ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ

Τους υποψηφίους βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Φλώρινα παρουσίασε σε πολιτική εκδήλωση στο ΕΚΦ η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.
 Στην παρουσίαση έγινε ολιγολεπτη παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος αλλα και των προτάσεων των υποψηφίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Φλώρινας και τους τροπους ανάπτυξης της.
Ομιλία υποψηφίου βουλευτη Στέλιου Μαυρίδη:
Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι.
Καμία πολιτική ανάλυση δεν θα ήταν σοβαρή εάν αγνοούσε την επικαιρότητα και τα όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αναφέρομαι βέβαια στα θλιβερά και ανησυχητικά γεγονότα της Γαλλίας, με την κορύφωση της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού. Γεγονότα που θα έπρεπε να προβληματίσουν τον καθένα ατομικά αλλά και όλους μαζί για τις αξίες που πρεσβεύουμε, την ιδεολογία μας και τα ιδανικά που προβάλλουμε. Ειδικά σήμερα, που βιώνουμε και συνθήκες οικονομικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο πως σε περιόδους κρίσης βλέπουμε την τάση ενίσχυσης των ακραίων φωνών και των άκρων του πολιτικού συστήματος. Με λαϊκιστικό τρόπο χαϊδεύουν αυτιά και εξάπτουν τον φανατισμό και την οργισμένη αντίδραση. Καλλιεργούν πάθη και προκρίνουν τη συναισθηματική προσέγγιση των πραγμάτων με οπισθοχώρηση και εγκατάλειψη του ορθού λόγου. Για να μη θυμηθούμε τι έγινε την περίοδο του μεσοπολέμου με την ανάδειξη των φασιστικών καθεστώτων.
¨Όμως σήμερα τι γίνεται;
Από τη μια μεριά μας τάζουν τους χαμένους παραδείσους, μέσα από μια Αριστερή επανάσταση που με επίκεντρο την Αθήνα και εθνικό τσαμπουκά θα κατακλύσει τον κόσμο και θα κυριεύσει τις Βρυξέλες. Μα είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς σοβαρά και ορθολογικά πως θα επιφέρει την πρόοδο και θα κυριαρχήσει ένα μοντέλο που έχει αποτύχει παγκόσμια και ιστορικά; Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως η πρόοδος θα επέλθει μέσα από το μοντέλο του κρατισμού που είναι μία από τις βασικές αιτίες της κρίσης που περνά η χώρα και μας οδήγησε ως εδώ;
Αλλά και από την άλλη πλευρά είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως το κοινωνικά ανάλγητο μοντέλο του νεοφιλευθερισμού είναι ικανό να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και να προστατεύσει το σύνολο της κοινωνίας;
Η απάντηση είναι προφανής. Και στις δύο αυτές λογικές εμείς λέμε όχι.
Η δική μας προσέγγιση είναι ο ρεαλισμός της ευθύνης.
Είναι η αποτύπωση συγκεκριμένων και προτεινόμενων αλλαγών.
Είναι η ανάδειξη ενός άλλου μοντέλου διοίκησης.
Για εμάς, τους νέους ανθρώπους που εντασσόμαστε στον προοδευτικό χώρο, το πλαίσιο αναφοράς μας είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Το πλαίσιο αναφοράς μας είναι η προώθηση πολιτικών που πάνε την κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα ένα βήμα εμπρός, μέσα από την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία ανάπτυξης.  Δυστυχώς, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης και στο χρόνο που διαθέτω δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένες προτάσεις. Σας παραπέμπω όμως στην ομιλία μου έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες σε αυτήν εδώ την αίθουσα, όπως επίσης και στο σχετικό φυλλάδιο που έχει τυπωθεί και βέβαια για περισσότερες λεπτομέρειες σας καλώ στην ομιλία την Κυριακή το πρωί στο Αμύνταιο.
Ενδεικτικά αναφέρω: Ένα νέο μοντέλο ενίσχυσης των νέων μέσα από κυψέλες επιχειρηματικότητας, με το κράτος να καλύπτει λειτουργικές δαπάνες (στέγαση, τηλεφωνία, σύνδεση στο διαδίκτυο) σε νεοφυείς επιχειρήσεις.
Διατήρηση και ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν.3869/10) ώστε όλοι οι Έλληνες να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της κρίσης χωρίς να κινδυνεύει η οικογενειακή τους κατοικία. Εμείς το θεσμοθετήσαμε και εμείς θα το διασφαλίσουμε και θα το υπερασπιστούμε απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση. Γιατί ακόμη και στην κρίση υπάρχει περιθώριο για πραγματική κοινωνική πολιτική. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας στη Φλώρινα μέσω ενός μοντέλου ανάπτυξης με αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων.
Πρωτογενής τομέας : Αναδιάρθρωση καλλιεργειών (μοντέρνες καλλιέργειες). Σύσταση Παραγωγικών συνεταιρισμών. Ανάπτυξη συμβολαιακής γεωργίας. Σχεδιασμός και Ολοκλήρωση εγγειοβελτιωτικών έργων. Επιδότηση μετεγκατάστασης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Αξιοποίηση λιμνών Νομού.
Θεσμοί διασύνδεσης της κοινωνίας με την κυβερνητική εξουσία: ενίσχυση θεσμών άμεσης δημοκρατίας. Να δώσουμε στον πολίτη την ευθύνη τακτικής παρακολούθησης του έργου της κυβέρνησης, αναβαθμίζοντας το ρόλο του.
Ένα νέο κοινωνικό κράτος: κάλυψη των σημερινών ελλειμματικών ταμείων από τον κρατικό π/υ και αλλαγή του σημερινού συστήματος με εισαγωγή και κεφαλαιοποιητικών στοιχείων και την εγγύηση του κράτους για εθνική σύνταξη για όλους άνω των 65, μια σύνταξη που θα δίνει την δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλίμακας.Ένα νέο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα και ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας με ανάδειξη και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων, με ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής, με αεροπορική διασύνδεση μέσω των λιμνών και ενίσχυση του αγροτουρισμού.
Σε επίπεδο κεντρικής νομοθετικής διαδικασίας: αποτροπή τροπολογιών και συνεχών νομοθετημάτων. Τέλος στη πολυδαίδαλη νομοθετική αρρυθμία.
Σχεδιασμός ενός νέου μοντέλου επιχειρηματικότητας με έμφαση στις ανάγκες κοινωνικής προτεραιότητας και αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων.
Το επίκεντρο ιδεολογίας μας είναι πως λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις, λέμε ναι στις αλλαγές που προωθούν την κοινωνία, με κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρωποκεντρικό πρόσωπο.
Φίλες και φίλοι,
Έχουμε χρέος να εξηγήσουμε στους πολίτες τι διακυβεύεται, έχομε χρέος να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις επιλογές. Να βοηθήσουμε να επιλέξουν με τη λογική και όχι με το συναίσθημα, όσο θυμωμένοι και πληγωμένοι κι αν νιώθουν.
Σε μια στιγμή που κρίνεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, η εσωτερική σταθερότητα, η διαχείριση της μεταμνημονιακής εποχής ο λαός πρέπει να επιλέξει συνειδητά τους εκπροσώπους του γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Η υποψηφιότητά μου έχει σκοπό να αποτελέσει μία νέα πολιτική πρόταση. Όχι επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά ανθρώπους με επάγγελμα που έχουν ζήσει τις δυσκολίες της καθημερινότητες, έχουν κοπιάσει και αντιλαμβάνονται με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Έχουν άποψη, έχουν γνώση, έχουν διάθεση για δουλειά και δύναμη να δώσουν κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να εγγυηθούμε τη συνέπεια, μπορούμε να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα, μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία και την κοινωνική συνοχή, με γνώση υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον βασικό πυλώνα του προοδευτικού χώρου το ΠΑΣΟΚ με νέα υλικά, με νέους ανθρώπους. Έχουμε χρέος να κάνουμε τον ήλιο του Αντρέα, της Μελίνας, του Γεννηματά και την ελπίδα να ανατείλουν ξανά.
Στοίχημά μας, η αξιοκρατία, η αριστεία, η αποτελεσματικότητα
Φίλες και Φίλοι,
Θέλουμε ένα μέλλον γεμάτο από ιδέες.
Θέλουμε την προοπτική μπροστά μας.
Θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά με περισσότερη σιγουριά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, για την περιοχή μας, για την Ελλάδα
Μπορούμε να δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση στη χώρα. Να κερδίσουμε το μέλλον.
Και δεν τελειώνουμε στις 25 του Γενάρη.
Να είστε βέβαιοι πως θα είμαστε για πολύ ακόμα μαζί!
Στέλιος Μαυρίδης
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)