Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 29, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝ.Π.Ε. ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Η από 2/4/15 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε μέχρι σήμερα, 3/4/15, να προχωρήσουν οι Περιφέρειες της χώρας σε ανάκληση κατανομής των πόρων των συγχρηματοδοτούμενων έργων τους που δεν παρουσιάζουν βεβαιότητα άμεσης εκταμίευσης με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι σε αντίθετη περίπτωση οι συγκεκριμένοι πόροι θα αναζητηθούν αυτόματα στις 19/4/15, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της ΕΝ.Π.Ε. και του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γεωργίου Σταθάκη.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ "ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εικόνα
Το ΚΠΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου», το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ "ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ ΧΡΙΣΤΕ"

Εικόνα
Μουσική εκδήλωση με θέμα «Προσκυνούμεν Σου τα Πάθη Χριστέ» διοργανώνουν το Σάββατο του Λαζάρου 4 Απριλίου και ώρα 18:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς» και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

ΣΥΛΛΗΨΗ 39ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Έναν 39χρονο ημεδαπό, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά έξι (6) καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων οι πέντε (5) για παραβάσεις του νόμου Περί Επιταγών και η μία (1) για Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνέλαβαν στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 35ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΠΗΓΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
Εναν 35χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστο καπνό βάρους χιλίων τριακοσίων είκοσι (1.320) γραμμαρίων, στις οποίες δεν αναγράφονταν ο τόπος προέλευσης και παρασκευής του καπνού και δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, συνέλαβαν στην Ιεροπηγή Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TOGETHER: ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Εικόνα
Ο αρχικός σχεδιασμός του 7ου τεύχους του #together δεν προέβλεπε αφιερώματα, όμως στη ζωή υπάρχουν και τα απρόβλεπτα, όπως συνέβη και μ’ εμάς. Στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Περιοδικού, δυστυχώς ο εμπνευστής και δημιουργός του #together Θωμάς Δημητριάδης άφησε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 την τελευταία πνοή πριν καν συμπληρώσει τα 50του χρόνια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το 1ο ΓΕΛ Καστοριάς σας προσκαλεί στην εναρκτήρια εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Γυμνασίου Καστοριάς.Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04 Απριλίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα της Ε.ΔΗ.ΚΑ.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 42 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Έναν 42χρονο ημεδαπό για κλοπή αυτοκινήτου συνέλαβαν στην Σιάτιστα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

Εικόνα
Τέσσερις ημεδαπούς (19,20,18 και 20χρονών) και έναν 19χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κοζάνης.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών  στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ

Εικόνα
Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει η κατεδάφιση των γεφυρών του ΟΣΕ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία την Τρίτη 31-3-2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή τῶν Βαΐων: Ὥρα 7.45 π.μ.-10.30 π.μ. Ὄρθρος-Θεία Λειτουργία Κυριακή τῶν Βαΐων: Ὥρα 7.30 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου Μ. Δευτέρα: Ὥρα 7.30 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου Μ. Τρίτη: Ὥρα 7.30 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου

ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΝΟΥΣΗ: ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ

Εικόνα
Αίσθηση προκαλεί το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».«Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα» γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο άρθρο του με τίτλο «Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 2ου ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος  Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ. Λ Κοζάνης καταγγέλλουν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ ( kozanilife.gr, kozanimedia.gr και όσα αναδημοσιεύουν από αυτά), που συνεχίζουν όπως και στο παρελθόν με ανακρίβειες να αμαυρώνουν την εικόνα του σχολείου προς την κοινωνία.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας ενημερώνει τους ανέργους ότι ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους από τον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Εικόνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο και τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, την Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου για τη συμμετοχή τους και τη συμβολή τους στην οργάνωση του περιβαλλοντικού συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που διεξήχθη στην περιοχή μας στις 27-29/03/2015.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ, Η ΜΕΛΑΓΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

Εικόνα
 Η ελληνική οικονομία και τα ταμεία του Κράτους έχουν μια μόνιμη πληγή που αιμορραγεί χωρίς να γίνεται κάτι σοβαρό για να κλείσει. Και αυτή η πληγή δεν είναι άλλη από την δράση των περίφημων Καρτέλ.

ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Σαράντα πέντε μαθητές και τρείς συνοδοί καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου είχαν την Τετάρτη 1η Απριλίου την ευκαιρία να περπατήσουν την διαδρομή των ευρωπαϊκών μονοπατιών Ε4-Ε6 που διασχίζει την Φλώρινα με κατεύθυνση προς το Δερβένι.

ΚΥΠΕΛΛΟ: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ

Εικόνα
Πέρασε το Αμύνταιο στην επόμενη φάση ΑΜΥΝΤΑΙΟ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0 κανονική διάρκεια- 0-0 στην παράταση - (4-2 ΠΕΝΑΛΤΙ).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ:ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ

Εικόνα
Οι παίκτριες του Αμύντα δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν 16-32 του Εθνικού στη Κοζάνη και με 2-0 νίκες να πάρουν τη πρόκριση στην επόμενη φάση των πλει-άουτ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας των Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, με την ομάδα που θα σημειώσει 2 νίκες, να καταλαμβάνει την 5η θέση και την έξοδο στο Τσάλεντς Καπ της επόμενης περιόδου.

ΣΥΛΛΗΨΗ 35 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΟΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
Εναν 35χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστο καπνό βάρους επτακοσίων είκοσι γραμμαρίων (720γρ.), στις οποίες δεν αναγράφονταν ο τόπος προέλευσης του καπνού και δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς, συνέλαβαν .

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Εικόνα
Εναν 45χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αυτοκινήτων συνέλαβαν στην Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου - Καστοριάς (διασταύρωση Ασπρογείων), αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας .

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Εικόνα
Επίσκεψη από μαθητές του τμήματος Β1 του Πέμπτου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας δέχτηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.  Οι μικροί μαθητές έκαναν δώρο στον Αντιπεριφερειάρχη τεύχη από τη σχολική τους εφημερίδα και ακολούθησε “συμβούλιο” κατά το οποίο ο κ. Μπίρος απάντησε σε ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-3,4ΡΙΧΤΕΡ

Εικόνα
Στο ρυθμο των ριχτερ κινηθηκε για αλλη μια φορα η Φλωρινα καθως σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4R καταγράφηκε στις 12:48 μ.μ, με επίκεντρο 12 χλμ νοτιοανατολικά τη Φλώρινας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Εικόνα
Από την Ραδιολέσχη Φλώρινας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 9.00 πμ στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Ε.Κ.Φ. ΓΙΑ Γ.Γ.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Π.ΠΕΡΚΑ

Εικόνα
Κυρία Γενικέ Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Νομού Φλώρινας,  μετά την άξια ανάληψη των καθηκόντων σας ως Γραμματέας Μεταφορών εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο έργο σας.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ(video-spot)

Εικόνα
Ενισχυμένες είναι οι δράσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ

Εικόνα
Αγαπητή Πέτη Πέρκα, Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη της θέσης σου ως γενική γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών. Είμαι βέβαιος ότι με υπομονή και επιμονή θα ανταπεξέλθεις επάξια στα νέα σου καθήκοντα.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Γεωπονικό Σύλλογο Νομού Φλώρινας, ο οποίος συγκροτήθηκε σε σώμα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριαζει αυριο Παρασκευή 03 Απριλίου 2015 το Περιφερειακο Συμβούλιο  Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης).

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Εικόνα

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΟΥ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ- ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

Εικόνα
Μέχρι την Μ.Τετάρτη 8 Απριλίου πρέπει να καταβληθει το δωρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Θέμα: Αδικημένη η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σχετικά με τα προγράμματα ανεργίας, υπέβαλε ο Βουλευτής Ν.Δ.  Φλώρινας κ.Γιάννης Αντωνιάδης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:"ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

0 3ος ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Εικόνα
Ο 3ος "ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 από την Πλατεία  Γεωργίου Μόδη.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
 Εκδήλωση για τα εγκαίνια της «Έκθεσης Έργων Μαθητών» των σχολικών μονάδων 1ου Ε.Κ. Φλώρινας, 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας και Εσπερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, του διευθυντή Δ.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννη Τζώτζη καθώς και διευθυντών, εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών των σχολείων.

ΤΡΙΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 34ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εικόνα
Εναν 34χρονο ημεδαπό, για παράβαση των νόμων περί προστασίας ζώων και περί όπλων συνέλαβαν χθες στο Αρμενοχώρι Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Για κατοχή λαθραίων τσιγάρων συνέλαβαν 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΏΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς (23 και 27 χρονών) και μία 20χρονη Κυπριακής υπηκοότητας, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 10,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας MDMA (μεθαμφεταμίνη) συνέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  στη διασταύρωση Βεύης Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών.

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή μελών από 30 πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και φορείς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 συνάντηση Εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων του Δήμου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών και η Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας οργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 7μμ στο Παλιό Δημαρχείο με θέμα το σύνολο των σχεδιαζόμενων δράσεων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας για την προώθηση της Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Πρεσπών και ειδικότερα την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ: ΚΥΠΕΛΛΟ:ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο άστατος καιρός με τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις την περασμένη Τετάρτη ανέβαλε τον αγώνα του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος μεταξύ του Ερμή Αμυνταίου και του κυπελλούχου του Νομού Καστοριάς Μεγάλου Αλεξάνδρου Καλλιθέας με αποτέλεσμα να ορισθεί ο αγώνας για σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου και ώρα 16:30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμυνταίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΟΣΔΟΥ

Εικόνα
Πραγματική απώλεια για τη Φλώρινα ο θάνατος του εκλεκτού συμπατριώτη μας Θεόδωρου Βόδου, ο οποίος υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα του τόπου, με εξαιρετικές συγγραφικές ικανότητες, ένας αληθινός ευπατρίδης, που ήταν επί σειρά ετών «η ψυχή» της έγκριτης εφημερίδας «Η Φωνή της Φλωρίνης».

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Π.Ε. ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης Φλώρινας πραγματοποίησε διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τη σχολική σύμβουλο 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Στέλλα Κασίδου.

Ε.Κ.Φ.:ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 761 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το ΕΚΦ σας γνωρίζει ότι ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τα αποτελέσματα για τη πρόσληψη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας 761 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για το έργο «Εκτέλεση σωστικών ανασκαφών στους προϊστορικούς οικισμούς εντός των ορίων του Ορυχείου πεδίου Αμυνταίου»με ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΠΡΟΚ. 532/27-02-2015.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ- ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ

Εικόνα
Προς δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε το νομοσχέδιο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων οπου μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και την χρήση της ως προαιρετική Το νομοσχέδιο, εκτός τα μέτρα που αφορούν στην αντιμετώπιση της βίας, περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα καθιστούν προαιρετική την χρήση της Τράπεζας Θεμάτων, ενώ κατεβάζουν στο 9,5 τον μέσο όρο της ετήσιας διδακτικής επίδοσης των μαθητών του λυκείου, από 10 που είναι σήμερα.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Έναν 54χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Π.Γ.Δ.Μ. , σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής.