ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Κ.ΣΕΛΤΣΑΣ: "ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ"

Στην Ολομέλεια της Βουλής, εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ενεργειακές κοινότητες. Με τον νόμο αυτό ψηφίστηκε και σχετική τροπολογία για την χορήγηση ενίσχυσης σε οικιακούς καταναλωτές λόγω επιβάρυνσης από τη λιγνιτική δραστηριότητα.Με την συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπεται έκπτωση, που θα προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά όλης της Δυτικής Μακεδονίας.
Με αυτή την έκπτωση, που αποτελούσε διαχρονικό και δίκαιο αίτημα όχι μόνο της Π.Ε. Φλώρινας αλλά και όλης της Περιφέρειας, επιδιώκεται η ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών της περιοχής μας και η βελτίωση των όρων διαβίωσης και της ποιότητας ζωής τους, λόγω της ρύπανσης που προκαλεί η δραστηριότητα της λιγνιτικής εξόρυξης και ηλεκτροπαραγωγής.
Μετά από όλες τις απαραίτητες ενέργειες του Υπουργείου Ενέργειας, η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον νομό Φλώρινας είναι πλέον γεγονός. Είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία που δικαιώνει και ανακουφίζει όλους τους συμπολίτες μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)