Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 17, 2016

ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 38ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Έναν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών περιοχή της Φλώρινας συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

Αναμένεται η οριστική απόφαση για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των Δομών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δυτικής Μακεδονίας

Εικόνα
Η λειτουργία των δομών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφενός παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στα θύματα και συμβάλλουν στην ανατροπή στερεότυπων αναπαραγωγής βίας, αδικίας και ανισότητας και αφετέρου συνιστούν φορείς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για τις τοπικές κοινωνίες.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΕΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, ΕΣΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ"

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην Εικαστική έκθεση των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου με τίτλο «Εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας» την Τετάρτη 20 Απριλίου 18:30, στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη – Αίθουσα Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου», του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Διάρκεια έκθεσης από 20 έως και 24 Απριλίου 2016.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη με τίτλο «Ενεργειακό μέλλον του Νομού Φλώρινας», αναβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλέστηκε κώλυμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω Επίκαιρη Ερώτηση είχε προγραμματιστεί από το αρμόδιο τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής να συζητηθεί άλλες δύο φορές, στις 11 και στις 15 Απριλίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, έκανε δεκτή την δωρεά 15 ζευγαριών μαξιλαροθηκών, εις μνήμη της Στύλου Βικτωρίας στην 7η Συνεδρίαση του Δ.Σ. και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για την ευγενική χειρονομία του. O Αναπληρωτής Διοικητής Κωτακίδης Γεώργιος

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο  συναντήθηκαν ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας Γιώργος Συγκελάκης , εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος και Απιδόπουλος Γιώργος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση διαφόρων θεμάτων σχετικά με την καθημερινότητα και τα προβλήματα του σχολείου.

ΣΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΤΑΞΙΔΙ 2016" ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» 2016», που υλοποιήθηκε από 15 έως 17 Απριλίου 2016 στην Λευκωσία της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν ο Υπουργός Εμπορίου - Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο διευθυντής του τμήματος εμπορίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρήστος Πετσίδης, καθώς και τα στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο Βασίλης Σκρόνιας και Μιχάλης Χαροκόπος ενώ στην συνέχεια ακλούθησαν ιδιαίτερες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΣΑΜΙ

Εικόνα
Ένα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Φωτιάδου Χρυσή, συμμετέχοντας στον τελικό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων που έγινε στην Κοζάνη το περασμένο Σαββατοκύριακο.Ο τελικός διεξήχθη για δεύτερη χρονιά και πάλι στη Μακεδονία. Τον διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας με τη συνεργασία του Δήμου και του τοπικού Σ.Ε.Α. Κοζάνης. Έγινε στο κλειστό γυμναστήριο των Τ.Ε.Ι. Κοζάνης και περιλάμβανε τις κατηγορίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 8ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η εκδόθηκαν τα αποτελέσματα από τη ΔΕΗ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του ΑΗΣ Μελίτης, που εδρεύει στο Νομό Φλώρινας. Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Στη σχετική δράση συμμετέχουν, εκτός του Δήμου Πρεσπών και άλλοι 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι.

"Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τη Θεατρική Παράσταση  "Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια" παρουσιάζει για 1η φορά στην Ελλάδα σε πλήρες κείμενο & θεατρική μορφή με 9μελή θίασο το Μικρό Θέατρο Λάρισας στην Φλώρινα. Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος το Σάββατο 23 Απριλίου. Δύο  παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 5:15 και στις 7:15.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Εικόνα
Τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του  ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Φλώρινας, Αλέξης-Δημήτρης Γερόπουλος και ο γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεοφίλου Θεόφιλος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν στο ίδρυμα και τους φοιτητές και την εξεύρεση λύσεων για την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών .

ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 81ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη ένας 81χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Ο προαναφερόμενος προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα, σε περιοχή της Φλώρινας, με την κυνηγετική του καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 38ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά δυο (2) μη νόμιμων μεταναστών συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες (36 και 40 χρονών).

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

Εικόνα
Τον τελευταίο καιρό η κινητικότητα που παρατηρείται, σχετικά με την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων, τόσο από το υπουργείο Γεωργίας όσο και από το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και από τη διοίκηση της βιομηχανίας ζάχαρης, έχουν διπλό στόχο: Αφενός να στηριχθεί η βιομηχανία ζάχαρης και να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια (όσα απ’ αυτά απαιτείται για να εξυπηρετηθεί η εγχώρια παραγωγή τεύτλων), και αφετέρου να βρεθούν πόροι για την εξόφληση των παραγωγών για τη σοδιά τους, της προηγούμενης χρονιάς.Το σχέδιο βιωσιμότητας και τα χρέη στους τευτλοπαραγωγούς, εξάλλου, αποτέλεσαν το θέμα της συνάντησης, πριν από λίγες μέρες, που είχαν οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης και Ευάγγελος Αποστόλου με τη διοίκηση της ΕΒΖ και εκπροσώπους των συνεταιρισμών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΟΥ ELDRIDGE MOORES ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Εκδήλωση προς τιμήν του διακεκριμένου γεωλόγου κ. Eldridge Moores, θα διοργανώσουν την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, και ώρα 14:00, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο Μπούρινο, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Τοπική Κοινότητα, με τον πολιτιστικό σύλλογο και τον ΤΟΕΒ Χρωμίου και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω Χορηγούς για την ευγενική τους συμμετοχή στην «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ 2016», αποστέλλοντας εκλεκτούς τίτλων βιβλίων προς τους πρώτους μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φλώρινας και Πρεσπών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και της ενιαίας ενίσχυσης προς τους δικαιούχους, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

AGROCITY ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ, ΧΕΙΜΑΔΙΤΙΔΑ, ΖΑΖΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Για την ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων του Δήμου Αμυνταίου ανακοινώνεται από το αρμόδιο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμυνταίου ότι σύμφωνα και με τα με Α.Π. 6441/08-04-2016 και 4942/07-04-2016 έγγραφα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φλώρινας, για την λίμνη ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΑΛΙΕΙΑ ,

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα δικά τους μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πρόσφυγες έστειλαν τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας. Με το μήνυμα ειρήνη και όχι πόλεμος, ανοιχτά σύνορα και αγάπη σε όλο το κόσμο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου θέλησαν να ενώσουν τις δικές τους φωνές με αυτές των προσφύγων. Η δράση έγινε στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιούν φοιτήτριες του τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας με θέμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα μηνύματα που μπορούν να στείλουν μέσα από αυτά. Πηγή: www.ert.gr\florina

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟΣ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η Χρηστίδειος Τελετή από τον Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ. Σκοπός της εκδήλωσης η βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα. Στη διάρκεια της τελετής τιμήθηκαν οι πρώτοι των αρίστων μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει σήμερα στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυταίου.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προς υλοποίηση της αποφάσεως του 8ου Συνεδρίου του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή που ψηφίστηκε ομόφωνα μετά από προτάσεις πολλών Τ.Ο. (μεταξύ των οποίων και της Φλώρινας) στις 26 Μαρτίου 2016 για την παρουσίαση μαθημάτων/ομιλιών ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 8 μ.μ., θα παρουσιασθεί Η 2η ομιλία της σειράς με θέμα: « Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ».

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
ΘΕΜΑ: Συνέχιση λειτουργίας των Δομών Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας Κύριε Πρόεδρε, Μια από τις πολύ σημαντικές δράσεις, της προηγούμενης περιόδου, υπήρξε και η λειτουργία των δομών Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας.Ειδικότερα, στη Δυτική Μακεδονία την προηγούμενη προγραμματική περίοδο λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν, τρία Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς, τα οποία στο σύντομο διάστημα λειτουργία τους (μετά το 2013) υποστήριξαν πάνω από 300 κακοποιημένες γυναίκες με ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη.Παράλληλα, ο Δήμος Κοζάνης λειτουργεί τον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Εικόνα
« Ενημέρωση του κοινού, των κατόχων εγκρίσεων και των πωλητών γεωργικών φαρμάκων σχετικά με περιστατικά οξείας δηλητηρίασης από γεωργικά φάρμακα ».

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 21 ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Εαν το μετρο επιτυχιας μια Ημεριδας ειναι η συμμετοχη των προσελθοντων στην διαλεκτικη διεργασια της Γνωσης που προσφερθηκε, τοτε Η Ημεριδα που συνδιοργανωθηκε απο το Ιδρυμα Ελληνισμου και την Microsoft, Υπο την Αιγιδα του Δημου Αθηναιων στο Πολιτιστικο Κεντρο Μελινα στο Θησειο την Τριτη 12 Απριλιου 2016 ηταν απολυτα επιτυχης. Μια Ημεριδα που προαναγγελει στους Φιλολογους και τους Ιστορικους της β βαθμιας εκπαιδευσης οτι θα παρουσιασει "Τεχνολογικα εργαλεια δημιουργιας και μαθησης" για χρηση μεσα στην Ταξη, συνηθως εκλαμβανεται , οτι θα ειναι μια στεγνη παρουσιαση Εργαλειων Λογισμικου, καθαρα τεχνοκρατικη, που θελει να προσθεσει καινουργιες τεχνολογικες δεξιοτητες σε διδασκοντες και διδασκομενους.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Νίκη Άνευ Αγώνος για τον Αμύντα Αμυνταίου

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα χάντμπολ της Β εθνικής ανδρών, με τον Αμύντα να καταλαμβάνει την 2ηθέση του 4ου ομίλου, καθώς στην τελευταία αγωνιστική πήρε το δίποντο της νίκης ανευ αγώνος (με 10-0) απέναντι στην ομάδα Φαίακα Κέρκυρας, η οποία είχε εξασφαλίσει από τον β γύρο την πρωτιά του ομίλου και παράλληλα τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου για την Α2. 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για παράβαση του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου συνέλαβαν δύο ημεδαπούς 36 και 17 χρονών στο Ξινό Νερό Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας. Οι προαναφερόμενοι διαπιστώθηκε να πωλούν είκοσι δύο (22) σφραγισμένα πλαστικά δοχεία λαδιού, χωρητικότητας πέντε (5) λίτρων έκαστο, χωρίς να υπάρχουν τα παραστατικά αγοράς και ο αριθμός έγκρισης από το Γενικό Χημείο του Κράτους. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 15ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΔΗΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Προσθήκη λεζάντας Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του 15ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην που θα διεξαχθεί στη Φλώρινα το Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει τη Τρίτη 19 Απριλίου στις 3:00 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2014, 09:00’ – 11:00’ στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, στην έκθεση έργων των ομάδων που δραστηριοποιούνται στο σχολείο μας, των ερευνητικών εργασιών και των μαθημάτων καλλιτεχνικών & επιλογής.

ΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΝΜΟΣΥΝΟΥ ΑΠΟ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Οι Ν.Ε Σύριζα Δυτ.Μακεδονίας θέλοντας να αποτίσουμε φόρο τιμής για τους δύο πρόωρα αδικοχαμένους συντρόφους μας, Τάσο Τσαούσογλου και Πριονά Γιώργο, θα τελέσουμε στη μνήμη τους, πολιτικό μνημόσυνο την Κυριακή 24 Απριλίου στις 12:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.