Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 28, 2018

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 23ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Για μεταφορά ενός ομοεθνή του, μη νόμιμου μετανάστη συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.  Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη. Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, -2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΜΕ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΙΝΟΝΕΡΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Εικόνα
Με πάρτι μασκέ αύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ξεκινάνε οι εκδηλώσεις για το 41ο Ξινονερίτικο Καρναβάλι στο Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας. Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Ξινονερίτικου Καρναβαλιού, Κώστας Δημούλκας οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει μήνες πριν και ήδη τώρα μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στα άρματα που κατασκευάζουν οι κάτοικοι της περιοχής για τη συμμετοχή τους στη παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων που θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στις 3:00 μ.μ. στο Ξινό Νερό Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἑορδαίας (Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» καί Ἱ. Ν. Ἁγ. Γεωργίου Φλωρίνης) μέ ἀφορμή τήν γιορτή τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ σέ συνεργασία μέ τήν O.I.A. «ΑΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ», τό Ὡδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικῆς Μακεδονίας, τό Ὡδείο «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» Πτολεμαΐδας καί τό τμήμα Ἐθνογραφίας καί Χοροῦ τοῦ Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» διοργανώνει ἐκδήλωση πρός τιμήν τῆς μητέρας τό Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ἐ.ἔ. στίς 6μμ στήν αἴθουσα τῆς Π.Ε. Φλώρινας (Ὡδείο). Ὕμνοι, Τραγούδια, Χοροί καί Πνευματικοί λόγοι μᾶς περιμένουν γιά τήν προσωπική καί πνευματική μας ὡφέλεια. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Εισαγωγή στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Γκιντίκας, Υπεύθυνος Σπουδών και Δάσκαλος του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Κ.Ε.Ν.Γ.) Θεσσαλονίκης.Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη νοηματική γλώσσα, παρουσία Διερμηνέα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αμυνταίου απέστειλε με έγγραφό του (22/01/2018) προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας τις απόψεις του σχετικά με την σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας: ΘΕΜΑ : Σύσταση ΦΔΠΠ Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας. Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, Από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε για τις από κοινού δηλώσεις σας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο σχετικά με την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά και ειλικρινά ευχαριστήρια μας προς το πρόσωπο σας για τις όποιες ενέργειες εσείς προβήκατε καθώς η ίδρυση ενός τέτοιου φορέα ήταν πάγιο αίτημα μας εκφράζοντας ταυτόχρονα και τις ανησυχίες της τοπικής μας κοινωνίας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Στις 31 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου ο Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Νοσηλευτικής που οργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Φλώρινας για την περιοχή Αμυνταίου, καθώς η τελευταία τάξη εθελοντών που εκπαιδεύτηκε στην πόλη ήταν το 1990. Κατόπιν συντονισμού και προσπαθειών που κατεβλήθησαν, τόσο από το Δήμο Αμυνταίου, όσο και από τον Τομέα Νοσηλευτικής ΕΕΣ, υλοποιείται πλέον το εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τη Νοσηλεύτρια – εκπαιδεύτρια του Τοπικού Τμήματος Φλώρινας που μετακινείται δύο απογεύματα την εβδομάδα στο Αμύνταιο για τον λόγο αυτό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ-ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α) ενημερώνει τους παραγωγούς της περιοχής ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων που αφορά την αποζημίωση από τις βροχοπτώσεις Ιουλίου έτους 2017 για συμπύρηνα - επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν  μία 23χρονη, ένας 24χρονος και ένας 39χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος οδηγός από κοινού με την 23χρονη συνοδηγό, μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) ομοεθνείς τους, 28 και 38 ετών, μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο 24χρονος, οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, συνοδευόμενος από τον Βοηθό Διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευθύμιο Αμαραντίδη.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2018 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 8.166 ΣΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ-ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ .Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με επιχειρηματίες του νομού συναντήθηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Ο κ. Βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και τα οποία εστιάζονται στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , στη μείωση του φοιτητικού πληθυσμού , στην οικονομική αιμορραγία που προκαλεί η γειτνίαση με τα Σκόπια, στην ανεργία, κυρίως των νέων, και στην έλλειψη του κάθετου άξονα που θα συνδέσει το νομό με την Εγνατία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ (VIDEO)

Εικόνα
Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, συνεδρίαση της Τετάρτης 31/1/2018, επεξεργασία του σ/ν "Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες Διατάξεις". Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και άλλες διατάξεις» Κύριε Υπουργέ, ένα θέμα, το οποίο είναι τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά εδώ μείζονος σημασίας για τη Φλώρινα. Κάνατε ένα φορέα διαχείρισης στη δυτική Μακεδονία και τον έχετε εγκαταστήσει στην Καστοριά. Προφανώς, ίσως από τις πολλές εξαγγελίες έχουν αδυνατίσει τα μαθηματικά σας και θα πρέπει λίγο να τα φρεσκάρουμε.

76 ΚΙΛΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ 46ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ 21ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για διακίνηση 76 περίπου κιλών κάνναβης και για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη, κατά περίπτωση συνελήφθησαν σε περιοχή της Καστοριάς, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε περιοχή της Καστοριάς,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του σε φορείς του νομού επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και συναντήθηκε με την Προϊσταμένη κ. Χριστίνα Ζιώτα.Ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο νομό καθώς και για ώριμες μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να τις στηρίξει και να τις προωθήσει.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ - ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Αριστέα Φιλώτα - Αμυνταίου, σας προσκαλεί στην καθιερωμένηεκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και Αγιασμού, που θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο3 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00π.μ. στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου.Η εορταστική εκδήλωση θα κορυφωθεί, με τη διεξαγωγή ηλικιακού τουρνουά Βόλεϊ τμημάτων – Μίνι (10:00 - 13:00), στο οποίο θα συμμετάσχουν τα αντίστοιχα τμήματα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Με τιμή Το Δ.Σ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους που υπέβαλαν αίτηση ένταξης στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (Π.Α.Α.) 2014-2020 για το έτος 2016, ότι αναρτήθηκε η 1η επικαιροποίηση της απόφασης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των υποψηφίων στη Διαύγεια με ΑΔΑ ΩΔΡΤ7ΛΨ-ΓΦΧ και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pdm.gov.gr).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ Δ.Σ. Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συναντήθηκε την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του.Συγκεκριμένα, από μέρους του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο ταμίας του Συλλόγου, κ. Βασίλειος Άμπας, ο Κοσμήτορας, κ. Σπύρος Παπαχαρίσης, ο έφορος – διαχειριστής υλικού, κ. Γιάννης Αριστείδου, καθώς και τα μέλη κ. Πέτρος Γώγος, κ. Παντελής Μαυρουδίου και κ. Θεολογία Μούζα, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Αντώνιος Σίπκας και Χρήστος Μπαρδάκας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την Τρίτη 30/1/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα με τον Δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Μπαμπάκου.Συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα της ευρύτερης περιοχής των Πρεσπών με έμφαση στις εξελίξεις για την επερχόμενη προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού για το Πολυδύναμο Ιατρείο της περιοχής, την διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού, τα αγροτικά ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή φασολιού, το αρδευτικό των Πρεσπών, το ρυμοτομικό του Αγίου Γερμανού αλλά και την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με την παρουσία εκπροσώπου του Κέντρου Κοινότητας Φλώρινας

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 10 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν χθες στην Καστοριά, δυο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ένας 26χρονος, μη νόμιμος μετανάστης και ένας 29χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς.

Ε.Κ.Φ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2Κ/2-018 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 42 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΠΠ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 2Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα δύο (42) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ). Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

Ε.Κ.Φ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Ε/2018 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 6 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΦ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4Ε/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση έξι (6) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), τριών (3) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων στο Ν.Π.Ι.Δ. – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μίας (1) θέσεως Ιατρού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει. Οι θέσεις της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Φλώρινας σας προσκαλεί την Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. , στην αίθουσα του Ξενοδοχείου "ΤΟΤΤΗΣ", να παρακολουθήσετε απο την κ. Αμανατίδου Αναστασία,Μαστολόγο -Χειρούργο, την ενδιαφέρουσα ομιλία "Καρκίνος του μαστού - Πρόληψη και αντιμετώπιση".

ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΛΟΠΗΣ ΣΥΝΕΛΗΘΦΗ 24 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για δυο απόπειρες κλοπής από σπίτια σε περιοχή της Φλώρινας συνελήφθη 24χρονος Έλληνας από αστυνομικούς του Τμήματος Αμυνταίου. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 24χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, καθώς προχθές εισήλθε στα σπίτια μιας 82χρονης και μιας 67χρονης σε περιοχή της Φλώρινας, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο. Από την έρευνα προέκυψε ότι, το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ο συλληφθείς είχε εισέλθει ακόμη δυο φορές στο σπίτι της 67χρονης, από όπου και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Ο ΠΟΙΗΤΗΣ

Εικόνα
Πόση αγάπη κι έκπληξη μπορεί να σε περιμένει μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο σου… Δώρο καρδιάς η ποιητική συλλογή του Θανάση Γερμανίδη… Την κρατάω στα χέρια μου… και διαβάζω με λαχτάρα το περιεχόμενό της… ξανά και ξανά…Κρατάω στα χέρια μου ένα ελκυστικό ποιητικό δημιούργημα… που αποτυπώνει όμορφες πτυχές της ζωής και της ψυχής… «Μνήμες»… του Φλωρινιώτη Θανάση Γερμανίδη… από τις «Φλωρινιώτικες Εκδόσεις» του Ιωάννη Αριστείδου… με εκφραστικό καλλιτεχνικό εξώφυλλου του Φλωρινιώτη εικαστικού Σωτήρη Λιούκρα… Δική μας υπόθεση δηλαδή… Ο Θανάσης ο Γερμανίδης… ο συνεργάτης από τα παλιά… ο σύντροφος της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης… ο αγνός συμπατριώτης… ο ευγενής και ωραίος Θανάσης του πολιτισμού… ο άριστος δάσκαλος… ο γοητευτικός άντρας… ο ευθύβολος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου… ο Θανάσης της Βουλής των Ελλήνων… ο Θανάσης της αιώνιας Χριστίνας… ο αγαπημένος φίλος… ο αισθαντικός Φλωρινιώτης… ο ποιητής…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
«Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και θα φέρουμε αποτελέσματα. Όσοι θέλουν να πορευτούν με όρους του χτες, θα μείνουν στη μοναξιά τους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, κλείνοντας την παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για το φυσικό αέριο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία με δίκτυα διανομής στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό και στα Γρεβενά.

Ε.Κ.Φ. ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2018, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στη διεύθυνση oaed.gr και στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα», οι ακόλουθοι Πίνακες για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους – Β΄ κύκλος: Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

"ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΨΥΧΗ" ΚΑΙ "Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ" ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες, το θρίλερ "Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί" και την υποψήφια ταινία για χρυσή σφαίρα "Η Πιο Σκοτεινή Ώρα", συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.  

ΔΑΚΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Εικόνα
Kατέλαβαν το «σπίτι» τους μέσα στο οποίο οι ίδιοι δραστηριοποιούνται. Ουσιαστικά δεν το κατέλαβαν παρά μόνον έδιωξαν βίαια τις άλλες παρατάξεις.Με την συμμετοχή τραμπούκων οι οποίοι δεν έχουν καμία εργασιακή ιδιότητα αλλά και καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα, παρά μόνον την επιφοίτηση του Κ.Κ.Ε ως προστατών των εργαζομένων, διέκοψαν βίαια παρόντος της δικαστικού αντιπροσώπου, τις εργασίες του συνεδρίου που είχαν ξεκινήσει με κάθε νόμιμο τρόπο με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των συνέδρων.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΛΤΣΑΣ: ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ 359 ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Μετά την δέσμευση του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας και την αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα των νέων αγροτών από 12.000.000 σε 19.115.000 ευρώ, στις 30/1/2018 εκδόθηκε η επικαιροποιημένη απόφαση για την ανάρτηση των αποτελεσµάτων αξιολόγησης για το Υποµέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φλώρινας επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Νίκλη, τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Σταύρου , μέλη του Δ.Σ και εργαζόμενους. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, τα οποία διογκώθηκαν την τελευταία τριετία με κυρίαρχο το ζήτημα της υψηλής φορολογίας, τις χαμηλές τιμές στο γάλα και στα οπωροκηπευτικά και την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις . Επίσης, τον ενημέρωσε και για θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την οργάνωση του Συνεταιρισμού. Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των παρεμβάσεων του στη Βουλή για τα αγροτικά ζητήματα μέσα από ερωτήσεις και επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης . Επίσης, με την ιδιότητα του ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ανέλυσε μέρος του προγράμματος που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Εικόνα
Μια διαφορετική, διαδραστική, εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018, για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές μαθήτριες διοργανώνεται την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Την εκδήλωση διοργανώνει η ομάδα Πρεσβευτών της Ακαδημίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στη Φλώρινα που αποτελείται Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη ΣΣΝ Φλώρινας – Γιάννης Κασκαμανίδης, Σχολικός Σύμβουλος 3ης Ε.Π.- Γιάννης Αρβανιτάκης, Σωτήρης Γεωργίου και Ευαγγελία Δράγου, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας – Λεμονιά Μπούτσκου, εκπαιδευτικός, Υποδιευθύντρια Γυμνασίου Αμυνταίου. Η εκδήλωση θα γίνει από τις 6:00 έως τις 8:30 στο ξενοδοχείο Φαίδων.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι την 26-01-2018, ύστερα από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας , ο Υποστράτηγος Αθανάσιος ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ του Παντελή. Γεννήθηκε στο Ασπροχώρι-Δωδώνης του Νομού Ιωαννίνων, το έτος το 1963. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1991.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 πμ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Βαλκανικών Πολέμων στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία Αμυνταίου. Στην δέηση θα χοροστατήσει ο Αρχιμανδρίτης Κος Σεβαστιανός Τοπάλης. Η οργάνωση της δέησης θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Αμυνταίου του Στρατοπέδου Παπαπέτρου.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου ομόφωνα στηρίζει τις ενέργειες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Φλώρινας κου Κωνσταντίνου Σέλτσα, του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας κου Ιωάννη Αντωνιάδη και του συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κου Παύλου Γεωργίου, ώστε ο φορέας διαχείρισης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας να έχει έδρα το Αμύνταιο και όχι την Καστοριά.

ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (ΣΠΟΤ )

Εικόνα
Η Ελληνική Κυβέρνηση για το Ειδικό τιμολόγιο στη Δυτική Μακεδονία και το Δήμο Μεγαλόπολης

Ε.Κ.Φ. "ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2Ε/2018 ΓΙΑ 72 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η 2Ε/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 1/22-01-2018, τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση εβδομήντα δύο (72) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994 (Φ.Ε.Κ. 28/3.3.1994/τ.Α΄), όπως ισχύει.Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου σε συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των αγώνων που διεξάγει, στις 28/01/2018 ημέρα Κυριακή, ξεκίνησε να συγκεντρώνει τρακτέρ στον κόμβο Αντιγόνου και καλεί τους αγρότες – κτηνοτρόφους της περιοχής να στηρίξουν έμπρακτα την διαμαρτυρία με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

ΑΥΞΗΜΕΝΕΝΣ ΤΙΜΕΣ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το προηγούμενο διήμερο παρατηρήθηκαν αυξημένες τιμές στις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο σύνολο σχεδόν των σταθμών που παρακολουθεί η Περιφέρεια.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
O Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου ενημερώνει τους αγρότες της περιοχής ότι το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό συλλαλητήριο ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης “AGROTICA”. Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου θα μισθώσει λεωφορεία για την μετακίνηση των παραγωγών προς και από την Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 27/1/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σάββα Σαπαλίδη και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ Φλώρινας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το Τοπικό Τμήμα Φλώρινας του Ερυθρού Σταυρού έχει ξεκινήσει την προσπάθεια εκπαίδευσης νέας τάξεως Εθελοντών Νοσηλευτικής στην πόλη του Αμυνταίου, σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου. Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 4 μμ. θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός της εκπαιδεύσεως αυτής, στο χώρο του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου όπου φιλοξενούνται τα μαθήματα της θεωρητικής κατάρτισης των νέων Εθελοντών.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τρεις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην τοπική οικονομία μέσω της ανάδειξης και προώθησης τοπικών προϊόντων βραβεύσαμε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας.Πρόκειται για τις εταιρίες Ξυνό Νερό Φλώρινας, Ναουμίδης και Φλωριναία Γη.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Εικόνα
Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προήχθηκα στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκα ως Προϊστάμενος στον Κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του ΑΕΑ μετά από σχεδόν τρία χρόνια που υπηρέτησα στη Δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας κυρίαρχος στόχος μου ήταν η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της περιοχής, με ταυτόχρονη ανάδειξη του ανθρωπίνου προσώπου της Αστυνομίας. Δουλέψαμε με τους συνεργάτες μου με επιμονή και φέραμε σημαντικά αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 6:00  18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΉΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ…ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΝΑΓΓΕΛΙΔΗ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε το Απόγευμα του Σαββάτου 27/01 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, φιλική αναμέτρηση χάντμπολ, ανάμεσα στους παλαίμαχους του Αμύντα Αμυνταίου και τους ενεργεία αθλητές, στη μνήμη του Γρηγόρη Καρναγγελίδη, ο οποίος στις 22 Ιανουαρίου του 1995, άφησε την τελευταία του πνοή στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Αμυνταίου, κατά τη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος με τον Ζαφειράκη Νάουσας.

ΒΟΛΕΙ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ

Εικόνα
Πιο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ, τα κορίτσια του Αριστέα νίκησαντον Πήγασο Κοζάνης με 3-0 σετ, στην Κυριακάτικη αναμέτρηση (28/01) που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με την οποία ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστικής του Γ ομίλου, του πρωταθλήματος Παγκορασίδων.

Ο ΟΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Εικόνα
Επίδειξη δύναμης έκανε η γυναικεία ομάδα του ΟΕΑ το Σάββατο 28/1/2017. Αγωνιζόμενος εντός έδρα στη Φλώρινα ο ΟΕΑ επικράτησε πολύ εύκολα της Κοζάνης και των Ιωαννίνων με σκο 4-0. Έτσι, λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος βρίσκεται αήττητος στην πρώτη θέση και μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Η πρώτη θέση οδηγεί στα μπαράζ ανόδου στην Α2 που θα γίνουν τον Απρίλιο στην Αθήνα.Με τον ΟΕΑ αγωνίστηκαν η Χρυσή Φωτιάδου, η Ελισάβετ Χατζηκύρκα και η Κων/να Πιστόλα. Την τεχνική καθοδήγηση είχε ο Λίβιου Πρεντοάικα.