ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για τα αμπέλια στη Δυτική Μακεδονία, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης του περιφερειακού σκέλους των κριτηρίων επιλογής προσδιορίστηκαν οι τρεις κλάδοι προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η κατηγορία των αμπελώνων για παραγωγή οίνου εμπίπτει στον κλάδο προτεραιότητας της που περιγράφεται ως: «Ποσοστό της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση-ΤΑ) που προέρχεται αθροιστικά από τους τομείς βιολογικής παραγωγής, ολοκληρωμένης διαχείρισης και παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 60% της ΤΑ του συνόλου της εκμετάλλευσης και φέρει συντελεστής βαρύτητας: 0,80».
Η κατηγορία που αφορά τους αμπελώνες για επιτραπέζια χρήση συμπεριλαμβάνεται στο παραπάνω κριτήριο κι επιπλέον στο εξής: «Ποσοστό της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση-ΤΑ) που προέρχεται αθροιστικά από τους τομείς των οπωροκηπευτικών, των βρώσιμων οσπρίων και των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 60% της ΤΑ του συνόλου της εκμετάλλευσης και φέρει συντελεστής βαρύτητας: 0,90».
Οι περιγραφόμενοι τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αφορούν τόσο τους υποψήφιους φυσικά και νομικά πρόσωπα όσο και τα υποψήφια συλλογικά σχήματα αγροτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)