Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 6, 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Εικόνα
Στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου καλεί να βρεθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου, ο  Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου, ενημερώνει και προσκαλεί αγρότες και κτηνοτρόφους, απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία, να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο. Ο Αγροτικός Σύλλογος, θα ενημερώσει με επόμενη ανακοίνωση, για το πώς θα γίνει η μετακίνηση των παραγωγών προς την Αθήνα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Εικόνα
Την παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών ΑΗΣ, ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Βασίλης Γιαννάκης με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα. Εκπροσωπώντας και τους άλλους Δημάρχους - μέλη του Δικτύου, ο κ. Γιαννάκης μεταφέρει τις κοινές ανησυχίες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά ενέργειας, ζητώντας να ενισχυθεί η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, μέσω της παράτασης λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών ΑΗΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, προχωράει το Κίνημα Αλλαγής και απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του, να συμμετέχουν στη δράση ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στον Ουκρανικό λαό.Η δράση θα διαρκέσει έως 12 Μαρτίου. Η Νομαρχιακή Φλώρινας ορίζει ως τόπο συγκέντρωσης των υλικών, το φιλόξενο χώρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας (Ηπείρου 26, 531 00 Φλώρινα). Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο 23850 46903 καθώς και στα e-mail: kinima.allafgis.florina@gmail.com και ekf@ekf.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση για την παράταση των προκαταρτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για τις σχολές των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στους μαθητές/τριες της ΠΕ Φλώρινας, κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. Η κ. Πέρκα τονίζει ότι το γεγονός του σεισμού και η διαρκής έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, που έχει οδηγήσει στην κήρυξη της ΠΕ Φλώρινας ως περιοχή έκτακτης ανάγκης, αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες με διαρκείς χιονοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν την φυσιολογική ροή του διδακτικού έργου και την προετοιμασία των υποψηφίων εισακτέων στις σχολές των Ενόπλεων Δυνάμεων, αφού αδυνατούν να προπονηθούν στα χιονοσκεπασμένα στάδια της περιοχής.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εργα ύψους 3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το πλαίσιο των έργων βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φλώρινας Τα έργα αφορούν στη "Βελτίωση Ασφάλειας Οδικού Δικτύου Φλώρινας-Αμυνταίου", προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ και "Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Ε.Ο.15 και Επ.Ο.11 Δήμου Πρεσπών", προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Εικόνα
Στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (τουλάχιστον εξάμηνης (6 μήνες) διάρκειας και Ιατροφαρμακευτικόυ Υλικού προχωράει η Περιφέρεια Καστοριάς μαζί με τους Δήμους Καστοριάς,Άργους Ορεστικού και Νεστορίου από την Παρασκευή 11 Μαρτίου έως Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καστοριάς (Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, στον χώρο των ταξί), καθημερινά: 09:00-13:00 και 17:00-19:00 Δευτέρα και Τετάρτη.

Μ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ : ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2021

Εικόνα
Σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό της Άνοιξης 2021» και για ζημίες εξαιτίας άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση "η αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ επισπεύθηκαν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 44.823.307,35 ευρώ σε 14.527 δικαιούχους παραγωγούς.

Α. ΞΑΝΘΟΣ : " ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Εικόνα
"Έχουμε ένα Εθνικό σύστημα υγείας το οποίο είναι αποδιοργανωμένο και πληγωμένο θα έλεγα μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης με το δυναμικό του να δίνει μια μάχη με λιγότερες δυνάμεις, εξουθενομένο και απογοητευμένο" αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Υγείας και πρώην Υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο Φλώρινας και το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταιου.  Επεσήμανε δε ότι "Αυτό που προέχει σήμερα είναι να δοθεί η κατεύθυνση μιας γεναίας παρέμβασης, ενδύναμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι να ανοίγονται συζητήσεις για συγχωνεύσεις και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς θέλουμε να σταματήσουν αυτές οι συζητήσεις και να σταματήσει να υπάρχουν σενάρια περί αλλαγής του υγειονομικού χάρτι της Δυτικής Μακεδονίας που θα περιλαμβάνει περικοπές, μείωση κλινών και προσωπικού. Αυτό που χρειάζεται είναι στήριξη όλων των υγειονομικών μονάδων, η στοχευμένη ενίσχυση τμημάτων και κλινικών που είναι σε δυσλειτουργία και σε ελλειπή κ

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ : "ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ"

Εικόνα
Η παρουσίαση του απολογισμού 2021 Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας ως προς την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας προς τους πολίτες, εξαντλώντας με όλες τις δυνατότητες τους πόρους μέσα από δομικές αλλαγές όπου απαιτούνταν, ήταν το θέμα που συζητήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Βόσδου Σωτήριο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Μαργαρίτη Γεώργιο. Όπως αναφέρει ο κ. Κασαπίδης "η Περιφερειακή Αρχή κατάφερε να ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας , ώστε να συμβάλει τα μέγιστα τόσο στη πρόληψη, μέσω της καλύτερης διάγνωσης, όσο και στην αντιμετώπιση και την περίθαλψη των ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΌ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ 

Εικόνα
Μία ώρα αργότερα, στις 9:15, θα ξεκινήσουν αύριο τα Τρίτη 8 Μαρτιου τα μαθήματα του στα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Στις 9:15 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και στα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς .

ΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΈΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΏΝ

Εικόνα
Την τροποποίηση της απόφασης οριοθέτησης περιοχών της Φλώρινας ως σεισμόπληκτες, ζητά με έγγραφο του προς τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου.

Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΏΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΆΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ ΦΛΏΡΙΝΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ"

Εικόνα
Το θέμα του κάθετου άξονα Φλώρινα-Αμύνταιο-Πτολεμαΐδα, έργο το οποίο χαρακτήρισε ως το γεφύρι της Άρτας σε χθεσινή συνέντευξη του ο κ.Αντωνιαδης, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου.

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΛΗ ΤΟΥ ΣΟΧΦ

Εικόνα
Τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο και την τρίτη θέση στον διεθνή αγώνα στην κατηγορία των γυναικών, κατέκτησε η Μαρία Μπέλλη του ΣΟΧ Φλώρινας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο αγώνας FIS σκι δρόμων αντοχής που διοργανώθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου Μετσόβου .

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΤΟΜΕΆΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Εικόνα
Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου θα επισκεφθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Δυτική Μακεδονία. Την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 19:00, στο Ξενοδοχείο Aliakmon – Ε. Βενιζέλου 38, Κοζάνη ο κ.Ξανθος θα είναι Ομιλητής σε εκδήλωση για την υγεία στη Δυτική Μακεδονία, που διοργανώνουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς , με θέμα: «Η πανδημία και η πρόκληση για ένα νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».