ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Την τοπική κοινότητα Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου επισκέφτηκε την Κυριακή 23/09/2018 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης . Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Τσισμαλίδη , επισκέφτηκε το καφενείο του χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει τη νομική υποστήριξη της μετεγκατάστασης του οικισμού και το σύνολο των κατοίκων του χωριού που κατοικούν μόνιμα στον οικισμό.
Ο πρόεδρος και οι κάτοικοι συζήτησαν με τον κ. Βουλευτή για τα ζητήματα που τους απασχολούν . Συγκεκριμένα ο κ. Τσισμαλίδης ανέφερε τα τέσσερα βασικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους κατοίκους των Αναργύρων τα οποία είναι :
· Η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού και στην μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού διατάγματος. Ήδη έχουν περάσει δεκαέξι μήνες από την ημέρα που σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου -μερικές εκατοντάδες μέτρα από το τελευταίο σπίτι του χωριού- και δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες των κυβερνώντων για την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες .
· Η απαλλοτρίωση του οικισμού η οποία δεν έχει κηρυχθεί ακόμα .
· Η απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των Αναργύρων μιας και πλέον τα σπίτια για τα οποία πληρώνουν ΕΝΦΙΑ δεν κατοικούνται καθώς έχουν κριθεί ακατάλληλα.
· Το ρυμοτομικό για το νέο οικισμό εφόσον βέβαια υλοποιηθούν όλα τα προηγούμενα.

Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο , τον ιερέα
π. Αντώνιο Σκανδάλη και τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας για την θερμή φιλοξενία και την ενημέρωση . Ο κ. Βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά ότι « …το θέμα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων θα έπρεπε να είχε λυθεί από χθες …» και ότι η όποια αβελτηρία και καθυστέρηση σημειώνεται από την πλευρά της Κυβέρνησης , λειτουργεί εις βάρος της ζωής των κατοίκων και των περιουσιών τους. Θυμόμαστε όλοι τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Υπουργού κ. Σταθάκη και των υπολοίπων υπευθύνων για άμεση λύση στο πρόβλημα των Αναργύρων. Δυστυχώς σήμερα οι κάτοικοι καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα χειμώνα διωγμένοι από τα σπίτια τους και χωρίς ουσιαστική λύση στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Αντωνιάδης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την επίλυση του ζητήματος με συνεχείς πιέσεις προς την Κυβέρνηση μέχρις ότου κηρυχθεί η απαλλοτρίωση και ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του οικισμού. Για το θέμα της απαλλαγής των κατοίκων από τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Βουλευτής επικοινώνησε την ίδια ημέρα με την εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη και ζήτησε την κατάθεση πρότασης, από ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας , για νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των Αναργύρων όπως συνέβη και σε ανάλογες περιπτώσεις που υπήρξαν φυσικές καταστροφές. Τέλος ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το θέμα των Αναργύρων όπως και άλλα ζωτικής σημασίας θέματα τα οποία η Κυβέρνηση έχει παραπέμψει στις καλένδες η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να τα διαχειριστεί σύντομα με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και θα τα επιλύσει.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)