Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 22, 2022

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΩΝ

Εικόνα
Με εκπροσώπους εταιρείας που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και συσκευασία κρεάτων, επισκέφτηκαν την τοπική κοινότητα Σιταριάς συναντήθηκαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης μαζί με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη εκτίμηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων που θα στεγαστεί η εταιρεία. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "πρόκειται για μια επένδυση στην περιοχή που θα απασχολήσει 100 εργαζόμενους στο πρώτο στάδιο λειτουργίας της και θα ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση που θα προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας. Ακόμα επισήμανε πως ο ίδιος σε συνεργασία με τον δήμαρχο Φλώρινας θα φροντίσει έτσι ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση και τις λοιπές ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε η επένδυση να προχωρήσει άμεσα".

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε (ΕΔΡΑΣ)/Π.Δ.Μ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022».Το έργο, προϋπολογισμού 4.000.000,00 ευρώ , αφορά τη συντήρηση και βελτίωση τμημάτων του Οδικού Εθνικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της ασφαλέστερης μετακίνησης τους στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας. Μέσω του έργου θα γίνει συντήρηση το οδικό δίκτυο - Κρυσταλλοπηγή – Βεύη (εξαιρείται η πόλη της Φλώρινας). - Παραβεγορίτιδα (Κόμβος Αμυνταίου – Όριο Π.Ε. Φλώρινας/Πέλλας).

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ PERFORMANCE

Εικόνα
Στρογγυλή τράπεζα με τίτλο Αναζητώντας μια κριτική παιδαγωγική για την τέχνη της performance, διοργανώνει την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 18:00 το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ( www.uowm.gr ). Στη στρογγυλή αυτή τράπεζα θα αναζητηθεί η δυνατότητα εφαρμογής διαφορετικών μεθοδολογικών προσεγγίσεων προτείνοντας μία κριτική παιδαγωγική που ενδυναμώνει και χειραφετεί τον καλλιτέχνη.

ΣΤΟ ERASMUS+ ΣΤΟ SENLIS ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα γενικά σημεία του προγράμματος,Erasmus+ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση παρουσίασε το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας στο Senlis Γαλλίαςπου συμμετέχει στο Πρόγραμμα 2 με τίτλο “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works (CPIARPW)” (Πρόγραμμα Συνεργασίας για καινοτομία στην Επαυξημένη Πραγματικότητα στα δημόσια έργα. ). Στη συνάντηση εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και ο εκπαιδευτικός και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας κοc Αντώνιος Αφορόζης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η οργάνωση, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών στο πλαίσιο της νέας οργανωτικής δομής «Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». συζητήθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης των νέων Προϊστάμενων των Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενοι από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόριο Γρηγοριάδη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Ανάπτυξης Ευάγγελος Κουρίας, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Οικονομικών Βασίλειος Κωτούλας, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Υποδομών Κωνσταντίνος Γρίβας, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας Βασίλειος Χατζηαποστόλου και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αναστάσιος Δούρδας. Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Διευθυντών και των Τμηματαρχών

"ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ" ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Το δρώμενο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ» με αφορμή τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζει την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις 8:30μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Ένα Ορατόριο το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Εορδαίας. Ένα πρωτότυπο μουσικό "ταξίδι" από την Κωνσταντινούπολη στον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Ανατολική Θράκη, «παντρεμένο» με αφήγηση, εικόνα και βίντεο δίνοντας την μία εννιαία όψη του Ελληνισμού!

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Εικόνα
Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί σε σχολικές αίθουσες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας από τον μεγάλο σεισμό της 9ης Ιανουαρίου, προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας. Σε ευχαριστήριο του ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» ευχαριστεί εγκάρδια τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλειο Γιαννάκη, για τη μέγιστη υποστήριξη και την προσωπική του μέριμνα προς το Σχολείο , το οποίο επλήγη από τον δυνατό σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 καθώς το Σχολείο ς είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στην τοιχοποιία του και κρίθηκε ακατάλληλο για διδασκαλία." Οι παρεμβάσεις όλων των αρμόδιων θεσμικών φορέων υπήρξαν άμεσες και αποτελεσματικές" επισημαίνουν ακόμα σημειώνοντας πως "Ο Δήμος Φλώρινας με ταχύτατες ενέργειες φρόντισε για την άμεση και άριστη αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες τάχιστα αποκαταστάθηκαν και έτσι οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας επέστρεψαν σύντομα στην αναντικατάστατη δια ζώσης διδασκαλία.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΦ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Εικόνα
Την 2η θέση στην κατηγορία PRODUCTION SENIOR κατέκτησε ο Χαράλαμπος Περιβολάρης από την ΣΑΛΦ στους αγώνες πρακτικής σκοποβολής στον Λευκώνα Σερρών και την 3η Θέση στην κατηγορία PRODUCTION SENIOR στην Κοζάνη. Οι επιτυχίες των αθλητών της ΣΑΛΦ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. , συνεχίστηκαν και στον αγώνα που διοργανώθηκε στην Κοζάνη, ο ΜΟΥΤΣΙΟΣ Σταύρος κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία PRODUCTION, ο Περιβολάρης Χαράλαμπος την 2η θέση στην κατηγορία PRODUCTION SENIOR και αργυρό μετάλλιο, ενώ ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Ιωάννης την 3η θέση στην ίδια κατηγορία και το χάλκινο μετάλλιο. Σε αντίστοιχο αγώνα του ίδιου συλλόγου ο Περιβολάρης Χαράλαμπος κατέλαβε επίσης την 2η θέση στην κατηγορία PRODUCTION SENIOR και αργυρό μετάλλιο, ενώ ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Ιωάννης και πάλι την 3η θέση στην ίδια κατηγορία και το χάλκινο μετάλλιο.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 24 Μαίου η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις 10:00 το πρωί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, με τα τέσσερα θέματα από αυτά να αφορούν στην Π.Ε. Φλώρινας. Σημαντικότερα από αυτά η «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε (ΕΔΡΑΣ)/Π.Δ.Μ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022», Προϋπολογισμού μελέτης: 4.000.000,00 και η Έγκριση της διαπραγμάτευσης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις μηνός Ιουνίου 2022, στα πλαίσια του σχολικού έτους 2021 22.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΦ

Εικόνα
Τέσσερα (4) χρυσά, ένα (1) αργυρό και ένα (1) χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθητές και αθλήτριες της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας στον Αγώνα Τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου που διοργανώθηκε στο στάδιο ποδοσφαίρου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης από τον ΣΚΟΑ-ΑΠΘ.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου, που προέκυψε κατά την συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία έχει ως εξής : Πρόεδρος Δανιήλ (Δάνης) Στεφανόπουλος Αντιπρόεδρος Σάββας Κουγιουμτζόγλου Γραμματέας Πέτρος Δελκούσης Ταμίας Γεώργιος Τράϊτσης Μέλη Λάζαρος Κωστόπουλος Αβραάμ Θεοδωρίδης Ευδοξία Γεωργιάδου Κωνσταντίνος Θεοδώρου Στέφανος Χατζητρύφωνος