Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 29, 2018

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 54ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σώος βρέθηκε ο 54χρονος από το Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας που είχε εξαφανιστεί στις 30 Απριλίου.Ο αναζητούμενος εντοπίσθηκε περιπλανώμενος, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή του ναού της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι εγγραφές και επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ για τη σχολική χρονιά 2018-2019 θα γίνονται καθημερινά ,από 10 Μαΐου 2018, έως και 30 Μαΐου 2018, κατά τις ώρες από 9:00 έως 14:00 στα κεντρικά γραφεία του ΝΠΔΔ στο Σ.Σ. Ιωαννίδη. Αιτήσεις και πληροφορίες θα δίνονται: Στα κεντρικά γραφεία του ΝΠΔΔ στο Σ.Σ. Ιωαννίδη(τηλ. 2385026474 εσωτ. 3 και 4). Από το site του Δήμου Φλώρινας.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Ν.2119/93 που αφορά στην κατάρτιση του ετήσιου Μητρώου Αρρένων καλεί τους γονείς των Αρρένων τέκνων που γεννήθηκαν κατά το έτος δύο χιλιάδες δέκα επτά (2017), να προσέλθουν στο Δήμο Φλώρινας που στεγάζεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 97, Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης & Ληξιαρχείου, στο ισόγειο, από Τετάρτη 2 Μαΐου έως και Πέμπτη 31 Μαΐου, κάθε εργάσιμη ημέρα από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. για να λάβουν γνώση των ονομαστικών καταλόγων που έχουν καταρτισθεί για τη σύνταξη του Μητρώου Αρρένων του έτους δύο χιλιάδες δέκα επτά (2017) και να υποβάλλουν τις τυχόν ενστάσεις τους. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ Η ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικόνα
Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας απορρίπτει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις «Νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης», γιατί προωθεί ένα αυστηρό και γραφειοκρατικό μοντέλο της εκπαίδευσης μέσω του οποίου εξοικονομεί πόρους και προσωπικό, καταργεί και υποβαθμίζει υποστηρικτικές δομές (ΚΕΔΔΥ, Περιβαλλοντική εκπαίδευση, κ.ά.), ενώ δημιουργεί τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου της εκπαίδευσης μέσω της αξιολόγησης – χειραγώγησης και προωθεί την κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αγαπητέ μαθητή/τρια οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σου δίνουν τώρα την ευκαιρία να μάθεις τα μυστικά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης εντελώς δωρεάν. Για έναν μήνα δωρεάν μαθήματα στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Φλώρινας από 7 Μαΐου 2018 έως 13 Ιουνίου 2018 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-18.00. Σας περιμένουμε!!! Τηλ. Επικοινωνίας: 6937164317

ΕΞΑΦΙΝΙΣΤΗΚΕ 54ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από τη Δευτέρα 30 Απριλίου αγνοείται ο 54χρονος Δημήτρης Γκερσάνης από το Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας. Ο 54χρονος το πρωί της Δευτέρας είπε στην αδερφή του ότι θα πάει στο Αμύνταιο για να του επισκευάσουν τον Υπολογιστή και από τότε τα ίχνη του χάθηκαν. Ο 54χρονος έχει ύψος 1.80 και έχει μακριά μαλλιά πιασμένα αλογοουρά. Όταν χάθηκε φορούσε πορτοκαλί φωσφορούχο γιλέκο , γκρι τζιν παντελόνι, σκούρο πουκάμισο και μπλε καστόρινα μποτάκια.Σύμφωνα με μαρτυρίες εθεάθη το απόγευμα της ίδιας μέρας στο σταθμό του ΟΣΕ της πόλης, αλλά κανείς δεν τον είδε να επιβιβάζεται σε τρένο. Το SILVER ALERT για τον εντοπισμό του ενεργοποιείται μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στον Πανελλήνιο Αγώνα Σκοποβολής IPSC Λειόκανων Όπλων (Shotgun) έτους 2018, ο οποίος διεξήχθη στα Ιωάννινα στις 28-29/4/2018από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον ΑθλητικόΌμιλο Ιωαννίνων «BUDO». Η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΉ Αθλητική Λέσχη Φλώρινας, ξεπέρασε τα όρια και ξεχώρισε, αυτή την φορά, στο λειόκανο τυφέκιο, με τρεις (3) Πανελλήνιες διακρίσεις. Συγκεκριμένα: Ο ΜΟΥΛΕΛΗΣ Ηλίας μετά από συστηματική προπόνηση αντιμετώπισε μεγάλους αθλητές της κατηγορίας STANDARDMANUALκαι κατέκτησε την 3η θέση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Ανδρών – Γυναικών 2018 σας προσκαλούν στους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας Πρόγραμμα Αγώνων Σάββατο 5 Μαΐου Παν. Πρωτάθλημα Ατομικά: 09:00 πμ Προκριματικά Ανδρών 13:00 μμ Προκριματικά Γυναικών Τελικοί 19:00 μμ Τελικοί Ατομικών Κυριακή 6 Μαΐου Παν. Πρωτάθλημα Ομαδικά: 09:30 πμ Προκριματικά Ανδρών 12:30 μμ Προκριματικά Γυναικών

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου από 25-04-2018 στην περιοχή της Αιανής, χθες (02-05-2018) πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Αιανής όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος. Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ Ν.Δ.

Εικόνα
Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ( τεύχος Α΄ αρ. φύλλου 75 /2018) και κλιμάκιο από βουλευτές της ΝΔ, έσπευσε να επισκεφτεί την περιοχή, θεωρώντας ότι είναι κατάλληλη περίοδος για κομματικά οφέλη. Παρακολουθήσαμε με απορία αλλά και αγανάκτηση: α) να υπερασπίζονται την πώληση της μικρής (ΚΑΛΗΣ) ΔΕΗ. Μπορεί πλέον ο καθένας να συγκρίνει καθώς ( τεύχος Α΄αρ. φύλλου 146 /2014) πουλούσε: υδροηλεκτρικά, φυσικό αέριο, ορυχεία και μελλοντικά κοιτάσματα, και λιγνιτικές μονάδες, θέση που απορρίφθηκε και καταδικάστηκε απο την κοινωνία και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Έκαναν έτσι σαφές ότι η αρνητική τους ψήφος στη Βουλή, ήταν γιατί ήθελαν να πωληθούν περισσότερα, και κυρίως όμως, να τα πουλήσουν αυτοί. Τώρα εξάλλου αναζητούν – κατά τη δήλωσή τους - στρατηγικό επενδυτή και για την εναπομείνασα ΔΕΗ.

"Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία Εκδικητές: Ο Πόλεμος Της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) συνεχίζονται οι προβολές από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5: 21.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 7/5: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 8/5: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εικόνα
Τη μαγεία του Φεστιβάλ ''Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων'' έζησαν για δεύτερη χρονιά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στη γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι, δίνοντας τη δική τους συναυλία και συμμετέχοντας στην τελική συναυλία μαζί με άλλα 17 Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

ΓΙΟΡΤΗ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Η γιορτή του Νάρκισσου διοργανώνεται και φέτος από το Δήμο Πρεσπών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεσπιωτών και άλλους φορείς της περιοχής την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαΐου στις 11:30 πμ απέναντι από το Λιβάδι με τους Νάρκισσους στην Οξυά Πρεσπών.Η γιορτή, που συμπίπτει με την εντυπωσιακή ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του Νάρκισσου των Ποιητών που αφθονούν στην περιοχή, περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με φαγητό και μουσική καθώς και δραστηριότητες για τα παιδιά στην ύπαιθρο της Πρέσπας.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. " ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΩΤΣΗΣ" ΣΤΟ 7ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εικόνα
Η Παιδική Χορωδία του ΦΣΦΑ "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΩΤΣΗΣ" θα συμμετάσχει στο 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Πύδνας - Κολινδρού Πιερίας, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Εικόνα
Η πρόληψη είναι το όπλο των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού, με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε η εκδήλωση με θέμα «πρόληψη και προστασία από τον καρκίνο του μαστού» που διοργάνωσε η σχολική ομάδα του πρώτου Γενικού Λυκείου Φλώρινας «Ενεργοί Πολίτες ευρωπαίοι πολίτες» σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης και το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ Ν.Δ. : "ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ"

Εικόνα
«Η επόμενη μέρα, μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, χρειάζεται μια ΔΕΗ ισχυρή και ανταγωνιστική για να μπορέσει να επιβιώσει» αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων οι επικεφαλείς του κλιμακίου των βουλευτών της Ν.Δ. που επισκέφθηκαν την περιοχή. Στις δηλώσεις τους ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισαν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η ταφόπλακα για τη ΔΕΗ καθώς τα τελευταία χρόνια έχει λειτουργικές ζημίες και το λειτουργικό περιθώριο έχει μειωθεί κατά 1 δις ευρώ.

Ε.Κ.Φ. ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5Κ/2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 37 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα επτά (37) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας. Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ. ΜΙΑ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 8,5 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ" ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 72 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 2 Μαίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  12:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εικόνα
Στο προηγούμενο διάστημα τονίσαμε, με κάθε τρόπο και όλοι μαζί οι Φορείς, ότι τα νερά και η ενέργεια αποτελούν δημόσια περιουσία – περιουσία των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Δημιουργήσαμε μάλιστα ένα κοινό μέτωπο κατά του Σχεδίου Νόμου για την «αποεπένδυση» της ΔΕΗ, αγωνιζόμενοι με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε. Στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στις 22/04/2018, παρουσιάσαμε το περιβάλλον στο πλαίσιο του οποίου η Κυβέρνηση προχωράει στην «αποεπένδυση» της ΔΕΗ αλλά και τους λόγους για τους οποίους η κοινωνία, οι Φορείς, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού είμαστε κάθετα αντίθετοι με το Σχέδιο Νόμου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
"Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα." Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της κυβέρνησης στο Νόμο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ο κ. Καρυπίδης μας κατηγορεί για "μονταζιέρα". Η αλήθεια, όμως, είναι αμείλικτη και δεν παραγράφεται. Δυστυχώς για σας κ. Καρυπίδη εκείνος που έχει μαλώσει με την αλήθεια είστε εσείς. Σταματήστε λοιπόν να παπαγαλίζετε τις ατάκες του πολιτικού χώρου στον οποίο όψιμα ενταχθήκατε και προπάντων σταματήστε να παίζετε με τη νοημοσύνη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Το ότι προσπαθείτε μονίμως να εφαρμόστε τη ρήση "αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα", το 'χουμε καταλάβει όλοι.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΥΤΟΦΥΩΝ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Εικόνα
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Διεύθυνση Νέας Γενιάς στο πλαίσιο των κεντρικών αξόνων της πολιτικής της για την προώθηση της απασχόλησης των νέων και συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης και υποστήριξης των νέων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής ανακοινώνει την έναρξη ειδικής εκπαιδευτικής δράσης για παραμεθόριες περιοχές της χώρας διάρκειας περίπου 30 ωρών με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο: « Υπαίθρια καλλιέργεια και συλλογή αυτοφυών εδώδιμων μανιταριών» Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέες και νέοι, ηλικίας 24 έως και 40 ετών, άνεργοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Φλώρινας ή όμορων Νομών.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Διεύθυνση Νέας Γενιάς στο πλαίσιο των κεντρικών αξόνων της πολιτικής της για την προώθηση της απασχόλησης των νέων και συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης και υποστήριξης των νέων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής ανακοινώνει την έναρξη ενός (1) επιμορφωτικού σεμιναρίου βραχείας εκπαίδευσης (διάρκειας 50 ωρών), το οποίο θα υλοποιηθεί στη Φλώρινα με τη συνεργασία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας στον παρακάτω αναφερόμενο τομέα: Μελισσοκομία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

CROSS-VISIT ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας/Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (stakeholders) από τη Δυτική Μακεδονία,διοργανώνει τηνcross-visit επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ 2 και 4 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα InterregEurope. Ο στόχος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση από τοπικούς φορείς (stakeholders) σχετικούς με το αντικείμενο του έργου, σε εκπροσώπους επιλεγμένων φορέων και επιχειρήσεων από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία, καλών πρακτικών οικολογικής καινοτομίας για τη μείωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων τροφίμων.

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΠΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α2 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μετά από συγκλονιστικές εμφανίσεις σε αγώνες θρίλερ ο ΟΕΑ Φλώρινας (θυγατρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ) με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ανέβηκε πανηγυρικά στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Η ομάδα της Φλώρινας ως Πρωταθλήτρια της Β΄ Εθνικής Βορείου Ελλάδας πήρε μέρος στα μπαράζ ανόδου για την Α2 έχοντας ως αντιπάλους τις ομάδες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Χίου.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Τετάρτη 2 Μαΐου αρχίζει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 15 Μαΐου, σύμφωνα με το ν. 4446/2016. Την Κυριακή 6 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο από 11:00-18:00. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική προβολή του ποσοστού έκπτωσης. Η ΕΣΕΕ τονίζει πως κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Η ΕΣΕΕ προτρέπει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και «έξυπνες» αγορές.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Α. Έχοντας υπόψη: α) Τα άρθρα 9,10,47,52 Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. β) Την υπ’ αριθ. οικ. 43579 από 21-03-2018 (ΑΔΑ : 6ΠΧΞΟΡ1Γ-Ν91) απόφαση με το συνημμένο σε αυτή χάρτη μας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας/Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών, έγκρισης μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών του εν θέματι έργου. γ) Την υπ’ αριθ. 19202/472 από 01-03-2018 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας/Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών/Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΕΔΡΑ)/Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων. δ) Την από 26-03-2018 αίτηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Φλώρινας με τα συνημμένα σ’ αυτή έγγραφα. ε) Την υπ’ αριθ. 1815 από 29-03-2018 απόφαση (ΑΔΑ: Ω57ΚΟΕΕΖ-ΕΙΑ) έγκρισης μελέτης εργοταξιακής σήμανσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Φλώρινας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών του εν θέματι έργου. στ) Την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ./502/2003