Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 16, 2023

"Η ΠΕΤΟΥΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ" - "I TSAI ROMNI-ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΥΝΑΙΚΑ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο δράσεις με διαπολιτισμικό χαρακτήρα διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας Σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία REVMA το Σάββατο 22 Ιουλίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Πολιτιστικό Καλοκαίρι" του Δήμου Φλώρινας. Η πρώτη δράση με τίτλο "Το πέταγμα της Πεταλούδας" έχει σκοπό την προώθηση της αξίας της εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στον Συνοικισμό Νεοφωτίστων Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της, θα παρουσιαστεί το παραμύθι με τίτλο "Η Πεταλούδα Ειρήνη και η Μαγική Συνταγή" από την συγγραφέα Γεωργία Καλπαζίδου και θα υλοποιηθούν πλήθος παιδαγωγικών δραστηριοτήτων από τα μέλη της ΑΜΚΕ REVMA.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Εικόνα
Βιωματικά εργαστήρια στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση της Πρώτης πραγματοποιεί για 2η χρονιά, τον μήνα Ιούλιο, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας. Στα βιωματικά εργαστήρια διαπραγματεύονται θέματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, φιλία, οι κατασκηνωτές και κατασκηνώτριες του Δημοτικού, ενώ του Γυμνασίου και Λυκείου συζητάνε για τους σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή τους, τα σημαντικά γεγονότα, οι άνθρωποι που τους επηρεάζουν και πως όλα αυτά συνδέονται με τις εξαρτήσεις. Τα εργαστήρια συντονίζουν και φέτος τα στελέχη του Κέντρου και οι εργαζόμενες του ΟΚΑΝΑ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Επίσκεψη κλιμακίου στελεχών με στόχο την πρόοδο στην υλοποίηση του έργου κατασκευής φοιτητικών εστιών στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα), πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, . Το κλιμάκιο αποτελούνταν από στελέχη της Γενικής Γραμματείας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης καθώς και Χρηματοοικονομικών, Τεχνικών και Περιβαλλοντικών-Κοινωνικών Συμβούλων. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθηγητή κ. Γεώργιο Ιορδανίδη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης κ. Κωνσταντίνο Δάρδα και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, χαιρέτισε τις εργασίες και ενημέρωσε τους/τις επισκέπτες/ριες για το κτηριολογικό πρόγραμμα του ΠΔΜ.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παιδικός θερινός κινηματογράφος θα λειτουργήσει σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Φλώρινας. Οι προβολές ξεκινάνε σήμερα  Παρασκευή 21 Ιουλίου, στις 21:00 στην Τ.Κ. Τροπαιού στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου με την ταινία «Ο μικρός πρίγκιπας». Τρίτη 25 Ιουλίου, 21:00 Κάτω Κλεινές, προαύλιο δημοτικού σχολείου «Γιέτι, η μεγάλη περιπέτεια στα χιόνια» Τετάρτη 26 Ιουλίου, 21:00 Βεύη, προαύλιο δημοτικού σχολείου «Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζωμού»

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το κατασκηνωτικό συγκρότημα της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στην Πρώτη Φλώρινας επισκέφτηκαν από κοινού, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, όπου παρέδωσαν έναν φορητό απινιδωτή στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αθανασιάδη Θεωνά και τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Ανδρέα Δράκο. Η χρήση του απινιδωτή θα γίνει από τον γιατρό και τα εκπαιδευμένα στελέχη της κατασκήνωσης. Μετά τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου η φορητή συσκευή θα εγκατασταθεί σε άλλον χώρο.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε. ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εικόνα
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αιφνίδια και απρόσμενη απόφαση του κ. Άνθιμου Μπιτάκη,  να αναθέσει απευθείας και για μια ολόκληρη επταετία (7), στην εταιρεία «PRO-DRINKS» την  αποκλειστική αντιπροσωπεία εμπορίας και διάθεσης προϊόντων της δημοτικής επιχείρησης  «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ», ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε  διαγωνιστικής διαδικασίας, ικανής και κατάλληλης να μεγιστοποιήσει το όφελος της δημοτικής  επιχείρησης και κατ’ επέκταση του Δήμου Αμυνταίου.  Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Άνθιμος Μπιτάκης, υπαναχωρώντας θεαματικά από προηγούμενες θέσεις του, υιοθέτησε παραδόξως στις παραμονές των δημοτικών εκλογών μία πρακτική, της οποίας μέχρι τώρα ήταν σφοδρός πολέμιος, αφού προσπάθησε με κάθε νόμιμο  τρόπο να ακυρώσει παλαιότερη παρόμοια συμφωνία εμπορικής αποκλειστικότητας μεταξύ της ίδιας δημοτικής επιχείρησης και άλλης εταιρίας. Η διαδικασία αυτή, όπως ό ίδιος έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κριθεί

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Έκκληση για την ορθολογική διαχείριση του πόσιμου νερού απευθύνει στους κατοίκους του Αμυνταίου ο Δήμος με ανακοίνωση του καλώντας τους Δημότες, να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση και να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν την άσκοπη χρήση του καθώς η υπερκατανάλωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στην επαρκή υδροδότηση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση "Οι μέρες που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολες και θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες με ανάλογους ρυθμούς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και τις συνθήκες καύσωνα. Ωστόσο όλοι μας θα πρέπει να ήμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπεύθυνοι προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα με την ύδρευση και τις ελλείψεις σε νερό, που όλοι χρειαζόμαστε αυτές τις ζεστές ημέρες”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αναρτήθηκαν οι πίνακες για τον Αναδασμό του αγροκτήματος Αρμενοχωρίου από την Επιτροπή Αναδασμού αγρ/τος Αρμενοχωρίου στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τοπικής Κοινότητας Αρμενοχωρίου και θα παραμείνουν τοιχοκολλημένα για είκοσι (20) ημέρες: α) Κτηματολογικό Διάγραμμα της περιοχής που περιλαμβάνεται στον αναδασμό αγροκτήματος Αρμενοχωρίου. β) Κτηματολογικός Πίνακας των ακινήτων που συμπεριλαμβάνονται στον αναδασμό. γ) Πίνακας Ιδιοκτητών της ανωτέρω περιοχής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Καταστροφές στις καλλιέργειες πιπεριάς Φλωρίνης στην Κοζάνη» κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόοπουλος. όπως αναφέρει "Ολοκληρωτική καταστροφή παρατηρήθηκε πρόσφατα από επιδρομή ακριδών σε καλλιέργειες στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης. Συγκεκριμένα, εκατομμύρια ακρίδες και κατόπιν εντόνων βροχοπτώσεων αφάνισαν σημαντικές εκτάσεις δεκάδων στρεμμάτων καλλιέργειας πιπεριάς «Φλωρίνης» στην περιοχή Καλονερίου Κοζάνης. Μείωση παραγωγής παρατηρήθηκε στην ευρύτερη περιοχή επίσης τόσο στα σιτηρά όσο και στα οπωροφόρα δέντρα, εξαιτίας του ιδίου φαινομένου. Ως γνωστόν, οι μικρές ακρίδες τρώνε τα φύλλα, με συνέπεια να καταστρέφουν τα φυτά τα οποία δεν μπορούν ούτε να αναπαραχθούν ούτε να αναπτυχθούν.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΌΣΧΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΦΙΣΤΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς επισημαίνεται και εφίσταται η προσοχή των συνεργαζόμενων προμηθευτών, ελευθέρων επαγγελματιών κλπ με τις Οικονομικές Υπηρεσίες της ΠΕ Καστοριάς, ότι, για κανέναν λόγο δεν πρέπει να δίνονται τηλεφωνικώς, προσωπικά στοιχεία τους, ΑΦΜ, τραπεζικοί λογαριασμοί κλπ Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς, με τις οποίες υπάρχει δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας, σε συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς, με συγκεκριμένους αρμόδιους υπαλλήλους, εφόσον προκύψει οποιοδήποτε θέμα θα αναζητήσουν την αυτοπρόσωπη συνεργασία και μόνον. Παρακαλούμε πολύ για την αυστηρή εφαρμογή των παραπάνω καθώς και για την άμεση επικοινωνία με τα αρμόδια τμήματα μας μετά από οποιοδήποτε διφορούμενο και ασαφές τηλεφώνημα ή και μειλ αδιευκρίνιστης ηλεκτρονικής διεύθυνσης, για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση και πριν οποιασδήποτε επιπλέον κίνησης. Επειδή έχουν καταγραφεί ήδη τρία περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης συμπολιτών μας, η ΠΕ Καστοριάς,

700.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΝΙΑΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Έργα που υλοποιήθηκαν στην  Δημοτική Κοινότητα Μανιάκων επισκέφτηκε  η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη,  μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Κωνσταντίνο Πανταζή. Πιο συγκεκριμένα, είδαν από κοντά:Την Ανακατασκευή του ισόπεδου κόμβου, κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση φωτιστικών τύπου lED, στην περιοχή του «Τέσσερα» στη περιφερειακή οδό Μανιάκοι – Καστοριά, που έχει ολοκληρωθεί, Προϋπολογισμού: 700.000,00€ Πρόκειται για υποέργο ενταγμένο στο έργο «Συντήρηση Επ. Οδικού Δικτύου 2020.»

Ο "ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με την θεατρική παράσταση Όλιβερ Τουίστ από την Παιδική Σκηνή Ροντίδη συνεχίζονται  την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι εκδηλώσεις Πολιτιστικό Καλοκαίρι" του Δήμου Φλώρινας.  Η παράσταση πραγματεύεται την θεατρική διασκευή του κλασικού βιβλίου του Καρόλου Ντίκενς σε σκηνοθεσία Δέσποινας Κους.  Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννάρακης, Ελίζα Κιτσικίδου, Χριστίνα Χασάπη, Εύα Νούλα, Όλγα Μαρκούλη και Δέσποινα Τσαχουρίδου. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00 στο προαύλιο των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας.

ΚΑΔΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ειδικοί κάδοι συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Φλώρινας σε 14 σημεία μέσα στην πόλη, καθώς και σε τρεις κοινότητες.Πρόκειται για έναν ασφαλή και πρακτικό εναλλακτικό τρόπο για να αποθέσει κάποιος τα ρούχα που δεν χρειάζεται, τα οποία στη συνέχεια συλλέγονται και αξιοποιούνται με άλλες μορφές. Οι κάδοι συλλογής έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύουν τα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τις καιρικές συνθήκες και να τα κρατάνε ασφαλή από κλοπές.  «Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων κάδων έρχεται ως συνέχεια του Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών και της προσπάθειας που καταβάλλουμε από τον πρώτη στιγμή, ως δημοτική αρχή, για την στήριξη της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Δίνουμε στους δημότες μας την δυνατότητα να καταστήσουν αξιοποιήσιμα - και όχι απλά να πετάξουν σε έναν κοινό κάδο - τα ρούχα που δεν χρειάζονται πια. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει καθημερινή μας συνήθεια και βίωμα» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

Εικόνα
Από τις 8:00 έως τη 13:30 θα είναι ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας και του Αρχαιολογικού χώρου Πετρών Αμυνταίου από σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου λόγω των υψηλών θερμοκρασίων που επικρατούν στην περιοχή κατά τις μεσημεριανές ώρες. Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας Τηλ. Επικοινωνίας 23850 28206 - 23850 23282

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ, ΒΕΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σε εργασίες αντικατάστασης υδρομετρητών στις Τοπικές Κοινότητες Αντιγόνου, Βεγόρα και Μανιακίου, θα προβεί ο Δήμος Αμυνταίου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας με σκοπό τη μείωση του μη τιμολογούμενου νερού σε δίκτυα ύδρευσης Δήμου Αμυνταίου» . Οι εργασίες αντικατάστασης των υδρομετρητών θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στις αρχές Αυγούστου. Γι’ αυτό θα προκαλούνται ολιγόλεπτες διακοπές υδροδότησης μεμονωμένα σε κάθε παροχή ύδρευσης. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμυνταίου, στα τηλέφωνα 2386350135, 2386350159 (αρμόδιος κ. Κατσουπάκης Αναστάσιος, email: katsoupakisan@amyntaio.gr ).

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Σε λειτουργία μπαίνει άμεσα η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Άργους Ορεστικού με δρομολόγια που θα συνδέουν την πόλη με τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Ίωνος Δραγούμη. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των χωριών αυτών που μετά από πολλή προσπάθεια και πολλά εμπόδια ικανοποιείται, εξυπηρετώντας οικογένειες, μαθητές και ηλικιωμένους, αλλά και τους κατοίκους της πόλης του Άργους Ορεστικού. Έτσι, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Καστοριάς, ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα διαθέσει ένα βασικό και ένα εφεδρικό δημοτικό λεωφορείο, αναλαμβάνοντας το κόστος συντήρησης, το κόστος εφοδιασμού με καύσιμα, τμήμα του κόστους του εισιτηρίου, την πληρωμή των ασφαλίστρων και των τελών κυκλοφορίας αλλά και του ετήσιου τεχνικού ελέγχου. Από την πλευρά του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καστοριάς θα διαθέσει διπλωματούχο οδηγό. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 38.000 € και θα καλύπτεται από τον Δήμο Άργους Ορεστικού κατά το ποσό που δε θα καλυφθεί από τα έσοδα των εισιτηρ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου η χρηματοδότηση της απόκτησης ενός νέου απορριμματοφόρου χωρητικότητας 14 κυβικών μέτρων και ενός φορτηγού φορτωτή κάδων, για την διαχείριση ογκωδών αποβλήτων, ανακυκλώσιμων υλικών και ΑΕΕΚ καθώς και εμπορευματοκιβωτίων συνολικού προϋπολογισμού 400 χιλιάδων €. Αυτή η σημαντική επένδυση θα δώσει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας να αναβαθμίσουν τις πρακτικές στην αποκομιδή, να ενισχύσουν την ανακύκλωση και να ορθολογικοποιήσουν την διαχείριση των ογκωδών και των ΑΕΕΚ ενώ ταυτόχρονα θα μειώνουν τα κόστη και το ανθρακικό αποτύπωμα της σημαντικής αυτής δημοτικής υπηρεσίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας που θα αναπτυχθούν σε 8 διαφορετικά σημεία της πόλης, καθώς και σε 10 κοινότητες και περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, χορευτικά συγκροτήματα, εκθέσεις καλλιτεχνών, προβολές ταινιών κ.ά. Αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 19:00, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση – παρέμβαση «Το λουλούδι της ισότητας». Μια δράση για τα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας. Η βραδιά ολοκληρώνεται στις 21:00, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη με ρεμπέτικο γλέντι και συναυλία με τον Αλκιβιάδη Μαγγόνα

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με Θερινό κινηματογράφο συνεχίζεται το καλοκαίρι στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Αυτό το Σαββατοκύριακο «δροσιζόμαστε» με δύο μοναδικές ταινίες στο φιλόξενο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείο που μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο! Σάββατο 22 Ιουλίου, 21:15 Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ Με τους Τομ Χανκς, Ρέιτσελ Κέλερ, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο Ο Ότο είναι ένας εσωστρεφής και στριμμένος μισάνθρωπος, ο οποίος έχει χάσει λίγο καιρό πριν τη γυναίκα του. Σκοπός του είναι «να πάει να τη συναντήσει» άμεσα, αλλά η μετακόμιση μιας φασαριόζικης οικογένειας δίπλα του θα του αλλάξει με απρόοπτο τρόπο τα σχέδια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Εικόνα
Για τα ζητήματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού, καθώς και για τους στόχους που έχουν τεθεί ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Φλώρινας. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης "η Π.Ε. Φλώρινας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου και των μελών του, που θα συμβάλουν στη θωράκιση και στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών".