ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤOΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ (BINTEO)

Τα προβλήματα των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές της Π.Ε. Φλώρινας βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Φλώρινας κ.κ. Γιάννης Αντωνιάδης και Κώστας Σέλτσας, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Μιχάλης Καρακόλης, η προΪσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Χριστίνα Ζιώτα, ο Υπεύθυνος έργων ανασκαφής κ. Παναγιώτης Χρυσοστόμου, εκ μέρους της ΔΕΗ ο τομεάρχης εκμετάλλευσης του ορυχείου Αμυνταίου κ. Οδυσσέας Σούλης και η υποτομεάρχης εκμετάλλευσης κ. Αναστασία Τρύφων, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές κ. Πέτρος Βασιλειάδης, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Φ. κ. Βασίλειος Δούιτσης και μέλη του Σωματείου εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές.Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν από το Σωματείο αφορούσαν στην πρόσληψη εργαζομένων στους χώρους ανασκαφής από το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω αυτεπιστασίας χωρίς τη μεσολάβηση εργολάβων, η καλύτερη προετοιμασία μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της ΔΕΗ για τον προγραμματισμό της διάρκειας εργασίας των εργαζομένων (με προτεινόμενη τους πέντε μήνες τουλάχιστον ανά έτος) και η μεθόδευση της δημιουργίας μουσείου στον Δήμο Αμυνταίου για την προβολή των ευρημάτων.
Κλείνοντας τη σύσκεψη, ο κ. Καρυπίδης δήλωσε πως οφείλουμε στην ιστορία να τεκμηριώσουμε πάνω στη σημασία των ευρημάτων που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει τα ανωτέρω ζητήματα σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Παράλληλα επεσήμανε ότι απαίτηση της Περιφέρειας είναι ένα σταθερό επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα βάσει του οποίου θα μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός ενώ τόνισε ότι η ΔΕΗ περνάει πολύ δύσκολες ώρες και θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πολύ από την ίδια πλευρά για να προασπίσουμε τα συμφέροντά της και τον δημόσιο χαρακτήρα της και να δημιουργήσουμε εκ νέου σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας, καθώς οι όποιες δραστηριότητες και στο επίπεδο της αρχαιολογίας είναι δυνατές μόνο όσο η ΔΕΗ είναι βιώσιμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)