ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής αλλά και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, προκύπτουν νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χάρτη και ιδιαίτερα μετά την αναβάθμιση πολλών τμημάτων ΤΕΙ της χώρας σε Πανεπιστήμια, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς και τους μαθητές. Δέσμευση αλλά και προτεραιότητά μας, πέρα από το διδακτικό μας έργο, είναι να προσπαθούμε διαρκώς να είμαστε δίπλα στις ανησυχίες και τις ανάγκες σας για πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, τόσο σε θέματα που αφορούν στο Εξεταστικό Σύστημα όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σωστής επιλογής σπουδών. Για τον λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε –εδώ και χρόνια- με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, σας προσκαλούμε στην ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της ομότιτλης σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» από τις εκδόσεις Πατάκη.
Ο Δρ. Κότιος θα παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τις νέες αλλαγές και όλες τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα επιστημονικά πεδία, με πλήρη αναφορά στη νέα κατανομή των τμημάτων. Επιπλέον, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες της επιστημονικής ομάδας της EMPLOY, οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., αλλά και γενικότερα στις σπουδές και στα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλυθούν όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β΄ τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου σε θέματα όπως:
Όλες οι νέες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα
Η έξυπνη επιλογή ομάδας Προσανατολισμού μετά τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής
Πλήρης ανάλυση των νέων τμημάτων μετά την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια
(π.χ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Επαγγέλματα του Μέλλοντος και σύγχρονες εξειδικεύσεις

· Η νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας του μέλλοντος

· Καινοτόμες ειδικότητες για την ελληνική αγορά εργασίας

· Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας

· Νέες αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

· Σχολές Γρίφοι σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο

· Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων (Υποψήφιοι 10%, Μαθητές με Παθήσεις, Αθλητές)

· Τα τμήματα του μηχανογραφικού και οι προοπτικές των αποφοίτων

· Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, Πυροσβεστική Ακαδημία, Λιμενικό Σώμα

· Το Μηχανογραφικό Κύπρου (πλεονεκτήματα και ευκαιρίες σπουδών)

· Έξυπνες Εναλλακτικές Διέξοδοι μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων.



Τέλος, ο Σύμβουλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς όλων των παρευρισκομένων αναφορικά με τις Πανελλήνιες, τις σχολές και τα επαγγέλματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, στις 18.00΄ μ.μ. (Ώρα προσέλευσης 17.30΄μ.μ.). Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική και περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε.





Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια Σπουδών του Φροντιστηρίου

Αρετή Δήμου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)