Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 30, 2021

ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΦΟΡΈΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Γινόμαστε όλοι μέρος της διάσωσης του περιβάλλοντος!!!», οι φορείς της Φλώρινας στέλνουν το μήνυμα τους για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διαμηνύοντας πως για να προστατεύσουμε τον άνθρωπο οφείλουμε να φροντίσουμε το οικοσύστημα. Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, η λειψυδρία, το λιώσιμο των πάγων και οι πυρκαγιές, σκιαγραφούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας παγκοσμίως. H προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Με το μήνυμα «Σώστε το Περιβάλλον! Σώστε τη ΖΩΗ στον πλανήτη μας!» και ένα βίντεο οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το Περιβάλλον.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε στους χώρους του, μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του ΚΕ.ΠΕ., ενημέρωση για τις δράσεις και τους στόχους του Κέντρου, εκπαιδευτική-επιμορφωτική βιντεοπροβολή και πειράματα στο διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο, που ενθουσίασαν και εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές!

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΉΣ Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ

Εικόνα
Την απροκλητη επίθεση σε υπαλλήλους  της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φλώρινας καταγγέλλει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Π.Ε. Φλώρινας. Με ανακοίνωση του εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους που έπεσαν θύματα αυτής της άνανδρης επίθεσης, όπως την χαρακτηριζουν, εκφράζοντας την καθολική απέχθειά τους προς τέτοιου είδους ενέργειες.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΊΗΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΒΑΡΙΚΟΥ,ΛΕΧΟΒΟΥ ΚΑΙ ΛΕΒΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τις δράσεις παράδοσης των κάδων οικιακής κομποστοποίησης στις Κοινότητες Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας του Δήμου Αμυνταίου ξεκίνησε η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LESS WASTE II. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Κοινότητες Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας, παρουσία Αντιδημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων, στελεχών της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και πλήθους κατοίκων των Κοινοτήτων.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εικόνα
 

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 το κλιμάκιο θα βρίσκεται: ·       από τις 8:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. στην κοινότητα Νεοχωρακίου ·       από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στην κοινότητα Παπαγιάννη Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των αγροτικών ιατρείων και μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ

Εικόνα
Η Ἱερὰ Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἑορδαίας σᾶς προσκαλεῖ τὴν Κυριακὴ 6 Ἰουνίου 2021, ὥρα 17:00, στὸν Καθεδρικὸ Ἱερὸ Ναὸ τῶν Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Ἀμυνταίου, ὅπου θὰ πραγματοποιηθῆ ἑόρτια Διαδικτυακή Ἑσπερίδα, μὲ θέμα: «Ἀγῶνες καὶ Θυσίες στὴ Μακεδονία γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν Πίστι τὴν Ἁγία καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερία. Τοπικοὶ Νεομάρτυρες, Ἥρωες καὶ Ἀγωνισταὶ τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821».Ἡ πανηγυρικὴ ἐκδήλωσι πραγματοποιεῖται μὲ ἀφορμὴ τὴν ἱστορικὴ ἐπέτειο τῶν 200 ἐτῶν ἀπὸ τὴν ἔναρξι τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 καὶ τελεῖ ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.