Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΜΚΟPRAKSIS, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και ο βελγικός οργανισμός MobileSchool, σας προσκαλούν στις 3 Ιουλίου 2017,ώρα10:00, στοΚέντρο Υποστήριξης Νέωντης ΑΡΣΙΣ (Πτολεμαίων 40-42), σε μία εκδήλωση παρουσίασης του εργαλείου μη τυπικής μάθησης που ονομάζεται «Κινητό Σχολείο», το οποίο και πραγματοποιεί παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 8 χρόνια.
Στην εκδήλωση πρόκειται να παρουσιαστεί η μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, το νέο Κινητό Σχολείο που έρχεται στην πόλη μας, αλλά και τα σχέδια των οργανώσεων για την μελλοντική ανάπτυξη της δράσης και το «άνοιγμα των οριζόντων» του προγράμματος αυτού. Η όλη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο 10ήμερου εκπαιδευτικού που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη ο πάροχοςτου προγράμματος, ο οργανισμός MobileSchool, με έδρα το Βέλγιο. Το «Κινητό Σχολείο» έχει βασικό σκοπό την προσέγγιση, βοήθεια και επανένταξη των παιδιών που βρίσκονται σε κάποιο καθεστώς ζωής στο περιθώριο καθώς και των οικογενειών τους.
Πιο αναλυτικά, μια ομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές από διάφορες ειδικότητες, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί, πραγματοποιούν επιτόπιες ​streetworkπαρεμβάσεις​, με εβδομαδιαία παρουσία σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και ομάδες στόχου τόσο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (Ρομά και προσφυγικός πληθυσμός) όσο και παιδιά τυπικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.