Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 10, 2021

ΔΥΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Δύο εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν στα τμήματα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού των φοιτητών των τμημάτων του Πανεπιστήμιου. Το ένα εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί στη Γεωπονική Σχολή Φλώρινας (Τέρμα Κοντοπούλου) και το δεύτερο στη Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών (3ο χλμ Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης). Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες καθώς και το πάσης φύσεως προσωπικό του ΠΔΜ που επιθυμεί να εμβολιαστεί, παρακαλείται να αποστείλει έως την Τετάρτη 20/10/2021 τα παρακάτω στοιχεία στη διεύθυνση holistic@uowm.gr

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΣΕ ΤΑΞΙ ΚΑΙ Ι.Χ. ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Έξι περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν προ είκοσι πέντε ημερών σε -3- δημοσίας χρήσης (ταξί) και -3- ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Φλώρινας, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας . Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας προέκυψε ότι, ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν για την διάρρηξη των οχημάτων, οι δράστες έθραυαν τα τζάμια αυτών, ενώ τουλάχιστον από τα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οργανώθηκαν μεταξύ τους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα. Από τους αστυνομκούς σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος δύο ατόμων, ενός 25χρονου αλλοδαπού και ενός 16χρονου ημεδαπού, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη 2 ατόμων.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Εικόνα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένω στη Δυτική Μακεδονία εξέδωσε η ΕΜΥ και η Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναότουγλου να προβλέπει ακόμα και χιονόπτωση σε υψήμετρο από 1000 μέτρα και πάνω στα ορεινά της περιοχής την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ενδεχομένως να δούμε χιόνι, όπως είπε, και κάτω από τα 1000 μέτρα. Η πολιτική προστασία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021. Ο εορτασμός έχει ως σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας. Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), οι φετινές εκδηλώσεις και οι κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος όπου θα παρευρίσκονται οι Σημαιοφόροι των Σχολικών Μονάδων της πόλης με τις σημαίες τους, στις 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι Σημαιοφόροι των Σχολικών Μονάδων της πόλης με τις σημαίες τους και θα ολοκληρωθούν με Ομιλία

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ Π.ΠΕΡΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΥΠΕΝΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Π. Πέρκα: «Εκχώρηση ενεργειακών εργαλείων, καθυστερημένη νομοθέτηση για ενεργειακή απόδοση και διάθεση ποσοτήτων λιγνιτικής παραγωγής με πολλά ερωτηματικά»

ΑΣΕΑ «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Δύο νίκες και μία ήττα είναι ο απολογισμός της γυναικείας ομάδας των τριών πρώτων αγωνιστικών της Α1 που διεξήχθησαν στην Φλώρινα στις 9-10/10/2021. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς.   Συμμετείχαν και οι επτά ομάδες της κατηγορίας. Η ομάδα μας έδωσε το Σάββατο τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του Ταύρου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό, καθώς τα κορίτσια επικράτησαν με 3-0 της Αθηναϊκής ομάδας. Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη νίκη των ΣΑΡΙΣΩΝ επί του Ταύρου στην ιστορία της ομάδας μας στην Α1.

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Εικόνα
Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της Μένης Βασιλειάδου, με τίτλο «Ποιητικά Μονοπάτια», από τη «Δυάς εκδοτική». Το Δ.Σ. της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής και ο υπεύθυνος της ομάδας Στέλιος Λιθοξοΐδης, εύχονται στη Μένη Βασιλειάδου το βιβλίο της να ταξιδέψει σε πολλούς τόπους και να αγαπηθεί από πολλούς αναγνώστες.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας την Tετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 12:30 με τηλεδιάσκεψη, από τα οποία τα 4 αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας. Σημαντικότερα θέματα για τη Φλώρινα η έγρκιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώδεων του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρική Ενέργειας ισχύος 17 MW στη θέση ‘ΑΧΛΑΔΑ 1’ εντός Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.) της Δ.Ε. Μελίτης και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου : «Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 20MW και Υποσταθμός (Υ/Σ) Ανύψωσης Τάσης 20/400 kV στη θέση ‘Αλατάρια 1’ του Δήμου Αμυνταίου, Π.Ε.Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

ΣΥΛΛΗΨΗ 18ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ 600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΠΝΟΥ ΧΩΡΊΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΣΜΩΝ

Εικόνα
Για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, συνελήφθη 18χρονος στη Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 18χρονο από τους  αστυνομικούς, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού, βάρους -616- γραμμαρίων, για την οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.