ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: Αδυναμία λειτουργίας των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) λόγω δραστικής μείωσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Κατά την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, στα τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα αποσπάστηκαν μόνο 3 εκπαιδευτικοί οι οποίοι με κανένα τρόπο δεν κάλυπταν τις λειτουργικές ανάγκες και την ομαλή λειτουργία των Τμημάτων. Μετά τις δηλώσεις σας για μείωση κατά 30% στις αποσπάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το υπουργείο σας προχώρησε σε μία μόνο απόσπαση, που πρακτικά σημαίνει μείωση 66% σε σχέση με πέρυσι.
Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν μεταξύ άλλων τρία Τμήματα (Π.Τ.Δ.Ε., Π.Τ.Ν., Τ.Ε.Ε.Τ.) που περιλαμβάνουν στους οδηγούς σπουδών εκτεταμένη πρακτική άσκηση η οποία κατά τις πρόσφατες εξωτερικές αξιολογήσεις έτυχε εξαιρετικά θετικών σχολίων. Οι αποσπασμένοι/ες εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι/ες, κυρίως για την υλοποίηση αυτών των πρακτικών ασκήσεων, σε άλλη περίπτωση μιλάμε για οριστικό κλείσιμο των πανεπιστημιακών τμημάτων στη Φλώρινα.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σκοπεύετε να επανεξετάσετε το θέμα των αποσπάσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να προβείτε σε συμπληρωματικές αποσπάσεις σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και τις αξιολογήσεις αυτών των αιτήσεων από το Π.Δ.Μ.;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ