Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 12, 2017

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 5Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2017 ( ΦΕΚ 16/9-5-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν σαράντα τεσσάρων (144) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Ε.Κ.Φ: ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 3Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2017 ( ΦΕΚ 11/3-3-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εννέα (9) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καθώς και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.).

Ε.Κ.Φ.:ΠΡΟΣΛΗΨΗ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο Δήμος Αμυνταίου ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Περίοδος 2017- 2018) στο Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Αθλητισμού» Δήμου Αμύνταιου, που εδρεύει στο Αμύνταιο, και συγκεκριμένα: 2 Θέσεις ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 2 Θέσεις ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: Μείωση παραγωγής έως και 50% στα φασόλια Πρεσπών λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά την ανθοφορία, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ Δ.Σ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου «ΠΑΓΚΑΤΙΟΝ» Φλώρινας επεσκέφθη τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, στο δημαρχείο. Συγκεκριμένα τον κ. Δήμαρχο συνάντησαν οι κ.κ. Κίμων Τσαρτσιταλίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου, καθώς και τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Πρόδρομος Τουμπαρίδης και Ευάγγελος Φορτομάρης.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Εικόνα
ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια πέρασαν από την εξέγερση της φοιτητικής νεολαίας, απέναντι στην 7χρονη Δικτατορία και το κεντρικό σύνθημα "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" που τότε σφράγισε τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία - Ελευθερία – Κοινωνική Δικαιοσύνη, παραμένει σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Είναι το σύνθημα-απαίτηση για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής ένωσης – ΔΝΤ που έχουν οδηγήσει σε ύφεση, ανεργία και οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους στη χώρα μας, για την υπεράσπιση των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, και την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας, για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων που άδικα και βίαια αφαιρέθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές, για τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Εικόνα
Η σημερινή μέρα, ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παραμένει και σήμερα ζωντανή, αποτελώντας μέρος της συλλογικής μνήμης του λαού μας, που ποτέ δεν έπαψε να αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.Ο αντιφασιστικός αγώνας στους σημερινούς καιρούς της πολύπλευρης κρίσης, είναι αναγκαίος όσο ποτέ για να υπενθυμίζει στους νοσταλγούς αυταρχικών καθεστώτων, τους αγώνες όλων μας για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με Θέμα: «Αδυναμία φοίτησης σε Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για χιλιάδες επιτυχόντες φοιτητές που συγκεντρώνουν υψηλή μοριοδότηση μετεγγραφής», κατέθεσαν 43 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και  ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει στις 22 Νοεμβρίου  το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή της, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, στις 09.00 το πρωί, της ίδιας ημέρας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Action: KA2: Artful Leadership: developing the new generation of servant leaders through arts (Project Νο: 2015-1-PT01-KA203-013106, website: http://www.artfulleader.eu/ ), το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσει ημερίδα επιμόρφωσης και διάχυσης. Στόχος είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου και η διεξαγωγή εισαγωγικών δραστηριοτήτων για την επικείμενη συμμετοχή στις επίσημες επιμορφώσεις που θα υλοποιηθούν το πρώτο δίμηνο του 2018.

ΚΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σαράντα τέσσερα χρόνια μας χωρίζουν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου και τη χούντα των συνταγματαρχών.Ήταν τότε μια από τις πιο μελανές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Ο ελληνικός λαός στερούνταν τα πιο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι υπέφεραν από την ανέχεια και τη φτώχεια ενώ οι ολιγάρχες του πλούτου ασύδοτα κερδοσκοπούσαν.

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 77ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Πτώμα άντρα ηλικίας 77 ετών βρέθηκε στην οικία του στην Φλώρινα από συγγενή του ο οποίος τον αναζητούσε για μέρες. Από το συγγενή του άτυχου 77χρονου κλήθηκε η αστυνομία η οποία κάλεσε και τον ιατροδικαστή Κοζάνης προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, αν πρόκειται για παθολογικά αίτια ή εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Εικόνα
Στη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στο γήπεδο όπου καθημερινά παίζουν παιδιά και προπονούνται ομάδες, αντιδρούν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πολυπλατάνου στην Φλώρινα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Πολυπλατάνου σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας Γιάννης Σελαμίδης «εμείς δε λέμε να μην στηθεί η κεραία αλλά ζητάμε να τηρήσει η εταιρεία τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία μια κεραία κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να τοποθετείται τουλάχιστον 300 μέτρα μακριά από κατοικημένη περιοχή προκειμένου να μην επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων». www.ert.gr/news/florina

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Εικόνα
Την διεκδίκηση πρόσληψης ιατρικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, γνωστού ως ΚΑΦΚΑ, αποφάσισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης τόνισε ότι "εδώ και 15 χρόνια που λειτουργεί το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου είναι υποστελεχομένο και καλύπτει τις ανάγκες πολιτών όχι μόνο από το Αμύνταιο και από τη Δυτική Μακεδονία αλλά και από όλη την Ελλάδα που χρήζουν αποκατάσταση.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 17 ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας δεκαεπτά (17) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από αγροικίες και αγροτικές αποθήκες που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, κατά το χρονικό διάστημα από 19-08-2016 έως 14-11-2017, σε βάρος -17- ημεδαπών ηλικίας από 31 έως 79 χρόνων, για τις οποίες συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Αλβανίας.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Εικόνα
Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, 2017-2018, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ημέρα που οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας και ηρωισμού σε όλα τα πεδία των μαχών.Παράλληλα καθιερώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας αυτής να τιμούμε και τη μνήμη των Απόστρατων/Βετεράνων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΠέτρουΣερίδη πραγματοποιήθηκε,  η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δεκαέξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΛΜΕ

Εικόνα
Συνάντηση με μέλη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ Φλώρινας, είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, στο δημαρχείο. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ηρακλή Πολατίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Νικολάου, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Φλώρινας, και, ιδιαιτέρως, το θέμα της εγκατάστασης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Φλώρινας, το οποίο προσωρινώς στεγάζεται στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Με το 65μελές σύνολο χορωδών της η τετράφωνη Μικτή Χορωδία του «Αριστοτέλη» θα παρουσιάσει 5 τραγούδια, διασκευασμένα για χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Σοφίας Μούλη την Κυριακή το πρωί 19 Νοεμβρίου 2017 στη κεντρική αίθουσα συναυλιών Φίλων Μουσικής Μ1, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών – Ορχηστρών.

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εικόνα
Το Σάββατο στις 18 Νοεμβρίου 2017 στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκθέσεων των Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη ξεκινούν τα γευστικά ταξίδια στον μαγικό χώρο του κρασιού για την οινική χρονιά 2017-2018.Στην πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κάθετη γευστική δοκιμή σε συλλεκτικά Ξινόμαυρα της οινοποιίας Βεγορίτις.

Ε.Κ.Φ. : ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 15Κ/2017 ΓΙΑ 335 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 15Κ/2017 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 34/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας και οι υποψήφιοι Επιμελητηριακοί σύμβουλοι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Συνεργασία» την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στο χώρο του Καφέ «Οδός Ονείρων» και ώρα 19.00 μ.μ.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Το Τοπικό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Ιατρό-Ορθοπαιδικό κ. Θεόδωρο Σβάρνα για την γλαφυρή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος:"Οστεοαρθρίτιδες, Πρόληψη - Αντιμετώπιση - Αποκατάσταση" στο πλαίσιο των μηνιαίων επιμορφωτικών συναντήσεων των Εθελοντών και Μελών του Τοπικού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ.  

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Η Δημοτική αρχή Φλώρινας εγκατέστησε τρεις νέες Παιδικές χαρές στην πόλη της Φλώρινας, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015, του Πράσινου Ταμείου. Οι τρεις Παιδικές χαρές τοποθετήθηκαν σε τρία κομβικά σημεία της πόλης, και συγκεκριμένα στην πλατεία Ηρώων, στο πάρκο Ποντίων (μπροστά από το 1ο Λύκειο) και στα Πισοδερίτικα, με σκοπό να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, αλλά και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εικόνα
Στις επικείμενες εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. στο ΕΒΕ,τις προτάσεις και τους στόχους τους για τα επόμενα χρόνια μίλησε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του ΕΒΕ και εκ νέου υποψήφιος Σάββας Σαπαλιδης. Είναι η πρώτη φορά, όπως είπε, που δεν υπάρχει άλλος συνδυασμός να κατέβει στις εκλογές και αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι ίδιοι παρέλαβαν ένα Επιμελητήριο έτοιμο να κλείσει και όμως κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να το δικτυωσουν με άλλα επιμελητήρια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και γειτονικών βαλκανικών και ευρωπαϊκών χωρών,να συμβάλλουν στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και να βρουν λύσεις σε πολλά προβλήματα των Επιχειρηματιών.

Σ.ΒΟΣΔΟΥ: "Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ"

Εικόνα
Για πανελλήνια πρωτοτυπία έκανε λόγω ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Βοσδου σε συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του κάθετου άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας. "Είναι υποχρέωση της πολιτείας" είπε ακόμα "να χρηματοδοτεί από δικούς της πόρους τη μελέτη και τη κατασκευή του κάθετου άξονα". Όσον αφορά στο Ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου ο κ.Βοσδου επεσήμανε πως αυτό χρειάζεται μόνο για κατασκευή νέου κτιρίου υποστηρίζοντας πως υπάρχει οικοδομική άδεια από το 2014 με την οποία μπορούσαν να προχωρήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

ΠΕΤΡΟΣ ΓΩΓΟΣ: "Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!"

Εικόνα
Τα τεκταινόμενα στα ενεργειακά θέματα και ιδίως στη πώληση μονάδων της ΔΕΗ μεταξύ των οποίων και αυτής του ΑΗΣ Μελίτης σχολίασε με καυστικό τρόπο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας των ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ Πέτρος Γώγος στο facebook.

ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Εικόνα
Δύο ακόμη άγρια ζώα στα Βαλκάνια σώθηκαν από την αιχμαλωσία χάρη στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Η Φρέγια και ο Ραούλ, δύο λύκοι που βρέθηκαν παράνομα στην κατοχή ιδιώτη στη Σερβία, μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Καταφύγιο όπου θα ζουν στο εξής. Οι δύο λύκοι είναι αδέρφια και βρέθηκαν στη φύση το 2006, όταν ήταν ακόμα κουτάβια, εγκαταλελειμμένα από την αγέλη τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: "ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ"

Εικόνα
«Θα υποχρεωθούμε να πουλήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο μονάδες της ΔΕΗ. Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε και να διαλύσουμε την επιχείρηση, όμως προσπαθούμε μέσα από τις δυσκολίες να βρούμε τις χαραμάδες». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οκτωβριανή Επανάσταση και εξηλεκτρισμός» και κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ"

Εικόνα
Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας διαβάζοντας την πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναδιάρθρωση του συστήματος διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών (natura) και του σχεδίου νόμου, που αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το σχεδιαζόμενο Φορέα Διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής Βόρα – Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας. Περιλαβάνει 19 περιοχές natura και μια τεράστια γεωγραφική έκταση.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, άρχισε η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας και οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να εισπράξουν από τους λογαριασμούς τους το επίδομα που δικαιούνται για το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2017.

Κ.Κ.Ε.: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Εικόνα
Στα πλαίσια του γιορτασμού των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και της άντλησης πολύτιμων διδαγμάτων από δράση και την πείρα των Μπολσεβίκων, η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ σας προσκαλεί, σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, την Κυριακή 19 Νοέμβρη 2017, στις 11:00΄ το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Φλώρινας.

ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΛΥΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Εικόνα
Δύο ακόμη άγρια ζώα στα Βαλκάνια σώθηκαν από την αιχμαλωσία χάρη στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Η Φρέγια και ο Ραούλ, δύο λύκοι που βρέθηκαν παράνομα στην κατοχή ιδιώτη στη Σερβία, μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Καταφύγιο όπου θα ζουν στο εξής. Οι δύο λύκοι είναι αδέρφια και βρέθηκαν στη φύση το 2006, όταν ήταν ακόμα κουτάβια, εγκαταλελειμμένα από την αγέλη τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών με Θέμα: Ολοκλήρωση του έργου της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΒΑΘΙΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ, ΣΧΕΔΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εικόνα
Βαθιά διχασμένο, σχεδόν δηλητηριασμένο, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Έλληνες , πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, θύτες και θύματα της ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ, της αιώνιας κατάρας του γένους μας, μετρούν και συγκρίνουν το πόσο καυτές ήταν οι θανατηφόρες σφαίρες των «αριστερών» εγκληματιών της 17 Νοέμβρη στο κορμί του Παύλου Μπακογιάννη και των άλλων θυμάτων, με το πόσο βαρύς και παγωμένος ήταν ο λοστός του παρακρατικού Καλαμπόκα, που άνοιξε το κεφάλι του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα.

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 14Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 14Κ/2017 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 35/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα εννέα (99) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» Ν.Π.Ι.Δ.Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες της Δυτικής Μακεδονίας θα τιμήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε ειδική εκδήλωση. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλα τα Αθλητικά Σωματεία και Αθλητικά Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) να αποστείλουν στις Περιφερειακές Ενότητες, τα στοιχεία των Αθλητών και Αθλητριών που διακρίθηκαν από 1/1/2014 έως σήμερα σε Βαλκανικό, Ελληνικό επίπεδο καταλαμβάνοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις και σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο επίπεδο καταλαμβάνοντας μία από τις έξι πρώτες θέσεις (Ονοματεπώνυμο-Πατρώνυμο-Τηλέφωνο Επικοινωνίας-Άθλημα Διάκρισης και Ημερομηνία, καθώς και Ομοσπονδία ή Σύλλογο στον οποίο δραστηριοποιούνται).

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η δραστηριότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), κατά το μήνα Οκτώβριο του έτους 2017, είναι η εξής: Συνελήφθησαν, συνολικά τριακόσια τριάντα (330) άτομα.

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες  "Η Ταινία LEGO NINJAGO" και "Το Τελευταίο Σημείωμα" συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. 

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΓΛΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ που βρίσκονται στη Κοζάνη θα προχωρήσουν οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας στις 22 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε σε συνέντευξη της η πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού στην ΕΡΤ Φλώρινας υπογραμμίζοντας πως αυτή θα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων των αγροτών για την διεκδίκηση των δίκαιων, όπως είπε, αιτημάτων τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας αισθάνεται την ανάγκη να  ευχαριστήσει θερμά το Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την ιδιαίτερη φροντίδα στους διαιτητές μέλη μας που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχαν, κατά την επιστροφή τους από αγώνα των μικτών ενώσεων της ΕΠΣ Καστοριάς την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.  

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ Α1

Εικόνα
Με ανάμεικτα συναισθήματα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες που έδωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας.Η ομάδα μας ενισχυμένη στο ακέραιο με τις 2 ξένες που απέκτησε το καλοκαίρι, την Βουλγάρα Tushlekova και την Ρουμάνα Istrate το Σάββατο επικράτησε εύκολα της ΧΑΝΘ με 4-0, ενώ πολύ δύσκολα και με ανατροπή επιβλήθηκε του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά 4-3.

«ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Εικόνα
Συνάντηση με αποκλειστικό θέμα τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για τη μετάβαση της περιοχής στη λεγόμενη μεταλιγνιτική περίοδο είχε το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με το δήμαρχο Εορδαίας και πρόεδρο του δικτύου Ενεργειακών Δήμων Σάββα Ζαμανίδη, το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακά στελέχη.

ΒΟΛΕΙ: ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ

Εικόνα
Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις πέτυχε η ομάδα των Παγκορασίδων του Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής (12/11) επικράτησε στην Κοζάνη του τοπικού Πήγασου με 3-1 σετ και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του Γ ομίλου της ΕΣΠΕΜ, μαζί με την Α.Π. Καστοριάς και τον Ήφαιστο Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία βιώνει ακόμα δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στο Πέρασμα.