Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 25, 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 103ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 103ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, δθοργανωνει ο Δήμος Φλώρινας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου με Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές – σπουδαστές – μαθητές θα ορισθούν από τους Δ/ντές των αντίστοιχων εκπ/κών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μετά την αναγγελία του θανάτου του Κοσμίδη Δημητρίου , πατέρα της συναδέλφου κτηνιάτρου Μαρίας Κοσμίδου , συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μετά την αναγγελία του θανάτου της Μήσια Ξανθίππης,μητέρα του συναδέλφου Μήσια Βασιλείου , Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών , συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ 9ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν από την Τεχνική Επιτροπή οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το 9o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων - Νέων & U-21 της WKF.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικά με το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Φλώρινας για ενδεχόμενη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Βεύης και Κάτω Κλεινών και τη συγχώνευσή τους με το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας στο πλαίσιο Καλλικρατικών Δήμων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Εικόνα
Η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ, τιμώντας την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Φλώρινας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (1/11/1944), σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοέμβρη 2015, στις 5:30΄ το απόγευμα, στην «Οδό Ονείρων», ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Το ΚΚΕ στον ιταλο-ελληνικό πόλεμο 1940 - 41», το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».  

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε οικία στο Λιβαδερό Κοζάνης.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 78ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ύστερα από επισταμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς εξιχνίασαν την απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος του 78χρονου την 15-10-2015.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Την Πέμπτη 29.10.15 και ώρα 11:15 περίπου έχασε τη ζωή του εργαζόμενος σε εργολάβο της Επιχείρησης. Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης των φορτηγών – οχημάτων αναδόχων, στο ορυχείο Μαυροπηγής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Εικόνα

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 54 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Θανάσιμα τραυματίστηκε 54 χρονος στο ορυχείο Μαυροπηγής της Δ.Ε.Η.,  που εργαζόταν σε εργολάβο της Δ.Ε.Η, κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Τροχαίο ατύχημα με νεκρό ένα αρκουδάκι σημειώθηκε το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου. Το ατύχημα έγινε στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Κορομηλιάς στο ύψος του οικισμού Λεύκης και ώρα 20:45.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
H  Πανελλήνια συνάντηση των Προέδρων των Περιφερειακών τμημάτων του Οικονομικού Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά  tο Σαββατοκύριακο 31/10-1/11.Στo πλαίσιo της Συνόδου αυτής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/10/2015 στον Ξενοδοχείο Έσπερος εκδήλωση με θέμα ««ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ «3η FOODEXPO 2016»

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών, Τεχνολογίας Τροφίμων & Εξοπλισμού καταστημάτων, «3η Foodexpo 2016», «υπό την ομπρέλα» του Επιμελητηρίου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως 6 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή με υποβολή σχετικής αίτησης στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 19- Φλώρινα – 1ος όροφος – τηλέφωνο: 2385022466). Η έκθεση που θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan expo στην Αθήνα και θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Μαρτίου 2016, παρουσιάζει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον, που αναδεικνύεται από τη μεγάλη ζήτηση περιπτέρων από εκατοντάδες υποψηφίους εκθέτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, που αναμένεται -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοργανώτριας εταιρίας «Forum A.E.»- να ξεπεράσουν τους 720, ενώ η συνολική επιφάνεια της έκθεσης θα είναι περί τα 30.000 τ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 6:00 με θέμα ημερήσιας διάταξης τη ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 Δήμου Αμυνταίου.

ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ (THE INTERN) συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ. : ΕΚΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκκίνησε η διαδικασία Καταγραφής/Επικαιροποίησης στοιχείων και προσόντων (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες) όσων περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά, καθώς και όσων έχουν διατεθεί προς διορισμό, σε αντικατάσταση – αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα, καθώς και των αδιόριστων – επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8/1997 (ΦΕΚ 45/03-11-1997) για την πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό 2.353 θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12:30  στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΝΑΝΤΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤ 2015 ΑΠΟ 8.45 ΜΜ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΡΗΝΙΩ ΚΟΥΡΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΙΛΙΛΗ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ . ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: απο 19:00μμ Παλαιό πρώτο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου: • Εγκαίνια έκθεσης των 30 καλλιτεχνών του 3εικαστικού εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με εκθέματα εμπνευσμένα από την νόσο (υπεύθυνος Κοντοσφύρης Χάρης)

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 με τριάντα ένα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Εικόνα
Ως Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας συμμετέχοντες στη δημόσια μηνιαία διαβούλευση του αρμοδίου Υπουργείου για τα στην επικεφαλίδα προγράμματα για πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: 1. Πολλά μέλη του Συλλόγου μας, των οποίων τα τέκνα των είναι πτυχιούχοι επικοινώνησαν με τη Διοίκηση του Συλλόγου και δήλωσαν, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα εν λόγω προγράμματα, αλλά συγχρόνως ζήτησαν να προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις βελτίωσης των προγραμμάτων αυτών, αυξάνοντας το εύρος συμμετοχής σε περισσότερους νέους πτυχιούχους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Βασιλική Γρίβα, για τη δωρεά εκατό ευρώ (100 €), στη μνήμη της αδελφής της, Τζένης Γρίβα. Ευχόμαστε μαζί της «υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως της ψυχής της δούλης του Θεού Πολυξένης (Τζένης)». ​​Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Φλώρινας υπενθυμίζει σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους ( ότι πρέπει να κάνουν την ετήσια απογραφή των ζώων τους από 1 Νοεμβρίου -15 Δεκεμβρίου 2015 . Μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία που θα κάνουν την απογραφή και το αργότερο ως την 15η Δεκεμβρίου πρέπει μαζί με το Μητρώο τους ( όπου θα έχουν συμπληρώσει με ευθύνη τους όλες τις στήλες απογραφής από τη στήλη 1-12) να πάνε στο Κτηνιατρείο τους και να δηλώσουν την απογραφή .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ

Εικόνα
Το Τμήμα Κτηνιατρικής Φλώρινας ενημερώνει τους κατοίκους ότι στο Νομό Φλώρινας θα εφαρμοστεί το « Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων» . Στα πλαίσια του προγράμματος του εμβολιασμού των αλεπούδων που είναι ο κύριος φορέας του ιού της λύσσας, θα γίνουν ρίψεις από αεροπλάνα δολωμάτων- εμβολίων στις αρχές Νοεμβρίου.

Ε.Κ.Φ.: ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ανακοινώθηκε απο το δήμο Αμυνταίου η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης -Αθλητισμού» για τη στελέχωση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμύνταιου. Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και με κύριο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανοιχτής διακυβέρνησης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης και των καινούργιων δικτυακών της τόπων που σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την επικοινωνία με τους πολίτες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Επίσκεψη από ομάδα Ιρλανδών και Ελλήνων μαθητών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Τους μαθητές υποδέχτηκε εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΟΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ

Εικόνα
Μετά το δύσκολο πρόγραμμα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου και τις εντός έδρας ήττες με Αναγέννηση Άρτας και Νέα Ιωνία, οι παίκτριες του Αμύντα θα έχουν ένα ακόμα δύσκολο έργο, καθώς το Σάββατο (31/10) ταξιδεύουν στη Θεσ/νίκη, όπου στις 16:00 θα αντιμετωπίσουν στο Κλειστό της Μίκρας, τον ΠΑΟΚ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης. Συγκεκριμένα, στην Κρανιά Γρεβενών, όπου τον υποδέχθηκαν ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός, καθώς και οι δύο Δήμαρχοι, Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος.

Γιορτή Θηλασμού 2015 στη Φλώρινα

Εικόνα
Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Φλώρινας  διοργανώνει τηνΚυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στις 11 π.μ. τη Γιορτή Θηλασμού και σας προσκαλεί στο Νέο Πάρκο (Piatsa Café ) για να γιορτάσουμε όλοι μαζίτην έναρξη της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2015 με σύνθημα «Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει»! Πληροφορίες για την εκδήλωση στη Φλώρινα, εδώ .

32ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα

ΣΥΛΛΗΨΗ 45 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
45χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών συνέλαβαν σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών.

Επιτυχίες για την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών ΄΄Ο ΑΜΥΝΤΑΣ΄΄, στο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών Βορείου Ελλάδος.

Εικόνα
Με σημαντικές διακρίσεις και άριστες εντυπώσεις επέστρεψε η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών ΄΄Ο ΑΜΥΝΤΑΣ από το κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών Βορείου Ελλάδος, που διεξήχθη στις 25 Οκτωβρίου στην πόλη της Αριδαίας. Στις κατηγορίες ηλικιακές και μη,  συμμετείχαν 29 σύλλογοι με περισσότερους από 500 αθλητές, οι οποίοι προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους παρευρισκόμενους, που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο.

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, η «αρκούδα κοντράλτο», το γλυπτό που κατασκεύασε στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας ο φοιτητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας Γιώργος Μπαρδάκας, φιλοξενείται για λίγες μέρες στις Πρέσπες.  Το γλυπτό έχει τοποθετηθεί έξω από το Δημαρχείο Πρεσπών στο Λαιμό, ενώ το Σαββατοκύριακο θα μεταφερθεί στο Βροντερό, όπου ο Φορέας διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο Πεταλωτικής. «Στόχος μας ήταν να δουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Πρεσπών αυτό το εξαιρετικό έργο του νέου σημαντικού καλλιτέχνη, αλλά και να φέρουμε την αρκούδα σ’ έναν τόπο που έτσι κι αλλιώς, αποτελεί το φυσικό της χώρο», είπε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης  Νίκος Γιαννάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Πρεσπών καθώς και τους κατοίκους, που υποστήριξαν τη δράση.

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο PERIAPSIS Project

Εικόνα
Οι δημιουργοί του “Periapsis Project” ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και αναζητούν νέα άτομα, με αγάπη για τη” sci-fi κοινότητα και κουλτούρα, να συμβάλουν με τη δουλειά τους στο project και να γίνουν τα νέα μέλη της ομάδας. Περισσότερα   εδω

Χαιρετισμός της Όλγας Μούσιου, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην εορταστική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για την 28 Οκτωβρίου 1940

Εικόνα
Πανοσιολογιότατοι, κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και της Αστυνομίας, επίσημοι προσκλεκλημένοι, αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητά μας παιδιά, Η μεγάλη εθνική μας επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, με αφορμή την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι εναντίον της Ελλάδας, σηματοδοτεί ουσιαστικά την είσοδο της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα πόλεμο που θα άλλαζε την παγκόσμια ισορροπία, με την επώδυνη περίοδο της γερμανικής κατοχής και τον εμφύλιο κατόπιν για τη χώρα μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Β. ΕΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 25/10/2015 στο κλειστό γυμναστήριο της Αριδαίας έγινε το Κύπελλο Καράτε Β. Ελλάδος. Το παρόν έδωσε και ο Σύλλογος της Φλώρινας Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” με 17 αθλητές. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη 510 αθλητές από 29 συλλόγους και το επίπεδο υψηλό. Η διοργάνωση ήταν σε πολύ υψηλά στάνταρ και αξίζουν συγχαρητήρια στον διοργανωτή τοπικό σύλλογο και στο Γιώργο Κεβίδη προπονητή του συλλόγου.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ(ΦΩΤΟ)

Εικόνα

ΣΥΛΛΗΨΗ 31 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην επαρχιακή οδό Αγ. Παρασκευής - Φλώρινας (διασταύρωση Κλαδοράχης) , διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο ομοεθνείς του (μια 52χρονη γυναίκα και έναν 59χρονο άνδρα), μη νόμιμους μετανάστες.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Μπροστά στους απλούς στρατιώτες  που ένιωσαν τη φρίκη του πολέμου στα χιονισμένα βουνά της ελληνοαλβανικής μεθορίου, μπροστά στις γυναίκες που φορτωμένες σκαρφάλωναν αγόγγυστα στα βουνά της Πίνδου, μπροστά  σε τόσες αθώες ψυχές που χάθηκαν από τη λαίλαπα του ναζισμού και του φασισμού δεν μπορεί κανείς σήμερα παρά ευλαβικά να αποτίσει φόρο τιμής.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ, π. Νικηφόρο

Εικόνα
Πανοσιολογιότατε π. Νικηφόρε, Πληροφορηθήκαμε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόκλητο για την επάξια ανάληψη της θέσης του Πρωτοσύγκελου από εσάς. Μέσω αυτής της επιστολής λοιπόν θα θέλαμε, ως Δημοτική Αρχή, να σας συγχαρούμε που οριστήκατε  στην υπεύθυνη αυτή θέση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Εικόνα
Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Κατρούγκαλο συναντήθηκε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Στη συζήτηση που έγινε ο Υπουργός αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος το οποίο και περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα. Στόχος του Υπουργείου, όπως ανέφερε είναι η θέσπιση και η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους σε ότι αφορά στο ποσοστό αναπλήρωσης  καθώς επίσης και στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε να μην δημιουργούνται στο μέλλον νέα ελλείμματα, ενώ χαρακτήρισε το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών «Τεχνοκρατικό Σενάριο το οποίο δεν δεσμεύει την Κυβέρνηση».

85 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς (49 και 28 χρονών) για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελαβαν στην Φλωρινα αστυνομικοι του τμηματος ασφαλειας Φλωρινας στο πλαισιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα μας, βραδινές ώρες χθες (26-10-2015).

Ε.Κ.Φ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 2353 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καλεί όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά καθώς και όσους έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων Πανεπιστημιακής (ΠΕ),  Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ)και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκανμέχρι σήμερα, να καταγράψουν/επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες) στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΣΕΠ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Για απάτη μέσω διαδικτύου κατηγορείται 27 Χρόνη στην Φλώρινα

Εικόνα
Για απάτησχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27 χρονης ημεδαπής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, . 

Εργατικό κέντρο Φλώρινας και οι 690 θέσεων σε Φορείς του υπουργείου υγείας

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5K/2015Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΜΟΙΒΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 παράγραφος 2 του Β. Δ. 748/1966, η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη για το 2015, περιλαμβάνεται στις ημέρες προαιρετικής αργίας (εκτός αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό από ισχύουσα ΣΣΕ, Δ. Α., ή Νόμο).

Κέντρο Δικτύωσης για θέματα βιομάζας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος GABE

Εικόνα
Το Πρόγραμμα GABE (Διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας για την αξιοποίηση της βιομάζας) είναι ένα διετές πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013». Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης, ανταγωνιστικής και ολοκληρωμένης διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας - Αλβανίας στον τομέα της βιώσιμης χρήσης βιοενέργειας.

Δήλωση του Θέμη Μουμουλίδη, βουλευτή Π.Ε.Κοζάνης για την επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Εικόνα
 Η επίθεση της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι εναντίον της χώρας μας τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, σηματοδοτεί ουσιαστικά την επίσημη  είσοδο της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα πόλεμο που θα άλλαζε την παγκόσμια ισορροπία.