ΠΕ Φλώρινας στα πλαίσια ενημέρωσης της απεργίας και του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2016, αύριο 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 π.μ. θα επισκεφθεί το μπλόκο των αγροτών στη Νίκη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΟ FLORINANO

Εικόνα
Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το φιλμ Florinano κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Nanodiode! Σας ευχαριστούμε για την ηλεκτρονική uποστήριξή σας στο φιλμ. Ακολουθεί η ανακοίνωση από την αντίστοιχη διεύθυνση στο facebook και τα αποτελέσματα των τριών πρώτων σε βαθμολογία.

Ε.Κ.Φ.: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στις 11:00π.μ.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Εικόνα
Πριν 17 μήνες, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας εμπιστεύτηκαν στη νέα περιφερειακή αρχή με επικεφαλής το Θεόδωρο Καρυπίδη, να σχεδιάσει ουσιαστική ανάπτυξη, να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξαιρετικά προβλήματα και ταυτόχρονα να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά και όλα αυτά μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με  θέμα: Αποζημιώσεις στους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς που πλήττονται από το ρώσικο εμπάργκο υπέβαλε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.