ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η εκπομπή «Δυο γυναίκες από τη Συρία», της δημοσιογράφου Σοφίας Ζουζέλη – τεχνική επιμέλεια Νίκος Δούγλας, από την ΕΡΤ Φλώρινας, κατετάγη 6η στο διαγωνισμό URTI International Radio Grand Prix 2016.Στο φετινό διαγωνισμό με θέμα Women & Conflicts συμμετείχαν 25 χώρες. Η ΕΡΤ συμμετείχε με δυο παραγωγές, μία από το 3ο πρόγραμμα και μία από την ΕΡΤ Φλώρινας.
Η εκπομπή βασίστηκε στη συνέντευξη της Ασπασίας Γάστη που ζει στο Χαλέπι της Συρίας και της κόρης της, Roula Hussni Basha που, τον τελευταίο χρόνο, ζει στη Φλώρινα. Η επικοινωνία με το Χαλέπι ήταν τηλεφωνική.Μεταδόθηκε το Φεβρουάριο 2016 από την ΕΡΤ Φλώρινας και ένα απόσπασμα, από το 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σε εθνικό δίκτυο.Ήταν μία από τις εκπομπές των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ που, με τις πρώτες ενδείξεις για αύξηση της προσφυγικής ροής στην Ελλάδα, ασχολήθηκαν με το ζήτημα αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές του.
Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι από τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οργάνωσαν δράσεις για την υποστήριξη των προσφύγων.Το Μάρτιο του 2016 η ΕΡΤ, με όλες της τις δυνάμεις πλέον, ξεκινά την πρωτοβουλία ERT for Refugees, προκειμένου να συντονιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο η προσπάθεια.Το προσφυγικό ζήτημα παραμένει στις προτεραιότητες της ΕΡΤ στην ενημέρωση και στο πλαίσιο αυτό έχουν ενταχθεί στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, αραβόφωνα δελτία ειδήσεων με ειδήσεις για τους πρόσφυγες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)