Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 3, 2021

RAPID TEST ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ

Εικόνα
Rapid test στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ  Τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν από νωρίς το πρωί τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και θα πραγματοποιήσουν τα σχετικά test.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τους πέντε  νεους Αντιδημάρχους, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος  Φλωρινας Βασίλειος Γιαννάκης, με θητεία από την 7η Ιανουαρίου 2021 έως και την 7η Ιανουαρίου 2022. Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών εκτός των αρμοδιοτήτων οι οποίες έχουν μεταβιβαστεί στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φλώρινας όρισε τον Δούμτση Νικόλαο, Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Υπηρεσίες Δόμησης τον Χατζητιμοθέου Βασίλειο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας – Πολιτισμού και Τουρισμού τον  Νώτα Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος τον Αντωνιάδη Λάζαρο και Αντιδήμαρχο Οικονομικής Ανάπτυξης τον Γρηγοριάδη Νικόλαο.

ΚΚΕ Φλώρινας : Ενα..click πριν από το κλείσιμο χιλιάδες μικροί ΕΒΕ

Εικόνα
Αγωνία και ανασφάλεια για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο εξαιτίας του lockdoun και της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης από το κράτος, σε αντίθεση με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΘΈΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Νεα ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών που αφορά στη διόρθωση των ταχυδρομικών κωδικών για τις τοπικές κοινότητες της Φλώρινας και την παράταση της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος θέρμανσης των ορεινών περιοχών που δικαιούνται ενίσχυση για την καύση ξύλου ή βιομάζας, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Θα τροποποιήσετε την υπ’ αριθμ. Α.1275 Απόφαση (ΦΕΚ 5576/17-12-20 τ.Β’), ώστε να συμπεριλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες της ΠΕ Φλώρινας για τις οποίες έχει γίνει λάθος καταγραφή ταχυδρομικού κωδικού; Θα παρατείνετε τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για καυσόξυλα και βιομάζα; Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπ. Οικονομικών, ώστε το επίδομα θέρμανσης να μην καθίσταται ως προσχηματική πολιτική έναντι της ενεργειακής φτώχειας των ορεινών περιοχών;

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «2021: ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση, με θέμα: «2021: Το στοίχημα της ψυχικής ενδυνάμωσης»,η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, κατά τις ώρες από 6.30 έως 9.30 μ.μ. Η χρονιά που μας πέρασε αφήνει ένα ξεχωριστό αποτύπωμα. Φέτος ζήσαμε όλοι και όλες μας μία ξεχωριστή εμπειρία η οποία μας έφερε σε επαφή με πολύ δύσκολες καταστάσεις και έντονα συναισθήματα. Οι απώλειες και το συλλογικό πένθος, η αβεβαιότητα και η ρευστότητα, η απώλεια του ελέγχου, η αίσθηση μιας αόρατης απειλής, ο περιορισμός και η δυσκολία να βρεθούμε κοντά, να επικοινωνήσουμε με τρόπους που μας ήταν γνώριμοι και οικείοι είναι μερικά από αυτά τα στοιχεία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΌ ΚΟΙΝΟΤΉΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΘΈΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε σήμερα επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να επιλυθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για την αγορά ξύλων και βιομάζας και την απόρριψη, συγκεκριμένα, κατοίκων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Έχοντας υπ’ όψη: Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/10 περί αρμοδιοτήτων Δημάρχου. Τις διατάξεις: α. του άρθρου τεσσαρακοστού τέταρτου της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α’ 90), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020 (Α’ 104), β. του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (Α’ 42), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), γ. της παρ. 4 του άρθρου εικοστού τρίτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Α’ 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α’ 76),

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από επιχειρηματίες της Κοζάνης και από τους εργαζόμενους στους Ατμοηλεκτρικους σταθμούς και τα ορυχεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση κάλεσμα του το  Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ "οι εργαζόμενοί του, ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού του τόπου, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος που «σβήνει» όπως σβήνουν και οι καμινάδες της ΔΕΗ, θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η διεκδίκηση των αυτονόητων για τον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου, είναι ΚΟΙΝΗ και στο πλαίσιο αυτό θα στηρίξουμε κάθε κίνηση που αποσκοπεί στην ανάκαμψη του κλάδου και την αποτροπή ενός ακόμα «βίαιου θανάτου».

Π. Πέρκα: Καλλιεργήθηκε μια αισιοδοξία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα από τα απαραίτητα (video)

Εικόνα
Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, φιλοξενήθηκε την Κυριακή 03/01 στην εκπομπή της ΕΡΤ1 Σαββατοκύριακο, όπου σχολίασε τις παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, την θωράκιση του συστήματος υγείας κατά το προηγούμενο διάστημα, τη διαχείριση των εμβολιασμών και το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων. Στο πρώτο κύμα δημιούργησαν μια επίπλαστη ευτυχία και έναν εφησυχασμό που οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα και είχαμε μηδενική λήψη μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δωρεάν τεστ, δημιουργία νέων ΜΕΘ.