Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 31, 2023

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 86ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ποινική δικογραφία σε βάρος -3- ατόμων, ενός 34χρονου και 2 ακόμα ατόμων ηλικίας 46 και 32 ετών, για το αδίκημα της απάτης, σχηματίσθηκε μετά την εξιχνίαση,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, απάτης που διαπράχθηκε στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου στην πόλη της Φλώρινας. 86χρονος κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο άτομο, το οποίο αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, έπεισε αυτόν να μεταφέρει σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρηματικά ποσά των -3.980- ευρώ περίπου και -2.500- ευρώ, αντίστοιχα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, κάτοχος του τηλεφώνου που έγινε η επικοινωνία είναι ο 34χρονος, ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρηματικά ποσά, ανήκουν στον 46χρονο και στον 32χρονο, αντίστοιχα.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τους νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Άργους Ορεστικού όρισε με απόφασή του ο Δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου.Αναπληρωτής Δημάρχου και κατά τόπον Αντιδήμαρχο Ίωνα Δραγούμη οριστηκε ο Ζήσης Τόλκος, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αμαξοστασίου ο Στέργιος Φιλιάδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού η Αλεξάνδρα Βραγγάλα, Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης αιτημάτων των πολιτών η Μαρία Ζουρμπίδου και Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και ΑμΕΑ Κατερίνα Ζιώγα.

ΜΕΧΡΙ 25 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ-ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 'ΦΥΣΗυιοθεσια" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι και της 25 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό η εικαστική έκθεση- ηχητική εγκατάσταση με τίτλο «ΦΥΣΗυιοθεσία», που διοργανώνει η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας.  Η εικαστική έκθεση που συνδυάζεται με ηχητική εγκατάσταση είναι το τελικό αποτέλεσμα της δράσης σύγχρονου πολιτισμού που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Δράσεις Πολιτισμού στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης Αρκαδίας», με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, από το Ωδείο Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, η τελετή παράδοσης – παραλαβής χωρικού Αντιπεριφερειάρχη από την Δέσποινα Κοζατσάνη στον Δημήτρη Σαββόπουλο. Ο κ. Σαββόπουλος, αντάλλαξαν ευχές με την κα Κοζατσάνη, για την νέα χρονιά και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της σχέδια. Η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν και σε αυτά που δρομολογούνται και ευχήθηκε στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο καλή πορεία και καλή επιτυχία στα καθήκοντα του. Στη συνέχεια παρέδωσε τους φακέλους από τα εν εξελίξει έργα της ΠΕ Καστοριάς, τονίζοντας ότι θα είναι στην διάθεσή του για κάθε διευκρίνηση. Η κα. Κοζατσάνη ευχαρίστησε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, καθώς και όλο το προσωπικό της Π.Ε. Καστοριάς, όλες τις δημόσιες αρχές και υπηρεσίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Διαχειριστικής αρχής και του Περιφερειακού Ταμείου για την άψογη συνεργασία των τελευταίων 26 μη

7η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΩΝ 2023

Εικόνα
Την 7η θέση στην κατηγορία Μεγάλοι Ηπειρωτικοί Δήμοι, θέση που τον κατατάσσει μόλις στο 10% μεταξύ των πιο αποτελεσματικών Δήμων της χώρας, κατέκτησε ο Δήμος Φλώρινας σύμφωνα  με τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων 2023, που δημοσίευσε από κοινού το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, η ανεξάρτητη, μη κρατική δεξαμενή σκέψης, και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Οικονομίας & Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τους νέους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης. Το νέο σχήμα περιλαμβάνει επτά έμμισθες αντιδημαρχίες και δύο άμισθες. Ειδικότερα ορίστηκαν Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Λαζαρίδου Ασημούλα, Αντιδήμαρχος Βιομηχανίας – Εμπορίου & Χωρικός στην Δ.Ε. Φιλώτα,Κιοσές Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου,Τζήγας Θωμάς, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού,Τσιναρίδου Φωτεινή, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας,Γκαλάβου Σουλτάνα (Τάνια), Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Εύρυθμης Λειτουργίας Οικισμών Δεληγιαννίδης Ευστάθιος, και Αντιδήμαρχος Χωρικός στην Δ.Ε. Αετού, Βαρικού, Λεχόβου και Νυμφαίου Σαρηγιαννίδης Παύλος.

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το νέο  Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου συγκροτήθηκε σε σώμα κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του. Πρόεδρος προτάθηκε από τον Δήμαρχο και ψηφίσθηκε ο Ιορδάνης Μπάντης,  Αντιπρόεδρος προτάθηκε και ψηφίσθηκε ο Γιώργος Τσιρώνης και  Γραμματέας προτάθηκε και ψηφίσθηκε ο Κυριάκος Ελευθεριάδης. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του σώματος για την εκλογή της νέας Δημοτικής Επιτροπής, ανέδειξαν τους Δημοτικούς Συμβούλους: - Από τον επιτυχόντα συνδυασμό του Δημάρχου: Τακτικοί: Ευδοξία Ζαφειρίδου, Κυριάκος Κύρκου, Ιωάννης Αβραμίδης, Ασημούλα Λαζαρίδου, Αναπληρωματικοί: Γεώργιος Παναγιωτίδης, Γεώργιος Τζιβελείδης, Ιωάννης Πέιου και Γεώργιος Μάνης. - Από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας: Τακτικοί: Συμέλα Γιαννιτσοπούλου, Σωτηρία Σονιάδου. Αναπληρωματικοί: Γεώργιος Τσιρώνης και Κυριάκος Ελευθεριάδης.

2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ "ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΣΟΥΚΗΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το 2ο ανοιχτό πρωτάθλημα ενηλίκων επιτραπέζιας αντισφαίρισης «Κώστας Πετσούκης» διοργανώνουν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας. Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Κώστα Πετσούκη, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικός συντελεστής στην ανάπτυξη του συλλόγου. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Φλώρινας το Σάββατο 06/01/2024 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 18 ετών άντρες και γυναίκες και όλοι όσοι και όσες αγαπούν το πινγκ πονγκ και επιθυμούν να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα σε εορταστικό κλίμα. Δεν θα συμμετέχουν ενεργοί αθλητές με δελτίο της Ομοσπονδίας.

ΣΤ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ : "ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ"

Εικόνα
Το χρηματικό ένταλμα συνολικού ποσού 56.660.840,06 €, με το οποίο εξοφλήθηκε το ισόποσο γραμμάτιο παρακαταθήκης, που αφορά στην αποζημίωση που προσδιορίστηκε δικαστικώς για την απαλλοτρίωση του Οικισμού των Αναργύρων της Π.Ε. Φλώρινας, κατατέθηκε από την κεντρική υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου. Επισημαίνει ακόμα πως "για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους και την έκδοση των χρηματικών ενταλμάτων θα ακολουθηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η προβλεπόμενη διαδικασία από το αρμόδιο Γραφείο Παρακαταθηκών Φλώρινας".

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας εκλέχτηκε χθες κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του. Νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο  Κωνσταντίνος Μαραγγός, Αντιπρόεδρος εξελέγη ο  Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης και γραμματέας του σώματος η  Μαγδαληνή Βιδίνη. Αμέσως μετά, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής. Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, Κωνσταντίνος Ρόζας, Αθανάσιος Μπέλτσος, Λάζαρος Αντωνιάδης, Νικόλαος Ιωακειμίδης και Ιωάννης Βοσκόπουλος Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Μιχάλης Χάτζιος, Δημήτριος Ηλιάδης, Βασίλης Χατζητιμοθέου, Νίκος Κωνσταντινίδης, Αικατερίνη Ιωάννου και Νικόλαος Βέρτκας.

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τους νέους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλου του Δήμου Καστοριάς ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης. Αντιδήμαρχοι ορίζονται: 1.Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας και Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) ο κ. Αθανάσιος Ρήμος 2.Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού ο κ. Κωνσταντίνος Τσανούσας 3.Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Κοιμητηρίων ο κ. Διονύσιος Λίτσκας 4. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Οχημάτων ο κ. Θεόδωρος Λιάμης 5. Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας ο κ. Εμμανουήλ Εγγλέζος 6. Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Τρίτης Ηλικίας ο κ. Ιωάννης Γκόγκας 7. Αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών Ηλεκτροφωτισμού και Πρωτογενούς Τομέα ο κ. Σωκράτης Πέλκας 8. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Βοήθεια στο Σπίτι και Προσχολικής Αγωγής ο κ. Αντώνιος Εμμανουηλίδης 9.Αντιδήμαρχος (άμισθος) Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ο κ

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, εκλέχτηκε χτες κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του. Πρόεδρος εκλέχτηκε η Ιωάννα Κύρου, Αντιπρόεδρος ο Δούκης Χρυσόστομος και Γραμματέας ο Στεργίου Χρήστος. Στην ίδια συνεδρίαση, εκλέχθηκαν -όπως ορίζει η νομοθεσία- τα 8 (οκτώ) από τα 9 (εννέα) μέλη, που απαρτίζουν τη Δημοτική Επιτροπή. Σημειώνεται, ότι στην παραπάνω επιτροπή Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος ή ο ορισμένος από αυτόν Αντιδήμαρχος.

Μ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ "ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ"

Εικόνα
Παρατείνεται το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στον κλάδο της Γουνοποιίας μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως αναφέρει η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου. Όπως επισημαίνει η κα. Αντωνίου, από 3/1/2024, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Ιανουάριο 2024, ως εξής: Εντός της προθεσμίας από 3/1/2024 έως και 8/1/2024 υποβάλλονται υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων για συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που μπορεί να αφορούν όλο τον μήνα ή διαστήματα αυτού. Από 9/1/2024 και μέχρι το τέλος του μήνα ισχύει η προαναγγελία της αναστολής. Η κα. Αντωνίου, τονίζει τέλος ότι “πρόκειται για μία ακόμη θετική εξέλιξη στα αιτήματα των Γουνεργατών της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία συνεχίζει να στη

ΤΑ "ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ" ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια” ολοκληρώνονται το Σάββατο 6 & την Κυριακή 7 Ιανουαρίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς όπου Μπουλούκια καρναβαλιστών ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης. Η αυλαία των καρναβιλικών εκδηλώσεων πέφτει την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου με την παρέλαση καρναβαλιστών, στις 14:00.