ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗς 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Φλώρινας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δυναμική ήταν η παρουσία της Ελληνικής κοινότητας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ελληνικό Σχολείο Όμηρος στην Κορυτσά όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος. Το Επιμελητήριό μας στην προσπάθεια που καταβάλλει για την στήριξη των επιχειρήσεων διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Προξενείου μας γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών επιχειρηματιών. Δέκα δυναμικές επιχειρήσεις από τον χώρο των τροφίμων, κατασκευών, ξενοδοχείων και τουρισμού συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου κ. Σαπαλίδη, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Καραμήτσο και τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρεσπών ‘’Πελεκάνος’’ κ. Σιδηρόπουλο. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου παρουσίασαν τα παρακάτω προϊόντα: φασόλια Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρεσπών ‘’Πελεκάνος’’, κρασιά των επιχειρήσεων ‘’Οινοποιεία Βεγορίτις Α.Ε.’’,‘’Κτήμα κυρ-Γιάννη’’, ‘’Κτήμα Άλφα Α.Ε.’’, σαλάτες της επιχείρησης ΒΙΟΦΛΩ Ε.Π.Ε, πατέ κόκκινης πιπεριάς της επιχείρησης Terra Greca A.E., αναψυκτικά ‘’ΙΤΕΑ Φλώρινας’’. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι Αλβανοί και ομογενής επιχειρηματίες για την ποιότητα και την δυναμική των προϊόντων και των επιχειρήσεών μας.
Τέλος, αποφασίστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία να διοργανωθεί επιχειρηματική αποστολή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η δικτύωση του τουρισμού κυριάρχησε στην συνάντηση και ιδιαίτερα αυτήν των λιμνών της ΠΕ Κορυτσάς και Φλώρινας. Οι ενέργειες αυτές μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτουστικού προϊόντος στην περιοχή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)