Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Με απογόνους Ισραηλιτών που έζησαν στην περιοχή της Φλώρινας, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Στέγης Φιλοτέχνων, κ. Ανδρέας Τσώκας, ο κ. Νίκος Ταμουτσέλης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπαρδάκας.

Η επίσκεψη στον κ. Δήμαρχο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Νόστος: 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Φλώρινας» από την Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας μεταξύ άλλων φορέων.

Ο κ. Δήμαρχος, υποδεχόμενος τους επισκέπτες των απογόνων των μελών της εβραϊκής κοινότητας της Φλώρινας, ανέφερε ότι είναι μεγάλη η συγκίνηση που ο Δήμος Φλώρινας δέχεται ξανά στους κόλπους του απογόνους ανθρώπων που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στην Φλώρινα, πριν τον διωγμό τους από τα σπίτια τους και την πατρίδα τους. Ο Δήμος Φλώρινας έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του για τους ανθρώπους αυτούς, είπε, και πάντα θα φροντίζει να υποστηρίζει εκδηλώσεις όπως αυτή, για να μην επιτραπεί στη λήθη να διαγράψει το παρελθόν και την ιστορία του τόπου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.