Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 22, 2018

ΣΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΤΑΞΙΔΙ 2018" ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στην Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε από 20 έως 22 Απριλίου στους Χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία της Κύπρου, συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο στην Κύπρο και που προσελκύει πάνω από 6.000 επισκέπτες.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΓΙΑ ΔΕΗ

Εικόνα
Τα φαντάσματα του παρελθόντος ξύπνησαν και οι μονταζιέρες του 2014 ξαναέπιασαν δουλειά… Με τα ξεδιάντροπα ψέματά τους και ένα βίντεο κομμένο και ραμμένο, «ελπίζουν» να πλήξουν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας αποστέλλουμε ολόκληρη τη δήλωση του Περιφερειάρχη για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, η οποία έγινε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, διότι η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μία και μοναδική που στο τέλος επικρατεί σε κάθε ψεύτικη «ελπίδα».

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΗΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας και 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Π.Ε. Φλώρινας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, συνδιοργάνωσαν Ημερίδα Εκπαιδευτικών και Γονέων με θέμα: «Ενδυναμώνοντας την προσωπικότητα και τις δεξιότητες των παιδιών στο Σχολείο και στην Οικογένεια» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» στη Φλώρινα, ώρα 8.30 πμ. – 13.30 μμ.. και συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς της 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και άλλοι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικός και γονείς.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Εικόνα
Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) ΦΛΩΡΙΝΑΣ ενημερώνει για τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών των οργανώσεων της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου 2018 που αφορούν την κατάθεση υποψηφιοτήτων. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τη Βασική Εγκύκλιο για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών 2018 με αριθμ. πρωτ. 524/19-03-2018, συγκροτήθηκαν οι Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.) υπό την εποπτεία των οποίων διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις που υπάγονται στην οικεία Νομαρχιακή Οργάνωση. Οι ΔΗΜ.ΕΦ.Ε που συγκροτήθηκαν είναι οι εξής: ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΠΡΕΣΠΩΝ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Η ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ

Εικόνα
Ο Πρωθυπουργός και το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι για την έκδοση του από 28/2/2018 Προεδρικού Διατάγματος «Έγκριση του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικό – Αγ. Κοσμά, Περιφέρειας Αττικής», καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η κα. Πέρκα ως Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο εισηγήθηκε τη προώθηση του σχεδίου στους αρμόδιους Υπουργούς και αφετέρου ότι η υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που πραγματοποιείται στην χώρα απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες συντονισμού, διαπραγμάτευσης, διαχείρισης και λήψης αποφάσεων εντός αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, αποφάσισαν να αναθέσουν το δύσκολο αυτό έργο στην Πέτη Πέρκα.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε κλοπή και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 20χρονης ημεδαπής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς .μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, η 20χρονη είχε αφαιρέσει μεσημβρινές ώρες της 31-01-2018 από 47χρονο ημεδαπό ένα (1) κινητό τηλέφωνο, σε περιοχή της Καστοριάς. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ" ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μετά τις ειδικές προβολές της ιταλικής κωμωδίας με τον Κέκο Τζαλόνε "Τι Όμορφη Μέρα, Θεέ μου" από Τετάρτη 25/4 έως Παρασκευή 27/4 στις 21.00, συνεχίζουμε με την αστυνομική ταινία "Το Κορίτσι στην Ομίχλη", ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προβάλλουμε την περιπέτεια φαντασίας "Εκδικητές: Ο Πόλεμος Της Αιωνιότητας"! "Το Κορίτσι στην Ομίχλη" (La Ragazza Nella Nebbia) ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4: 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 1/5: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ Φ.Σ.Φ. " Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Σοφία Ιορδ. Παπαδοπούλου, για την ευγενική της δωρεά ύψους εκατό ευρώ (100 €) προς τον Σύλλογό μας, στη μνήμη της αγαπημένης φίλης της, Κωνσταντίνας (Νίνας) Ρεσέγκου. Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ Φ.Ο.Ο.Φ.

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ.) προκηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό με ενσφράγιστές προσφορές για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Φ.Ο.Ο.Φ. ‘ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ’ .Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 2 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 5-7 μ.μ. στα γραφεία του Φ.Ο.Ο.Φ. ενώπιον επιτροπής. Ελάχιστο όριο μηνιαίου μισθώματος 700 ευρώ. Περισσότερές πληροφορίες για τους όρους διακηρύξεως ,μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Ταμουτσέλη Νικόλαο (6973218603) (Ρούφα Κοσμά (τηλ.6944886566) Καλυβιάνο Λεωνίδα (6933360583) Με Εντολή Δ.Σ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ "LET'S DO IT GREECE"

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανελλαδική δράση «Let’s do it Greece». Η δράση θα πραγματοποιηθεί τηνΚυριακή 29 Απριλίου 2018 στο Άλσος Πευκάκια στο Αμύνταιο από τις 10:30 π.μ. - 13:00 μ.μ. Ο Δήμος Αμυνταίου θα εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό καθαριότητας (γάντια, σακούλες απορριμμάτων, σκούπες) και νεράκια για τους εθελοντές. Παράλληλα, επειδή στόχος της δράσης εκτός από τις παρεμβάσεις καθαριότητας και καλλωπισμού είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών για περιβαλλοντικά ζητήματα, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο διαδραστική εκδήλωση για τα παιδιά.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 73 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 73 κιλών κάνναβης, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 40χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας,σε περιοχή της Κοζάνης.Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.

ΝΕΚΡΟ ΘΗΛΥΚΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το πρωί της 25ης Απριλίου 2018, εντοπίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας ένα νεκρό αρκουδάκι στη νέα Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου- Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου. Αμέσως ενημερώθηκε η Δ/νση Δασών Φλώρινας, η οποία με την σειρά της ενημέρωσε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, μέλη της οποίας μετέβησαν στο σημείο όπου βρέθηκε το νεκρό ζώο. Η άτυχη αρκούδα, ένα θηλυκό δυόμισι ετών βρέθηκε νεκρή στην άκρη του οδοστρώματος, πιθανών από τροχαίο ατύχημα.

Ε.Κ.Φ. ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 7Κ/2016

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2016 ( ΦΕΚ 14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων ενενήντα τεσσάρων (494) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΛΛΗΣ ΓΙΑ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Εικόνα
Εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση όλων σχετικά με την προσφορά μυελού των οστών αλλά και την πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου η Τοπική Κοινότητα Κέλλης. Το πρωί της Παρσκευής ο Σύλλογος αιμοδοτών Κέλλης κάνει εξόρμηση στη Τ.Κ. Αντιγόνου του Δήμου Αμυνταίου με εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δειγμάτων για μυελό των οστών ενώ το Σάββατο το πρωί στις 9:30 θα φιλοξενήσει τη κινητή μονάδα μαστογραφίας του Θεαγένειου Νοσοκομείου με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και τη καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης οι γυναίκες του χωριού θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν από τη κινητή μονάδα μαστογραφίας. 

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ" ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ "Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2018" από 26 έως 28 Απριλίου, με θέματα από την μουσική παράδοση των λαών της Μεσογείου. Το σχολείο μας παρουσιάζει παραδοσιακά τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, την Ισπανία την Καταλονία, Σεφαραδίτικο, Μικράς Ασίας και Κύπρου, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Παπακρασά Γιάννη, τον κ. Κοπαρανίδη Χριστόδουλο, την κ. Ήλκου Θωμαή και την κ. Κούγια Σταυρούλα.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Η γιορτή του Νάρκισσου διοργανώνεται και φέτος από το Δήμο Πρεσπών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεσπιωτών και άλλους φορείς της περιοχής την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαΐου στις 11:30 πμ απέναντι από το Λιβάδι με τους Νάρκισσους στην Οξυά Πρεσπών.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΠέτρουΣερίδη, πραγματοποιήθηκε, τηνΤρίτη24Απριλίου2018, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δέκαθέματα στην ημερήσια διάταξη και τέσσερα εκτός αυτής. Τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα είναι: - «Λήψη απόφασης για την έγκριση της υπ’ αριθ. 18/2018 μελέτης με τίτλο ‘χρωματισμοί σχολικών Δήμου Φλώρινας’», με εισηγητή τον κ. ΝικόλαοΔούμτση, Αντιδήμαρχο Φλώρινας. Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης και την οποία συνυπογράφουν η βουλευτής Καστοριάς κ. Αντωνίου Μαρία και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Τασούλας Κωνσταντίνος για το επίδομα παραμεθορίου στους υπηρετούντες στις Ένοπλές δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας στους νομούς που γειτνιάζουν με την Αλβανία.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ»

Εικόνα
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση τουπιο καθοριστικού για το μέλλον της ενεργειακής πολιτικής της χώρας νομοσχεδίου. Με το νομοσχέδιο αυτό αλλάζει ριζικά η λιγνιτική παραγωγή της χώρας. Αλλάζει ριζικά ο ενεργειακός χάρτης στο λεκανοπέδιο της Φλώρινας αλλά και στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψουμε ποια θα είναι η αναπτυξιακή πορεία των περιοχών αυτών, οι οποίες έχουν στηρίξει την παραγωγή της ενέργειας με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος. Οι περιοχές αυτές, με το πλούσιο υπέδαφός τους, έχουν προσφέρει πολλά με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Η ανταπόδοση που έχουν λάβει όμως είναι πολύ μικρή μπροστά σε αυτά που έχουν προσφέρει.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην  Κέλλη θα βρίσκεται σήμερα  η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Κιλκίς με διοικητή τον Ταξίαρχο Πάρι Καπραβέλο οι οποίοι θα κατασκηνώσουν στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου για δύο μέρες. Την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Αντίγονο, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κέλλης θα κάνει εξόρμηση για συλλογή αίματος. Το Σάββατο 28 Απριλίου, η κινητή μονάδα μαστογραφίας του Θεαγένειου θα βρίσκεται στην Κέλλη από τις 9:30 π.μ.

ΠΑΡΧΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας αναβιώνει την Τρίτη 1η Μαΐου το έθιμο των Παρχαριών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση της Πρώτης, της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινης Πρεσπών και Εορδαίας την Τρίτη 01/05/2018 με το εξής πρόγραμμα: • 8.15πμ Εκκλησιασμός • 10.45πμ Ομιλίες για την παράδοση των Παρχαριών – Παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Ομιλητές: Βασιλειάδου Ελένη μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ιωαννίδης Στυλιανός στρατιωτικός- βαλκανιολόγος Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας • 12.00πμ Παραδοσιακό γλέντι .

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στον λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της σχολικής ομάδας «Ενεργοί πολίτες – Ευρωπαίοι πολίτες» του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας και του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «πρόληψη και προστασία από τον καρκίνο του μαστού».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΠΕΚΦΡΑΣΙΣ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΩΤΣΟΥ ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το νέο εικαστικό του έργο με τίτλο: «Απέκφρασις» παρουσιάζει ο γλύπτης Χρήστος Τσώτσος στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη» στην κεντρική αίθουσα εκθέσεων «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» του συλλόγου από 25 Απριλίου μέχρι 9 Μαΐου 2018. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 8,30 μμ. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά: 6,00 μμ – 9,00 μμ Σάββατο και Κυριακή: 11,00 πμ – 1,00 μμ και 6,00 μμ – 9,00 μμ

ΔΕΥΑΦ: ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Η ΔΕΥΑΦ ανακοινώνει ότι, λόγω βλάβης στον εξωτερικό κεντρικό αγωγό ύδρευσης που μεταφέρει το νερό από το διυλιστήριο της Δροσοπηγής στην πόλη, ξεκίνησαν ήδη τεχνικές εργασίες αποκατάστασης της βλάβης και παρακαλεί τους καταναλωτές να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση νερού. Όπως είναι αναμενόμενο, λόγω έλλειψης αποθεμάτων, η υδροδότηση θα διακόπτεται σταδιακά στο σύνολο της πόλης, έως την αποκατάσταση της βλάβης.

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 2η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ LEVELII

Εικόνα
Την 22-4-2018 στον Πρωταθληματικό αγώνα πρακτικής σκοποβολής LevelII που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Πρακτικής Σκοποβολήςστο σκοπευτήριο του Λαγκαδά η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας συμμετείχε με έντεκα αθλητές. Ο αγώνας ήταν απαιτητικός με έξυπνα και δύσκολα στάδια. 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ.. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Τοποθέτηση βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη στην Επιτροπή Εμπορίου: ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ και θα ευχηθώ πρώτα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες. Θα ήθελα να δώσω μια απάντηση στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους άλλους συναδέλφους. Κύριοι συνάδελφοι, μαθήματα για τα ευεργετήματα της κρατικής Δ.Ε.Η. μη μας κάνετε. Την κρατική Δ.Ε.Η. εμείς τη δημιουργήσαμε, εμείς τη στηρίξαμε επί δεκάδες χρόνια, εμείς στηρίξαμε και τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η., γιατί αναγνωρίζαμε ότι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αφήστε, λοιπόν, τα μαθήματα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑ"

Εικόνα
Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη Φλώρινα μαζί, δυο από τους πιο σημαντικούς υπερασπιστές του παιδιού στη χώρα, επιστήμονες με σημαντικές διακρίσεις στην Ευρώπη: Τον κ. Γιώργο Μόσχο, πρ. Συνήγορο του Παιδιού και τον κ. Γιώργο Νικολαΐδη, Ψυχίατρο και Διευθυντή στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Οι διακεκριμένοι αυτοί επιστήμονες θα μιλήσουν σε επιμορφωτική εσπερίδα με θέμα «Προστατεύοντας το παιδί από τη βία», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 6.30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ(VIDEO)

Εικόνα
Άκουσα τον κύριο πρόεδρο να λέει ότι το ενεργειακό κέντρο θα μετατεθεί από Κοζάνη στην Φλώρινα. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ γι’ αυτό. Ουσιαστικά στην Φλώρινα τώρα ξεκινάει η συζήτηση για το θέμα αυτό γιατί τώρα μπαίνουμε στην λιγνιτική περίοδο. Αλλά βλέποντας τα πράγματα στην Κοζάνη πράγματι χωράει μεγάλη συζήτηση για το αν αυτή η μονοκαλλιέργεια που θα οδηγηθούμε από τα ενεργειακά πεδία θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα. Προχωράω σε ένα ερώτημα. Υπάρχει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση. Την Τετάρτη ψηφίζουμε. Περνάει ή δεν περνάει; Υπάρχει plan b αν δεν ψηφιστεί την Τετάρτη ; Η άρνηση της ψήφου θα έχει συνέπειες στην αξιολόγηση που έχουμε μπροστά μας. Θα είναι πολύ σημαντική η απάντησή σας πάνω σε αυτό το θέμα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εικόνα
Στις 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο εργατικό κέντρο Λάρισας με τη συμμετοχή και νέων αγροτών από όλη την χώρα. Τα προβλήματα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν έχουν να κάνουν αρχικά με την πτώση της τιμής γάλακτος, αγελαδινού και αιγοπρόβειου που σε πολλές περιπτώσεις μειώνεται στο 20% από τις τιμές της προηγούμενης περιόδου.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ: ΕΓΩ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ....ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΜΑΙ!!(VIDEO)

Εικόνα
Εγώ ο χοντρός....  Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο η Περιφερειακή αρχή κυριολεκτικά σύρθηκε από την αντιπολίτευση, έπεσαν οι μάσκες. Η αποτυχημένη απόπειρα φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής στο ξεπούλημα της ΔΕΗ ξεπέρασε τα όρια της θεσμικής εκτροπής. Σαν κερασάκι στην τούρτα της ντροπής ήρθε και η απέναντί μου ανεκδιήγητη, προσβλητική, ρατσιστική και καθ’ όλα χαμερπής αντίδραση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου: “Κάτσε κάτω, ρε χοντρέ!” ... Εγώ ο χοντρός, λοιπόν, δε φιμώνομαι. Δε φιμώνομαι γιατί υπήρξα ο βασικός συνιδρυτής της “Ανατροπής - Δημιουργίας” πριν 4,5 χρόνια. Εγώ ο χοντρός δε φιμώνομαι, γιατί ήμουν ο μοναδικός από όλους αυτούς που παριστάνουν την Περιφερειακή Αρχή, που συμπαραστάθηκα στο Θ. Καρυπίδη όταν εκδιώχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "Net-Metering" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την Παρασκευή 20 Απριλίου έγινε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «net -metering» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG-IPA Ελλάδας Αλβανίας.Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ποιοτικών δημοτικών υπηρεσιών (ύδρευση, δημόσιος φωτισμός) με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 448.000€ ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Πρεσπών είναι 274.000€.

ΑΝΕΛ : ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εικόνα
Πέρασαν οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια από το διάγγελμα στο Καστελόριζο, όπου ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου δέσμευσε την χώρα στο πρώτο μνημόνιο και ξεκίνησε στη συνέχεια η ασφυκτική επιτροπεία από τους δανειστές και τα οικονομικά δεινά των Ελλήνων. Πέρασαν τέσσερα (4) χρόνια από την απόπειρα της συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου να μικρύνει την μεγάλη ΔΕΗ, χωρίς απαίτηση των δανειστών ψηφίζοντας το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ» στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Πάγια θέση μας ήταν και συνεχίζει να είναι, ότι η ενέργεια και τα νερά αποτελούν δημόσια περιουσία και πρέπει να αξιοποιηθούν από μια δημόσια ΔΕΗ προς όφελος της χώρας και της Δυτικής Μακεδονίας». Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη & το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟΣ ΤΕΛΕΤΗ 2018 ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, διοργανώνει και φέτος τη «Χρηστίδειο Τελετή 2018», που ως σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα. Στη διάρκεια της τελετής θα τιμηθούν οι πρώτοι των αρίστων, μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων των σχολικών μονάδων των Δήμων Φλωρίνης και Πρεσπών.

ΑΝΕΛ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Πέρασαν οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια από το διάγγελμα στο Καστελόριζο, όπου ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου δέσμευσε την χώρα στο πρώτο μνημόνιο και ξεκίνησε στη συνέχεια η ασφυκτική επιτροπεία από τους δανειστές και τα οικονομικά δεινά των Ελλήνων.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Εικόνα
Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε από τη Βέροια η πολυπληθής αποστολή των ΣΑΡΙΣΩΝ, όπου πήρε μέρος στο 13ο και τελευταίο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της φετινής περιόδου. Το Σαββατοκύριακο 21-22/4/2018 στην Βέροια πήραν μέρος 169 αθλητές/τριες από 44 συλλόγους από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν με 18 μικρά παιδιά που αγωνίστηκαν σε 4 από τις 6 κατηγορίες που έγιναν. Μεγάλος πρωταγωνιστής για μία ακόμα φορά ήταν ο Σαμπαλής Χρυσοβαλάντης που στην κατηγορία των μινι-παμπαίδων σήκωσε ξανά το κύπελλο. Ήταν η 7η συνεχόμενη πρωτιά του σε ισάριθμες διοργανώσεις.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη προβολή της ιταλικής κωμωδίας "Τι Ομορφη Μέρα, Θεέ μου!" συνεχίζει τις ειδικές Κινηματογραφικές Προβολές από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας με γενική είσοδο μόνο 5 Ευρώ!  "Τι Ομορφη Μέρα, Θεέ μου!"  (Che Bella Giornata) ΤΕΤΑΡΤΗ  25/4 21:00 ΠΕΜΠΤΗ  26/4 21:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4 21:00 Διάρκεια: 97' Σκηνοθεσία: ΤΖΕΝΑΡΟ ΝΟΥΤΖΙΑΝΤΕ Σενάριο: ΤΖΕΝΑΡΟ ΝΟΥΤΖΙΑΝΤΕ, ΚΕΚΟ ΤΖΑΛΟΝΕ Ηθοποιοί: ΚΕΚΟ ΤΖΑΛΟΝΕ, ΝΑΜΠΙΧΑ ΑΚΑΡΙ, ΛΟΥΙΤΖΙ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ Είδος: Κωμωδία

ΟΦΞΙΦ: «ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ »

Εικόνα
Με το Ξίφος Ασκήσεως «άνοιξε» ο κύκλος των Πρωταθλημάτων Ανδρών – Γυναικών, ένας σταθμός ιδιαίτερα σημαντικός στην προσπάθεια του ΟΞΙΦ να διατηρήσει την Πρώτη Θέση στην Γενική Βαθμολογία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Και τα παιδιά, ιδιαίτερα τα κορίτσια, τα πήγαν περίφημα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ"¨ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει για άλλη μια φορά το Κέντρο Νεότητας  “ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ”. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 29 Απριλίου και διοργανώνεται για ομάδες έως 5 ατόμων από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρουν μέσα σε 45 λεπτά τον κρυμμένο θησαυρό.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή   ΕΔΩ. .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου διεξήχθη στην πόλη των Ιωαννίνων το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Δυναμικό παρόν έδωσε η πόλη της Φλώρινας με την συμμετοχή 73 μαθητών και μαθητριών από: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και υπέυθυνη εκπαιδευτικό την Ευαγγελία Δράγου και τους Ομίλους του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. όπου φοιτούν παιδιά από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Γιάννη Αρβανιτάκη και Παύλο Σταυρίδη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΙΜΩΝΑ ΤΣΑΡΤΣΙΤΑΛΙΔΗ

Εικόνα
Με την εκλογή μου για δεύτερη φορά στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους , αλλά και όσους δεν με ψήφισαν, αλλά συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρό μας Μπουλούμπαση Χρήστο για την μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε, με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Ελληνικού Ολυμπιακού Καράτε, να συμπορευτώ με άλλους νέους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα, τις ίδιες αρχές και τις ίδιες ανησυχίες, έχοντας ως κοινό στόχο να βοηθήσουμε όλοι μαζί το αγαπημένο μας άθλημα.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 58ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών συνέλαβαν 58χρονο ημεδαπό σε περιοχή της Κοζάνης, από μεικτό συνεργείο ελέγχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 7 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, εντοπίστηκε  στην Κοζάνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια. Συνελήφθησαν, ο 37χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και -6- πελάτες - «παίκτες» , ηλικίας από 28 έως 59 ετών, όλοι τους ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
28 Απριλίου – 5 και 6 Μαΐου 2018 παίζουμε ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κέντρο Νεότητας “ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ” Ι. Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. ΤΟΠΟΣ: Γήπεδο Κατασκήνωσης Πρώτης Φλώρινας! Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με παιχνίδι και χαρά! ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ! ΒΗΜΑΤΑ: α) Συμπλήρωση του “ Ηλεκτρονική Δήλωση Στοιχείων“ β) Εκτύπωση του “ Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής“ (μόνο για ανήλικους) συμπλήρωση & υπογραφή από τον ΚΗΔΕΜΟΝΑ και παράδοση στο Κέντρο Νεότητας (Ηπείρου 50, Πλ. Ηρώων – Φλώρινα). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τρίτη 24/4 – Παρασκευή 27/4 από 5μμ έως 6μμ στο 2385044792 & neotitaimfpe@gmail.com.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ

Εικόνα
Το καλοκαίρι του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από τους δανειστές με αρκετές όμως αλλαγές από αυτά που πρόθυμα οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, είχαν αποδεχθεί και προσυπογράψει. Στον τομέα της ενέργειας καταφέραμε αρκετά, όχι όμως όσα επιθυμούσαμε.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ROAD TRIP PROJECT ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 15 Απριλίου ξεκίνησε η ταξιδιωτική εμπειρία του Road Trip Project. Οκτώ νέοι ταξιδιώτες απ' όλες τις γωνιές της Ευρώπης, σε ομάδες των δύο, θα εξερευνήσουν τέσσερις διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη από τώρα έως και τα τέλη Αυγούστου. Ανάμεσα τους θα είναι και ο Αχιλλέας, ένας Έλληνας φοιτητής νομικής από την Αθήνα που θα ταξιδέψει στην τέταρτη διαδρομή, στη Βαλτική.Στην πρώτη διαδρομή, τη Μεσογειακή, που ξεκίνησε από την Ακρόπολη, εμβληματικό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, ταξιδεύουν ο Louis απο το Βέλγιο, 21 ετών και η Luisa από τη Γερμανία, 26 ετών.

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το πρωί ο ΑΗΣ Μελίτης με τη συμμετοχή των εργαζομένων στις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενάντια στη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει αύριο Τρίτη 24 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας.