Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 7, 2021

Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ : " ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΆ ΠΑΡΟΡΊΟΥ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Στα τρία μεγάλα έργα της Φλώρινας που είναι σε εξέλιξη, η μελέτη του αρδευτικού Παρορίου και οι εξελίξεις γύρω από αυτή, το αρδευτικό Τριανταφυλλιάς και αφήνω τελευταίο το πιο σημαντικό, τη μελέτη του δρόμου Φλώρινα - Αμυνταίου για την ακρίβεια Αμμοχώρι - Ξυνό Νερό,  αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ : "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΈΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΛΕΔΟΝΙΑ"

Εικόνα
Στην πράσινη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Πρύτανη της Σχολής Γεωπονίας Φλώρινας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΏΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΌΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΌΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Ελασσόνας προχωράει ο Σύλλογος Ερμής Αμυνταίου. Τα είδη που θα πρέπει να συγκεντρωθούν είναι : ✅Απολυμαντικά , καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής. ✅Μακαρόνια, ρύζι, λάδι και γενικότερα τρόφιμα μακράς διαρκείας. ✅Γάλατα, μέλι, μαρμελάδες, τσουρέκια, κριτσίνια κ.λ.π. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή μπορούν να φέρουν τα είδη στα καφέ De Niro και Social έως 30/03/21.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μ ε τον Πρόεδρο της Βουλής  Κώστα Τασούλα συναντήθηκε ο  βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα της Βουλής να συνδράμει οικονομικά σε κάποιες εμβληματικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Νομό Φλώρινας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. ​

Γ.ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ : "ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΟΎΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ"

Εικόνα
Για διόγκωση και διαστρεβλωση ενός γεγονότος, που οφειλόταν στην ένταση της στιγμής και για το οποίο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης  ΕΛΠΙΔΑ ζήτησε άμεσα συγγνώμη κάνει λόγω η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ  Γεωργία Ζεμπελιαδου.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της  "η έκφραση του Συμβούλου μας, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΑΠΟΨΗ, φυσικά και ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ του Περιφερειακού Συμβουλίου ΟΠΩΣ ΕΝΤΕΧΝΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ και πολύ περισσότερο ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, αφού ακόμη και εμείς που παρακολουθούσαμε δεν ακούσαμε καν. Ήταν ένα ξέσπασμα ενός ανθρώπου σε ένταση, ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ, θεωρώντας ότι είχε κλειστό το μικρόφωνό του".

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : "ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

Εικόνα
Έντονη ηταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με την αποχώρηση του από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου για τη λεκτική, όπως τη χαρακτήρισε, βία  που δέχθηκε η Πρόεδρος Ευφροσύνη Ντιό, κατά την άσκηση των καθηκόντων από τον Γιάννη Στρατάκη, Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» με επικεφαλής την κα. Ζεμπιλιάδου, με σκοπό, όπως είπε, να επιβάλει την άποψή του επί θέματος εφαρμογής του Κανονισμού.    " Ο Περιφερειάρχης και άπαντες οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καταδικάζουμε τη συμπεριφορά αυτή, η οποία έχει υβριστικό και σεξιστικό χαρακτήρα. Αποτελεί μορφή λεκτικής βίας με σκοπό την επιβολή, τον εκφοβισμό και την απαξίωσή της. Πλήττει το θεσμικό ρόλο της Προέδρου και του Περιφερειακού Συμβουλίου και παραπέμπει σε άλλου είδους νοοτροπία και συμπεριφορά" επισημαίνει σε ανακοίνωση του σημειώνοντας ότι " Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά αυτή προς το πρόσωπό της, προσβάλει ταυτόχρονα και το σύνολο των πολιτών τ

ΣΥΛΛΗΨΗ 18ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κλοπή συνελήφθη 18χρονος στη Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας .

ΚΟΙΝΗ ΔΉΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Εικόνα
Κοινή δήλωση έκαναν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναφορικά με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας . Όπως αναφέρουν «Στην ανεργία από χθες 210 επιστήμονες στην Δυτική Μακεδονία καθώς έληξε το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΏΝ ΠΡΏΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΊΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΎΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με το μήνυμα "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ο Συλλογος Θεσσαλών και φίλων Θεσσαλίας Φλώρινας συμμετέχει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, για τους σεισμοπαθείς των Δήμων Τυρνάβου και Φαρκαδόνας που δοκιμάζονται από τον εγκέλαδο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : " ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Εικόνα
Θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών στο νομό Φλώρινας καθώς και θέματα που αφορούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο νομό Φλώρινας, όπως η χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών, έθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Α.Σ.Ε.Π.Α. : ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΊΩΝ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΡΤΕΜΙΣ

Εικόνα
Να προσκομίσουν άμεσα τιμολόγια παράδοσης γάλακτος για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καλεί τους κτηνοτρόφους ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α), ώστε να καταχωρηθούν στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ.

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΤΌΝΕΡΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Απάντηση στην ερώτηση βουλευτών της Ελληνικής Λύσης σχετικά με την καθίζηση εδάφους στην κοινότητα Βαλτονέρων έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας. Στην απάντηση αναφέρεται "το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία στις 15-2-2021, στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης, όπου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκρεκας τόνισε «Πρώτον, ο οικισμός οικοδομήθηκε, όπως γνωρίζετε πολύ καλά -το λέει και η ονομασία «τοπική κοινότητα Βαλτόνερων Δήμου Αμυνταίου»- σε περιοχή αποξηραμένου βάλτου. Η απόσταση των εκσκαφών του Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου της ΔΕΗ από τα όρια του οικισμού Βαλτόνερων είναι περίπου 1.800 μέτρα, δηλαδή περίπου δύο χιλιόμετρα, μεγαλύτερη του προβλεπόμενου ορίου των 250 μέτρων

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ

Εικόνα
Ένα επετειακό κόσμημα, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση εμπνεύστηκαν, σχεδιάσαν και κατασκεύασαν αποκλειστικά δυο αδέρφια με χρυσοχοιο στην Φλώρινα.  Όπως αναφέρουν  "τα τσαρούχια, τα παραδοσιακά υποδήματα που φορούν οι Έλληνες στρατιώτες της Προεδρικής φρουράς, οι ηρωικοί Εύζωνες, είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει την πίστη, την ανδρεία, το σθένος και την αυτοθυσία.

ΑΡ.ΣΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΑΠΕ

Εικόνα
Ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα με όψεις πολιτικού σκανδάλου διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στην Περιοχή μας. Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσιδωτή φρενίτιδα της άναρχης, αλόγιστης και ενεργειακά αναιτιολόγητης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΤΧΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΌΝΗ ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ

Εικόνα
Σε  Ταξίαρχο  Διοικητή  της 9 ης  Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα την Κοζάνη, προηχθη ο   Συνταγματαρχης  Νικολάος Γκόνης Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας.  

Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ: "ΒΑΘΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΈΣΠΑ "

Εικόνα
Την ικανοποίηση του για την απόκτηση μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Πρέσπα εξέφρασε ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.  Οπως αναφέρει "το συγκεκριμένο αίτημα της τοπικής κοινωνίας , είχε τεθεί κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις 14/06/2020 από όλους τους θεσμικούς φορείς που παραβρεθήκαμε και στη συνέχεια σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα.

ΨΗΦΙΣΜΑ 8 ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Στη Δυτική Μακεδονία σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μία οικονομική και ταυτόχρονα μια εκτεταμένη και πολύπλευρη περιβαλλοντική καταστροφή. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις παρακάτω ενέργειες: 1. Βίαια αποβιομηχάνιση με κλείσιμο όλης της λιγνιτικής παραγωγής. Αυτό φέρνει τεράστια ανεργία που ενδέχεται να φθάσει και σε ποσοστά 50% και 60% με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις αφού υπολογίζεται να χαθούν από την Περιοχή πόροι 2 δις ευρώ ετησίως. Αυτό όμως έχει και τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων επειδή τα λιγνιτωρυχεία εγκαταλείπονται ανοιχτά χωρίς καμία αποκατάσταση με συνέπεια να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ντόμινο κατολισθήσεων που θα καταστρέψει γόνιμες εκτάσεις και οικισμούς. Αναμένονται επίσης αυταναφλέξεις λιγνιτών με εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα. Επιπτώσεις υπάρχουν και στον υδροφόρο ορίζοντα λόγω μόνιμης διάρρηξης.

ΕΡΏΤΗΣΗ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΉ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΉΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ DE MINIMIS

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα "Στρεμματική ενίσχυση ήσσονος σημασίας«de minimis» για την Π.Ε. Φλώρινας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του 2020 για τους παραγωγούς ροδάκινων», κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως αναφέρει  "το 2020 ήταν μια πολλή άσχημη, χρονιά για τους ροδακινοπαραγωγούς της ΠΕ Φλώρινας. Η αρχή έγινε από την άνοιξη του 2020, όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα μειωμένης καρπόδεσης και, κατά συνέπεια μειωμένης παραγωγής λόγω των ανοιξιάτικων παγετών. Στη συνέχεια, η πανδημία και η διαχείριση της από την κυβέρνηση, δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα, αυτή τη φορά στην εμπορία και το εισόδημα των παραγωγών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Θάλεια» τον Αυγούστου του 2020 προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή". Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε

Εικόνα
Το κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας που αυξάνεται με έντονο ρυθμό, ως αποτέλεσμα της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία, ήταν το πρώτο θέμα που συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας  Βασίλη Γιαννάκη με τον  επιχειρηματία, παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα  Λάζαρο Παπαδόπουλο, κύριο μέτοχο της εταιρείας «Προμηθέας Ενεργειακή Α.Ε.».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ,ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ

Εικόνα
Ο τρόπος συνεργασίας και ο σχεδιασμός δράσεων αγροτικής ανάπτυξης και στις τέσσερις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε διεξοδικά στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τις Διοικήσεις των Σχολών Γεωπονίας, Δασολογίας και Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.  για συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης των κλάδων της αγροτικής οικονομίας. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση σε θέματα γεωργικής εκπαίδευσης και γεωργικών εφαρμογών, ώστε να μεταδοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σύγχρονη γνώση και οι σύγχρονες εφαρμογές στους νέους και παλαιότερους επαγγελματίες γεωργούς και κτηνοτρόφους της Περιφέρειας.

31 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΜΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΉΣΗ ΜΆΣΚΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
31 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μία για μη χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν στην Δυτική Μακεδονία κατά την διάρκεια των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές τη περασμένη Κυριακή.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη τηνΕλλάδα (3.433) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.458) άτομα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΔΧ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 μπορούν να καταθέσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο, στην Δ/νση Μεταφορών της Π.Ε. Φλώρινας . Οι έδρες ΕΔΧ αυτοκινήτων που υφίστανται σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα και με την παράγραφο 2α του άρθρου 83 του Ν. 4070/2012 είναι αυτές που αναφέρονται στην 198/12 (ΦΕΚ 2436/Β’/06-09-2012) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΦΡΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551 ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Φρούτα στην Τοπική Κοινότητα Αμμοχωρίου Φλώρινας για διάθεση σε άπορες οικογένειες αλλά και των υπόλοιπων κατοίκων παρέδωσε γ ια δεύτερη φορά το Επιμελητήριο Φλώρινας μαζί με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μανιακίου "Βοκερίας 551".

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΏΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΊΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΌΝΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΎΞΕΙΝΟ ΛΈΣΧΗ ΦΙΛΏΤΑ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Με μήνυμα "Όλοι μαζί μπορούμε" η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα Αμυνταίου προχωράει σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς στην Ελασσόνα. Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 11 Μαρτίου 3.00 -5.00μμ. στο Κοινοτικό κατάστημα  

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 κλιμάκια θα βρίσκονται στις κοινότητες Μεσοχωρίου και Αχλάδας. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 12:00 μ. στους χώρους των αγροτικών ιατρείων και μπορούν να προσέρχονται και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΕΙΔΙΚΉ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ένα και μοναδικό θέμα την «Ετήσια έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας έτους 2020» θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας την Πaρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 14:00. Λίγο αργότερα στις 3 θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη.  Σημαντικότερα από αυτά τα «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης για το έτος 2021» και η «Έγκριση ενδεικτικού προγραμματισμού εθελοντικών δράσεων από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας για το 2021».

PERFORMANCE NOW : " ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΦΛΏΡΙΝΑΣ "

Εικόνα
Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο "Performance now v.8 :Where are we now?" διοργανώνει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. To Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο «Performance now v.8: Where are we now?» τις ακόλουθες ημερομηνίες: Παρασκευή 12/03/2021, 19/03/2021, 26/03/2021, 2/04/2021, 9/04/2021 και ώρα 20:00.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και του αναδόχου με την επωνυμία ‘’ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΙΚΕ ’’, η σύμβαση έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ» με συνολικό προϋπολογισμό  195.924,89 ευρώ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΌ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τη βεβαιότητα για αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών, προς όφελος πάντα των πολιτών, εξέφρασε κατά την διάρκεια συνάντησης του με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά Νέστορα, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΒΡΕΛΛΗΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 3ΙΚΑΣΤΙΚΟΎ 3ΡΓΑΣΤΗΡΊΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ ΤΕΕΤ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Καλεσμένος του 3ικαστικού 3ργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ ΠΔΜ ο  Πέτρος Βρέλλης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα πρότζεκτ του από το 2009 έως σήμερα.  Ο Πέτρος Βρέλλης θα αναπτύξει δυνατότητες που ανοίγονται από την εφαρμογή της τεχνίτης νοημοσύνης στο χώρο της τέχνης .

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΏΝ ΠΡΏΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΌΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΎΞΕΙΝΟ ΛΈΣΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς στην Ελασσόνα, προχωράει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας. Χρειάζονται: κουβέρτες, νερά, ξηρά τροφή και κονσέρβες. Τόπος συγκέντρωσης η Εύξεινος Λεσχη. Από Δευτέρα 8-3-2021 έως και 15-3-2021 : 10.00 π.μ έως 13.30 και τα απογεύματα από Τρίτη 17.00-19.00 μέχρι την Κυριακή. Πληροφορίες στο Τηλ. 2385028328, 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ. Στο μήνυμα του το Δ.Σ. αναφέρει  "συνεισφέρουμε όλοι, βοηθώντας και στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.Στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουν ας γίνουμε όλοι αρωγοί για να απαλύνουμε τον φόβο, την αγωνία και την δυστυχία που περνάνε".

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΊΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΌΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Οργανώσεις Μελών Φλώρινας-Αμυνταίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώνουν δράση αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Η ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΏΝ

Εικόνα
Σχέδιο δράσης με καλεσμένους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, υλοποίησε την προηγούμενη χρονιά η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.  Σκοπός ήταν η διάδραση μαζί τους, προκειμένου να επιρρωθούν οι αναζητήσεις και οι προβληματισμοί πάνω στο πεδίο της γραφής.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣ

Εικόνα
Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Η σημερινή ημέρα είναι μια επέτειος - σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Μια ημέρα σεβασμού και τιμής για όλα όσα προσφέρουν στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και σε κάθε τομέα της ζωής μας. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η εξάλειψη κάθε διάκρισης και ανισότητας σε όλους τους τομείς, η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στην πολιτική ζωή και σε όλες τις βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κατανόηση του πολλαπλού και σπουδαίου ρόλου τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΜΗ ΜΈΝΕΙΣ ΜΌΝΗ ΣΟΥ!ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΔΏ!ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ"

Εικόνα
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών, εκατό (100) και πλέον χρόνια από τους αγώνες των γυναικών στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνεται μια ακόμη ευκαιρία για μας να κατανοήσουμε τη σημασία της ισότητας των δύο φύλων και τη σπουδαία προσφορά κάθε γυναίκας, με τους πολλαπλούς και πολυσήμαντους ρόλους στην εργασία, στην οικογένεια και στην κοινωνία.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 10:00 με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Τέσσερα θέματα από αυτά αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Σημαντικότερα από αυτά η Επιχορήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών και του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας για την προμήθεια μηχανήματος μοριακών αναλύσεων (PCR) για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού και η «Συντήρηση Φωτισμού Κόμβων στο Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Φλώρινας 2020», Προϋπολογισμού δαπάνης 65.000,00 € . 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΡ.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣ

Εικόνα
H 8η Μάρτη καθιερώνεται ως διεθνής ημέρα της γυναίκας στη μνήμη του αγώνα των γυναικών κλωστοϋφαντουργών. Ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων που έδωσαν οι γυναίκες όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ισότητα αντρών και γυναικών. Ημέρα μνήμης για τις αγωνίστριες των μεγάλων εργατικών, λαϊκών κι επαναστατικών κινημάτων του περασμένου αιώνα.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας* και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη βία στο χώρο εργασίας». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Γυναικών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η κα Μαρία Κουφοπούλου, Νομικός και Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στο φαινόμενο mobbing (εργασιακός εκφοβισμός), πως αυτό εκδηλώνεται σε βάρος των γυναικών εργαζομένων, παρουσίασε μελέτες περίπτωσης του φαινομένου με στόχο αυτό να γίνει περισσότερο κατανοητό, καθώς επίσης ενημέρωσε για τις νομικές κινήσεις που μπορεί να κάνει η εργαζόμενη, αλλά και τους φορείς που μπορεί να απευθυνθεί για πληροφόρηση ως θύμα μιας τέτοιας κατάστασης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΔΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ημερίδα   με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Ο ρόλος των γονιών και των εκπαιδευτικ ών και η σπουδαιότητα της αυτοφροντίδας»,     διοργανώνει το 1ο  ΕΠΑΛ Φλώρινας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.   Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 18:00. Ο σύνδεσμος για τη σύνδεσή σας είναι ο ακόλουθος:  https://minedu-secondary2. webex.com/meet/panmak_96  . Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 23850 46137.

2 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
2  εθελοντές  από την Αρούμπα, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου  Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ  στο πλαίσιο ενίσχυσης του εθελοντισμού μέσω του προγράμματος «Διατήρηση μεγάλων σαρκοφάγων και μείωση της σύγκρουσης μεταξύ ανθρώπου και άγριας ζωής. Η περίπτωση του Κέντρου αναπαραγωγής και επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού» σε συνεργασία με τον οργανισμό CEDE Centro pa Desaroyo.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣ

Εικόνα
Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών, στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα τους, στην ανάγκη η έννοια της ισότητας και ισοτιμίας να δικαιώνεται πλήρως, καθημερινά και στην πράξη.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΏΝ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΠΡΏΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε συγκέντρωση ειδών τροφιμων πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς στην Ελασσόνα προχωράει το Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Κατά τη συγκέντρωση των ειδών θα λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από τον ιό covid-19. Σημείο συγκέντρωσης ειδών για τη Φλώρινα έχει  οριστεί το κενό κατάστημα στην οδό Πτολεμαίων 10 (η οδός δίπλα στο ψηλό κτήριο του Διοικητηρίου). Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνει από Δευτέρα 8/3/2021 έως Παρασκευή 12/3/2021 καθημερινά 10:00 π.μ.-1.00 μ.μ. και 4.00-6.00 μ.μ.