Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 1, 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΩΤΑ ΣΤΟΝ 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ"

Εικόνα
Με τρία έργα συμμετέχει το Γυμνάσιο Φιλώτα  στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Η Χρυσή Τομή στη ζωή μας», τον οποίο προκήρυξε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για τις εργασίες: 1) Χρυσή Τομή στην Ποίηση: Ο ρυθμός Fibonacci 2) Η Χρυσή Τομή φ=1,618…και ορισμένες από τις εφαρμογές της 3) Η Χρυσή Τομή στις Φυσικές Επιστήμες Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης προσέγγισαν το θέμα με μεγάλο ενθουσιασμό και εργάστηκαν μεθοδικά, διερεύνησαν το ζήτημα, εφάρμοσαν τις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησαν, εξέφρασαν στα έργα τους τα συναισθήματα και τη δημιουργικότητά τους.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ Τ.Κ. ΙΤΕΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Εικόνα
Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για τη σύνδεση της Κοινότητας Ιτέας με το δίκτυο φυσικού αερίου, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Όπως αναφέρει στην αναφορά της "καταθέτω ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Φλώρινας θα πρέπει να μεριμνήσει, αμέσως μόλις το δίκτυο φτάσει στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας,  να διασφαλιστεί η κατά προτεραιότητα σύνδεση της Κοινότητας Ιτέας, λόγω του ότι η περιοχή είναι άμεσα πληττόμενη από την απολιγνιτοποίηση.Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση της Απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας Φλώρινας".

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Εικόνα
Σύσταση προς του πολίτες της Φλώρινας για την αποφυγεί πρόκλησης πυρκαγιάς με αφορμή και την αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξενκινήσει, απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου, να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter και να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
  Η παρουσίαση του προγράμματος ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ για τη Δυτική Μακεδονία από την εταιρεία Οικοανάπτυξη ΑΕ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06/05/2022 και ώρα 12.00 , στο Πάρκινγκ της ΠΕ Καστοριάς. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει δειγματοληψία για την παρακολούθηση της παρουσίας προνυμφών κουνουπιών, στο σύνολο των σημαντικών εστιών αναπαραγωγής στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα και ψεκασμοί με drone στις εντοπισμένες εστίες προνυμφών.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη δημιουργία Χορευτικής Ομάδας για Εφήβους και Νέους προχωράει το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας. Οι εγγραφές και η γνωριμία με τους ενδιαφερόμενους θα γίνει το Σάββατο 07/05/2022 στις 7μμ, στον χώρο του Κέντρου Νεότητας. Τα μαθήματα χορού διδάσκει η Τρύφωνος Ελευθερία, Απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με Ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χορούς.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΔΟΠΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 420.000 ΕΥΡΩ

Εικόνα
Η Προγραμματική Σύμβαση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», προϋπολογισμού 420.000,00€ (με Φ.Π.Α.), υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης. Όπως αναφέρει η περιφέρεια "με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν εργασίες για την συντήρηση του δρόμου από τον Άγιο Αντώνιο έως το Σιδηροχώρι (αυχένας), μήκους περίπου 5.200 μ. και πλάτους 6,00 μ. έως 6,60μ., όπου προβλέπεται να γίνουν: § Κατασκευή βάσης οδοστρωσίας στα σημεία όπου ο δρόμος παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές. § Καθαρισμός και διαμόρφωση τάφρου. § Ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος όπως λακκούβες, τρύπες, τομές κ.λπ Θα εκτελεσθεί με προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Καστοριάς και θα χρηματοδοτηθεί με 360.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και με 60.000 ευρώ από τον Δήμο Καστοριάς.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ LED ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την «Προμήθεια φωτιστικών κεφαλών LED προς αντικατάσταση των φωτιστικών, στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμός του Δημαρχιακού Μεγάρου Φλώρινας, με φωτισμό LED εντός περιοχής ΒΑΑ», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης. Δικαιούχος είναι ο Δήμος Φλώρινας, με την Πράξη να αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου φωτισμού των οδών και των υπαίθριων χώρων εντός της περιοχής παρέμβασης ΒΑΑ καθώς και του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης, μέσω της αντικατάστασης συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED. Η ετήσια εκτιμώμενη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι 1.044,94 Tόνοι Ισοδύναμου CO2.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το βιβλίο της συγγραφέως – εκπαιδευτικού Σοφίας Γραμμόζη - Σωπίκη, με τίτλο «Μαμά Χάρισε μου λίγο Ουρανό», διοργανώνει  Σύλλογος ¨Μαζί Σου¨ Καστοριάς την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στις 11:30 π.μ. στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η τ. σχολική σύμβουλος Αλίκη Καζταρίδου.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την «Προμήθεια Εφαρμογών Λογισμικού και Πληροφορικού Εξοπλισμού Ανανέωσης - Αναβάθμισης Υπηρεσιών για το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας "Ελένη Θ. Δημητρίου"», με δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, προϋπολογισμού 209.600€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Το έργο αφορά  στην προμήθεια εφαρμογών λογισμικού (Software) και εξοπλισμού πληροφορικής (Hardware), για την ανανέωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δύο Νοσοκομεία, με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας που παρέχονται στους πολίτες των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και των πολιτών τής Δυτικής Μακεδονίας.

ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Εικόνα
Ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές του συλλόγου ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας στην Ορεστιάδα στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων (Κ16). Στην ακριτική πόλη συγκεντρώθηκαν 70 αθλητές/τριες από 21 συλλόγους της χώρας για να διεκδικήσουν τους τίτλους σε ομαδικό, απλό, διπλό και διπλό μικτό. Είχαν προκριθεί στους τελικούς μέσα από προκριματικούς αγώνες.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς προχωράει ο Δήμος μετά την υπογραφή της σύμβασης για προχώρησε ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, με τον ανάδοχο εργολάβο. Το έργο, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, έρχεται να ακολουθήσει τις πρόσφατες συμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του 1ου-2ου Λυκείου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. «Υπογράψαμε μία ακόμη σύμβαση για ένα ακόμα έργο ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο μας που θα αρχίσει άμεσα να υλοποιείται. Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε σύγχρονες, «πράσινες» και φιλικές σχολικές μονάδες για όλα τα παιδιά του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της τρίτης κατά σειρά σύμβασης ενεργειακών αναβαθμίσεων διδακτηρίων της περιοχής μας.