Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 18, 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦ

Εικόνα
Συνάντηση με σκοπό την ενημέρωσή σχετικά με σημαντικά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου, καθώς και το μελλοντικό οργανόγραμμα συμμετοχής σε αγώνες, θα πραγματοποιήσει η Γυμναστική Ένωση Φλώρινας  την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30 μ.μ.στην αίθουσα του συλλόγου στο ΔΑΚ Φλώρινας. Παράλληλα, θα υπάρξει αναφορά και στην για δεύτερη χρονιά διοργάνωση κυπέλλου στη μνήμη Μάκη Ρόμπη .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2022

Εικόνα
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και το Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΙΠΑΠΚ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει . Το θέμα καλεί τους συμμετέχοντες να διερευνήσουν τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την προστασία της πλούσιας και ποικιλόμορφης ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής του περιβάλλοντος. Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στον ενεργό ρόλο των κοινοτήτων σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας, με μέσα που θα εξασφαλίσουν ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης από την Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Φλώρινας, Χριστίνα Ζιώτα. Την εκδήλωση θα χαι

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE Κ15 ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Στο πρωτάθλημα της Super League  Κ15  με τα χρώματα του  ΠΑΟΚ  θα αγωνίζεται πλέον ο Φλωρινιώτης ποδοσφαιριστής  Γιώργος Γεωργιάδης . Ο 14χρονος πρώην επιθετικός του ΠΑΣ που έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασία με τον δικέφαλο, άφησε άριστες εντυπώσεις στο προπονητικό team του ΠΑΟΚ και δεν άργησε να έρθει η πρόταση μεταγραφής στα γραφεία της ομάδας μας. Ο Γεωργιάδης είναι πλέον κάτοικος Θεσσαλονίκης και διαμένει στις εστίες του ΠΑΟΚ που παρέχουν ίσως τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης για έναν νεαρό αθλητή. Τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ θεωρούνται από τα κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας σημαντικές επιτυχίες τόσο σε διεθνή όσο και σε εγχώριες διοργανώσεις με παίχτες που κοσμούν το ποδοσφαιρικό στερέωμα.    

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τους αντιδημάρχους Κιοσέ Παναγιώτη και Σαργιαννίδη Παύλου ανακαλεί από την θέση των Αντιδημάρχων Αμυνταίου και τους απαλλάσσει από την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, πριν τη λήξη της θητείας τους, με απόφαση του ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης. Οι λόγοι της απόφασης αυτής αφορούν την έμπρακτη διαφοροποίηση των αντιδημάρχων από τις επιλογές της διοίκησης του δήμου σε ζήτημα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα του, τη διαπίστωση ότι με τις ανωτέρω ενέργειες οι δύο αντιδήμαρχοι απώλεσαν την εμπιστοσύνη του δημάρχου και την ικανότητα να τον συνδράμουν στην άσκηση των καθηκόντων του, με συνέπεια να έχει ματαιωθεί στην πράξη η αποστολή που ο νόμος αναθέτει στους αντιδημάρχους, δηλαδή την επικουρία του δημάρχου και την ανάγκη αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής (άρθρο 58 παρ. 1 Ν 3852/2010), η οποία προφανώς δεν ικανοποιείται με τη δράση αντιδημάρχων που αμφισβητούν ή απαξιώνουν τα κίνητρα του δημάρχου και των επιλογών του.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΤΝΙΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Φεστιβάλ Φλώρινας: Σε τροχιά ανατροπής: «Ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας» θα διεξαχθεί στο Νέο Πάρκο του Δήμου Φλώρινας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Μετά τα επιτυχημένα φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, που άφησαν το στίγμα τους στην πολιτιστική ζωή της χώρας, ο δορυφόρος μας ετοιμάζεται να εκτοξευτεί για πρώτη φορά και στη Φλώρινα!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTEREG

Εικόνα
Τις δυνατότητες αξιοποίησης του νέου προγράμματος Interreg από το τρέχον 6o ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Π.Ε. Φλώρινας εξέτασαν από κοινού ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γιώργο Ζερβό. Επίσης, εξετάστηκαν και άλλα προγράμματα μέσα από την τρέχουσα προγραμματική σύμβαση που αφορούν την ΠΕ Φλώρινας. Ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους παριστάμενους Γραμματείς του υπουργείου ότι θα ακολουθήσουν επαφές με Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους, Πρόεδρο ΕΒΕ και άλλους οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν την υλοποίηση των προγραμμάτων και θα επανέλθει προς οριστικοποίηση.

ΣΤΙς 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αμυνταίου, μετά από αναγκαστική απουσία δύο ετών λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, επιστρέφει στην πόλη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εμποροπανηγύρεις της Δυτική Μακεδονίας, η οποία έχει καθιερωθεί ως τοπικός θεσμός ,συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ολόκληρης της περιοχής. Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αμυνταίου για το 2022 θα πραγματοποιηθεί από τη Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και αναμένεται και φέτος να αποτελέσει σπουδαίο κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας. Εκθέτες και έμποροι από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και το πλήθος των επισκεπτών που θα έρθουν στο Αμύνταιο αναμένεται να δώσουν μια διαφορετική πνοή στην περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης θα λειτουργούν με ελεύθερο ωράριο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π.ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για την πορεία του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, τη λειτουργία Κλινικών και των εποπτευόμενων Μονάδων, αλλά και την στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενημερώθηκε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε συνάντηση με το νέο Διοικητή Γιώργο Μάντσο.Η Βουλευτής Φλώρινας τόνισε τη σημασία της πριμοδότησης και επιδότησης του ιατρικού προσωπικού ώστε να λαμβάνει κίνητρα για εργασία στην περιοχή, αλλά και την ανάγκη πριμοδότησης των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου με στόχο την προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων εργασίας και την κάλυψη όλων των υπαρχόντων και δυνητικών κενών του ΓΝΦ. Τέλος, στηλίτευσε την επιλογή του Υπ. Υγείας για εργολαβίες στην καθαριότητα. «Είναι ευχής έργον να βρίσκουμε λύσεις για όλα τα ζητήματα του Νοσοκομείου μας, ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες ποιοτική, δωρεάν και δημόσια περίθαλψη. Σε αυτό το πλαίσιο να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», κατέληξε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΝΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τους στόχους που έχουν τεθεί και τις δράσεις που προγραμματίζονται με γνώμονα την προσφορά στην πολιτιστική ζωή του τόπου ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσυσταθέντος «Συνδέσμου Συνταξιούχων Καθηγητών Π.Ε. Φλώρινας». Από την πλευρά του ο κ. Βόσδου δήλωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα συνδράμει στις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ρούλα Παπαδοπούλου, ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Γερμανίδης, η Γραμματέας Ηρώ Σιώνα, το μέλος του Δ.Σ. Ματίνα Σακαρέλη και το αναπληρωματικό μέλος Χρυσούλα Κοσμά.

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Τρία νέα τμήματα θα λειτουργήσουν φέτος στον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογος Φλώρινας "Ο Αριστοτέλης" όπως είναι η Λέσχη Λογοτεχνίας και Θεάτρου,Εργαστήρι Σχεδίου και Ζωγραφικής και κλασικού Μπαλέτου. Λέσχη Λογοτεχνίας και Θεάτρου Η κεντρική ιδέα για τις δραστηριότητες της Λέσχης είναι κατ' αρχήν η ενασχόληση με τα έργα της Κλασσικής Ελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας, η επαφή με τα πρωτότυπα κείμενα, η ανάλυση τους, η κατανόηση των έργων και των συγγραφέων τους και η εμβάθυνση στην ουσία, στα μηνύματα και στα διδάγματά τους. Ο τελικός στόχος είναι η μεταφορά και η παρουσίαση του έργου σε μορφή θεατρικής παράστασης, χρησιμοποιώντας το θέατρο ως μέσο βαθύτερης κατανόησης και εμπέδωσης του έργου καθώς και η μύηση στη Θεατρική Τέχνη. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον μαγικό κόσμο της Λογοτεχνίας και του Θεάτρου, να ζωντανέψουμε τα έργα και τους χαρακτήρες τους και να κάνουμε καλό στην ψυχή μας. Υπεύθυνη Τμήματος είναι η Μαργαρίτα Ρώμπαπα, Φιλόλογος Αγγλικής Φιλολογίας- Σκηνοθέτης – Θεατρ

ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΑΡΑΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν εύκολο, γρήγορο, οικολογικό και ασφαλή τρόπο να μαζεύουμε τα σκουπίδια και τα περιττώματα των τετράποδων φίλων μας, προσφέρει ο Δήμος Φλώρινας με την προσφορά δωρέαν χάρτινων φαρασιών.Τα χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης τα οποία προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Φλώρινας, φροντίζουν να διατηρούμε τη φύση, τους δρόμους και χέρια καθαρά. Ο ρόλος τους είναι διττός, από την μια να βοηθά στη μείωση της χρήσης πλαστικού και από την άλλη στην καθαριότητα του περιβάλλοντος. Είναι από ανακυκλωμένο χαρτί και 100% ελληνικό προϊόν. Για την δράση αυτή ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ευαισθητοποίηση οδηγεί στην φροντίδα! Η προστασία των ζώων και η σωστή μεταχείρισή τους είναι ζήτημα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Προτείνουμε μια «πράσινη», εναλλακτική λύση, εντελώς δωρεάν για τη βόλτα με τον σκύλο, ώστε με ασφάλεια και σωστή υγιεινή να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον μας και να διατηρούμε καθαρούς τους χώρους στους οποίους ζούμε και κινούμαστε, χρ