Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 9, 2022

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.ΟΟ.Φ.

Εικόνα
Ξεκίνησαν τα μαθήματα εκμάθηση αναρρίχησης για παιδιά και ενήλικες από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικός Όμιλο Φλώρινας. Το νέο προπονητικό πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στην εσωτερική πίστα αναρρίχησης του ΔΑΚ Φλώρινας. Υπεύθυνη των μαθημάτων αλλά και διαχειρίστρια της πίστα αναρρίχησης, είναι η Κα Δούπα Έφη, γυμνάστρια και αναρριχήτρια η ίδια, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού και της εκπαίδευσης. Οι ακαδημίες αναρρίχησης, απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία θέλουν να ξεκινήσουν ένα καινούργιο άθλημα, που συνδυάζει την μυϊκή δύναμη, την ικανότητα επίλυσης προβλήματος, την διασκέδαση, την ικανότητα διαχείρισης άγχους , την επαφή με την φύση και πολλά άλλα που μόνο το υπέροχο άθλημα της αναρρίχησης προσφέρει.Τα παιδικά Indoor Climbing τμήματα ξεκινούν με προπόνηση boulder, top rope και στη συνέχεια του lead climbing (επικεφαλής).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΦΗΝΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ "ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΜΑΚΗ ΡΟΜΠΗ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Πανελλήνιο κύπελλο Εφήβων/Νεανίδων και Παμπαίδων/Παγκορασίδων «Εις μνήμην Μάκη Ρόμπη» διοργανώνει η Γ.Ε.Φλώρινας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15/16 Οκτωβρίου. Πάνω από 200 αθλητές, προπονητές και γονείς θα επισκεφθούν την πόλη μας, καθώς οι συμμετοχές των αθλητών δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν τις 160 Ευκαιρία για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει το άθλημα και να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών, σας περιμένουμε στο ΔΑΚ Φλώρινας Σάββατο και Κυριακή από τις 09:00 το πρωί.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Εικόνα
Μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2022. Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής ως εξής: α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε.ΚΑΤ.Ο ΚΑΙ ΟΕΝΕΦ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΙΑΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα». Έτσι, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τη 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα. «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» με αυτό το μήνυμα οι εθελοντές του Ι.Ο.Α.Σ σε περίπου 40 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα προτείνουν στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με θέμα: «Λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προς αντιμετώπιση Χιονοπτώσεων – Πλημμυρών 2022-2023» συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργάνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας . Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων και παράλληλα η κάλυψη στο μέτρο του δυνατού των όποιων αδυναμιών του μηχανισμού πρόληψης.

ΑΡΚΟΥΔΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Σε αυτοσχέδια παράνομη παγίδα που τοποθέτησαν στην περίφραξη του εκτροφείου της Διεύθυνσης Δασών στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα και στη θέση «σουπούρκα», παγιδεύτηκε καφέ αρκούδα στη Φλώρινα. Άμεσα κλήθηκε η ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ η οποία σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την αστυνομία την απεγκλώβισε. Το άτυχο ζώο παρέμεινε παγιδευμένο και κρεμασμένο για δύο ώρες περίπου και μόνο με την παρέμβαση της ομάδας άμεσης επέμβασης απελευθερώθηκε.

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Εικόνα
Πορεία Μνήμης σε ανάμνηση της μεταφοράς της κεφαλής του Παύλου Μελά η οποία ετάφη μυστικώς στο πισοδέρι της μεταφοράς της κεφαλής του Παύλου Μελά, η οποία ετάφη μυστικώς στο Πισοδέρι, τη νύχτα της 18ης προς 19η Οκτωβρίου 1904, διοργανώνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ο " Συνεταιρισμός Πισοδερίου», ο «Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Πισοδερίου» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών. Η πορεία μνήμης θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πισοδερίου έως τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πισοδερίου, διαμέσου του δάσους- Πρόγραμμα17.00 Προσυγκέντρωση στο Πισοδέρι, στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Ομιλία του κ. Δημητρίου Ρίζου για το έπος του Μακεδονικού Αγώνα Μετάβαση στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εκκίνηση πορείας 18:30 από την Αγία Τριάδα Άφιξη στο Πισοδέρι στις 20:00-20.30 Επιμνημόσυνη δέηση Εθνικός Ύμνος Θα διατεθεί και λεωφορείο από τη Φλώρινα προς το Πισοδέρι, με ώρα εκκίνησης 16.00 από το Νέο Π

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2022 που έπληξε τις Πρέσπες, και ειδικότερα τις Κοινότητες της Μικρολίμνης, των Καρυών και του Λευκώνα, η εκτίμηση και καταβολή των αποζημιώσεων, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμά Μάνο, τον Δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη και τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Λιάση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Εικόνα
Στην 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»συμμετέχει ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Σκοπός της Δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και να διαδοθεί ειδικά στους νέους ανθρώπους το μήνυμα ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί. Η δράση, θα γίνει ως εξής: Εθελοντές του Ινστιτούτου θα βρίσκονται έξω από το café-bar SOCIAL στο Αμύνταιο το βράδυ του Σαββάτου, για να ενθαρρύνουν τους νέους που προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχτεί τον τίτλο και φορέσει το ειδικό βραχιολάκι, που θα του περάσουν οι εθελοντές στο χέρι, θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.