Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 22, 2023

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΗΦΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,  Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε Πρόσκληση που  εκδόθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-  2027, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, η οποία αφορά την συνέχιση της λειτουργίας των 7 Κέντρων  Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για τα  Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Φλώρινας, το ΚΗΦΗ του Δήμου Κοζάνης ), του Δήμου Εορδαίας , του Δήμου Βοΐου (Σιάτιστα, Πεντάλοφος, Τσοτύλι) και του Δήμου Σερβίων .  Στόχο της Πρόσκλησης αποτελεί η συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των ΚΗΦΗ, τα οποία  χρηματοδοτούνταν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής  Μακεδονίας 2014-2020, μέχρι 31/12/2025. 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Ο.Ο.Φ.

Εικόνα
Αρτοκλασία, στο εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου, στο λόφο του Αγ. Παντελεήμονα, πλησίον του τουριστικού περιπτέρου Φ.Ο.Ο.Φ., διοργανώνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 4:30 το απόγευμα ο Φυσιολατρικος Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Τιμή στους αδελφούς Εμμανουήλ Ιωάννη και Παναγιώτη ,που ασπάστηκαν και διέδωσαν στην Ελλάδα μας τις επαναστατικές ιδέες ελευθερίας του Ρήγα Φερραίου . Καλούμε όλους τους καστοριανούς συντοπίτες μας να παρευρεθούν στην τιμητική εκδήλωσή μας , το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 5:30 στην λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς ,που θα συνοδεύεται με καφέ, κεράσματα και μουσική από τον DJ Γιάννη Σταύρου. Σας περιμένουμε Το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς Η πόλη τιμά – η πόλη θυμάται.-

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ημερίδα με τίτλο «Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης για την προώθηση της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής» διοργανώνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, στην αίθουσα Α10 στις 11:00 . Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Γραφείο Διδασκαλίας και Μάθησης ΠΔΜ (MIS: 5165226)». (https://think4jobs.uowm.gr/), με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια και Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Άννα Σπύρτου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 29χρονης ημεδαπής. Η 29χρονη κατήγγειλε ότι αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε μαζί της μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε τους κωδικούς αριθμούς από προπληρωμένες κάρτες για το διαδίκτυο, τις οποίες είχε αγοράσει η 29χρονη, συνολικής χρηματικής -700- ευρώ, τις οποίες εξαργύρωσε. Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας 30χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕΣΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, απάτη που διαπράχθηκε τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σε περιοχή της Φλώρινας με τη σύλληψη δυο ατόμων, ενός 29χρονου ημεδαπού και ενός 42χρονου αλλοδαπού, για το αδίκημα της απάτης.  47χρονος  κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από επικοινωνία για αγορά αλυσοπρίονου μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί ως είχε συμφωνηθεί.  Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Όλοι οι γονείς μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία: να μπορέσουμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν υγιή και να εξελίσσονται σε αυτάρκεις και ανεξάρτητους ενηλίκους, δυνατούς σωματικά και ψυχικά, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες που η ζωή επιφυλάσσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρούμε εκείνη την εξωσχολική δραστηριότητα που θα συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση, την άθληση με τη ζωή στη φύση, την κοινωνικοποίηση με την ευαισθητοποίηση για τα κοινά και ταυτόχρονα να είναι αρκετά οικονομική, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Εικόνα
Χειροτονηθηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος. Ο νέος Μητροπολίτης σύντομα θα αναλάβει και τα καθήκοντα του στην Μητρόπολη Φλώρινας. Στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Διδυμότειχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Κοζάνης Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Γρεβενών Δαβίδ, Καλαμαριάς Ιουστίνος και Παραμυθίας Σεραπίων.