Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 16, 2014

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 21η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Εικόνα
Με επιτυχία και παρουσία πλήθους Φλωρινιωτων πραγματοποιήθηκε η 21η χορωδιακη συνάντηση που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια: «Αποφασίζουμε εμείς, για εμάς». Η Δυτική Μακεδονία δεν θα γίνει χωματερή των επικίνδυνων αποβλήτων της χώρας.

Εικόνα
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, σήμερα Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για την ανάκληση της απόφασης της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου για «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ Α.Ε.».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εκδηλωσεις για τον εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθουν σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ

Εικόνα
Στα ίχνη ομάδας που ενώθηκε με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους οδήγησε επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΙΝΑΣ ΚΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Συνέντευξη Ντινας Κοεδρου, μελος συντονιστικου Ηλιου και μελος ΕΠΑΜ, στην ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και στην Θωμαη Αδαμου για τους πλειστηριασμους και τους τρόπους με τους οποίους ομάδα πολιτών αντιδρά σε αυτό έτσι ώστε να σταματάει η διαδικασία των πλειστηριασμων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΑΝΕΛ ΣΤΕΛΙΙΥ ΚΟΥΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συνέντευξη για ολα τα πολιτικά θέματα,  τις εξελίξεις στη χωρα και στη Δυτική Μακεδονία έδωσε στην ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και στην Θωμαη Αδαμου ο πολιτευτης των ΑΝΕΛ κ.Κουμαρακης.  

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Η 21η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Την 21η Χορωδιακή Συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο της 102ης επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας διοργανώνει ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 6.00 το απόγευμα.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
  Για κλοπή πετρελαίου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 29 και 23 χρονών χθες το απόγευμα,  στην Επαρχιακή Οδό Βαλτόνερων – Πεδινού , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου.

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ

Εικόνα
Ο Χάρης Κοντοσφύρης εξώφυλλο της ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ στην καταχώρηση Ηχώ και Τέχνη σήμερα Σάββατο 22/11/ 2014.

Βήμα Πρόκρισης για τα Κορίτσια του Αμύντα, 28-21 τη Χολόν

Εικόνα
Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα, για τα δεδομένα της Ελληνικής χειροσφαίρισης, που δημιούργησαν περισσότεροι από 1000 φίλοι του αθλήματος, ο Αμύντας επιβλήθηκε 28-21 της Χολόν, στην παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στη φάση των ‘’16΄΄ του Τσάλεντς Καπ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Εικόνα
Για το σημαντικό θέμα των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, μετά την προκλητική απόφαση του ΥΠΕΚΑ για απόθεσή τους στα ορυχεία της ΔΕΗ, συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, παρουσία του Yφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 28ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
 Για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Σιάτιστα  συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, χθες το πρωί σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 46 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος συνελήφθη στην Καστοριά 46χρονος ημεδαπός χθες το μεσημέρι απο αστυνομικους του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς.

ΓΙΑ ΖΩΟΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 26 ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

Εικόνα
26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας για ζωοκλοπή, συνέλαβαν χθες το πρωί στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

47 ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Γρεβενά,  47χρονος ημεδαπος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Εικόνα
 Ανοιχτή σύσκεψη με στόχο τη σύσταση ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Φλώρινας θα πραγματοποιηθει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας διοργανώνει «Προσφορά Αγάπης και Αλληλεγγύης» με σκοπό τη στήριξη συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη θα εχει σήμερα  ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αφιερωματική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διοργανωνουν η Ένωση Κυπρίων Φλώρινας και ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τους νέους επιστήμονες της περιοχής του Αμυνταιου να απογραφούν, καλει ο Δημος Αμυνταιου, ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με τα στοιχεία τους, από την οποία θα μπορεί ο Δήμος και οποιοσδήποτε άλλος φορέας να τους αξιοποιεί.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζεται η διανομή πορτοκαλιών, ακτινιδίων και μήλων απο τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΕΚ

Εικόνα
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη λειτουργία των Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), διασφαλίζοντας την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενισχύοντας την επαγγελματική δυναμική των καταρτιζομένων και θέτοντας σε νέες βάσεις, τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης, με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. 

ΧΑΝΤΜΠΩΛ:ΩΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε στις 20:30, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Αμύντα, η οποία αντιμετωπίζει την Ισραηλινή Χολόν, διεκδικώντας σε διπλές αναμετρήσεις, στο ΔΑΚ Αμυνταίου, την πρόκριση της στους ΄΄16΄΄ του Τσάλεντς Καπ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριαζει την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου του Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρωην Δημαρχειου Περάσματος.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΚΙΛΑ ΚΑΘΑΡΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ- ΑΛΒΑΝΙΑ

Εικόνα
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την σύλληψη 2 ατόμων που μετεφαραν μεσα σε τουριστικό λεωφορείο 20 κιλά καθαρης ηρωινης απο την Τουρκια μέσω της Χώρας μας στην Αλβανία και απο εκεί στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

ΣΥΛΛΗΨΗ 43 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ

Εικόνα
43χρονος ημεδαπος συνεληφθη στην Καστορια για απατη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

ΣΥΛΛΗΨΗ 17ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
17χρονος ημεδαπός συνελήφθη  στο Αρμενοχώρι Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, διότι κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, κάνναβη βάρους εξήντα ενός (61) γραμμαρίων και ένας τρίφτης κάνναβης. 

THE HUNGER GAMES: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΜΕΡΟΣ I ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την ταινία THE HUNGER GAMES: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΜΕΡΟΣ I (THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY - PART 1) συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικης Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΟΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η πολιτική ομιλία του Αντώνη Σαουλίδη, με θέμα «Το τέλος της κοινωνικής Λιτότητας». 

Κουκουλόπουλος: «Tο ισοζύγιο για την ελληνική αγροτιά από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόλυτα θετικό».

Εικόνα
«Tο ισοζύγιο για την ελληνική αγροτιά από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόλυτα θετικό. Και θα μπορούσε να είναι πολύ πιο θετικό εάν, πρώτον, δεν ασχολούμασταν διαρκώς με την παράβαση και παραβίαση ορίων, όρων και κανόνων και αν από την άλλη ανοίγαμε δυναμικά το δρόμο της συλλογικής δράσης, της καινοτομίας, της μεταποίησης κ.ο.κ., αν δίναμε προστιθέμενη αξία σε ό,τι παράγει η ελληνική γη, αν ό,τι κάνουμε, το κάνουμε καλύτερα. Αυτή είναι η δική μας άποψη σε αυτό».  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε συντονισμό με άλλες ενώσεις από τον χώρο του Τύπου, για την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, σχετικά με το θέμα της έγκρισης της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ) από την Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου του έργου: «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ Α.Ε.», ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, καλεί σε σύσκεψη, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» του 2ου ορόφου της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης. 

Κουκουλόπουλος: «Οι σοβαρές και ισχυρές ομάδες παραγωγών και οι υγιείς οικονομικά συνεταιρισμοί δίνουν αξία στα αγροτικά προϊόντα»

Εικόνα
«Οι Έλληνες αγρότες από την 1.1.2015 με τη νέα ΚΑΠ πρέπει να βρεθούν οργανωμένοι σε σοβαρές και ισχυρές ομάδες παραγωγών, σε σοβαρούς, δυνατούς και υγιείς οικονομικά συνεταιρισμούς για να μπορέσουν να δώσουν αξία στη δουλειά και το προϊόν τους». 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σειρά εκδηλώσεων ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει καθοριστεί η 25η Νοεμβρίου διοργανωνουν ο Δήμος Φλώρινας και το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΆΝ

Εικόνα
Στην αναγκαιότητα απορροφησης προσωπικού απο την περιοχή της Φλώρινας κατα την διάρκεια των εργασιών για να περάσει ο αγωγος φυσικου αεριου TAP απο την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειαρχης Φλώρινας κ.Στέφανος Μπιρος κατα την διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ.   Ραχμαν Μουσταφαγιεφ.

Έως 28 Νοεμβρίου η Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Εικόνα
Μέχρι της 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των κτηνοτροφων προκειμένου να είναι εφικτή η πληρωμή της εξισωτικης αποζημίωσης εως της 31 Δεκεμβρίου του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατριακής Καστοριας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συναντηση με τον Αντιπεριφερειαρχη Φλώρινας Στεφανο Μπιρο θα εχει σήμερα στις 11:00 το πρωί ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγιεφ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Π.Ε. Φλώρινας.

ΠΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Εικόνα
Από τον Βασίλη Μπόνιο Η Ολλανδία είχε έτοιμο σχέδιο για επιστροφή στο ολλανδικό φιορίνι σε περίπτωση που η κρίση στο ευρώ γινόταν ανεξέλεγκτη, ανέφερε πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Jeroen Dijsselbloem.

20ΚΙΛΑ ΚΑΘΑΡΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΘΑ ΔΙΩΧΕΤΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εικόνα
Εικόνα αρχείου  Λεωφορείο  που μετέφερε 20 κιλα ηρωινης εντοπιστηκε στα σύνορα της χωρας μας με την Αλβανία στον μεθοριακο σταθμο Κρυσταλλοπηγης, σύμφωνα με ρεπορταζ του ΑΝΤ1. Το λεωφορείο  ειχε τεθει υπο παρακολουθηση απο την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής απο τον Έβρο μέχρι τον μεθοριακο σταθμό Κρυσταλλοπηγης, όπου και πραγματοποιηθηκε ο έλεγχος, πριν περασει στη γειτονική Αλβανία.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς 51 και 48 χρόνων, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών συνέλαβαν στην Καστοριά  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2014 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα "Ρακοκάζανα 2014", διοργανωνει ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Αμυνταίου.

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εικόνα
Η δράση των μυστικών πρακτόρων της ΜΙΤ που «στήνουν» τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία Γράφει ο Γιώργος Τράγκας Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στον χώρο του Αιγαίου και στο Νησί της Αφροδίτης. Οι Τούρκοι αυξάνουν συνεχώς την παρουσία των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού τους και τις πτήσεις των μαχητικών της αεροπορίας τους, σε μία πρωτοφανή, εδώ και πολύ καιρό, επίδειξη δυνάμεως.

ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Φλώρινας ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 21-11-2014, λόγω προγραμματισμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως σε όλα της τα τμήματα. 

ΒΙΝΤΕΟ ΟΧΕΤΟΣ:ΤΟ AL JAZEERA ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα παρακολουθεί έντρομη τις κτηνωδίες που διαπράττουν τα ισλαμιστικά κτήνη σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, το μεγαλύτερο φερέφωνο της ισλαμιστικής προπαγάνδας, το δήθεν ανεξάρτητο και αντικειμενικό Al Jazzera, το οποίο χρηματοδοτείται από το Κατάρ, μιλάει για καταπιεσμένους μουσουλμάνους στην Αθήνα…θέτοντας τις βάσεις για το επόμενο επεισόδιο της «ισλαμιστικής άνοιξης».

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Εικόνα
Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου κυματίζει σε κυβερνητικά κτήρια.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κοζάνης ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την πυρκαγιά της 9ης Νοεμβρίου 2014 στον Α.Η.Σ. Πτολεμαΐδας: Αίτια και τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής.

Θεόδωρος Καρυπίδης στο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ για την κατασκευή χωματερής αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία: Δεν θα αποφασίζει κανείς για μας, χωρίς εμάς

Εικόνα
Το «κρυφτούλι» των αρμοδίων του ΥΠΕΚΑ, στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του, για να ενημερωθεί επίσημα για το θέμα της κατασκευής χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ, κατήγγειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του διακρατικού έργου HISTCAPE με θέμα: «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ» Προοπτικές για τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς _για τα χρόνια που έρχονται …& Παρουσίαση Δοκιμίου για τη Βιομηχανική Παράδοση _για τα χρόνια που πέρασαν …" διοργανώνει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου  στις 12:00 στην αιθουσα Κοβενταριου στην Κοζανη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακο Ταμείο Ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργική σύνδεση των νέων περιφερειακών πολιτικών με την κοινωνία και τους πολίτες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΖΕΡΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η αξιοποίηση της διέλευσης του αγωγού TAP (Transandriatic Pipeline) και γενικότερα θέματα ενέργειας και συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Αζερμπαϊτζάν τέθηκαν κατά τη συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και του Αζέρου Πρέσβη Ραχμάν Μουσταφάγιεφ που βρέθηκε την Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Ενημέρωση – συζήτηση επί όλων των ζητημάτων που εγείρονται για τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, μετά την καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε στις 9 του μήνα, πρόκειται να πραγματοποιήσει το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στις 11 το πρωί της Παρασκευής 21/11. 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π)» διοργανώνει στην Καστοριά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με την εφημερίδα «Αγροτική Έκφραση».

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ CEPOL ΜΕ ΘΕΜΑ "ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΩΝ"

Εικόνα
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το διαδικτυακό σεμινάριο ( Webinar ) της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) με θέμα «Ασφαλής Συλλογή και μεταφορά πειστηρίων», το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.