Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 18, 2016

ΜΕ «ΒΙΤΡΙΝΑ» ΤΟ YΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Εικόνα
Έχοντας σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ, εισπράττοντας αναρίθμητα «συγχαρητήρια» για τις κατά εξακολούθηση αποτυχίες της, η Κυβέρνηση της αριστεράς ετοιμάζεται να γράψει μία ακόμα μελανή σελίδα στην θλιβερή ιστορία της, μεταφέροντας στο Υπερταμείο το 34% των μετοχών της ΔΕΗ μαζί με 5 ακόμα ΔΕΚΟ Στρατηγικού Χαρακτήρα, την ώρα που ήδη το 17% της επιχείρησης έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό στο Δημόσιο Μ Η Δ Ε Ν Ι Ζ Ε Τ ΑΙ !!!

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Από τα Παιδικά Δημιουργικά Εργαστήρια του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνεται ότι αυτή την χρονιά δημιουργείται στον σύλλογο, για πρώτη φορά, ένα Παιδικό Κινηματογραφικό Εργαστήρι. Σ’ αυτό το εργαστήρι, αρχικά, τα παιδιά θα γνωριστούν και θα μάθουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια την σωστή λειτουργία της ομάδας. Επίσης θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι (καθώς το θέατρο ήταν η τέχνη πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο Κινηματογράφος) με σκοπό τα παιδιά να εξοικειωθούν με την αναπαράσταση ρόλων και σιγά – σιγά να εισαχθούν και κινηματογραφικοί όροι και έννοιες ώστε να γίνουν όσο το δυνατό πιο κατανοητοί για τα παιδιά.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι προβολές των ταινιών «ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗN ΝΤΟΡΙ» και «ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ» που είχαν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα (24/9-27/9), ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ για την επόμενη (1/10-4/10), λόγω αδυναμίας έγκαιρης παράδοσης αναγκαίου εξοπλισμού για την προβολή τους. Ζητούμε την κατανόησή σας.

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή των ορεινών όγκων που πλαισιώνουν την πόλη μας, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO& 3ος αγώνας Πρωταθλήματος ENDUROΒορείου Ελλάδος μοτοσυκλετών, από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας (Μ.Ο.Φ) και υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διοργανώσεων αγώνων ENDURO.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΤΙΑΣ

Εικόνα
Με το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς, συναντήθηκεο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο παρόντες ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. ΧρυσόστομοςΣτεφανάκος, καθώς και τα μέλη κ.κ. Ελένη Μαυρουδή και Κωνσταντίνος Πάνου.

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σωματείο Εργαζομένων στους χώρους αρχαιολογικών ανασκαφών και στους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα προβεί σε 2ωρη στάση εργασίας σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 12:30 έως τις 14:30 για την μη καταβολή δεδουλευμένων του Ιουλίου.

ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΑ 95 ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ

Εικόνα
Στο ένα ευρώ περίπου θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Φλώρινα η διανομή του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου. Όπως είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Θόδωρος Ουλιάρης η διαφορά σε σχέση με πέρσι στη τιμή του πετρελαίου θα ξεπερνάει τα 15 λεπτά το λίτρο με αυξημένο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και το ΦΠΑ. «Για την Φλώρινα που έχει εννιά μήνες χειμώνα» πρόσθεσε «η τιμή αυτή είναι απαγορευτική για τους καταναλωτές αφού θα χρειαστούν να κάψουν πάνω από 3.000 τόνους πετρέλαιο βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη».

ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δύο  ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 48 και 49 ετών, για κλοπές από δύο κοσμηματοπωλεία συνελήφθησαν στην Καστοριά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς . Οι  προαναφερόμενες  εισήλθαν σε δύο κοσμηματοπωλεία στην Καστοριά και προσποιούμενες τις πελάτισσες με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να αφαιρέσουν από αυτά διάφορα κοσμήματα, χρηματικής αξίας -800 – ευρώ περίπου. 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 37ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας .

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εικόνα
Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες του αυταρχικού ύφους και της προχειρότητας που διέπει την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά αλλά και τον κ. Δήμαρχο. Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε οριστεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/9/2016 με 19 θέματα, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης μας κοινοποιήθηκε νέα πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης σε ηλεκτρονική μορφή για την ίδια ημέρα με δύο θέματα εκ των οποίων το πρώτο αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2016 που αφορούσε κύρια την πληρωμή των εργαζομένων στο ΚΗΦΗ. Αν όντως θέλατε να συζητηθεί και να ψηφιστεί θα μπορούσατε να το καταθέσετε ως θέμα εκτός ημερησίας στην προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση.

ΜΕΤΑΞΥ 660 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Εικόνα
Στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OGP) που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2016, θα εκπροσωπηθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΒΕ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών ProWein η οποία θα λάβει χώρα από 19-21 Μαρτίου 2017 στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας. Η έκθεση ProWein είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις στον κόσμος για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΠΗ

Εικόνα
Ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Φλώρινας κ. Δημήτριος Βαραδίνης, συνοδευόμενος από την κ. Γεωργία Καρατζιά επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φλώρινας.Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία του ΚΑΠΗ Φλώρινας, ενός σπουδαίου δημοτικού θεσμού που στηρίζει την τοπική κοινωνία.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Εικόνα
Μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2016. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 για τα επίπεδα: α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική. β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική. γ) Γ1 «Πολύ καλή γνώση» στην Τουρκική γλώσσα.

57 ΚΙΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ 37 ΚΑΙ 51 ΕΤΩΝ

Εικόνα
Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο (2) ημεδαπών, ηλικίας 37 και 51 ετών, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ "ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πάνω από 100 αθλητές από την Ελλάδα και την Αλβανία θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου που θα διοργανωθεί από την Κρυσταλλοπήγή Φλώρινας μέχρι την Βίγλιστα Αλβανίας τη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00μ.μ. με τίτλο "Τρέχοντας για τη συνεργασία" στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για το 2016. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο υπεύθυνος Δημοσιότητας του Interreg κ. Θέμης Χατζηκωνσταντίνου στόχος αυτή της πρωτοβουλίας είναι να γνωρίσουν οι τοπικές κοινότητες τους στόχους του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας και να στείλουμε μήνυμα συμφιλίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των Βαλκανικών λαών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"

Εικόνα
Το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Φλώρινας και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών, σας προσκαλούν στις εργασίες του 16ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο: "Η συμβολή της βελτίωσης των φυτών στην έξοδο από την οικονομική κρίση".

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά συνεδρίασε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με δεκαεννιά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΝΑΡΞΗ

Εικόνα
Ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών με συμμετοχή για πρώτη φορά της ομάδας της Φλώρινας. Η συμμετοχή των ΣΑΡΙΣΩΝ στα σαλόνια της Α1 αποτελεί για τη Φλώρινα μεγάλη επιτυχία και τιμή καθώς από τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν οι έξι είναι από την Αθήνα μία από τη Θεσσαλονίκη και μόνο η Φλώρινα εκπροσωπεί την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ VESPA CLUB ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Vespa Club Κοζάνης. Ομαλά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Vespa Club Κοζάνης. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 58 μέλη πολύ περισσότερα από την περασμένη φορά επιβεβαιώνοντας τη δυναμική στο club που ιδρύθηκε το 2010.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Παρουσία του Αντιδημάρχου Ευάγγελου Ακριτίδη και του Προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών Αναστάσιου Κατσουπάκη, παρελήφθησαν από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φαραγγίου Αντώνιο Κουντουρατζή, 10 κάδοι κομποστοποίησης και ανακύκλωσης οργανικής ύλης, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων.Η εφαρμογή της κομποστοποίησης, έχει πιλοτική ισχύ και αποτελεί προέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης ‘’χρωματιστές σακούλες’’, που υλοποιείται επιτυχώς στον οικοσμό, εδώ και 8 μήνες. Μέσα απο την εφαρμογή, ενθαρρύνεται η διαλογή των απορριμμάτων από την πηγή τους, δηλαδή τον διαχωρισμό πλαστικών, αλουμίνιου, γυαλιού, χαρτιού και οργανικών απορριμμάτων από τα υπόλοιπα, σε κάθε νοικοκυριό.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Έναν 31χρονο και έναν 25χρονο για ληστεία συνέλαβαν  στη Κοζάνη αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης. Οι προαναφερόμενοι  στην Κοζάνη, δρώντας από κοινού αφαίρεσαν από 32χρονο ημεδαπό, με χρήση σωματικής βίας, ένα κινητό τηλέφωνο χρηματικής αξίας περίπου 700 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.Μετά από επισταμένες αναζητήσεις οι ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΣΥΛΛΗΨΗ 32ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ -ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εικόνα
32χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και προσωρινή του κράτηση για τα αδικήματα της ζωοκλοπής, της ζωοκτονίας, της κλοπής, της παράνομης οπλοφορίας - οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου, συνελήφθη στην Καστοριά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕ 5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Εικόνα
Άγιο είχαν οι πέντε εργαζόμενοι στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι εξετράπη της πορεία του σπάζοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος περίπου 2 μέτρων.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 73 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ Η ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ Λ.Κ.Δ.Μ.

Εικόνα
Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα τριών (73) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.), που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα του Νομού Κοζάνης, για τις Μονάδες του Νομού Κοζάνης, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία» κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα όσα δήλωσε κ. Βοσκόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου: «Ενώ, πριν μερικές μέρες, ο κ. Βοσκόπουλος δήλωνε αλαζονικά στην ΕΡΑ ότι δεν διάβασε τη συνέντευξη μου και δεν ασχολείται, ξαφνικά βρέθηκε να την έχει διαβάσει και να επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.Όσο όμως κι αν προσπάθησε ο κ. Βοσκόπουλος, όσο κι αν ίδρωσε, δεν κατάφερε να αρθρώσει ούτε ένα πειστικό επιχείρημα που να δικαιολογεί την κατάσταση απραξίας στην οποία έχει υποπέσει ο Δήμος Φλώρινας.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ"

Εικόνα
Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ», με χοροδιδάσκαλους τον Γιάννη Κωνσταντίνου και την Ήρα Κολώνη-Κωνσταντίνου, ξεκινά τη νέα χορευτική χρονιά 2016 – 2017 τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα των χορευτικών τμημάτων ενηλίκων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Εικόνα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ

Εικόνα
Σαράντα χιλιάδες τετράδια παρέλαβε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλη Μιχελάκη και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του Εθνικού Τυπογραφείου, για να διατεθούν σε μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας.

12ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς θεσπίστηκαν ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον φετινό εορτασμό με μια εκδήλωση λόγου, η οποία επιχειρεί να αναδείξει ποικίλες πλευρές του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος με απώτερο στόχο τη σφαιρική κατανόησή του. Αφετηρία αποτελούν οι στιγμές μιας τραγικής πραγματικότητας, όπως αποτυπώνονται με τον φακό και την εκφραστική ιδιαιτερότητα του φωτογράφου.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΡΕΙΝΩΝ & ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

Εικόνα
Ξεκίνησαν και εφέτος, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2016 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών(δίνεται στους κατοίκους 40ορεινών τοπικών κοινοτήτων του Νομού μας και 49 μειονεκτικών, η πόλη της Φλώρινας εξαιρείται) στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί την ενεργειακή «καρδιά» της χώρας, λόγω του ορυκτού της πλούτου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και των μεγάλων υδάτινων επιφανειών της. Αποτελεί επίσης σημαντική γεωπολιτικά περιφέρεια, καθώς αποτελεί την πύλη εισόδου της χώρας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Αυτό, σε συνδυασμό με την πίεση που δέχεται, ως προς τις επιχειρήσεις από τις όμορες χώρες, καθιστά επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση της ανάπτυξης της περιοχής αλλά και το άπλωμα της διασυνοριακής συνεργασίας, καθώς και τη βελτίωση της προσπελασιμότητας. 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ "ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Εικόνα
Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ & ΤΣ στην Ελλάδα, το Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στην Αλβανία και Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στον αγώνα δρόμου «Τρέχοντας για τη Συνεργασία», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2016.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ 40.000 ΤΕΤΡΑΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
40.000 τετράδια θα παραλάβει σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του Εθνικού Τυπογραφείου, για να διατεθούν σε μαθητές στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Τα τετράδια θα παραλάβει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και θα τα παραδώσει στους δήμους που με τη σειρά τους θα φροντίσουν για τη διανομή στα σχολεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα ( έως 25 Σεπτεμβρίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι τα ακόλουθα:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Με εκπροσώπους του αθλητικού τμήματος του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συναντήθηκε τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του. Παρόντες, επίσης, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας, κ. κ. Άρης Αριστείδου και Δημήτρης Θεοφανίδης, και οι εκπρόσωποι του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και συγκεκριμένα οι προπονητές, κ.κ. ΤέληςΜαυρουδίου και Αδάμ Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος, κ. Γιώργος Ανθόπουλος, και οι έφοροι, κ.κ. Άγγελος Βίτκας και Γιάννης Αριστείδου.

ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΠΛΩΝ ΧΕΙΡΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΟΠΟΛΗ

Εικόνα
Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας συμμετείχε με πέντε αθλητές στον Πανελλήνιο όπλων χειρός πρακτικής σκοποβολής, που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο σκοπευτήριο Νικόπολης. Διοργανωτές ήταν ο ΣΟ Κοζάνης και η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος. Ο αγώνας τόσο από διοργανωτική άποψη, όσο και από αθλητικές επιδόσεις είχε υψηλό επίπεδο. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 220 αθλητές, ενώ στην κατηγορία productionόπου αγωνίστηκαν οι αθλητές της Φλώρινας οι συμμετοχές ανήλθαν στις 120.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (ΟΕ-ΕΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ (ΠΛΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΩΝ) ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΓΕΜΗ).

Εικόνα
Ενημερώνουμε τις παραπάνω επιχ/σεις, που είναι γραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η υποβολή αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο ΓΕΜΗ είναι υποχρεωτική και υποβάλλεται εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης στο ΤΑΧΙS NET, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ( www.businessportal.gr ) ή στην τοπική Υπηρεσία ΓΕΜΗ που στεγάζεται στο Επιμελητήριο, προσκομίζοντας τον αριθμό καταχώρισης φορολογικής δήλωσης Ε1 συν την ημερομηνία κατάθεσης.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξαναρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού με δύο ταινίες! Ξεκινάμε με την ταινία "ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗN ΝΤΟΡΙ" για τους μικρούς μας φίλους και την περιπέτεια φαντασίας "ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ".   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με μέριμνα της Π.Ε. Φλώρινας. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας σας ενημερώνει ότι ξεκινά την λειτουργία των Χορευτικών του τμημάτων, του Εικαστικού καθώς και του τμήματος Χειροτεχνίας στις 3 Οκτωβρίου 2016. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 1. 6976190900 και 23850-29539 (κα Φανή Πούλκου) 2. 6947010217 και 23850- 45124 (κα Αλίκη Βερμπελή) Από το ΔΣ

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου – Δυτ.Μακεδονίας ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επτά (7) άτομα,οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε.που εδρεύουν στους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Πέλλας. Προθεσμία Υποβολής Δικαιολογητικών έως και 27/09/2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 41/2016

ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΡΙΣΕΣ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η κλήρωση των αγωνιστικών περιόδου 2016-2017 για την Α1 Εθνική Κατηγορία Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό η ομάδα της Φλώρινας θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ ενισχυμένες τρέφουν μεγάλες προσδοκίες για διάκριση και όλοι στην ομάδα ανυπομονούν για την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΠΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η ετήσια Εμποροπανήγυρη του ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, που αποτελεί ένα σπουδαίο κοινωνικό και οικονομικό θεσμό για το Δήμο μας, θα πραγματοποιηθεί στους γνωστούς Δημοτικούς χώρους από29 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι 3 Οκτωβρίου 2016. Κατά την εμποροπανήγυρη αυτή, που είναι η μεγαλύτερη στην Δυτική Μακεδονία, προσέρχονται εκθέτες από όλα τα διαμερίσματα της Χώρας ενώ προβλέπεται ότι οι επισκέπτες θα δώσουν και φέτος το δυναμικό τους παρόν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Εικόνα
Ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση είχε με το Προεδρείο και συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ο Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θέμης Μουμουλίδης, κατόπιν αιτήματος του ιδίου ώστε να υπάρξει αλληλοενημέρωση για τα ενεργειακά θέματα. Συμφωνώντας πως σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και σχετίζονται με τους εργαζόμενους και τη ΔΕΗ, «δεν είμαστε αντίθετοι», ότι «δεν γίνεται να φύγει ο λιγνίτης από την περιοχή» και ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συζήτηση επί όλων των ζητημάτων που έρχονται στο προσκήνιο ώστε να υπάρχει συντονισμός και να αναζητούνται πάντα οι καλύτερες δυνατές λύσεις, οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις θέσεις και απόψεις τους.

Α.Σ.Ε.Π.Α.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ) σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με δελτίο τύπου (15-9-2016) του Υπ.ΑΑΤ οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016, προκειμένου να την υποβάλλουν. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν τα γραφεία του αγροτικού συνεταιρισμού για να καθοριστεί το σχέδιο, η επιλεξιμότητα και η εν δυνάμει μοριοδότηση του προγράμματος.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο HOMO UNIVERSALIS ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΕΝΑΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, 25, 26, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Εικόνα
Ο Αριστοτέλης (περίπου 384-322 π.Χ.), Έλληνας φιλόσοφος και επιστήμονας, γεννήθηκε στη μακεδονική πόλη των Σταγείρων, στη Χαλκιδική, ήταν δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο ιδρυτής του Λυκείου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει πολλά θέματα – φυσική, βιολογία, ζωολογία, μεταφυσική, λογική, ηθική, αισθητική, ποίηση, θέατρο, μουσική, ρητορική, γλωσσολογία, πολιτική και διακυβέρνηση – και αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα της δυτικής φιλοσοφίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Εικόνα
Εκδηλώσεις μνήμης για τους Ρώσους στρατιώτες του Μακεδονικού Μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το πρωί, 16 Σεπτεμβρίου 2016, στην πόλη της Φλώρινας.Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητος, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Ταξίαρχος του Γ’ Σώματος Στρατού, κ. Στυλιανός Μπούρλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, κ. Γιάννης Μιαούλης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, κ. Δημήτριος Παλιογιάννης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Θεοφανίδης και Δημήτρης Λουκάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Θόδωρος Δημόπουλος και Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Νίκος Μουρατίδης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου, πραγματ