Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 5, 2015

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 44ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εναν 44χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, συνέλαβαν στη Καστοριά, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, συσκευασία με κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (6,4) γραμμαρίων , που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή της οποίας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ 46ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Έναν 46χρονο ημεδαπό για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης καθώς και παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 5ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου και χορευτικων απο ολη την Ελλάδα και την ομογενεια ξεκίνησε χθες το 5 ο Παμμακεδονικο ανταμωμα στη Σιταρια Φλώρινας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPEN ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΧΟΒΟ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε χθες, η φάση των ομίλων «του Πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN Παγκορασίδων Ά», με την διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών (4η και 5η αγωνιστική), στα κλειστά γυμναστήρια του Αμυνταίου και του Λεχόβου.Στον Ά όμιλο, Μέγας Αλέξανδρος και Ακρίτες Νευροκοπίου, μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι ,ανεδείχθηκαν ισόπαλοι 14-14, αποτέλεσμα που τους έφερε ισόβαθμους (από 7 βαθμούς) στην κορυφή της βαθμολογίας, με την ομάδα των Γιαννιτσών να παίρνει την πρώτη θέση, λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων (Μέγας Αλέξανδρος +53, Ακρίτες Νευροκοπίου +24).

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε ενδυνάμωση της αντρικής και γυναικείας ομάδας προχώρησε η διοίκηση των ΣΑΡΙΣΩΝ στοχεύοντας στη διάκριση των δύο ομάδων στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου 2015-2016. Πιοσυγκεκριμένα η γυναικεία ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη της Χριστίνας Φίλη, μία αθλήτρια που έχει γράψει χρυσές σελίδες στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Επτά φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, πολλά χρόνια διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας με την ομάδα του ΠΕΡΑ Αθηνών. Η Φίλη μαζί με τη νυν διεθνή Φιλαρέτη Εξάρχουπου παρέμεινε για δεύτερο χρόνο στις ΣΑΡΙΣΕΣ αναμένεται να οδηγήσουν την ομάδα στην Α1 κατηγορία την επόμενη περίοδο.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Εικόνα
Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως τὸ κάτωθι Πρόγραμμα ἑορταστικῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων κατὰ τὸν μῆνα Ἰούλιον 2015, ὡς ἀκολούθως: ΣΑΒΒΑΤΟΝ 11-07-2015 Ἑσπέρας - Τέλεσις Ἁγιασμοῦ καὶ Ὁμιλία ὑπὸ τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου κατὰ τὸ 5ο Παμμακεδονικὸν Ἀντάμωμα εὶς Σιταριὰν

ΜΕ 251 ΝΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ- ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ναι στη νεα συμφωνία ψήφισαν οι δυο βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας κ.Κ.Σελτσας και κ.Ι.Αντωνιαδης στη σημερινή ψηφοφορία στην ολομελεια της βουλής για τη νεα συμφωνία. Η πρόταση της Κυβέρνησης 251 ψήφισαν Ναι 32 Όχι και 8 δήλωσαν παρών μεταξύ των οποίων η κ.Κωνσταντοπουλου και ο κ.Λαφαζανης.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιου, με καταγωγή από το Τσοτύλι του Βοϊου.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΜΗΔΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς πραγματοποιεί θεατρική παράσταση ¨Μήδεια¨ το Σάββατο 11 Ιουλίου και την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 20:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5 Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (περιοχή Λ.Υ.Β.)

MEDITERRANEAN CULTURE FESTIVAL IN KASTORIA

Εικόνα
Ξεκιναει σημερα το Mediterranean Culture Festival in Kastoria 2015 που θα πραγματοποιηθεί σημερα και αύριο 11 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του πρώην 1ου Γυμνασίου Καστοριάς (Παναγία Κουμπελίδικη) –ο χώρος επιλέχθηκε με αφορμή, φέτος, τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Γυμνασίου Καστοριάς-.

ΔΉΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
 Σας γνωρίζουμε ότι μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Φλώρινας – Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό του χώρου του εκτροφείου του Αγίου Παντελεήμονα από κατακείμενα ξύλα και τη συλλογή αυτών από δημότες του Δήμου Φλώρινας, δόθηκε η σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Εικόνα
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η χρήση του διαδικτύου, τόσο μέσω υπολογιστών, όσο και μέσω έξυπνων συσκευών (κινητών τηλεφώνων και tablets) αυξάνεται ραγδαία.Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να προστατεύσει τους γονείς και τα παιδιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αποδράσεων, ελαχιστοποιώντας τα περιστατικά κακόβουλης χρήσης του διαδικτύου, συνιστά τα ακόλουθα: Βάλτε τα απαραίτητα όρια στη χρήση του διαδικτύου.

ΣΥΛΛΗΨΗ 79ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Ένα 79χρονο ημεδαπό για κλοπή συνέλαβαν αστυνομικοί  του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης. Ο  προαναφερόμενος συνελήφθη κατόπιν καταγγελίας 65χρονου ημεδαπού, ότι στις 07-07-2015 το βράδυ και ενώ τον φιλοξενούσε στην οικία του σε χωριό του Δήμου Βοϊου, αυτός του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ (1000€).

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει πως από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων του επισιτιστικού προγράμματος.Νέα ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων για το νέο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας με απόφαση του ενώ δίνει δεύτερη παράταση για τις κοινωνικές συμπράξεις που θα συμμετάσχουν.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, το οποίο δεν έχει τροποποιηθεί από τον Κώδικα Δεοντολογίας για τις εκπτώσεις, προσφορές, προωθητικές ενέργειες κλπ (ΥΑ 56885/10-11-2014) , οι θερινές εκπτώσεις έτους 2015 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα λήξουν την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015.Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ολοκληρώνεται η Ά φάση «του Πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN Παγκορασίδων Α»

Εικόνα
Αγώνες με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, περιελάμβανε το πρόγραμμα της 2ης ημέρας «του Πανελληνίου πρωταθλήματος OPEN Παγκορασίδων Α», που διεξάγεται σε Αμύνταιο και Λέχοβο. Οι αθλήτριες ξεπερνώντας το άγχος της πρεμιέρας, είχαν ακόμα καλύτερη αγωνιστική παρουσία και σ’ όλες τις αναμετρήσεις επικράτησαν τα φαβορί.Συγκεκριμένα στον Α όμιλο, ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών με 3/3 νίκες,εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα ημιτελικά της επόμενης φάσης, ενώ Ακρίτες Νευροκοπίου και Άρης Νικαίας θα δώσουν τη δική τους μάχη, για τη συμμετοχή τους στην τετράδα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ενημερώνει το κοινό, που δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση φωτογραφίας του Ορέστη Κουράκη με θέμα «Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας», ότι θα φιλοξενείται στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η κλήρωση για τους συμμετέχοντες στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έγινε την Πέμπτη 9 Ιουλίου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, παρουσία των ενδιαφερομένων πολιτών.

"ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡ-ΑΛΟΓΑ 2015" ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Με την ευκαιρία της 4ης πανελλήνιας συγκέντρωσης φίλων ελεύθερης ιππασίας, η ομάδα εξωστρέφειας του 3ργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάνει πράξη τη συνεργασία της με τον Ιππικό Σύλλογο Φλώρινας και οι διοργανωτές, οι φίλοι του φεστιβάλ μας προσκαλούν να αφεθούμε σε δημιουργίες φοιτητών της Σχολής με κεντρικό θέμα, ένα από τα πιο δυνατά, φιλικά, πιστά, εργατικά, ευγενικά, εντυπωσιακά, πανέμορφα αλλά και θεραπευτικά πλάσματα που υπάρχουν, στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του πρώην ζωολογικού κήπου Φλώρινας.

39ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΡΕΜΜΟΥΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Έναν 39χρονο ημεδαπό, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, πράξη που έλαβε χώρα το Μάιο του 2009 στα Τρίκαλα συνέλαβαν στα Γρεβενά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Ιούνιο του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ¨.

Εικόνα
"Δυστυχώς φτάσαμε σ΄ αυτό που δεν ευχόταν κανείς μας. Να έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο δύσκολο και επώδυνο τρόπο της παραμονής μας στο ευρώ και την Ε.Ε. και την άβυσσο της χρεοκοπίας.Δεν είναι ώρα να αναλωθούμε στο ποιοι και τι φταίει, αλλά είναι εθνικό καθήκον να ενώσουμε και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε η χώρα να μείνει στο ευρώ και την Ευρώπη. Να αποφύγει το δρόμο της απομόνωσης και της οπισθοδρόμησης. Σ΄ αυτό το δρόμο κανείς δεν έχει εντολή να μας οδηγήσει, ούτε φυσικά το δικαίωμα". Αυτά τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Yπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Όλγας Μούσιου-Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη συνεδρίασε την Τρίτη 07 Ιουλίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας  με είκοσι τρία θέματα ημερήσιας διάταξης και ένα εκτός αυτής.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ «ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ OPEN ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ά» ΣΕ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΛΕΧΟΒΟ

Εικόνα
Πλούσια θέαμα και πολλά τέρματα περιελάβανε η 1η αγωνιστική «του Πανελληνίου Πρωταθλήματος OPEN Παγκορασίδων Α», η οποία κύλησε χωρίς προβλήματα σε Αμύνταιο και Λέχοβο.Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι παίκτριες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και αποζημίωσαν με θέαμα, όλους όσους επέλεξαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά. Στο αγωνιστικό κομμάτι, με το δεξί ξεκίνησαν το πρωτάθλημα, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Ακρίτες Νευροκοπίου, Αρίων Πτολεμαΐδος και Νέα Ιωνία, ενώ ρεπό είχε η ομάδα του Άρη Νικαίας.Σήμερα (9/7), συνεχίζεται το πρόγραμμα, με την διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής το πρωί και της 3ης αγωνιστικής το απόγευμα της ίδιας μέρας.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΚΔΜ

Εικόνα
Τους πρώτους καρπούς των κινητοποιήσεων και οχλήσεων που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε πραγματοποιήσει το Σωματείο προκειμένου να εισακουστεί το αίτημά του για αντικατάσταση του στόλου που διαθέτει το Γραφείο Κινήσεως του ΛΚΔΜ, αποκομίζει αυτή την περίοδο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Τ.Ε.Ε.Τ.: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών με έδρα την Φλώρινα, ο Δήμος Πρεσπών και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, σας καλούν να συμμετάσχετε στο οκταήμερο ερευνητικό και εικαστικό εργαστήριο "ψυχή στο Λαιμό" που διοργανώνεται για τέταρτη φορά στις παραλίμνιες κοινότητες των Πρεσπών.

5ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με θεατρική παράσταση ξεκινάνε και επίσημα οι εκδηλώσεις για το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που διοργανώνεται στη Σιταριά από τον Π.Σ. Σιταριάς Φλώρινας "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Εικόνα
«Ευλογία» χαρακτήρισε την ύπαρξη πολλών ενδιαφερόμενων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Φλώρινας. «Είναι μια δύσκολη εποχή» συμπλήρωσε και πραγματικά είναι ευχάριστο το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να αναλάβουν το τιμόνι του κόμματος.

ΟΓΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εικόνα
Παράταση μέχρι τις 10 Ιουλίου, έδωσε ο ΟΓΑ για την υποβολή αιτήσεων, από όσους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, ιαματικών πηγών, τουριστικών γραφείων, βιβλιοπωλείων και θεάτρων,επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oga.gr) να ενημερώνονται για τους όρους των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας, αλλά και τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΧΑΝΤΠΟΛ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΕ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΛΕΧΟΒΟ

Εικόνα
Η Γεωγραφική προέλευση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση Φιλώτας ΜΠΣ (Δυτική Μακεδονία) Αρίων Πτολεμαΐδος (Δυτική Μακεδονία) Αμύντας Αμυνταίου (Δυτική Μακεδονία) Απόλλων Σταυρούπολης (Κεντρική Μακεδονία) Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Κεντρική Μακεδονία) Ζαφειράκης Νάουσας (Κεντρική Μακεδονία) Ένωση 2015 (Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία) Άρης Νίκαιας (Αττική) Νέα Ιωνία (Αττική) Ακρίτας Νευροκοπίου (Ανατολική Μακεδονία) Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Θράκη)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 10 Ιουλίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

Πανέτοιμα τα Κορίτσια του Αμύντα Αμυνταίου για το «Πρωτάθλημα Open Παγκορασίδων Α»

Εικόνα
Με ιδιαίτερη ανυπομονησία οι παίκτριες του Αμύντα Αμυνταίου αναμένουν την έναρξη του «Open Παγκορασίδων» το οποίο θα φιλοξενηθεί σε Αμύνταιο και Λέχοβο, από την Τετάρτη 8/7 έως την Κυριακή 12/7.Οι Οικοδέσποινες έχουν τοποθετηθεί στον Α όμιλο, στον οποίο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Ζαφειράκη Νάουσας, τον Άρη Νικαίας, τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών και τους Ακρίτες Νευροκοπίου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ OPEN ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α»

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε σήμερα (7/7) το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αμυνταίου, η συνέντευξη τύπου για το «Πανελλήνιο  πρωτάθλημα OPEN Παγκορασίδων Α», που θα λάβει χώρα σε Αμύνταιο και Λέχοβο , το διάστημα από 8-12 Ιουλίου.Ομιλητές ήταν, το μέλος της Ο.Χ.Ε. και Πρόεδρος του Μ.Π.Σ. Φιλώτα, Ιωάννης Στρατάκης, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, Aντιδήμαρχος, Ευάγγελος Ακριτίδης, η Πρόεδρος του Αμύντα Αμυνταίου και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής,  Ευρυδίκη Γεωργίτσα και η επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Θεανώ Λιότσκα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΣΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ 34ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Έναν 34χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. ΤΗΣ Π.Δ.Μ.

Εικόνα
Η κλήρωση των ενδιαφερομένων πολιτών για συμμετοχή στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στις 2 μ.μ. στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΤΟΥΣ 8 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ florina.cyclopolis.gr ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας λειτουργεί σε οχτώ σημεία στην πόλη της Φλώρινας σύστημα κοινόχρηστων ποδήλατων,  τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΧΑΛΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κων/νος Καναβός παραβρέθηκε σε σύσκεψη στον ΕΛ.Γ.Α. με θέμα την επέκταση του προγράμματος εναέριας χαλαζικής προστασίας της αγροτικής παραγωγής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Κασσιανή Τριανταφυλλίδη - Στάη & Νανά Ουγιαρίδου - Καράγεωργα, για τη δωρεά εκατό ευρώ (100 €) & πενήντα ευρώ (50 €) αντίστοιχα, στη μνήμη Θεοδώρου Βόσδου.Ευχόμαστε μαζί τους «υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως της ψυχής του δούλου του Θεού Θεοδώρου».

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤ. ΜΠΙΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Δηλώσεις σχετικά με το δημοψήφισμα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα, είπε αναλυτικά τα εξής: «Νομίζω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ήταν καθοριστικά ως προς τις εξελίξεις από εδώ και πέρα. Πλέον η Ευρώπη πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στη χώρα μας, τόσο ως προς το χρέος όσο και ως προς τη γενικότερη οικονομική πολιτική των προηγούμενων χρόνων. Για μας το αποτέλεσμα αποτελεί οριστικό τέλος για το μνημόνιο και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Δηλώσεις σχετικά με το δημοψήφισμα παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου. Αναφερόμενη στο συνολικό αποτέλεσμα αλλά και το ποσοστό για την Π.Ε. Φλώρινας, είπε αναλυτικά τα εξής: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ένα καθαρό μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους θεσμούς, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την υποδούλωση, δεν αντέχει τις τακτικές υποταγής τις οποίες προωθούν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως δεν αντέχει τις μνημονιακές επιλογές που οδήγησαν τα τελευταία πέντε χρόνια τον ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση και στο να χάσει την αξιοπρέπειά του. Από εδώ και πέρα είναι θέμα συλλογικής ευθύνης τόσο της κυβέρνησης όσο και του καθενός μας ατομικά να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα αυτό έτσι ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τη χώρα μας συνολικά και να ανακτήσουμε αυτό που τα τελευταία χρόνια χάσαμε και δεν είναι άλλο από την αξιοπρέπειά μας.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΛΑΔΟΡΡΑΧΗΣ

Εικόνα

ΣΥΛΛΗΨΗ 34 ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Έναν 34χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς,  

ΧΑΝΤΜΠΟΛ:OPEN ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΛΕΧΟΒΟ

Εικόνα
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του ΟPEN ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ά (γεννηθείσες 2000-2001), που θα διεξαχθεί σε Αμύνταιο και Λέχοβο, από την Τετάρτη (8/7) έως την Κυριακή (12/7). Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 11 ομάδες απ΄ όλη την Ελλάδα, διαχωρισμένες σε 2 ομίλους. Κατόπιν κλήρωσης, ο Α όμιλος περιέχει πέντε ομάδες (Ζαφειράκης Νάουσας, Ε.Σ. Αμύντας Αμυνταίου, Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών και Ακρίτες Νευροκοπίου), ενώ ο Β όμιλος έξι (Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Μ.Π.Σ. Φιλώτα, Αρίων Πτολεμαΐδος, Ένωση 2015, Απόλλων Σταυρούπολης και Ο.Φ.Ν.Ιωνίας).

4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι αξίζουν μόνο οι παραλίες; Για 4η συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Νέων Λουτρακίου διοργανώνει το Φεστιβάλ Πόζαρ από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό καταπράσινο τοπίο των Λουτρών Πόζαρ. Κάθε μέρα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πληθώρα εκδηλώσεων και τα βράδια θα απολαμβάνουν κορυφαίους καλλιτέχνες επί σκηνής!

ΟΛΌΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ SUMMER CAMP AOF 2015

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Summer Camp AOF 2015 (απο 28/6 εως 4/7/2015).Στην παιδική κατασκήνωση 'Αλεξάνδρα', πέρασαν μια μαγική εβδομάδα 46 μικρά παιδιά του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ), κάτω απο την συνεχή επίβλεψη 6 προπονητών-ομαδαρχών του Ομίλου.Στην εβδομάδα που πέρασε,τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται αρμονικά, να συμβιώνουν με συνομηλίκους τους μακριά απο το οικείο οικογενειακό τους περιβάλλον, να κάνουν υποχωρήσεις και παράλληλα να διεκδικούν.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Οδηγός για επιτυχόντες ωφελούμενους και Επιβλέποντες Φορείς της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης» του ΟΑΕΔ. Με αφορμή την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και του Οριστικού Πίνακα Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης» (σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr), μετά από απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Μαρίας Καραμεσίνη δίνεται στη δημοσιότητα ο «Οδηγός Εφαρμογής των διαδικασιών υπόδειξης, αντικατάστασης, προσλήψεων και καταβολής της επιχορήγησης» του προγράμματος για την πληρέστερη ενημέρωση των επιλεγέντων ανέργων και των επιβλεπόντων φορέων.

ΣΥΛΛΗΨΗ 29 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Έναν 29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν, συνέλαβαν στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριά .Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη  13:30 και στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εικόνα
Δήμος Φλώρινας: Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 57.231 100% Ψηφίσαντες Εκλογείς 20.144 35% Αποχή 37.087 65% Έγκυρα 19.001 33% Άκυρα 982 2% Λευκά 161 0 ΟΧΙ 11.642 61,27% ΝΑΙ 7.359 38,73%